Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 517
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Нашето момче е на 5г. и много се стараем да не се почувства пренебрегнат. Аз го включвам в грижите за бебето, чета му приказки докато кърмя... Изграем с него винаги като поиска, въпреки, че в повечето случаи се налага да прекъсна някаква работа или да закъснея за нещо. Откликваме на интересите му - сега например всичко се купува от лидл, защото умира да събира Стикита Simple Smile и други подобни.

За запушеното слъзно каналче - детето на приятелка беше с такова и след масажчета бързо се оправи.

# 571
Нашата кака прави 3  г. другата седмица и мнг му се радва на бебето. Все иска да го гушка, да го гледа от 5см разтояние и да го гали. Аз съответно съм на моменти мнг строга с нея, но толкова ме е страх да не прехвърли някой вирус на бебето , все пак ходи на градина и е такова болно време...само това ми остава нестига че таткото беше болен че и бебето ако прихване... Та я пратих малко на гости при баба и леля  й, хем хиди на градина а вечер при тях.

# 572
Мили мами да ви попитам вие ползвате ли клечки за уши? Защото знам , че не било хубаво като се къпем да ни влиза вода в ушенцата ама аз не съм ползвала Thinking

Ползвам бебешки клечки за уши с ограничител, но не се бърка вътре в ухото, а се почиства само отстрани ушната мида.

sof4e Този чай Бебезан за колики ли е? Помогнал е за по - често акане ли?
Голям проблем ни е това акане...

Според вас дали да пробвам с друго АМ, сега сме на Фризолак, да не би от него да се запича? Thinking

За отслабването, аз качих 14кг през бременността, сега съм минус 9 и ми остават още 5. Обаче си хапвам всичко. Страх ме е ако започна диета да не ми спре и малкото кърма, която имам.

# 573
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние също сме с проблемни очи и то по-скоро лявото.Дори конюктивит направи малкия и до вчера пак бяхме на капки и крем.Днес пак насъбира секрет, но офталмоложката каза, че е от каналчето.

Поне от кг не мога да се оплача за себе си.Качих 3кг по време на бременноста, а сега съм -16.Ама аз си имах в повече от преди това.Дано успея да се запазя този път.

# 574
1. Как тъй си /-16/?
2. казвайте тази 90-дневна диета за кърмачки за какво иде реч  newsm78
3. Много моля да ми стискате палци - вчера за сефте и днес за втори ден пуснах малкия батко на детска, от днес групата е под карантина за скарлатина. Ебаси късмета - от утре до края на карантината няма да ходи, но моля стискайте ми палците да не е прилепил вируса, па и ние околните да не прилепим  Praynig Praynig Praynig Що за късмет и аз не знам ...  #Cussing out

# 575
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета,с голямо закъснение,но и аз да се похваля най-накрая : на 07 октомври след 9-дневно преносване се роди нашият син Валери - 3270гр,52см!!! Раждането беше предизвикано с окситоцин,а накрая бебето се наложи да излезе с вакуум.Но важното е,че е живо и здраво и вече сме си у дома и се адаптираме.На смесено хранене сме засега,кърмя го,но мисля,че кърмата не му е достатъчна и затова давам и АМ.
Това е засега от нас,връщам се да прегледам какво сте писали.Целувки!

# 576
честито честито честито!!! знаех си, че и ти ще се похвалиш скоро, само ти и мързелчето ми се губехте Simple Smile)
да ти е живо и здраво детенцето, и много да те радва.
за кърмата - и аз съм така, с първите 2 юнака проблеми с количеството не съм имала, но сега - така се получава.
Опитай се да пиеш много вода, айрян, сокове, течности - по поне 3 литра дневно - и нещата значително ще се подобрят.
Аз се опитвам половин час преди кърмене да изпивам по половин литър поне с нещо, обикновено вода, чай или айрян. Мисля, че ми помага значително.

Hug Hug Hug

# 577
Баткото ни е на 6 години и да определено ревнува.
С ММ сме разпределили задачките аз гледам повече с бебето да се занимавам, а мъжът ми с баткото ,защото на моменти не мога да се разкъсам и не знам как да се справя.
 Rolling Eyes
Не игнорирам баткото напротив даже ,занимавам се и с него когато бебето спи,но той сякаш вече не ме иска.От 1 седмица например ходи след ММ и все ,,Обичам те тате,, и това го повтаря многократно всеки ден   по 3,4 пъти..... newsm78 Странно е ?!Мен изобщо не ме отчита например. Tired
Какво се случва не знам?! Sad

# 578
и моите ни казват перманентно, че ни обичат, но това не е от сега, а от винаги. Признанията зачестяват когато искат някоя играчка или услуга  Laughing Laughing Laughing

# 579
  • Северо=Западналия край
Sss_sss, честито бебок, да ви е жив и здрав!

Нашия батко е на 9 г. и много се радва на бебето, не виждам засега да ревнува. Но напоследък много ме ядосва, не иска да учи, отговаря ми, и в училище се оплакват от него...... с една дума с него ли да се занимавам или с бебо. Накрая ще психясам, ММ излиза сутрин рано и се прибира късно и пропуска екшъна вкъщи. Моята майка помага през деня, но голямото магаре и нея не слуша.

Чудя се и аз за това акане, и бебо и аз имаме проблем с него.....струва ми се че като не ака по два дена му е тежко на стомахчето, нямам търпение да идем другата седмица на консултация да видя колко сме пораснали и да засипя доки с въпроси.

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 17:55 от ateto

# 580
Нощем какви паузи правят бебетата ви?
Макси всеки ден различно, сега спи като пън, а искам да будува, за да спи после.
Отделно има вечери в които се буди веднъж, друг път два-три пъти.
Кога им се прави режим и как се случва това?

# 581
3. Много моля да ми стискате палци - вчера за сефте и днес за втори ден пуснах малкия батко на детска, от днес групата е под карантина за скарлатина. Ебаси късмета - от утре до края на карантината няма да ходи, но моля стискайте ми палците да не е прилепил вируса, па и ние околните да не прилепим  Praynig Praynig Praynig Що за късмет и аз не знам ...  #Cussing out
Много неприятно.
Скарлатината се причинява от бактерия, не е вирус. Хора над 9-10 годишна възраст не боледуват от него, така че за вас няма опасност.
Сравнително слабо заразна е, трябва много да са се гушкали с болното дете, за да прихване.
Не давай на баткото в никакъв случай да целува бебето. Симптомите се появяват след  4-7 дни.
Дано да ви се размине. Лекува се много лесно - пие се антибиотик 7 дни, но за бебето може да е опасно.

Аз много се притеснявам от поставяне на ваксина в периода на болестите, който е от сега, та чак до април...  Tired

Sss_sss, честито  bouquet Да сте живи и здрави! Вече сме в пълен състав  Laughing

# 582
Нощем какви паузи правят бебетата ви?
Макси всеки ден различно, сега спи като пън, а искам да будува, за да спи после.
Отделно има вечери в които се буди веднъж, друг път два-три пъти.
Кога им се прави режим и как се случва това?

За режима не знам, гледам по това време да бодърства - сега примерно стои в шезлонга и го полюлявам, той гледа и се ослушва. Де гледа към ТВ, де към мен, де ревва ... Но, гледам да пободърства, за да може към 22,30 да вечеря  и да заспива. По този начин спи много добре през нощта.

Да ви се оплача - докато пиша този пост, ми се строши един горен зъб, и вътре опипвам голям кратер ... трябва да се ходи за зъболекар, а така ме е страх и мразя ... защо все на мен пък трябва такиви неща да ми се случват  Sick Sick Sick Sick Толкова е голяма дупката, и толкова големи парченца излязоха, че дори не знам дали може да се отремонтира ... Cry((

# 583
Честито бебче на sss и от мен! bouquet

Румка, много гадно с тия зъболекари.. Кураж!

# 584
  • София
Момичета аз искам да попитам тези от вас ,които имате други деца,как се справяте.В смисъл ревнуват ли?
Аз забелязвам ,че нашият батко се държи много странно на моменти слага си лигавника на бебето ,плаче за всяко нещо и се тръшка за дреболии.
Ясно изразява ,че иска внимание и даже на моменти е много изнервящо,защото не се съобразява дали не говорим нещо важно с баща му или ако някой от нас говори по-телефона.Говори свръх много...
Радва се на бебето много ,но към нас е много ревнив.Особено към ММ не иска да го дели с никой.
Това със сигурност е нормално да го прави ,но вие как се оправяте?!

Дъщеря ми много се радва на бебето - целува го по главичката, гали го, радва му се на ръчичките и крачетата, като го види и засиява. Обаче към мен ... мен на моменти ме гледа сърдито, когато започна да кърмя ми се катери по гърба и се опитва по всякакъв начин да ми привлече вниманието, точно тогава намира все нещо, което трябва да й подам, все за нещо иска да й помогна или тогава иска да си играем. Започна да смуче бибите на бебето, а тя залъгалка никога не е искала и с голямо усилие се опитвах да я науча да смуче, но не успях. Сега обаче като види, че я давам на бебето и иска и тя. Започна да лази. Започна много да мрънка и да се тръшка (тя тези неща и преди ги правеше де). Не знам как се оправям с нея - май никак - на моменти я оставям да си прави каквото е наумила, в други се изнервям и й се карам, понякога дори отнася по някой шамар. Опитвам се като гушкам бебето да гушкам и нея, казвам й, че много я обичам, не знам обаче дали разбира.
Иначе е на година и 9 месеца почти.

Общи условия

Активация на акаунт