Забременели след инвитро - тема 14

• 44 319
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Кали, до колкото ми е известно фактора е 5,10-метилентетрахидрофолат редуктазата (MTHFR), като на самото изследване трябва да ти пише и процентите усвояване...
Сега специално си изрових изследването... Има един показател, където пише:
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
хетерозиготен носител по мутантен алел

Това е. Не пише никакви проценти.

# 661
Здравейте момичета!
Добре дошли на всички новодошли и успешен финал, честито и на новите мамчета. Само с хубави новини да се пълни темичката.
Искам да Ви попитам как се движите с килограмите? На ФМ преди седмица докторката, която ме гледа каза че съм много пълна, което ме озадачи, защото преди да забременея бях 65кг, в началото заради повръщането свалих 2 и след като спря гаденето възстанових двата кг и реално съм на същите килограми. Вярно, че преди да почна процедурите бях 55кг и за трите години опити и пет процедури качих 10кг, които съм диети и спорт не успях да сваля.

# 662
Аз също не смятам, че БХС ще оправи нещата  Joy но щом твоя док я е назначил, направи я.
Лили, добре сме, мъника расте. Днес се опитвам да се свържа с Токуда за да си запиша час, трудна работа  #2gunfire  Малката принцеса май е спокойна, нещо не се оплакваш и имаш време да влезеш да ни навестиш  Joy Дано да е кротичка Ясмина.
Пинки, кога минаха 3 месеца, да е все така усмихната Лили. Защо не смениш адаптираното мляко, консултирай се с друг педиатър, една седмица е доста време.

# 663
  • Пловдив
Кали, а ти още ли си на утрогестан?
Оххх, да бе. Моят лекар явно се презастрахова заради този втори плоден сак, който още се вижда. Той милия не е ин витро специалист и много ми трепери. Намалих го аз на своя глава на 2х1 и не знам има ли смисъл от такава малка  доза изобщо...  newsm78
За Метафолиевата също реших да продължа да я пия, ама по едно на ден. Не знам каква й е ролята в по-късни седмици, ама чета, че доста мами си я пият до края и че доста лекари го препоръчват. Май ролята й е да се усвоява по-добре желязото..
То и моя сак още се вижда и то доста добре, а в 12-та седмица на ранната ФМ си беше огромен, когато д-р Михова ми каза да спра утрогестана в 14-та. Онзи ден в петък каза, че още се вижда, но не е очаквала друго, а че вече след 20-та седмица няма да се вижда. Но сега ти като казваш, че твоят още е налице...А гинекологът ми по ЖК е инвитро, но в друга клиника в Пловдив, която се оказа, че работи и по ЗК. Тя също видя другото сакче и каза да пия утрогестана до 16-та. Не знам...Знам, че трябва да се доверя на д-р Михова, ама пуст страх и презастраховане....

А иначе от два-три дни пия пренатал на Джеймисън. Д-р Михова с неохота ми го изписа, защото й казах, че не ям в момента никакви яйца, месо минимално, по-скоро хич, за мляко да не говорим. Та, милото също ми се подразни, че едва ли не съм си изпросила витамини, пък още повече като видя цената им...Представям си този вариант макс колко ще е по-скъп...
Ами май засега и аз като Кали - по едно мета на ден и останалото от пренатал, пък за натам ще видя.

# 664
То така както го описваш проблемът ще е по-скоро с белтъчините. Поне ядки, пълнозърнести и бобови ядеш ли?

# 665
  • На остров
Мина моят преглед днес, всичко изглежда наред. Расте мъничето даже подскача и маха с ръчичка. Не се видяха хематомите, но аз ще продължа да си пия утрогестана и но шпа.

# 666
  • Пловдив
То така както го описваш проблемът ще е по-скоро с белтъчините. Поне ядки, пълнозърнести и бобови ядеш ли?
Кога ям, кога по няколко дни забравям. Иначе се убих този месец да ям орехи, а се оказа, че заради ниското ТСХ не трябва. Вземах си и по килце индийско кашу и ядях по петдесетина грама на ден, но сигурно цяла седмица не съм яла. Обожавам сирене и си хапвам, а колкото плодове ям сега, за 32 години не съм яла. А хляб уж пълнозърнест и то само на закуска, ама... колко е пълнозърнест от магазина...

# 667
Можеш да вариш жито, елда l, кафяв ориз. Това също са пълнозърнести храни. Пшеничен зародиш и в малки количества ще помогне също.

# 668
Здравейте момичета!
Добре дошли на всички новодошли и успешен финал, честито и на новите мамчета. Само с хубави новини да се пълни темичката.
Искам да Ви попитам как се движите с килограмите? На ФМ преди седмица докторката, която ме гледа каза че съм много пълна, което ме озадачи, защото преди да забременея бях 65кг, в началото заради повръщането свалих 2 и след като спря гаденето възстанових двата кг и реално съм на същите килограми. Вярно, че преди да почна процедурите бях 55кг и за трите години опити и пет процедури качих 10кг, които съм диети и спорт не успях да сваля.
Много ме учудва тази докторка. Според мен 65кг не са много. На мен лекарката ми в 16 седмица ме пита дали ям, защото съм била само 59кг. Според мен е по-важно да  няма бързо наддаване, а не от колко си тръгнала. Нали затова се следи теглото. Казват, че жена с нормално тегло е нормално да качи 12кг,а при жени с наднормено тегло е по-добре да качи по-малко около 9кг. За сравнение аз тръгнах от 55,а ти не си мръднала.

# 669
Здравейте момичета!
Много ме учудва тази докторка. Според мен 65кг не са много. На мен лекарката ми в 16 седмица ме пита дали ям, защото съм била само 59кг. Според мен е по-важно да  няма бързо наддаване, а не от колко си тръгнала. Нали затова се следи теглото. Казват, че жена с нормално тегло е нормално да качи 12кг,а при жени с наднормено тегло е по-добре да качи по-малко около 9кг. За сравнение аз тръгнах от 55,а ти не си мръднала.

Благодаря за включването, Рита. Аз не си търся поводи за успокояване на съвестта и много внимавам с ядетето и килограмите, но ми се стори прекалено изявлението на докторката. Все пак утре съм на преглед ще питам докторката която ме следи какво мисли за килограмите.

# 670
Рита, не го мисли,  първите  3-4 месеца качих около 5 кг, от ЖК казаха, че е малко много. Сега 2 месеца качвам по 300гр и ме нахокаха, че е малко. Иди ги разбери  #2gunfire #2gunfire Хапвай си, бебоците без ядене не могат да стоят. Яж, колкото ти душа сака.   Joy Joy Аз си хапвам през целия ден, само хляба избягвам  Mr. Green

# 671
Кали, до колкото ми е известно фактора е 5,10-метилентетрахидрофолат редуктазата (MTHFR), като на самото изследване трябва да ти пише и процентите усвояване...
Сега специално си изрових изследването... Има един показател, където пише:
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
хетерозиготен носител по мутантен алел

Това е. Не пише никакви проценти.

Къде ти е правено изследването? В Геника със сигурност пише и процентите.
До колкото ми е известно когато е хетерозиготен значи, че само единя алел е мутантен, а другия нормален и поради това казват, че няма мутация. Същото е и с тромбофилията ако единя алел е ОК, другия мутирал няма тромбофилия и изискват за изследване 2 допълнителни фактора които им дават яснота има ли риск и трябва ли да се взима хепарин или не. Вероятно затова и Шефкетова се е зачудила да пиеш или да не пиеш тъй като само единя ти алел е дефектен  Mr. Green (ако мога така да се изразя).

# 672
Здравейте, аз съм в 7 седмица и прокървих, някои имал ли е подобен проблем и как е протекло,най вече ме интересува дали всичко се е оправило.

# 673
  • Варна
Вероятно затова и Шефкетова се е зачудила да пиеш или да не пиеш тъй като само единя ти алел е дефектен  Mr. Green (ако мога така да се изразя).
Да ти кажа и аз долу-горе така си го обяснявам... Един вид нещо като "ни рак, ни риба". Та ще си продължа и Метата за всеки случай.

# 674
Офелия, има много такива успешни случаи тук - от зацапване до кървене. Консултация с лекар, лекарства и покой му е цаката.

Общи условия

Активация на акаунт