Забременели след инвитро - тема 14

• 44 361
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Добре дошла и леко бременеене  bouquet
Мен ме следи д-р Николов/репробиомет/ от самото начало, а на ФМ ходих при д-р Панайотова в св.Петка, мн съм доволна и от двамата  Simple Smile
Присъединявам се към групата с успех в Турция и вече в 7ма седмица.
Моля за съдействие от мацките в София как се организирахте с прегледите. Някакви насоки за лекари за проследяване, ЖК, ФМ и раждане.
Благодаря за всяка информация.

# 541
Добре дошла, Карлита и Успех!

Аз от самото начало съм в клиника Щерев, при доктор Андреева. Там се следя и живот и здраве мисля там да раждам. Феталната и кардиографията ми бяха пак там, при д-р Чавеева и д-р Евтимова.

# 542
Здравейте, момичета ! Надявам се скоро да се присъединя към вас, но все още съм в много ранно бременност.  Praynig
Пункцията ми беше на 25,09. Прегледът ми за сакче ще бъде на 22.10. Бихте ли ми обяснили как да изчисля в коя седмица съм и каква е разликата между гестационна седмица и седмица на бременност. Тази тема ми е доста непонятна.... newsm78

# 543
Карлита, добре дошла и лека бременност.
И аз мисля всичко да подготвя предварително, но в момента пазя леглото, че от няколко дена ме почнаха контракциите. Вечер са особено на често, през 10 мин на моменти. Пия си магнерота и чакам по-спокойни дни. Лека вечер и пазете бебоците.

# 544
  • Стара Загора
Здравейте бъдещи и настоящи мами. След направен вчера БХС в света петка при др. Стратиева с добри резултати реших и аз да се присъединя към вас. Естлар моля добави и мен във вашето списъче с термин 22.04. Благодаря.

# 545
  • София
Карлита, Кити Кет, Кате, добре дошли!
Карлита, аз бих препоръчала д-р Сигридов от св. Петка за скрининги и следене, от ЖК не очаквай много, а за раждане и той може да те насочи, а  и много тачи инвитрото в Турция. Wink
Кити, на първа страница има калкулатор, който ще ти сметне гестационните седмици и термина.
Благодаря ви за инфото за изследванията, утре ще ги пусна в Цибалаб.
Бистре, браво на Ниана за успеха да кърми двамина! Моят първия е кърмен до 1 год. и сега силно се надявам да успея и 2рия да кърмя. Много е хубав блога на Хедра, но си трябва троритична подготовка в тази посока в повечето случаи.
Много са хубави порасналите Мишо, Елена и Емчо!  Heart Eyes
Някой питаше за диета по време на кърмене. Аз умирах от глад и се хранех като разпрана, решах ли да огранича яденето веднага кърмата намаляваше. Хубаво е да се храним по това време с чиста храна, без много Е-та, достатъчно белтъчини, защото организма много се изтощава и тегли калций от кости и зъби.

# 546
Олее Ниана, Дандинела, сори!! Ама който ходи и пише, така е Simple Smile
Аз извиках консултантка по кърмене първите дни вкъщи и препоръчвам на всеки, който иска да кърми, да направи това.

# 547
  • София
Присъединявам се към групата с успех в Турция и вече в 7ма седмица.
Моля за съдействие от мацките в София как се организирахте с прегледите. Някакви насоки за лекари за проследяване, ЖК, ФМ и раждане.
Благодаря за всяка информация.

Аз правих инвитрото в "Щерев" при др.Андреева, при нея се следех на ЖК. Трите ФМ ми бяха при др. Чавеева пак в кл. "Щерев". Следях се и на второ място, при др. Дяволов в Майчин дом, бях с тежка и рискова бременност. Той ми прави и секциото - изключителен лекар, професионализмът му е впечатляващ.

# 548
  • При вещиците
Рени, ама големи бебки. Браво.
Ниана, поздравления за кърменето.
Карлита, добре дошла. Аз се следях в 2 различни държави и не съм актуална с имена, НО винаги при двама лекари. Опита ме научи винаги да сверявам мнения. За раждането и прегледите преди него се доверих на д-р Кръстанова от Токуда, след  добри отзиви от няколко момичета тук и мои познати. Именно сега по нейна инициатива ще мина през доста прегледи за да се добие правилна картина за моето състояние след многото зверски стимулации и преекламсията преди секциото.

# 549
Моите шушонки и да искам няма как да ги огранича засега в храненето че е голям рев за мляко,посиняват. Смених 4 млека -Аптамил Комфорт,Лактана Био,Friso pep AC и сега сме на NAN без лактоза. Едната бебка се бе обринала докато им давах от Лактаната и цялото и лице и тяло взе да се лющи,казаха атопичен дерматид. Давах капки Фенистил и я мажа с крем Мустела Стелатопия и се оправи. 1-я месец бяха само на кърма дори изхвърлих 1 кутия Аптамил че я отворих и неможах да им я дам,но като взеха да ядът по повече и започна смесеното хранене и сега 1 кутия мляко отива за 2-3 дни,а са и на кърма. Днес доктора пак ни каза че ядът много,но мога ли да огранича бебе?
Ще се опитам тези дни да кача снимки на моите шишки

# 550
Добре дошли на новите момичета, да изкарате лека и безпроблемна бременност! Ако искате да бъдете включени в списъка, дайте ми дати  bouquet
Карлита, аз съм доволна от Надежда, но не съм критерий. Просто там беше успешният ни опит и не исках да обяснявам на когото и да е друг какво точно сме правили, там си имаха цялата информация.

# 551
Niana, браво на бебки  и мама, хранителна кърма  Laughing
Като гледам снимките, бебоците растат като гъбки  Heart Eyes
Екатерина, Карлита, добре дошли  Grinning и леко бременеене до щастливия ревлив финал. Радвам се да ви видя тук.  newsm44 newsm44
Следя се при Сигридов и съм повече от доволна, всеки преглед е като ФМ. Следи всичко изкъсо и наистина както е писала Данди, тачи ин витрото в Турция. За раждане се клатушках между Майчин дом и Токуда, но той наклони везните за Токуда  Mr. Green Тези дни ще направя първия си преглед там. ЖК водя в Бургас, но само за болнични.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 11:04 от Edilucky

# 552
Добре дошли на новите момичета. Здрави бебета на термин ви пожелавам! За въпросите с термина и седмиците - погледнете първа страничка - много е полезно.

Аз също се следя при Сигридов, ползвам и Чучумишев в Малинов за ЖК за да си пускам изследвания и други. няколко пъти съм ходила и в Света София - ей така, да си видя мъничето. Всеки път попадам при различна докторка, т.к. имат много и не предупреждават за отпуските си. Аз си записвам час за една, друга ме преглежда, но с две ръже мога да препоръчам последната - д-р Огнянова. Много мило същество и възпитано. Прегледа беше обстоен и разгледахме бебето много подробно. Това, което не ми харесва на болницата е, че трябва да стоя с един куп кихащи и кашлящи, а в момента съм с ужасна фобия от болести. Имам лош имунитет, придружен с купища алергии от лекарства и всяка настинка или вирус ми е кошмар  ooooh!

Вчера бях и на преглед при Сигридов - закъсня само 3 часа с часовете  hahaha Прати ме отново на кръвни изследвания за времето на кръвосъсирване и вит. Д. Каза, че иска да ги види, но най-вероятно от 20-та или 24-та седмица ще спра аспирина. Момченцето ми се развива много добре - тежи вече приблизително 150 гр. Много се зарадва и ме подкрепи за тренировките (миналият път много боязливо го попитах, щото Чучумишев ме скастри, че съм щяла да си докарам контракции). Каза, че на бебето няма да му стане нищо и мога да си живея нормално. Аз за себе си отбелязвам, че за 4 седмици тренировки се чувствам изключително добре и много енергична. Предполагам, че и на теглото ще ми се отразяват благо. До тук съм качила 3 кг - вижда ми се нормално, но не съм търсила информация.

Питах за стевията - категорично заяви, че е много по-добре от захар и дори препоръчва  Peace

# 553
  • На остров
foxy-the infant prodigy браво за хубавите новини  Hug ! Какво тренираш ?

# 554
  • Варна
Здравейте мамчета  Hug Записвам се при вас след като днес мина първият ми преглед. Имаме си едно пулсирацо сърчице. Според календара от първата страница съм в 7ма седмица, според друг 6та +2дни. Това ни беше втори опит ИКСИ. Термина ми излиза за 07 юни 2016г.  След три седмици пак на преглед  Hug

Общи условия

Активация на акаунт