Любители на Котки Тема 98

• 40 773
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Това за раздърпаните неща е една от основните причини да не взимаме котка. Домът ни е съвсем нов, доста скъпо обзаведен, изобщо не е правен с мисълта за животно в него и нищо такова няма да понеса.Както и изровени цветя.
За дете - няма такава опасност, не сме в първа младост  Wink, аз имам голяма дъщеря, която живее в чужбина, затова казах преди, че няма кой да стои с котката и да й отваря и затваря врати.
Ох, още трябва, и то сериозно да помислим...Да видим довечера дали ще е още в двора и докъде ще стигнем в контактите.
Благодаря на писалите!   bouquet

# 76
за котешката тоалетна - аз съм много доволна от тази: Sumo cat -тип бенто е.

# 77
Помислете. То ако е любов - ще си покаже. Поражения сигурно ще има някакви, но честно да ти кажа, да се влюбиш в коте е като да се влюбиш в човек. Правиш каквото можеш за да промениш вредните му навици, като за някои успяваш, а за някои не, докато разбереш в един момент, че най-много искаш той/то да е щастливо.

# 78
Ваяна, във връзка с предположението, че котката е била домашна. Виж тази обява. Котето страшно много прилича на вашето. Изгубено е преди 1 год. на друго място, но собственика и продължава да я търси или поне иската да разбере дали някой не я е прибрал и дали е добре.

http://olx.bg/ad/izgubena-cherno-byala-kotka-gr-bankya-ID3zIry.html#e8d5ca0b38

# 79
  • София
Vayana, ако котето е било изхвърлено при първото разгонване, това означава, че междувременно е забременяла, и поради това са спрели признаците на разгонване. И в момента е бременна в малък срок. Мислила ли си какво ще правиш? Знай, че кастрацията е възможно най-доброто решение за тях, всички останали варианти влекат след себе си много тежки последствия, които няма да плащаш ти, а котката. Имам предвид, че тя ще трябва да понесе болест, ужасни болки и смърт, защото не си се решила да я кастрираш. Само да не помислиш, че говоря враждебно. Нищо подобно. Просто ми писна разни сълзливи дами да казват, че не могат да причинят такова (жестоко) нещо на котките си. А им причиняват още по-жестоки неща, от незнание какво следва ако оставят животинката да се разгонва, без да забременява, или (още по-зле) й дават хормонални хапчета против разгонване. Апотеоз на тъпотията! За което после котките плащат. А ти ще трябва да решиш искаш ли котката ти да роди няколко (по-вероятно много, до шест) броя бебета, или ще трябва да направиш кастрацията, още докато е бременна отскоро. Дано да имаш хора, на които да дадеш бебетата, щото някак не ми се вярва да си ги оставиш за себе си всичките. Говоря ти нелицеприятни неща, но истини. Правя го, понеже ти самата каза, че не си на ''ти'' с отглеждането на котки. Така че най-вероятно все още не можеш да прецениш какво става, и ще съм много щастлива, ако съм ти помогнала с написаното дотук.

# 80
  • София
А за раздърпването в къщи, котарачката си е показала, че е кротичка. Има доста бесни животинчета, но те са предимно малки, като порастнат, и се укротяват. Ако решиш да я задържиш за ваше коте, ВЕДНАГА й осигури място, на което да си точи ноктите, преди да е посегнала към диваните ви Mr. Green И я заведи там, разиграй я с някаква играчка, така че да подраска върху него. И имай предвид, че ако си играете с писаната, ще отнемате доста енергия и тя през останалото време ще е кротичка, а ако не - тя сама ще намира ака да я изразходва, и може би по не най-удобен за вас начин. Ако ще стои само в къщи, единствено играта с нея ще е начина да изразходи енергията си. Това не важи за котки, които излизат навън, те там сами намират как да се спасяват от скуката. Другият вариант е да й вземеш още едно коте, с което да играе, така няма да скучае, докато вас ви няма в къщи.

