Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 610
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте и аз съм на тази тема, не знам бебето ми гладно ли е или го боли коремчето Sad има много газове, но аз все си мисля, чее е гладна, понеже вече сме почти на един месец, а тя изяжда 50-90мл АМ и заспива на шишето, след 30мин се буди и пак си търси (това е само вечер)...днес ни изписаха и на нас Биогая, но се чудя директно в устичката ли да й ги дам или в млякото , на АМ сме, притеснявам се да ги давам в млякото, защото тя не си го изяжда всичкото и така ефект сигурно няма да има, отделно ни пратиха днес Лефакс за колики

# 316
Здравейте! Честити бебета да са послушни и много да ви радват, а на мамите които още не са родили кураж!!!И ние се опитваме да се кърмим,засмуква,бозае малко и заспива, щипя го по бузките,пак малко бозае и отново заспива.Изпива към 40-60 кърма когато съм изцедила толкова и млякото го плюе.Като стисне уста и до там.Хълца много.Иначе не реве/само когато го къпя и преобличам/.Буди се през 2 - 3 ч. като почва да мрънка.Имам чувството че ако го оставя ще си спи гладен,само ако панперса е сменен иначе реве.Нослето му хрипти,капя физиологичен разтвор и с аспиратор.Обадих се на педиатъра защото се притеснявам, че малко яде и в петък ще го заведа да го прегледа и премери дали е наддал. 

# 317
За коликите, с първото дете от болницата ни препоръчаха да започнем Infacol още след изписването и той изобщо нямаше колики. Сега пак започваме с тях. Дано и сега бъде спокойна Simple Smile

По време на хранене и нашето бебе заспива, но я будя. В крайна сметка успява да изсуква 70-80мл, които са препоръчитвлни за тези дни.
Понякога обаче заспива толкова дълбоко, че я оставям и щом спи по 3 часа съм спокойма, че се е заситила.

# 318
Честити бебчета на васички! Нека бъдат здрави да растат щастливи  baby_neutral
Момичета, на 19ти с т.н. спешно секцио, заради вагинална преграда, се роди беб Цветомир- 3550гр, 52 см, във 2ра МБАЛ/ без избор на екип/. Определено мястото около разреза си е чуждо и си ме наболява и придръпва. Има ли нещо, с което да мажа, за да мине по- бързо?
Беб е много сладичък, доста ни е трудно да изградим режим, защото и при нас вече започнаха коликите. Още дохранвам с АМ. Според вас колко грама трябва да изяжда, защото ми се струва, че му е малко. Постоянно е гладен/ освен като набутам шишето/ и трудно заспива, но когато съм дала АМ се кротва и си заспива сам  newsm78

# 319
  • София
Здравейте. Честити бебчета на новите мами, да са ви живи и здрави. На все още чакащите - скорошно и безпроблемно раждане.

Относно храненето една от формулите е - през първата седмица с всеки ден се увеличава с по 10 мл като първия ден се започва от 10. От втората седмица с всяка седмица се увеличава с 10 мл. От втория месец всеки месец се увеличава с 10 мл. Тоест се получава първи ден - 10 мл, втори - 20, ..., седми - 70, втора седмица - 80 мл, трета - 90 мл, четвърта - 100 мл,  пета - 110 мл, втори месец - 120 мл, трети месец - 130 мл и т.н. Това обаче е много относително и при всяко бебе си е индивидуално. Проблемът е, че като суче от гърда, не се знае колко точно изсуква. С дъщеря ми се бяхме побъркали на тема теглене. Сега малкия не го теглим, ако наддава добре и спи спокойно, значи всичко е наред. Трябва обаче да се има предвид и това, че бебетата имат много силно развит сукателен рефлекс и не винаги когато търсят, са гладни. А при силни колики е възможно да търси постоянно, защото сукането ги успокоява. Непрекъснатото хранене обаче влошава проблема, защото стомахчето има нужда от почивка.

# 320
  • Пловдив
Честито на новите мами!
Аз рядко пиша, че не остава време.Само с таткото си гледаме бебо.
И при нас започнаха колките въпреки, че сме само на кърма.
Педиатърката ни изписа пробиотик Биогая, но купихме и едни немски капки Lefax, защото
не мога да гледам как малкия се гърчи и свива от болка.Ползваме го от 2 дни обаче и не мога да кажа до колко влияе още.  Peace  

Ние сме със същата схема - изпихме една малка опаковка Лефакс, сега комбинираме Биогая и Абоколикен. И трите са с различна активна съставка. Давам и чай от билковата аптека против колики с анасон и лайка. Мажа й коремчето с мехлем против коликите. Масажи ... някой ден е спокойна, друг - не. Но откакто й давам да суче от едната гърда само, а след три часа от другатя, ми се струва, че е доста по-спокойна. И не я държа 15 мин, а към 30 мин. Така успявя да издърпа по-хранителното мляко, т.нар. задно мляко и е сита. Може пък затова да се е деряла така ... ?!

