Любители на Котки Тема 98

• 40 819
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Детелистна, от тази ситуация разбирам, че в момента си в България, нали  Mr. Green

# 91
  • София
Детелистна, от тази ситуация разбирам, че в момента си в България, нали  Mr. Green

Правилно разбираш.

# 92
anecy за лекарството виж на тези линкове, дава че го има

http://www.wilderstore.com/irc-vet-60-tablets-urinary-problems-in-cats-dogs.html - пише че доставят навсякъде

http://portalmascota.net/en/2763-irc-vet-60-comprimidos.html - това е на капки. Виж за доставката, но ако е английски сайта може да използваш фирмите, които се занимават само с покупка от английски сайтова. Във форума има информация, а и в гугъл.

http://www.miscota.co.uk/dogs/farmadiet/p-43773

Целувки на прекрасния дядо Мърфи. И кажи дали си успяла

# 93
  • София
Онзи ден се влюбих! Мъничък, чисто черен, с огромни зелени очи, бяло медальонче на гърдите и бяло кръгче на коремчето! Ама наистина се влюбих!!! Ако не беше толкова плашлив, Кара щеше да си има другарче, колкото и да не й се иска  Laughing
От тогава са ме налегнали едни мисли... Ще се справим ли с още едно коте, Кара как ли ще се чувства, и т.н, и т.н... Отделно се чудя дали да не се опитам да го примамя с един пауч  Crazy

# 94
anecy  ето още един сайт

http://www.masdemascotas.com/en/nutraceuticals/265-irc-vet-gel-5 … 437002582937.html

испански е, но доставят и до България, защото като избрах да купя продукта, при попълване на адрес за доставка може да се избере и Bulgaria.

Тинтири-минтири - няма да е дълго чуденето да знаеш. Кара сигурно ще свикне - защо не пробваш Laughing

# 95
Vayana, здравей!  Hug

Имам котка от януари някъде (не съм с много опит, но и малкото е полезен).  Laughing
Искам да ти кажа, че също като теб се притеснявах за скъпите си уреди, за хубавите дивани, за красивите пердета... И знаеш ли, Кити не е съсипала нищо. Откогато я имам, единствено една ваза счупи. Пердетата са цели, не си дърпа ноктите на дивани и мебели... Късметлийка съм.  Heart Eyes
Казвам ти го за да знаеш, че не винаги котка е равно на раздърпани мебели.  Peace
Относно тоалетната - купи си голяма и затворена. Няма никаква миризма. Аз моята съм я сложила в една ниша в коридора и почиствам ВСЕКИ ДЕН! Отнема ми по-малко от 5 мин. Съответно 1 път седмично сменям цялата постелка (бентонит) и мия тоалетната = 10 мин.
Твърдя (и приятели потвърждават), че вкъщи не мирише.

Прехвалих Кити, а сега да се оплача... Хапе, хапе, хапе, имам ДУПКИ по ръцете!  Cry Мъжът ми я е кръстил с ново име - Събка (от саблезъб тигър).

п.с. Моята котка сама си хареса да си точи ноктите на едно ей такова парче пред банята. Не ми пука за постелката, метъра е 2 лв в домашни потреби.  Laughing

# 96
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И аз вчера на 20 крачки от нас, до една изоставена къща, попаднах на една млада оранжева прелестница с бели гърдички и бяло коремче, досущ Силвестърчето, ама с един дълъг косъъъъъъъъъъм  Crazy Crazy Crazy ... Игрива, закачлива, изобщо не само нямаше намерение да се плаши и да бяга, ами както си се търкаляше направо ми предлагаше коремчето си и посягаше с лапички да си поиграем. Heart Eyes Heart Eyes Crazy Как се устисках да не я грабна и да си я замъкна у нас, само аз си знам. Shocked Laughing Нямаше атрибути затова казвам, че е женска и беше на видима възраст около годинка. Но може и да няма толкова. Все мъжки съм гледала и ми е трудно да преценя женските. И въпреки, че се търкаляше точно в пръстта под едно дърво играейки си с една найлонка, и цялата се беше оваляла в клечки и прашоляк, си личеше, че е чиста. Кой знае от къде е избягала! Нямам хубав телефон да я снимам, иначе щях да ви я покажа. Rolling Eyes

# 97
Да кажа до къде стигнахме. Открихме Америка така да се каже - сифона на терасата, ама точно в самия му център  Crazy и за сега няма фалове. Все пак и това не е подходящият вариант. |Какво става като ни няма вкъщи и няма кой да му отвори вратата? Пясък категорично не иска, пробвах и с пръст - същата работа. Остава само със спрей да пробваме, привличащ за банята. Ей това коте!

