Любители на Котки Тема 98

• 41 031
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Оле големи сладури сте пуснали, които си търсят дом  Heart Eyes
Ако детето на хазяина не беше алергично щях да гледам 10 котки сигурно  Mr. Green

Нашия котарак продължава да си повръща. Вчера пак му взеха кръв тъй като ние настояхме. Отказва да се храни сам и е голяма борба със спринцовка вече. Повече от месец стана.
Тази сутрин, когато му дадохме хапчето (за киселинност в стомаха) умишлено след 5 минути си го повърна. Вече напълно отказва да го лекуваме явно.
Докторите вчера казаха, че пак трябва да го включим на системи, но отказахме. Дори няма предположения какво може да му е. Забелязахме че много трудно дъвчи. Зъбите много силно му се блъскат едни в други и почти нищо не изяжда и му пада от устата.  
Казахме на ветеринара, че може би има някакви бактерии в стомаха, но нищо не предложиха. Само - "Еми утре на системи"!
Вече стават 2 месеца и няма никакво развитие. Няма и как да го водим вече всеки ден, тъй като моя приятел работи на 2 места, а аз започнах уни и работа. Просто няма начин!
Много сме отчаяни. Сякаш вече никой не ни обръща внимание Sad

Решихме в понеделник да заведем писанчо на друг лекар. Някои има ли отзиви за д-р Лалев? Адреса на клиниката е "Ален Мак" 31 (Пловдив).

Скрит текст:

Бебето, когато беше здраво и тежеше 5 кг  Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 13:05 от Leksi85

# 436
Навремето предишния ни котарак го кастрирахме при Лалев. Кабинетът се намираше тогава в Гагарин до пазарчето. Но беше отдавна. След това съм опирала пак до него, за да отстрани зъбен камък на котарака ни.

Когато миналата година взех пиратя и това лято му дойде време да го кастрираме, моята позната, която е ветеринар, но не практикува вече, ме посъветва да не го водя при Лалев. Каза, че много мръсно станало напоследък там. Колко е вярно не знам.

Извинявай, аз може би съм пропуснала - къде сте го водили досега? Пробвайте в големите клиники. Например Провет. Да, кожодери са, но поне си имат всякаква техника. Рентген обаче имали в тракийското Провет само.

# 437
Навремето предишния ни котарак го кастрирахме при Лалев. Кабинетът се намираше тогава в Гагарин до пазарчето. Но беше отдавна. След това съм опирала пак до него, за да отстрани зъбен камък на котарака ни.

Когато миналата година взех пиратя и това лято му дойде време да го кастрираме, моята позната, която е ветеринар, но не практикува вече, ме посъветва да не го водя при Лалев. Каза, че много мръсно станало напоследък там. Колко е вярно не знам.

Извинявай, аз може би съм пропуснала - къде сте го водили досега? Пробвайте в големите клиники. Например Провет. Да, кожодери са, но поне си имат всякаква техника. Рентген обаче имали в тракийското Провет само.

Скрит текст:
Водихме го в клиниката на д-р Карагьозов. Преди малко ветеринарът, който го лекува се обади, че кръвните не били добре. Нещо с черния дроб ... Трябва спешно на вливки.

Да споделя, че преди няколко седмици, когато водихме котарака на вливки поне 5 таксита отказаха да ни качат. Котето беше в клетка и все пак диспечерът ми обясни, че никои не иска да качи животно. Препоръки за такси, което няма да ни откаже? За Пловдив.

# 438
Водете го в провет. Попитайте познати с кола. Дайте на близък пари отколкото да се молите на непознати

# 439
  • София
Попитайте познати с кола. Дайте на близък пари отколкото да се молите на непознати
При едно от спешните посещения до клиниката и ние се примолихме да ни закара познат. Напикахме на момчето колата.  Sick После дъщеря ми уж я чисти, но доста време след това е миришело.  Mr. Green  

Скрит текст:
Очаквам мнението ми да се появи в темата за смешките заради множественото число.  Laughing Но "напикахме" си е чистата истина, защото вината си е наша, а не на Мъро. Как не се сетихме да сложим нещо попиващо на дъното на чантата!  ooooh!

Leksi85, дано най-после открият причината и котето да се възстанови бързо!  Hug

# 440
Leksi85 Егати хората,какво им пречи коте в клетка?Дано при другите ветеринари вече да се реши проблемът и да разберат какво му е и да се оправи милото  Hug

# 441
Водете го в провет. Попитайте познати с кола. Дайте на близък пари отколкото да се молите на непознати

За съжаление повечето ни познати, които са шофьори днес са на работа, а родителите ми са в друг град.
Скрит текст:
Все пак успяхме да го заведем на вливка. Прибрахме се преди малко и сякаш е по зле. Утре пак трябвало. Облизва се, мяука жално и не престава да ходи по голяма нужда от както сме се прибрали. Странно защото за последния месец е ходил само 2 пъти, а сега през 5 минути е там. Охххх сега е и с диария . Това не  го е имало до сега !!!!
 Отново не разбрахме какво му има. Поне нищо не ни беше обяснено. Мъчим ли го само?  Cry

Ако успеем утре вечер ще го заведем в Провет!