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 13:47 от Racel

# 321
Честито на новите мами!
Аз рядко пиша, че не остава време.Само с таткото си гледаме бебо.
И при нас започнаха колките въпреки, че сме само на кърма.
Педиатърката ни изписа пробиотик Биогая, но купихме и едни немски капки Lefax, защото
не мога да гледам как малкия се гърчи и свива от болка.Ползваме го от 2 дни обаче и не мога да кажа до колко влияе още.  Peace  

Ние сме със същата схема - изпихме една малка опаковка Лефакс, сега комбинираме Биогая и Абоколикен. И трите са с различна активна съставка. Давам и чай от билковата аптека против колики с анасон и лайка. Мажа й коремчето с мехлем против коликите. Масажи ... някой ден е спокойна, друг - не. Но откакто й давам да суче от едната гърда само, а след три часа от другатя, ми се струва, че е доста по-спокойна. И не я държа 15 мин, а към 30 мин. Така успявя да издърпа по-хранителното мляко, т.нар. задно мляко и е сита. Може пък затова да се е деряла така ... ?!
На мен педиатърката ми каза да взема Абоколикен, но чета хубави отзиви за тази Биогайа и се чудя кое от двете да купя newsm78

# 322
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Биогайа е пробиотик, за Абоколикен не знам и не знам доколко са взаимозаменяеми.
Биогайа ползвах няколко дни преди да вземем Лефакс и нямаше никакъв ефект при нас.Затова ги съчетавам с него.

//Страх ме е да капя директно в устата, защото нашият много мърда и ги слагам в биберон за шише.Така си ги изцоква.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 14:18 от pantera666

# 323
SOF4E - честито бебче! Да ти е живо и здраво и да радва цялото семейство!

ето новини и от нас (моля не се смейте много, отвътре така ми дойде) Wink

Имаме си нов герой,
Искрен ни се казва той.
Случи се така, че на 24.09.2015 на мама клъцнаха тумбака,
и великанчето проплака.
Е, как, ще кажете, е великан?
Ами, при ръст от 51 см, и тегло от 4060 грама,
в дефиницията грешка няма!
В 12.05 h се появи,
и мама бодро поздрави.
Сега на мама й е трудно,
и прави всичко толкоз мудно.
Но й е пределно ясно,
че със бебчето прекрасно
някой трябва да играе,
затуй че - стиска зъби и си трае.
Със своя апетит бебчо буди изумление
в болничното отделение.
На мама може и да й се привидява,
но кога юнакът боен вик наддава,
тук, долу във устата малка бяла изненада се почти ... подава.
Да си ново бебе не е лесно,
но засега изглежда - интересно.
А, и както подочу, у дома те чака с нетърпение
цялото домашно население!
Във вторник ще сме вече у дома,
ще се запознаеш с цялата рода!

Сега ще се върна по-назад, за да прочета какво сте написали, момичета, докато бяхме в болницата с мойто малкото Wink)

# 324
Честит Искрен! Браво Румка, много ми хареса стихчето! Бързо възстановяване ти желая!

# 325
Румка, честито юначе! Наистина много голям е пораснал Simple Smile
Чудесно е, че си в такова хубаво настроение и всичко е наред!
Батковците сигурно много се вълнуват Simple Smile

# 326
Ехе, с много бебчета сме се сдобили последните дни! Да са живи и здрави и да радват мамите и татковците си  Hug Hug Hug

тук в скрит текст ще разкажа за моето раждане, сигурно ще стане такова едно дълго ..
Скрит текст:
Аз в крайна сметка постъпих в болницата със спукан мехур и надежди за нормално раждане - е, поне се надявах док да удържи на думата си. Не очаквах да имам разкритие, тъй като контракциите ми тепърва започваха. Прегледа ме и каза - че нямам грам разкритие, и трябва спешно да отиваме за секцио. При което, естествено, отвърнах - че при мен нещата едва сега започват, и дали не е добре да изчакаме 2-3 часа. Док се ядоса/наистина ли, като за пред мен ли??/ но ми каза, че такива случаи като моя е виждал, виждал .. и че не няколко часа, но с дни ще продължи това с получаването на разкритието, пък система не може да ми сложи, най-много да лепна някоя инфекция и аз, че и бебето. Върнаха ме в стаята, където естествено, се разревах. ММ още не беш тръгнал, и се опита милият да ме успокои, ама не съвсем успешно. Че чак и него докарах до нервни приключения. Е, поревах си, че се поуспокоих. Сложиха ми система с нещо, и след около 2 часа дойде моят ред. Междувременно опитах да преговарям с анестезиолога да ми сложи пълна, не спинална упойка, че си ме е шубе... В крайна сметка му се доверих на човека, и съм адски доволна, че ми приложиха спинална упойка. Нито ме боля, нито нищо. Но .. нали знаете - на страха очите са ГОЛЕМИ.