# 98
  • София
Ice Queen , изобщо не ме притесняват отделеното време и грижите. Повече невъзможността да преценя дали ще иска да остане само в къщи и на терасата, разбира се или ще иска пак така да слиза в градината, когато реши.
Иначе е много добричка и дори послушна - направо като кученце. Надявам се снощи да разбра, че на масата е "НЕ" - това се учихме, но ще се изпитваме довечера.
Близна ме два пъти по ръката - надявам се, че има положително значение  Simple Smile Опашката винаги е изправена гордо нагоре, а по едно време направи вълнообразни движения е нея, нещо както пълзи змия, примерно. Виждала съм тук схеми какво означават различните позиции на опашките - ако някой има желание би ли ги пуснал отново?
П.П. Намерих инфо  Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 13:48 от Vayana

# 99
# 100
Онзи ден се влюбих! Мъничък, чисто черен, с огромни зелени очи, бяло медальонче на гърдите и бяло кръгче на коремчето! Ама наистина се влюбих!!! Ако не беше толкова плашлив, Кара щеше да си има другарче, колкото и да не й се иска  Laughing
От тогава са ме налегнали едни мисли... Ще се справим ли с още едно коте, Кара как ли ще се чувства, и т.н, и т.н... Отделно се чудя дали да не се опитам да го примамя с един пауч  Crazy

Примамвай го.  Hug

# 101
  • София
Какви хубави работи се случват с много от вас.От собствен опит ще кажа,че котката никога не идва случайно,нито пък ще я срещнете случайно и ще я забележите.Всичките ми питомци са събрани от улиците,някой в отчайващо състояние,не малко съм задомила.Та не му мислете много прибирайте ги , те ще ви се отплатят подобаващо.Много им вярвам,особено след като заради котка , която вирна крака и не знаех какво и е , не реагираше на храна , на глезене ....беше празник , нямах лекар под ръка.Отложих пътуването,за мое голямо добро , риска от инцидент с колата е бил почти неизбежен.Не бързайте да ме обвините в небрежност-фабричен дефект на модела е лъснал точно тогава.Висях и на главата котешка и се молех да се свести,консултирах се по телефона с няколко ветеринара,изпълнявах съвети . На следващия ден , вече провалила пътуването  , доволна се курдиса в скута   ми и все едно нищо не е било.

# 102
  • Варна
Я да видите Мила сега, откакто я превъзнасяме и прегръщаме по-често! Grinning Ох, няма емотикон, чукащ на дърво.

Стейси, да не би да успя да намериш онова клипче на My cat from hell? Пиши малко по-подробно, pls.
Забавих се с отговора, но нещо ми секна ентусиазма.  Confused Не, не съм намерила клипчето, но се старая да спазваме съветите ти.  Hug Не е станало по-лошо.
Мила се държи сравнително по-добре-по-рядко посяга да бие Мага, не е пикала по леглата. Стискам зъби и я оставам да "поучава" Мага. Е, намесвам се тактично понякога-веднъж я приклещи и от страх малката се изпусна малко на земята. Абе, идва ми да я опердаша Мила по тънкия задник, ама се сдържам.
Иначе и трите са по петите ми-Женка-за да се гали и мърка, Мага-за да се чувства сигурна, Мила-и тя любов търси.  Laughing
Накапахме ги с препарат. Мъкааа. Още докато се прибрах от ветеринарния кабинет, седнах и погледнах Женка. И тя ме погледна, прочете ми мисълта и изчезна с 200 зад леглото.  hahaha Имайте предвид, че препаратите си бяха в чантата, въобще не съм ѝ ги показвала.

# 103
Здравейте момичета, Благодаря ви за помощта!
Лекарството Irc vet наистина се оказа добра находка, но засега не съм открила дистрибутор/доставчик който да го внася в БГ. Страната производител е  Испания

Kalinass Благодаря ! Благодаря от сърце за линковете . Поръчах го без никакво колебание от испанския линк и го платих, но кога ще го доставят не е много ясно.  Силно се надявам да е скоро.

Усещам се ,че се улавям за всяка искрица надежда, че Мърфи ще оздравее и пак ще се катери като лудетина по шкафовете и ще си говори с птичките и мухичките ,но от ден на ден тази искрица започва да избледнява. Знам , че е старичък ,но така силно съм привързана към него, че не знам вече кое е за добро и кое не е за него. Ветовете казват че има още живец в него и.... да, от време на време мърка когато се храни , но не е както беше преди. Повечето време стария котарак  се препича на слънце на терасата или спи в легълцето си. А аз се чудя постъпвам ли правилно като поддържам живота му с лекарства или трябва да спра и да го оставя да си отиде без болка. Засега продължавам така, но ...

# 104
Anesy, ама ако не полагаш тези грижи той сигурно пък ще изпитва болка. Или?
Сигурно е много трудно. Близо 20 години животинката е била край вас...

Общи условия

Активация на акаунт