Любители на Котки Тема 98

• 41 081
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
С Роял К.. го храня. Сега е на почти две годинки.
Ще питаме ветеринарния лекар.

Благодаря.  Simple Smile
ПП: Много го реша с две различни четки.

Вероятно не го разресваш качествено.  Thinking А толкова да се сплъстява трябва да има някаква причина. Например много синтетични материи в дома - подови постелки, покрития на дивани, столове фотьойли, легла ... все места, върху които се излежава една котка. Изкуствените материи създават статично електричество, козината се наелектризира, косъмчетата залепват едно за друго лесно. Съответно по-лесно се сплъстява.
Другото, което ми идва на ума, е дали котьо приема достатъчно витамини за козината. Защото тлъстият и гладък косъм по-трудно се сплъстява пред сухия. За козината трябва да приема биотин. Виж при вашия ветеринар какво има, обясни му проблема, ще ти даде нещо подходящо. Не забравяй да кажеш каква храна яде, защото и витамините са нещо, което не бива да се предозира. Peace

# 421
  • София и Морето от време на време
Не мога да я прежаля още Маци. Обаче, това малкото от снимките....
Я да ги пусна тук, може пък някой да си я вземе. А и да се порадвате. Peace

Това малкото от снимките е у нас, заведено под №4 в списъка с котки ...
Имам ултиматум до 2 седмици да му намеря стопани, иначе отива отново на улицата.
Оня ден сутринта малкия син я донесе да я нахрани и като я видях каква е миниатюра, сърце не ми даде да го оставя да я върне на улицата - нямаше да оцелее повече от няколко дни вероятно.

Та ... Помагайте хора, да и намерим хора на таз мъненката пухкава топчица.

# 422
  • София
Тина, пак си се "уредила"!  Grinning Много е сладко!

И аз се присъединявам с търсене на дом на 3 сладурчета. Малко е дълга историята, но котетата са застрашени от изхвърляне и дъщеря ми се е нагърбила да им търси дом. Ето две от тях. Третото се е скрило, но и трите са бели, дългокосмести и с черни петънца:

Трите котета са женски. Майката е сиамка и по всичко личи, че таткото е дългокосмест. Едното е със сини очички като на майката. Намират се в село на 50-60 км от София. Тел. за връзка 0889143650

Снимките са линкове към публикация във Фейсбук. Моля, споделяйте!

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 18:14 от Тaня67

# 423

Така съм се уредила, че ми се реве ... Невероятно сладка е ... Малка като мишле (15см е), събира се в дланта ми, гушкава и мъркава и много пухкава. Невероятно удоволствие е да я гушкам и да ми марка. Обаче няма никакъв шанс да я задържим.

# 424
  • София

Така съм се уредила, че ми се реве ... Невероятно сладка е ... Малка като мишле (15см е), събира се в дланта ми, гушкава и мъркава и много пухкава. Невероятно удоволствие е да я гушкам и да ми марка. Обаче няма никакъв шанс да я задържим.

Ох, разтопих се... а опашката слага ли се в сметката на тия 15 сантиметра?  love001  love001  love001 smile3501 newsm62

# 425
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тинче  Hug, какво стана с алергията ти към другата госпожица у вас?
Тази малка мишчица е прекрасна! Heart Eyes Аз, както си падам по оранжевко, съвсем ми влиза под кожичката. Crazy Ама положението в къщи е такова  Confused, че се наложи Томката да го пратя при малката щерка Sad, какво оставало да взема друго коте.  ooooh!

Танче  Hug, аз не мога да видя във фейсбук нещата, ама котенцата на тия две снимки са много сладки! Heart Eyes Heart Eyes

Дано успеете да им намерите дом! fingerscrossed

# 426
Таня 67  и TINA.K
Много са сладки - чунки, чунки......

# 427

Ох, разтопих се... а опашката слага ли се в сметката на тия 15 сантиметра?  love001  love001  love001 smile3501 newsm62

Мнеее. Само мачката, без опашката  Laughing

Тинче  Hug, какво стана с алергията ти към другата госпожица у вас?
Тази малка мишчица е прекрасна! Heart Eyes Аз, както си падам по оранжевко, съвсем ми влиза под кожичката.

Амиии още си е тук ... Ама повече ми прилича на алергия към прах, а не към котките. Не винаги реагирам на котките, но на прах винаги. А на котките като са прашни.

А пък аз никога не съм харесвала оранДжеви котки, ама таз ми открадна сърцето за около 1,5сек ...

# 428
А пък аз никога не съм харесвала оранДжеви котки, ама таз ми открадна сърцето за около 1,5сек ...

И аз. А мен Пиратя ме плени с турунджавите си чертички и учоту дето гледаше едно такова тъжно сякаш казваше "Мене пък никой няма да ме вземе" Ехеее вече преди почти година стана.
А сега ми е най-красивия пират сред пиратите. Джак Спароу. Пиратя на пиратите.   bowuu

# 429
А Пиратя нИ ще ли една малка пухкавелка за дружинка?

# 430
Момичета, тревожа се, че Лъки продължава чат-пат да пишка на канала в банята, нищо че му е чиста неговата тоалетна, да кажем на 10 дена 2 пъти го прави, не съм хванала кога, не виждам да го боли или нещо такова.

След седмица ще го водим на годишен вет преглед и без това за ваксина и искам да питам какви изследвания да поискам, за да хванем евентуален здравословен проблем?

# 431
  • София
Ние днес ходихме на втора ваксина, а в следващия месец следва кастрация. Утре ще си видя графика и се обаждам да насрочим дата. Премерихме Доби- 3,300кг. на 6мес. Не била чак толкова дебела, каза докторът.  Laughing

# 432
ААА, трябва да си направим конкурс за "шиши за корица".  Joy

# 433
Ох, много е сладко това рижото! Ако нямах в къщи един рижав писан, щях да го взема.

# 434
Ох, много е сладко това рижото! Ако нямах в къщи един рижав писан, щях да го взема.

Цвета, взимай я, няма да съжаляваш. От личен опит: 2 е по-добре от 1. В моя случай станаха 3, а това е №4 и просто не може така да множим котките у нас. Затова и търсим дом.
Разкошна е - спи като пън по цяла нощ и доста през деня.  Много е спокойна. Като се сетя преди 1г №3 какво ни правеше ... Не спеше по цяла нощ гадината, а си играеше с нас  #Crazy Беше на примерно 10-15 дни по-голяма възраст като я намерихме.

Общи условия

Активация на акаунт