Та, тъй. Докато му обяснявах на доктора, че още не са ми се схванали краката, и че мога да си мърдам пръстите и ходилата, пък той ми обясняваше други неща ... те взели, че ме срязали и докато попитам кога ще ми се схванат краката, че да почва операцията - и те взеха, че извадиха моето малкото. Не мога да повярвам как ме изпързаляха Wink) Да ви кажа честно, като чух тегло 4000 и нещо си - реших че нещо са се объркали, или че поне не говорят за детето ми. Изобщо не очаквах подобна новина. Мойто се оказа най-голямото в цялото отделение, съответно и най-ящното ...папка по повече от 60 мл от ден първи, което ми се вижда много, ама такова е положението Wink

след което, като ме позашиха ме преместиха в интензивното, обезболяващи и прочие, и някак преживях нощта. Като цяло беше добре - не може да се съпостави по никакъв начин с ужаса от предното ми секцио. На следващия ден сутринта се започна едно вдигане, едно треперене, едно виене на свят ... Ноо, както каза акушерката - мога да си трперя и да ми се прилошава колкото искам - нейната работа е да ме вдигне, и тя друга работа освен да ме поизмъчи няма, тъй че ... Wink та, стегнах се, и боли-не боли, вие се свят, не вие се - станах. Преместиха ме в стаята, която за мое голямо щастие беше с твърди, а не с пружинени легла Wink) Не мога да кажа, че беше лесно, но някак покрай детето, се справих със ставане, лягане, вдигане и прочие.

Сега сме си у дома, надявам се да се понаспя, защото в болницата можех да лягам само по гръб, а аз по гръб посмъртно не мога да заспя - само от свръх изтощение заспивах за по час-два, или колкото ми позволи бебчо.
Иначе, равносметката, която си направих, е - че секцио към нормално - резултатът е равен. Дали зашото болницата е частна, и в общи линии гледат да родиш в дена, в който постъпиш - та ако до ранния следобяд не родиш след системите и си под ножа, или заради друго - не знам, ама такова се оказа положението. Битовите условия и отношението на персонала към пациентките - е пвоече от луксозно и перфектно! Не мога да повярвам, че в Бг има такова културно, внимателно и уважително  отношение от всеки един от служителите, нито един не направи изключение. Това наистина много ме впечатли в болницата!

С храненето = се нагаждаме. Той има голям апетите - ми на баща си се е метнал, то е ясно Wink)вчера дохранвах 2 пъти, днес ще видим. Но в болницата ми казаха, че вечер кърмата намалява, така че да очаквам вечер да се налага дохранване. А, и да ви кажа честно, смятам довечера да му дам от АМ, за да мога все пак да поспя - и това е нужно за добрата лактация, освен шоколада, нали  Rolling Eyes Rolling Eyes

Искам да похваля нашия татко - у дома е изчистил и буквално облизал всичко, тупал килима и прочие. Подари ми най-прекрасния букет, който съм виждала - такъв един огромен, с 5 красиви рози - нали сме вече 5 юнака у дома Wink)

А за броя на бутилките, дето са се черпили, хич няма да коментирам - магазините за алкохол могат да дойдат да се понаучат малко на разнообразие Wink ММ последните 2 месеца беше върл трезвеник - заради мен, но последните няколко дена гледам, наваксал е пропуснатото Wink)

Моето бебенце смятам, че прилича на ... ами, на батковците си. Едно такова бяло, с големи бузи. И жълтеница не изкара, но то и първото ми така беше. 

И така - в крайна сметка, съм щастива, че сме вече у дома с бебчето. Мъчно ми е, че батковците са при моите родители, и двамата със сополи, и кашлят, и с вируси. До края на седмицата дано да оздравеят, за да си ги приберем - много ми е мъчно за тях, и ми липсват, а така искам да си ги напрегръщам. Praynig Praynig Praynig Но трябва да и предпазим малкият зверчо от вируси, доколкото е възможно това, разбира се.

# 327
Браво Румка! Hug

Да ви питам, до петък ми текоха лохии, ама съвсем леко. Събота и неделя нищо, и в неделя вечерта ми потече червена си кръв. Не много. Вчера и днес пак нищо, и сега вечерта пак текна кръв. Доизчиствам ли се или е цикъл? newsm78

# 328
Румка, честито юначе! Наистина много голям е пораснал Simple Smile
Чудесно е, че си в такова хубаво настроение и всичко е наред!
Батковците сигурно много се вълнуват Simple Smile
Румка, честито бебенце! Много здрави и щастливи да бъдете!!! Стихчето е страхотно, сега го четох и на ММ. Ти за мен си герой - на мен ми е страшно с едно бебче, а ти - трето. Така трябва да бъде в България и дано има повече мами като теб!
Между другото къде роди, виждам, че си доволна?!? Аз също бях в частна болница и от към отношение и организация съм доволна.
Много целувки и успех с малчо!

# 329
Браво Румка! Hug

Да ви питам, до петък ми текоха лохии, ама съвсем леко. Събота и неделя нищо, и в неделя вечерта ми потече червена си кръв. Не много. Вчера и днес пак нищо, и сега вечерта пак текна кръв. Доизчиствам ли се или е цикъл? newsm78
Сигурно се доизчистваш. Аз си знам, че ще продължи дълго - ту силно, ту слабо и съм се заредила с пакетите с певръзки и хич не се заглеждам в детайли. Онли, мнооого е рано за цикъл, ти роди скоро, така че спокойно Peace

Общи условия

Активация на акаунт