# 442
Скрит текст:

Скрит текст:
Водихме го в клиниката на д-р Карагьозов. Преди малко ветеринарът, който го лекува се обади, че кръвните не били добре. Нещо с черния дроб ... Трябва спешно на вливки.

Да споделя, че преди няколко седмици, когато водихме котарака на вливки поне 5 таксита отказаха да ни качат. Котето беше в клетка и все пак диспечерът ми обясни, че никои не иска да качи животно. Препоръки за такси, което няма да ни откаже? За Пловдив.

6665
6155/май беше/
Предупреждавам че съм с коте, макар и по-трудно, се навиват. На евтините звъня и съм си намирала кола. Не никой я някои не искат. Може алергия да имат, те си знаят. Сетих се че са ме питали дали не е болно!! newsm78

След кастрация си постилайте пелена попиваща, да няма издънки. Да не се напикавате Party Hug

# 443
Горкото котенце Sad Не си мисли, че го мъчите, просто се борите да оздравее. Още 1-2 мнения от опитни ветеринари ще са ви от полза. Освен ветеринаря, при който ми сподели, че ще ходите, мога да препоръчам и д-р Коко (ул. Славееви гори № 18, телефон: 0887415207). Достатъчно опитен е, може и да се е сблъсквал с такъв случай... Praynig

# 444
Някой имал ли е случай на котка с креатинин в кръвта близо 1000 единици?Три от котките ми са в клиника със съмнения за отравяне с антифриз, и съвет от вет.лекари за евтаназия.Има ли шансове да се преживее такова отравяне и да се възстановят поне отчасти бъбречните функции? Confused

# 445
  • Sofia
Някой давал ли е Празимек на котето си, че доста лоши отзиви има в нета. Купиха ми това, та се чудя дали мога да им го дам. До сега съм давала само Цестал.

# 446
Winter Storm, нямам абсолютно никаква представа, но бих искала второ, трето, ако трябва и четвърто мнение на твое място. Дано се оправят душичките!  Praynig

Морис пак започва с пристъпите  Tired  Явно астмата се обостря пролет/есен. Ще му увелича дозата, за да се закрепи, но вчера изпи половинката, а нощес беше с пристъп...  Sad

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 16:39 от Esme Weatherwax

# 447
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Някой имал ли е случай на котка с креатинин в кръвта близо 1000 единици?Три от котките ми са в клиника със съмнения за отравяне с антифриз, и съвет от вет.лекари за евтаназия.Има ли шансове да се преживее такова отравяне и да се възстановят поне отчасти бъбречните функции? Confused
Съветвам те да се върнеш и да изчетеш предишната тема. Там заради Мърфи и Мойра сме писали доста по темата бъбречна недостатъчност. А аз съм писала заради моя Сиско в по-предишната. Там покрай Златинка и Майа беше писала ценни медицински съвети. Действително при нас ставаше въпрос за хронични неща, но симптоматиката е същата, а и голяма част от лечението. На първа страница на тази тема Таня е сложила линкове, като единия от тях е към най-добрия сайт (английски е) за котки с хронична бъбречна недостатъчност. Текстът е така простичко и човешки написан, че е абсолютно разбираем дори и преведен с Гуги. В него си спомням имаше и страници посветени на острата бъбречна недостатъчност. Peace

Аз не бих ги отписала. Това все едно и човек да откажеш да лекуваш от отравяне. smile3505
Стискам палци. fingerscrossed

Ani Ka , аз съм давала 3 или 4 пъти за 13 години. Всички тия отрови за паразити са си отрови и за котката. Не давам нищо, ако няма непосредствена опасност. Peace

Esme Weatherwax , човешка хомеопатия дали би действала? newsm78
Аз съм астматичка и ми се влошават нещата при ветровито и влажно време, даже просто при смяна на времето. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 12:22 от profi_1

# 448
Профи, нямам идея. Бяхме питали вета, той каза, че няма смисъл от нещо повече от преднизолона и че като зачестят кризите, трябва да увеличавам дозата, като намалят- да разтеглям максимално. Склонна съм да се съглася, защото не винаги нещо, което действа добре на човек, би било добре за кот. Засега увеличавам дозата, че той и без това е на мноооого минимална доза- редувам през 2 и през 3 дни по половин. Сега ще редувам през ден/през 2.

# 449
Момичета, бяхме на вет, взеха урина и се оказа, че има кристали, но още няма цистит (удебеление на стените на пикочния мехур). Знаех си, че не е пишкал извън тоалетната от инат Cry

Предписаха ни лечебна храна на пурина за 2 месеца (ебаси, в нея има само брашно и царевица, как е възможно!!!) +антибиотик за 10 дена. Много ми е тъпо. Дано се оправи бързо душанчото, пък и тая отвратителна храна, просто не разбирам...Профи? Мерси, че ме насочи, че може да има проблем, може би трябваше по-рано да го заведем, но той толкова рядко го правеше преди. Както и да е, дано бързичко се оправи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт