Любители на Котки Тема 98

• 41 188
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Защо ме търсиш?, моята Кити вече посещава терасата само вързана!  Naughty
Купила съм ей такъв повод. Докато аз простирам пране или докато мъжът ми пуши на терасата - Кити получава мини разходки. Вързала съм повода за един тежък стол на терасата. Няма шанс 3 кг котка да скочи и да дръпне 10 кг стол.  Twisted Evil

# 316
Addicted2u, не сме го водили. Малко и време нямаше кога в неделя, че брат ми пристигна късно. А и малко и парички в момента няма много. Отложих го за следващата седмица.

Повода е добра идейка, но май за неговия случай просто ще се проветрява до комарника. Няма как за цяла нощ да го вържа. То е свикнало много да обикаля.

Ама беше така изплашен душата... щом два часа и половина не измяука отдолу дори. Като си го знам какъв е плашлив вероятно се е свил до вратата на терасата на хората и е замръзнал там в очакване на второ пришествие

# 317
  • София
Защо ме търсиш?, моята Кити вече посещава терасата само вързана!  Naughty
Купила съм ей такъв повод. Докато аз простирам пране или докато мъжът ми пуши на терасата - Кити получава мини разходки. Вързала съм повода за един тежък стол на терасата. Няма шанс 3 кг котка да скочи и да дръпне 10 кг стол.  Twisted Evil
Tочно такъв повод дъщеря ми купи за Гълъбинка/Дейзи. Самата тя го държи, а не се доверява на столове. Wink Лично аз видях как лудетината успя да се измъкне от повода докато дъщеря ми ми показваше с телефона си какви разходки си правят на балкона.  ooooh! Остана с повод в ръка и зяпнала уста.  hahaha Вече не си прави този труд. Съседите от ляво и отгоре, както и зайците в двора, свикнаха с котешкото присъствие. Хубаво, че всички са доброжелателни. Съседите от мансардния апартамент ѝ дават котешки лакомства, децата от апартамента в ляво си играят с нея, а тя от благодарност им краде ластичетата, а зайците споделят сеното си с нея.  Mr. Green Лошото е, че като отиде до зайците, единствения начин да си я прибере е да позвъни на съседите и понякога се налага да остане навън цял ден или цяла нощ.  Laughing  От другите места се връща сама. Simple Smile Само не знам като сменят някога квартирата, новите съседи как биха реагирали на подобни гостувания.  ooooh!

Няма бре... в 6:30 ги вдигнах. Честно. Дори минаваше към 6:35. Търпеливо чаках два часа и половина.
Ако някой дойде да ме събуди в 6,35, направо го убивам!  Joy Joy Joy

И като споменахме за каишки и поводи, онзи ден мъжът ми специално ми се обади от Пловдив, за да ми каже, че е видял огромен черно-бял котарак на повод, който са разхождали по улицата.  Grinning Изглеждал доволен.  Grinning

# 318
....Лично аз видях как лудетината успя да се измъкне от повода докато дъщеря ми ми показваше с телефона си какви разходки си правят на балкона.....

newsm09 Каааккк!? Аз стягам прилично здраво (е, може да диша, споко!  Mr. Green ).
Сега очите ми вече няма да са отворени на четири, ами на 10.  Crazy

# 319
Момичета, извинете ме за нахлуването, но имам нужда от съвет  Simple Smile
Синът ми иска коте. Ама много иска. Аз също много ги обичам. Гледала съм много котки като малка, но в къща с двор.
Проблемът е, че сега живеем в апартамент, в който почти през целия ден котето ще трябва да стои само  Confused
Мисля варианти да го взимам с мен в офиса (имам тази възможност, защото офиса е мой), поне докато е малко, за да не се чувства самотно и да не прави бели, но пък знам, че котките се привързват към дома. И горкото мъниче, не знам как ще му се отрази сутрин с мен на работа, после пак в къщи...
Въобще хем ми се иска, хем не ми стиска, както се казва...
Моля за вашето мнение  Hug

# 320
  • София
....Лично аз видях как лудетината успя да се измъкне от повода докато дъщеря ми ми показваше с телефона си какви разходки си правят на балкона.....

newsm09 Каааккк!? Аз стягам прилично здраво (е, може да диша, споко!  Mr. Green ).
Сега очите ми вече няма да са отворени на четири, ами на 10.  Crazy

Е как как? Не си ли чувала за Худини?  Mr. Green В интерес на истината тогава все още беше малка, доста кльощава и с дребна глава. А може и каишката да не е била достатъчно стегната. Но както ми я показваше, тя скочи и се освободи от повода. Ето я с повод, качена на преградата към балкона на съседите в ляво и колебаеща се накъде да тръгне - към съседния балкон или по покрива до прозореца на мансардния апартамент.  Wink  Дъщеря ми е долу в ниското, защото въпросната преграда е доста по-висока от човешки ръст.  Laughing

# 321
  • София
И ние имаме повод, ама не ще и не ще да свикне с него. Сложа ли й го, веднага се прави на умряла. Все едно краката й се подкосяват. Има ли шанс да свикне с него? Да упорствам ли с "обучението"?

# 322
Оф, мен ме е шубе да не се обесят на тия поводи, ама май не е лошо решение, защото имам огромна тераса, на която обожават да стоят, обаче съм на осмия етаж Sad
Малкия си мисли, че е родственик на Батман и ми е страшно да ги пускам навън...
Еланор, не бих носила котето с мен в офиса. А по повод белите, ами ще ги прави така или иначе. Котките правят бели, просто трябва да си с такава нагласа.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 13:03 от Esme Weatherwax

# 323
Държа да уточня, че котката е винаги под надзор на терасата. Не я оставям сама, дори с повода. Патих си вече, не искам да го изживявам отново.  Peace

Elanor, ако взимаш коте недей да го местиш от вкъщи в офиса. То ще си свикне у дома и дори ще се кефи на известно спокойствие без стопаните. И много, много го гушкайте вечер.  Hug

# 324
С поводите за котки имам известен опит Mr. Green
Там където живее големият ми котак Киро терасата е огромна и го извеждахме често на повод.Първо взехме от този с каишките дето сте показали.Измъква се пре-спокойно,колкото и да стягаме.По-скоро при него действаше на психическа основа да знае че е вързан.Но както си го държим на повода,той се разхожда и като му омръзне само бутва със заден крак,с ловък скок изхвръква от повода и си се прибира Joy
За Лейди Ашли за разходки в дворчето където живеехме взех от този вид

Доста по-надеждни са,но пак при повече желание успява да се измъкне.Но трябва повече време,не с едно движение като другите поводи.Имам време да реагирам като я видя да се измъква Joy

Иначе всички поводи първоначално им действат странно и мацитата падат с изпънати крачета,все едно изпълняват команда "умряла лисица"
Изключително бързо свикват и после тичат,скачат и беснеят и не забелязват повода Peace

П.П. Лично съм спирала маца 2 пъти от полет по гълъб(вторият път беше по гарван Shocked колкото нея голям),благодарение на яката ми хватка на повода.Без него да е летяла ooooh!

# 325
Добър ден, дами!

Моля за съвет. Преди около две седмици един котарак дойде на гости и понеже му дадох някакви неща за ядене - реши да ни осинови. Разпитах съседите, но никой не го познава и не знам дали е домашен, уличен или какъв. Изглежда добре хранен до момента и не е първа младост. Възможно е някой да го е изоставил и сега горкото коте да си търси нов дом. Възможно е и да си има стопани и само да минава, за да забърше нещо, но прекарва много време близо до къщата и вече се съмнявам.

Проблема е, че не мога да го задъжа. Следващата година вероятно ще се местим и няма да мога да го взема с нас. Та сега - дилема, да го прибера ли у дома за зимата (след като мине през ветеринар, разбира се), да му правя ли къща навън? Да спирам да го храня ли (ще ми даде ли сърце Cry), за да го накарам да си търси нова къща?

# 326
Еланор, моята, ако няма кой да я буди, демек си работя тихо на компютъра, спи по 5-6 часа. Не се притеснявай, че ще стои само по цял ден. Ще му давате сутрин и вечер храна, няма да остане гладно, нито пък ще му е скучно.
Jillian , ако аз бях на твое място, не бих го взела. Мисля, че ще бъде голям стрес за него след година да се озове отново на улицата Peace

# 327
Здравейте отново!
Свалихме системата и вече 8 дни захранваме писанчо със спринцовка. Отказва да се храни сам. Повръща 1 път на 24 часа всеки ден, въпреки лечението му миналата седмица.
Днес отново се консултирахме с ветеринар и утре ще му направят рентгенови снимки с бариева каша.
Имат притеснения, че може да глътнал нещо.  Sad   Sad  Sad
Искам да попитам дали котката се упоява, за да се направи рентгена? Забравих да питам доктора от стрес.

# 328
  • София
Искам да попитам дали котката се упоява, за да се направи рентгена? Забравих да питам доктора от стрес.

При нас не се е налагало. Но Мъро не мърда и не шава на подобно място. Ако котето е много шавливо, не знам как се процедира.

Освен това бъди подготвена, че в някои лаборатории те карат сама да го държиш. Е, дават от онези гумените предпазващи престилки, за да не те облъчват.

# 329
  • Варна
Jilian, аз съм "за" да приберете котьо. Душа е, другар ще ви бъде, евентуалното местене не бива да е повод за отказ, ако чувствата ви са взаимни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт