Любители на Котки Тема 98

• 40 758
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Охи, ето какво намерих из нета като съвет: Когато тя започне да души по ъглите на дома или да прикляква, я сложете в котешката тоалетна. Нежно й помогнете да подраска с предните си лапи по тоалетната, за да разбере, че това е мястото, където трябва да се изхожда и да заравя мръсотиите. Ако котката ви направи това на произволно място в къщата, избършете нечистотиите с кърпа и поставете тази кърпа в тоалетната. След това поставете котката в сандъчето за изпражнения и подраскайте с предните й лапи по пълнителя му. Така ще й демонстрирате подходящото място за тази дейност.
Не я наказвайте, ако не е ползвала сандъчето. Грубите ви реакции със сигурност няма да я убедят да “поправи” грешката си, а по-скоро само ще я приучите да ходи по нужда пред вас. Когато котката започне да “схваща”, не приемайте доброто й поведение за даденост. Просто продължете да я поощрявате, когато ползва тоалетната.

# 46
Таня, Kalinass, благодаря! Както казах, това сме го правили. Може би проблемът е там, че го върши нощем. През деня само спи зад дивана. Надявам се все още само да е стрес от новото място и да успеем да го приучим. Много искаме това коте, няма да се отказваме още. Все пак е трети ден у дома. А може и аз да съм припряна в желанието си  Crazy

# 47
  • Пловдив
Данък с ученолюбиво  коте:) Уморен!
Скрит текст:

# 48
Охи, ето какво намерих из нета като съвет: Когато тя започне да души по ъглите на дома или да прикляква, я сложете в котешката тоалетна. Нежно й помогнете да подраска с предните си лапи по тоалетната, за да разбере, че това е мястото, където трябва да се изхожда и да заравя мръсотиите. Ако котката ви направи това на произволно място в къщата, избършете нечистотиите с кърпа и поставете тази кърпа в тоалетната. След това поставете котката в сандъчето за изпражнения и подраскайте с предните й лапи по пълнителя му. Така ще й демонстрирате подходящото място за тази дейност.
Не я наказвайте, ако не е ползвала сандъчето. Грубите ви реакции със сигурност няма да я убедят да “поправи” грешката си, а по-скоро само ще я приучите да ходи по нужда пред вас. Когато котката започне да “схваща”, не приемайте доброто й поведение за даденост. Просто продължете да я поощрявате, когато ползва тоалетната.
+1
Това е начинът и според мен.Просто е рано още,котарачето е стресирано,на ново място.Ще свикне,продължавайте така(когато успеете,че ако само нощем "минира" е по-трудно)и ще станат нещата.Може да пръснеш и със горе споменатият привличащ спрей.
Моята маца от много похвали в началото,до ден днешен(вече над 2 години) като иска нещо или като се подмазва и демонстративно отива в тоалентнта си и се напъва,само и само да произведе нещо за похвала  hahaha

# 49
Благодаря за темата.   bouquet
Данък скоро, защото нямам време да снимам сега.
По въпроса с храненето от миналата тема.
Малчо е на почти 3 месеца, давам му варено месце и гранули. Като гранули и вода винаги има в купичките. Водата се сменя 2-3 пъти дневно.
Миналата седмица ядохме дроб, тази съм намислила да му дам сърчица /сурови/.
Решила съм да му давам пауч 1 път седмично като десерт.  Mr. Green
И аз четох за рибата, че не е хубаво да им се дава.
Страхотни сладури видях, много да Ви радват.  Hug

# 50
  • На края на вселената!
Охи, постели много вестници по пода, да можеш с тях да пресипеш материала, където искаш да ходи. Пръскай с отблъскващ спрей, оцет, където е направил беля. Не мий там с белина, някои котета я харесват. Ако можеш му отдели една нощ дебнене, за обучение. Късмет!

# 51
  • Варна
Ужас!  Shocked
За хернията може би Стейси Грей ще каже нещо.  Thinking Аз мисля, че трябва да се оперира колкото се може по-скоро.....
Моят опит е с диафрагмална херния. Открита случайно, получена при стара травма.
С такава може да се живее дълго, но може да се стигне до смърт във всеки момент.
При моя Грей хернията беше открита след операция. Не знаехме до тогава за нея. Въпросната операция провокира края му, но пък нямаше как без нея, че беше заради злокачествен рак на пикочен мехур.
Все още няма практика преди операция на домашен любимец да се направят задължителни изследвания, както при хората. Една рентг. снимка на бял дроб щеше да покаже състоянието. Прави бяха, че от там-натам само операция би могла да помогне(почти без надежда, да речем 1% в неговия случай) и не направихме. Изключително рискова + злокачественото заболяване и решихме да поживее колкото му е писано.
На първо време една рентг. снимка ще покаже какво е състоянието. Щом е новопридобита хернията, по-добре операция.
Много лоши изглеждат раните на крака. Успех с лечението!

# 52
  • София
Здравейте , момичета! Влизам в темата с молба за съвет. Решихме да вземем коте, но се насочихме към такова, което е пораснало и показало характера си. Взехме един розово – оранжев едноок господин на 7 години, който е бил домашно коте, но изхвърлено от стопаните си. Много е мил и гальовен, спечели ни още като го видяхме на снимка. Обаче имаме проблем с тоалетната. Момичето, което го беше прибрало от улицата предполага, че е учен в банята на плочките. Не проявява никакъв интерес към котешка тоалетна. У тях е използвал само терасата. Вече трети ден е у дома и не успяваме да го накараме да ходи в банята/терасата, а минира из апартамента. Освен това го прави нощем, като спим. Не е кастриран /ще го, само да свикне/, но според мен това не е маркиране. Сложих от напишканото на една салфетка в банята, да подуши и не, и не.   Идея какво да правим?

Ohi, това коте е било на улицата, където е ровило в пръст, не в бенто или силикон. Вземете му насипете пръст в легенчето, и като свикне на тоалетна в определено място, почнете малко по малко да прибавяте бенто в земята. Днес една шепа, след два дена две, сле 4 - три и т.н.  Адмирации, че сте си взели едноочко, милата душичка, имала е късмет да попадне на вас. Пожелавам ви много радост с този писан! Аз ти препоръчвам да не го насилваш със силиконова тоалетна, помириши я само и ще видиш колко гадно мирише. Котките много се пазят от химически миризми, така че допълнително го отблъскваш от мястото за тоалетна.

# 53
  • София
А, и сменяйте всеки ден пръстта, че много бързо замирисва. Това също може да отблъсне котарачкото, те са големи чистници и държат да не им мирише. Да не вземе пак да ''гастролира'' по разни други места. Можеш дав идиш как се чисти без остатък пишкано от котки в заглавната страница на темата, има линк.

# 54
Много благодаря за подкрепата! Искаме това коте, остава и то да поиска нас. Дано наистина е имало късмет. Реших тая нощ да дежуря колкото мога, че все пак утре съм на работа. Ама на... упорито чака да си легна, сигурна съм.Въобще не се трогва от бентото, сякаш му е непривично да рови. На улицата не е бил много дълго. Няма значение дали в бентото или на плочките в банята, просто искам да го прави в банята, а не в целия апартамент. Няма как иначе. Дано стане- Още веднъж благодаря, че ме изтърпяхте.  Hug

# 55
  • София
А защо ВСЕ ПАК не вземеш да опиташ с пръст в легенче?

# 56
  • Варна
Охи, направо ми се свива сърцето във вашия случай. Изобщо не е лесно да имаш ходеща по нужда котка не на правилното място! Но не се отказвайте!  Hug
Имам чувството, че ще се справите!
От мен съвет-настоявайте, поощрявайте! Някои хора си научават котките на човешкото клекало да ходят, та вие няма да се справите.
Котешка му работа-изглеждат трудни, но и техните душици могат да се вадят с памук. Я да видите Мила сега, откакто я превъзнасяме и прегръщаме по-често! Grinning Ох, няма емотикон, чукащ на дърво.

# 57
С предишният ни котарак изкарах почти цялата първа нощ затворена с него в банята  Joy . Там му беше сложена тоалетната.  Бях се зарекла, че дори и веднъж да си свърши работата някъде из апартамента изхвърча навън, защото не исках животно в къщи. И той беше 5- 6 годишен като дойде у дома, но с много чести 'провинения", както знаех от предишните му стопани. Затова отделих 3-4 часа от нощния си сън да го дебна и без да му позволявам да излиза извън банята. От време на време го вкарвах в лигена му с бенто и започвах да рия с предните му лапи. Когато ми се струваше, че ще направи нещо веднага му показвах къде трябва да бъде. И накрая моята упоритост пожъна успех  Laughing . След това за 3 години живот у нас не направи нито един път "някаква беля" на неподходящо място. Сегашния , макар че дойде от улицата от първият път си отиде в легена след същите процедури, но без да го затварям в банята  Simple Smile

# 58
  • София
Ohi, aз изобщо не вярвам на "котето е било домашно". Не знам защо, но когато видят някое коте, което отива при хората, веднага решават, че е изхвърлено домашно. Мога да дам за пример десетки котета, които са мили и социални, без да са били никога домашни. А може и да е рекламен трик, за да му намерят по-лесно дом.  Wink Така че, имай си едно на ум и пробвай съвета за пръстта. Иначе се възхищавам на постъпката ви! Едноочко е имал голям късмет! В темата вече си имаме едно пиратче, но е наситено оранжев. Сега станаха две. Simple Smile

Скрит текст:
Много се дразня и като хванат някое коте с каишка и решат, че се е загубило. Губят се апартаментските котки, но те не носят противопаразитни каишки. Дворните котки обикновено са с такива, а те не се губят, а се разхождат.  Wink

Здравейте!
Имам проблем с моето коте. То е британско късокосместо на 9 месеца. Мъжко е. От близо 3 седмици е разгонено. Ветеринарният лекар, при който го водим казва, че е малко за хапчета против разгонване и предлага кастрация. Не е ли малък за това? Котето е още незряло и не може да създава поколение, но се измъчва, измъчва и нас.
Моля, ако някой знае нещо повече по въпроса или се е сблъсквал с подобен проблем, да ми даде съвет.

Десислава, най-доброто решение е кастрацията. Моите са кастрирани на 7-8 месеца. В темата имаме британчета, които отложиха максимално този момент, за да им пораснат "британските бузки", но и те успяха да издържат до около 1 годинка. Ако можеш, изтърпи го още малко, но имай предвид, че маркирането може да стане навик и след кастрацията да продължи да го прави. Но в никакъв случай не давай хапчета, защото са много врени! В интернет може да се намери доста писано по въпроса. В първи пост също има 1-2 статии. Прочети!

# 59
Как изобщо има още ветеринари, които не обясняват колко опасни могат да бъдат хапчетата против разгонване и спокойно ги предлагат #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт