Любители на Котки Тема 98

• 40 955
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Z♥, ние преди в дома на родителите ми имахме полуперсийка, коята успяваше да се мие и много рядко се е сплъстявала. Но съвсем да не се реше не може. Самото ресане е удоволствие за котката, така че, ако смятате да и обръщате внимание и да я галите, не е проблем за няколко минути да я минете и с гребена.

# 541
  • София
Самото ресане е удоволствие за котката,

С това не съм съгласна. Удоволствие е за някои котки. Други само като видят гребена или фурминатора, бягат или те бият предупредително. Не знам какво става след предупреждението, защото аз се съобразявам с него.  Wink

Зайченце, понякога повръщат от лакомия.  Laughing Сама каза, че е ял много лакомо и е погълнал набързо цялата храна. Случва се. Ако е еднократно, няма проблем.

# 542
Привет, коткарки!
Мишел е в София. Нямам съседи, на които да мога да дам ключ от дома си. Майка ми е много възрастна, за да идва. Знам, че котките се привързват към дома и ще се стресират от смяна на обстановката.
Дали ако я оставя сама у дома с повече храна и вода (за 3-4 дни) ще се справим. С тоалетната ще е по-сложно, напр. две котешки тоалетни в банята...). Другия вариант е да не мърдам от София, докато свят светува.  newsm78

# 543
  • Пловдив
Еми порода няма, улична е , майка късокосместа, татко, баба .... е бил дългокосмест ама тя си е смес някакъв. Иначе е около 3,500 кг. На 1 година и 5 месеца е. Точно шкембенцето е тлъстичко, така на пипане. Ама то и много е окосмено и не мога да преценя дали е от козината. Затова тая поза показах, че се вижда точно шкембето. То ако я изкъпя ще се види, ама не съм я къпала от една година. То няма нужда, тя си е чистичка.

# 544
Морска вълничка. Аз ползвам фирми, които идват и гледат котето . 1 или 2 пъти на ден - смяна на вода, храна, почистване на тоалетна и малко игра. Ако имаш финансова възможност и не се страхуваш да дадеш ключ на човек, който де факто не познаваш е много добра възможност. Аз първият път много се притеснявах, но вече ги ползвам от 3 год. и съм доволна. Разбира се, ако можеш, най-добре е да говориш с някой съсед или приятел. Пак може да му платиш нещо за услугата.

# 545
  • София

Дали ако я оставя сама у дома с повече храна и вода (за 3-4 дни) ще се справим. С тоалетната ще е по-сложно, напр. две котешки тоалетни в банята...). Другия вариант е да не мърдам от София, докато свят светува.  newsm78

Никакъв проблем! И до 5-6-7 дни могат да стоят сами. Сложи вода в леген или кофа, за да си сигурна, че няма да си обърне купичката, а и в голямо количество се запазва по-добре. Тоалетни също можеш да сложиш на няколко места - в легени или кашони, които после да изхвърлиш, повечко храна и готово! Ако е лакома може да похапне малко повече в началото и да повърне тук-там храна, но след това сама ще регулира количеството. Има и  разни хранилки, които пускат определено количество храна. Има и хранилки тип "направи си сам" - например надупчено пластмасово шише с отвори, колкото да мине една гранула. Търкалят ги, играят и си хапват по малко.  Laughing Но това трябва предварително да се тренира, за да е сигурно, че се справя. Освен това е добре да обезопасиш колкото можеш. Дъщеря ми сваля пердетата, маха всякакви украшения и завързва добре вратите на шкафове и гардероби. Не се знае от скука какво могат да сътворят.  Wink

Elitta, снимката не се вижда! Иначе имаше някакво правило за проверка дали е затлъстяло котето. Трябва да се пипне гръбнака. Ако чувството е като при пипане на кокалчетата на човешка ръка, свита в юмрук, е наред. Ако не се напипва - котето е дебело, ако е прекалено ръбест - кльощаво. Дано правилно съм запомнила, че Мис Нели доста отдавна беше пуснала тази информация. Ако някой помни по-подробно, да каже.  Wink

# 546
  • София
Само нещо за пиене дето не поиска Принцесът ми той Simple Smile

Досадих Ви сигурно, но исках да покажа тоз кадър от днешна дата

Досаждай по-често. Wink Hug Heart Eyes
Само не го учи да пие уиски, че ще влезеш в разходи. Joy

Heart Eyes

Скрит текст:
Бела така преди няколко дни направи - еднократно повърна гранулите, вече обаче бяха започнали да се закашват. Даже после се опита да си ги изяде пак. Не й позволих, дигнах храната и я нахраних пак на сутринта. И това беше.

Аз имам друг върпос. Според вас Бела дебела ли е. ММ постоянно ме кара да й намаля дажбите. А тя яде по 45 гр. гранули на ден - Нутрам Индор.

Не се вижда снимката. Дай възраст и кг, породата също зависи. Нашият Бъги (бил е уличник до 6мес възраст) сега е на 1г и 6мес приблизително, тежи 4,800-5,100 кг, люлее шкембенце като тича. Яде по 50-55гр дневно гранули Аплаус, разделени на две дажби. Понякога едната дажба вечер се замества с пауч, а понякога, когато ядем намазва месце, кисело мляко, грахче, зрънце царевица, други неща,
щото е досаден и докато не получи не спира да се вре, а може и чинията да ти обърне, ако не даваш.

Калпазанин значи. Wink
Умрях от смях като го представих как тича и люлее шкембенце. Сладуранчо. Heart Eyes

# 547
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много обичам гледката на подтичващ котарак с люлеещо се шкембенце. Heart Eyes Heart Eyes Laughing

Морска вълничка, моята дъщеря, когато пътуват за повече от 2-3 дни, оставят грижата за Канибалчето на приятели. Тя самата прави същото пък за техни животни, като кварталите на София, в които се ходи, са доста отдалечени. Просто цялата им групичка намират начин да си помагат постоянно защото винаги има някой пътуващ, съответно някоя временно безстопанствена животинка. Кучетата обикновено ги преместват за някой ден на гости, а котките/зайците/папагалите и т.н. си стоят в дома, но всеки ден ходи човек.
От опит - Канибалчето за три дни сама е в състояние да опустоши апартамента. Няма шкаф дето да й се опре и съдържание дето да не може да извади. Mr. Green Най-много обича да наднича в хладилника. Представи си да го отвори, да се намъкне вътре и врата да се затвори след нея.  Shocked ooooh! Sick Шансът да успее да отвори отвътре е нулев. Дали би оцеляла дни наред в хладилник? Не мисля. Затова винаги ангажират някой приятел да ходи да я наглежда, като в задълженията му се включва 1. - намиране на котката. Mr. Green
Да илюстрирам   Wink

Нейде из фейсбук има групички за точно такава взаимопомощ.
Бих попитала и къде точно в София е Мишел, защото тук в темата има софиянки, които може да са близо и да могат да помогнат, в т.ч. и да приютят Мишелинчето за няколко дни. Peace

# 548
Морска вълничка, никакъв проблем не е, ако я оставиш за повече дни сама. Слагаш й леген с вода (само да не е много дълбок Laughing), огромна купа с гранули, 2 тоалетни, махаш всичко, което може да събори и да се нарани-огледала, вази, чаши, саксии, дори телевизори. Изключваш вода, ток - да не вземе да прегрезе някой кабел. У нас това са основните приготовления, редовно нашата я оставяме за 4 дена сама, защото пътуваме надалеч поне веднъж на 2 месеца.
Вземала съм я с мен няколко пъти-депресира се както от пътя, така и от непознатата обстановка. За мен по-добрият вариант е да си е у дома.

# 549
Благодаря, момичета!
Мишел е в Борово. Но ще опитам да я оставя сама за не повече от три дни, да видим какви ще ги свърши. Аз още не и знам магариите, може пък наистина да са спокойна порода британките. Знам ли... После ще "докладвам". Четох за клиники и пансиони в близост, ама сърце не ми дава. Някой прибягвал ли до такива услуги все пак?
Усмихнат и слънчев ден! Grinning

# 550
  • София
Четох за клиники и пансиони в близост, ама сърце не ми дава. Някой прибягвал ли до такива услуги все пак?

Вече ти казах, че ги държат в клетки. Особено за клиника изобщо да не ти минава през ума, защото клетките на всички животни са на едно и също място. Повечето животинки са болни. Мяукат, лаят ... Не ѝ причинявай това нещо. В пансионите може и да има някакви по-нормални помещения, но като знам при котките колко е трудно съжителството и как със седмици се приобщава едно ново коте при наличие на други, едва ли някой си прави труда да ги събира. Това не са кучета, които като се съберат и започват да си играят. Wink

Профи, дъщеря ми отдавна се обзаведоха с всякакви ключалки против отваряне на шкафове и хладилници. Все пак са направени против отваряне от деца. Котките не успяват да ги отворят.  Grinning Има си начини да се обезопаси. А и не всички котки са луди.  Laughing Доста пъти сме оставяли Мъро сам и то в младите му години. Абсолютно никакви бели не е правил, а дори не сме обезопасявали. Само купчините косми на любимите места за спане бяха в неестествено големи количества. Явно само спеше и ядеше.  Laughing  Тогава нямахме камери, че да го наблюдаваме от разстояние.  Mr. Green

# 551
 Тaня67,
Права си, твоето мнение е последната капка за решението ми. Мишел ще си кюта в къщи сама. По-добре сам, отколкото зле придружен, нали така?  bouquet

# 552
  • София
Четох за клиники и пансиони в близост, ама сърце не ми дава. Някой прибягвал ли до такива услуги все пак?

Вече ти казах, че ги държат в клетки. Особено за клиника изобщо да не ти минава през ума, защото клетките на всички животни са на едно и също място. Повечето животинки са болни. Мяукат, лаят ... Не ѝ причинявай това нещо. В пансионите може и да има някакви по-нормални помещения, но като знам при котките колко е трудно съжителството и как със седмици се приобщава едно ново коте при наличие на други, едва ли някой си прави труда да ги събира. Това не са кучета, които като се съберат и започват да си играят. Wink

Напълно се присъединавам към мнението на Таня Peace
За 3 дни нищо няма да й стане. Simple Smile

# 553
Здравейте отново! 

Днес свалиха абоката на нашия котарак. 6 дни всеки ден беше на вливки и инженкции. След гастрита го лекуваха и от панкреатит. Той все още отказва да яде. Повърна преди 2 дни веднъж. Пробвахме насилствено да го нахраним и веднага си повърна храната.
Купихме му няколко различни вида от качествения РК и това не му харесва. Нито месо, нито мляко ... просто нищо.
Днес като му сваляха системата докторите казаха, че вече нищо не могат да направят за него от медицинска гледна точка. Не може да е постоянно на системи и да не яде.
Или сам щял да почне да яде или това е  Cry Cry Cry

Той сякаш си търси храна. Ние докато се храним идва, гледа ни и мяука сякаш иска. Но в момента, в който му дадем се врътва и това е. Когато ни гледа и как ядем и се облизва,  облизва.
Не можем да разберем защо не иска да яде  Cry

Не знаем дали да го заведем на второ мнение. Измъчи се животинката. От стрес не идва при нас, бяга и мяука жално като се опитаме да го пипнем. Направо сякаш ни мрази.

# 554
  • София
 hahaha
Да ви прилича на нЕкои от вашите котки? Wink
Скрит текст:
Задължения на домашната котка

1. Котката е длъжна да защитава човека от всички стайни растения.
2. Котката е длъжна да пази човека от обездвижване, като постоянно го заставя да се набира от стая в стая и се навежда да събира, разпиляни по пода дребни предмети, чехли и химикалки.
3. Котката е длъжна да придържа здраво …със зъби молива на човека, докато той се опитва да пише.
4. Котката е длъжна постоянно да прави ревизия на хладилника, дори човекът да не иска това. Ако не иска, значи крие нещо там и котката е длъжна настойчиво да търси отговор какво е то.
5. Котката е длъжна да бъде в крак с всички технически нововъведения – да помага на човека да пише във Фейсбук от лаптопа, да проверява да не е забравил някой диск в DVD-то и да тества на вкус, за какво служи всеки кабел.
6. Котката е длъжна, ежечасно да проверява през нощта, да не би под завивката на човека да е пропълзяла змия.
7. Котката е длъжна във всеки един момент да е подготвена да изнесе импровизирано цирково представление, като за целта постоянно трябва да тренира изкачване по перде, скокове от корниза към полилея и свободни полети оттам.
8. Котката трябва да помни, че човек рядко си мие ушите и носа, затова когато той заспи e длъжна да се тръшне на главата му и да опита да ги изближе до блясък.
9. Котката е длъжна да помага на човека да застила чаршафите си, като внимава под тях да не останат никакви предмети.
10. Котката знае, че сънят е загубено време, затова ако види спящ човек е длъжна да скочи, от колкото е възможно по-високо, върху корема му, а още по-добре върху главата му.
11. Котката е длъжна да прогонва лошите сънища, затова ако забележи, че човек се върти в постелята си, трябва да скочи на главата му и да пропъди с лапички кошмарите.
12. Котката е длъжна да отучи човека от вредния навик да хърка. За целта е достатъчно да навре лапичката си или пухкавата си опашка в устата на хъркащия.
13. Котката е длъжна, постоянно да напомня на човека старата пословица “Колкото по-рано ставаш, толкова повече ще ти даде Господ”. Като събужда човека в ранни зори, тя се грижи Господ да му дава повече, а по този начин и на нея.
14. Котката е длъжна да споделя с човека всичко, което притежава. Постоянно да му заделя косми за отопление на пода и уплътняване на дрехите и да му отсипва на пода, поне половината храна от паничката си.
15. Котката е длъжна постоянно да доставя радост на човека, като му пее песни. Независимо, че повечето които знае са тъжни.
16. Котката е длъжна да проверява, по каква причина човекът не е затворил шкафа и гардероба, или не е поставил добре капака на някоя кутия.
17. Котката е длъжна лично да се увери, какво има във всички торби и кутии и дали съдържанието им се чувства достатъчно комфортно там.
18. Котката е длъжна да заглушава всички странични шумове, докато човек спи, като мърка с все сила в ухото му.
19. Котката е длъжна да бърше праха и да обира всички боклуци, като прониква на труднодостъпните места в къщата.
20. Котката е длъжна да си отспи за човека и за всички негови роднини, приятели и съседи, взети заедно.

Leksi, много съжалявам. Cry
Не мога да разбера, обаче. Как 6 дни са го лекували от гастрит, че и от панкреатит и са "вдигнали" ръце. newsm78 Че то една проста настинка се лекува за повече време...

Общи условия

Активация на акаунт