# 81
Моята котка е изключително послушна, но това не личи по пердето и дивана Laughing Дано не помислиш, че те разубеждаваме Hug Ако не можеш да понесеш тези неща, има и друг вариант - разбирам, че вече си се влюбила в нея, можете да й оставяте всеки ден закуска и вечеря на терасата, водичка, някаква къщичка, в която да нощува, особено зимата, можеш и да я кастрираш, защото некастрираните котки страдат твърде често от тумори и такива гадости. Просто ще живее на терасата ти. Така ще имате и повече време да обмислите дали да я приютите вкъщи.

# 82
Не съм лекар, но се потресох от снимката на котачето с отворена рана, от която се вижда и кост. Не мога да повярвам, че са те посъветвали да си стои така отворена, да си зарастне сама, че то като няма кожа как ще зарастне, не трябва ли операция? Ужас! Мая?

Дано се оправи миличкото Cry

# 83
И аз това се зачудих и попитах, но явно не е нужно.

Vayana, абе не смяташ ли, че вътрешно вече си го взела това черно-бялото мустакатото? И тя ви е избрала. Някак предопределена работа ми се струва.
Аз така като видях пиратя на ония снимки миналата година... Гледаше някак така тъжно, сякаш ме викаше  Embarassed И си знаех, че трябва да го взема тоя кьорчо. Не съжалявам.

# 84
Ето и данък от нас с Лъки  Hug

# 85
Здравейте, преди два дни се записахме с нашия Мъро в темата. Той от вчера вече си има документ за "самоличност". Направиха му ваксината и днес не ми е така игрив, не знам дали не си внушавам, но сме новаци със щерката в отглеждането на коте. Милото много ми е гладно и доникъде не му стига определената от производителите дозировка /това май го казах и предния път/. Говорих си и с ветеринарите, съветват ме обаче да спазвам, защото е едричък за породата си /улична превъзходна, ама явно голям микс е/, а и му предстои кастрация.  Все съм знаела, че са чисти животни котките, но едва сега съзнавам до каква степен. Като си върши работата и после заравя и успява да изхвърли вън от тоалетната, събира всичко на купчинка, даже се мъчи да върне вътре. Не знам как успя да ме грабне това животинче, ама не мога да се позная. То за смях, ама третия ден още, беше заспал в другия край на стаята и нещо кихна ли, що ли - ми станах да го завия... Признавам, малко странно се чувствам с тези вълнения около "младежа".
И един въпрос към по-опитните, има един навик като легне настрани, със задните лапи настървено чеше/дере предната лява. Това негова особеност ли е, или е нормално.
http://prikachi.com/images.php?images/451/8360451U.jpg
Не знам, какво става, но към снимките се "лепват" две други - някакво момиче на плажа и чиния с ядене. Колкото снимки пробвах, тези двете винаги цъфват, а дори не са мои.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 22:38 от plqsak

# 86
Здравейте момичета,
имам една много много гореща молба за съдействие.
Дядо Мърфи се чувства много добре откак включихме в лечението и лекарство за високо кръвно... Освен хапчето вета ни даде и едно чудодейно сиропче което действа като панацея Simple Smile) - Подобрява състоянието при ХБН , действа болкоуспокояващо и т.н..
Лекарството обаче свърши и  не успявам отникъде да намеря откъде да го закупя. Можете ли да откриете откъде да го поръчам онлайн!  Оказва се че го откривам само в испански и румънски сайтове , а от там някак си не ми се получава Simple Smile
Лекарството се казва IRC VET >>>>>
Скрит текст:
Откак го включихме в лечението дядо Мърфи има ейй такъв спокоен сън>>

plqsak Таби Мъро е доволно излегнат до масата:))  и според мен също не прекалявай количеството на храната, защото и без друго октомври ноември месец  ще понатрупа запаси за зимата Simple Smile

# 87
  • София
detelina, не съм написала нито една дума за или против кастрацията на котките. Ако вземем красавицата в къщи ще я кастрираме, нямам намерение да гледам котенца.
Защо така уверено твърдиш, че е бременна? Аз, разбира се, не мога да разбера това, коремчето й е нормално, като я пипам не реагира.
Kalinass, наистина котетата много си приличат, но нашето не е загубеното. Ясно се вижда разликата точно в дясното краче, не видях липсващ зъб, а дали е кастрирана няма как да разбера.
Ето, вижда се ясно:

Бялата линия от муцунката към челото на нашата е доста по-къса от на другото коте:

Не бих си и позволила ако е търсената да не се обадя на човека, толкова мило е написал обявата си.

Снощи като се прибрахме първо й сложих на нея да вечеря на терасата, после отидох в кухнята да приготвя нашата. Котана по желание дойде при мен да се гали в краката ми, досега е била само на дивана, който е до балконската врата, а кухнята е 10 м по-навътре в противоположна посока. Не я стресна и звука на водата, просто все едно всеки ден си готвим заедно.
След много галене - тя не иска да играе, иска много да се гали, заспа дълбоко на дивана:

Събуди се по някое време, стана и слезе в градината.
В 5 ч. се събудих и отидох да погледна - закусваше  Simple Smile
Гледах котешки тоалетни - ами те огромни! Просто не знам къде може да я сложим...
Някои от вас пишат, че тоалетните са на терасите им - има човек в къщи, който отваря и затваря, когато котката поиска? И има ли принцип като при кучетата колко пъти на ден ходят до тоалетна?
Почти решихме така да процедираме днес и утре, в събота да я запознаем с прахосмукачката в действие и да я заведем на ветеринар. И после ще мислим.
Най-близо ни е Централна ветеринарна клиника, виждам че е в белия списък. Трябва ли записване на час?
Дали няма да й дойде много стрес - прахосмукачка, возене в кола, доктор?

# 88
Anesy, аз навремето звънях по клиниките да питам кой може да ми достави едно лекарство, което пак така много трудно се намираше в Бг. Ветеринарите работят с различни доставчици, все трябва да има някой, който да го доставя. Ако минавам покрай нашия ветеринар, ще попитам  Hug

# 89
  • София
Vayana, не твърдя, че е бременна. Просто предположих, че ако е изхвърлена разгонена, то няма как да не е бременна сега. То ветеринарите със сигурност ще ти кажат какво е положението. Пак ти казвам, не си мисли, че се заяждам по някакъв начин. Всъщност, много е мило, че си толкова загрижена как ще й се отразяват различни ситуации. В теб виждам голям потенциал за ''котешка мама'' Hug Ако се поразровиш из темите по-назад, ще разбереш каква е причината за така настоятелното ми говорене за кастрация. А и навсякъде около мен се натъквам на подобни малоумни съждения, как те не можели да причинят на котето си такова нещо. И тъпчат с хапчета... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Скрит текст:
Момичета, да споделя с вас какво ми се случи вчера. Вървя си аз из квартала, и се натъквам на едно много мъничко момиченце, на около 4 годинки, абсолютно самичко. Наоколо в радиус на поне 50 метра нямаше никакъв възрастен, за да предположа, че все пак я наблюдават. Питам я, къде е мама, или тати. Тя ми казва, че отива при тати. Тръгнах след нея, защото всичко може да й се случи, така сама. Вървяхме доста, и стигнахме при един малък паркинг. Момиченцето се насочи към един джип, около който се мотаеше мъж. Тя отиде при него, а той почна да й се кара, че е излязла самичка от в къщи, от което разбрах, че се е измъкнала, без да я видят. Казвам на бащата, че вървях след нея, за да я предпазя, ако нещо или някой я заплашва. Пръчът ме изгледа, като че ли съм му преяла левия т...к, и в прав текст ми каза: тебе пък к'во те интересува, ма, я се разкарай оттука. Да опиша ли, че беше едър, шкембест, с бръсната глава и изражение на глиган с махмурлук.
Та така, как ли бих постъпила, ако има следващ път? Не знам...

Anesy, имаш ли предположение за страната-производителка на въпросното лекарство? Може някоя от мамите в чужбина да се навие ти направи тази услуга, знаеш, има доста котешки мами навън.

Общи условия

Активация на акаунт