Домакинските задължения... на работещите жени

• 12 893
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
ВЕднъж една потребителка каза, че парите за домашна помощница са най-разумно похарчените пари в живота и. И вероятно е така.

Направо си е така, да ти кажа честно.

# 61
Ми явно. С едни 80 лева на месец си спестяваш доста терзания. Които иначе стават направо екзестенциални, като гледам как преливат като отговори подобни теми.  Laughing

# 62
  • София
съдомиялна нямам,но аз не готвя особено,
Стана ми интересно, с какво си храниш детето? newsm78

# 63
и аз съм на мнение, че ако с 80 лв. месечно ще си спасиш брака, вероятно домашната помощница е най-разумното нещо.
Аз лично не се втелясвам на тема чистене, не изисквам мъжа ми да ми помага, защото така и така ще се скараме, ще пусна тема тук и един куп авторки ще ме посъветват да се разведа, поради този екзистенциален въпрос чистенето.
Домашна помощница не искам защото не ми е приятно чужди хора да ми влизат в къщата и да ми пипат нещата.
Не държа да ми е идеално чисто, и си живея живота както дойде без много много да се замислям.

# 64
Много интересна и стегната програма само не са ми ясни някои неща, та добавям в оранжево въпросите си. Не се заяждам, но наистина ме интересуват такива битови въпроси, понеже на мен все не ми стига времетто Simple Smile
....
Понеделник -  
7.00 събуждане, приготвям закуска
7.30 излязох от вкъщи
Как за 30 мин. се подготвя закуска, събужда малко дете, занимава се с лична хигиена, облича, за грим и прическа време не виждам / и нямам предвид нещо много време изисващо, като преси, дифузери и т.н./, време за кафе също не виждам, нито време за изяждане на закуската или дамата не закусва, а само детето и евентуално мъжът newsm78
17.30 свърших работа
17.45 вземах си детето от занималня
не всеки може да "удари кепенците" на секундата в която му свършва работното време-радвам се за авторката, че има такава възможност
18.00 дотътрихме се до басейна , той плува за клуба
19.00 тръгнахме да се прибираме
не винаги 15 мин са достъчни за това действие - достигане от точка А до точка Б, зависи от мн неща /разстояние, трафик/.
19.15 у дома сме . Започвам да готвя , приготвям униформа за училище ( гладя, пера )
През това време детето чете книгата от училище и пише домашно и се измива готов за сън
19.45 храним се
Как в размките на 30 мин. се сготви ежедневно, ако е от време на време - яйца, ориз, миш-маш и др. бързи храни ок, но една средностатистическа вечеря newsm78 + евентуално салата, която тр. да се измие, нареже, понякога и обели, че и някои храни изискват обелване, което пак си е време; и в същото време да се оглади и пусне пералня? - за 30 мин.? А дете само си пише домашните и никой никога не му помага?? Тези домашни не се ли проверяват после или даскалката е за това - каквото написало -такова? Е тези 30 мин. са ми най-съмнителни.
20.30 макс лека нощ Сам
20.45 измих чиниите , късно е да мета ще събудя децата на съседите  Mr. Green
15 мин за миене на прибори-чинии, чаши тави, тигани и т.н.? Аз не бих се вместила в точно това време
21.00 изгладих си дрехите за следвашият ден Пак гладене  newsm78
21.15 душ
15 мин за душ, само за душ ок, ама всеки ден само по толкова? Не видях време за коса /измиване и евентуално балсам, маска/, евентуално обезкосмяване, да не говорим за други процедури /маски за лице, маникюр, педикюр, пети и т.н./
21.30 каталясала съм и имам желание само да си прегърна възглавницата.

И така всеки ден до петък , като вторник и сряда сме на таекуон-до , не плуване  Mr. Green

Татко ни работи нощни смени в момента и през седмицата няма как да ми помогне.

Аз желание имам , но време и сили - тц !

Mr. Green

# 65
Напълно е възможно , дори аз , безумно неорганизирана , се доближавам до този модел . Има хора , които имат талант да се организират , аз съм почти в същата схема на часове и успявам , така че не е невъзможно .
Занималнята от 3.30-6.00  помага много , защото там пишат домашни и играят + упражнения над училищния материал . На децата дават 2 книги от 10-15 страници да четат и не е проблем детето да чете , докато готвиш . Не е задължително да чете нова книга всеки ден .

# 66
  • София
Все пак не виждам как може да се готви ежедневно + още няколко неща в рамките на 30 мин., нито пък да се събудя и след 30 мин. да съм навън, при все че трябва да се събуди и нагласи малко дете, да се направи закуска, тоалет и т.н. Явно аз съм по - неорганизираните.

# 67
Все пак не виждам как може да се готви ежедневно + още няколко неща в рамките на 30 мин., нито пък да се събудя и след 30 мин. да съм навън, при все че трябва да се събуди и нагласи малко дете, да се направи закуска, тоалет и т.н. Явно аз съм по - неорганизираните.

Ако всичко е струпано само на един гръб си е трудно, но ако възрастните в един дом са двама не се усеща въобще.

# 68
  • София
Аз до колкото разбрах, това са задачите само на потребителката. И все пак 30 мин. за готвене, всеки ден  Stop

# 69
Не са много 30 мин. Все пак човек не е само еднозадачна машина, съвсем спокойно може да си балансира нещата и да изпълнява всичките си роли.
Ако редовно, не в инцидентни периоди, не може да отдели 30 мин. в 3-4 дни седмично (приемаме, че не живее сама, за да й се налага 7 дни да е на линия) за здравето си и това на семейството, явно греши някъде при планирането на задачите.

# 70
На мен и 30 мин са ми много, но това е друга тема. Моето хранене е макс опростено.

# 71

Ако всичко е струпано само на един гръб си е трудно, но ако възрастните в един дом са двама не се усеща въобще.

Ако обаче и двамата са с ръце заврено отзад, забрави изобщо нещо да стане. Тогава идват на помощ ресторантите и домашните помощници. Ей, казвам ти изобщо, ама изобщо не може и дума да стане да има скандал по повод това, че само единият се гърчел. Просто никой не се нагърбва и всичко е ок. Да са живи и здрави ресторантьорите и домашните помощници!

# 72

Ако обаче и двамата са с ръце заврено отзад, забрави изобщо нещо да стане. Тогава идват на помощ ресторантите и домашните помощници. Ей, казвам ти изобщо, ама изобщо не може и дума да стане да има скандал по повод това, че само единият се гърчел. Просто никой не се нагърбва и всичко е ок. Да са живи и здрави ресторантьорите и домашните помощници!

Не е въпросът къде са им заврени ръцете, а какви са им приоритетите.

# 73
Познавам само един мъж, на който приоритетът му е да чисти дома, дори си взима отпуска септември месец за да си направят есенно основно почистване.
Познавам и няколко жени, които се втелясват на тема чистете, всички останали си гледат кариерата и забавленията а чистенето им е сред най-неприятните задължения, и ако имат достатъчно пари с удоволствие делегират този както няколко пъти вече написах екзистенциален въпрос на домашни помощници.

# 74
В момента чистенето е делегирано на дете 2. Дете 1 си мина стажа с мопа и тигана и сега се справя перфектно в общежитието си с битовизмите.

Общи условия

Активация на акаунт