Ще имам близнаци! Тема с продължение 34

• 119 978
  • 897
  •   1
Отговори
# 780
Болките са основно като съм права... чудех се колан за поддържане дали ще свърши работа.
Днес бях на преглед и питах док за колан, че ми стърчи много коремът и ми натежава вече. Той каза, а и съм го чела, че не е препоръчително да се пристяга. Каза да се огранича в дрехи и бельо, които са за бременни с парче плат отпред, но да не е ластик. А тъкмо си взех колан.. 😜 Засега ще го карам така, пък да видим.

# 781
Аз носих колан, не мисля, че беше много пристягащ, по-скоро поддържаше. Носих и след раждането, много бързо се прибра корема.

# 782
Здравейте момичета, аз като една прясна мама, да се включа в разговора.
Моите близначки днес станаха на седмица!
Родиха се в 36.1 седмица. Бяха ми определили дата за предизвикано раждане в 36.4 седмица, тъй като това се счита тук в UK за оптималния петиод при еднояйчните с обща плацента, като моите. На последния ехограф обаче установиха, че номер 2 почти не е пораснал за последните две седмици и ме пратиха на запис на тонове. Резултатът беше налице, след секцио се родиха двете ми момиченца, с които вече съм горда многодетна мама на четири Simple Smile
Изключително фини мадами от 2290 и 2140.
Спинкат заедно в кошарата, глава до глава, както са го правили последните 9 месеца...
Спането заедно го препоръчват до към 6-ят месец. Ще видим колко ще издържат...
Аз всичко съм купила по две. Само въртележката примерно ще е една.
Иначе още не съм пробвала прословутото кърмене едновременно, тъй като са малки и се налага да се изцеждам и храня от шише. Надявам се скоро да не се уморяват толкова бързо и да минем на гърда, че това със шишетата не ми харесва особено.
Засега само спат. Храна на всеки 2-3 часа и това е. Плачат само ако са гладни и съм се забавила с шишетата. След хранене, ги оставям в кошарата и си заспиват. Дано и занапред са така, че с две приспиване на ръце не искам да ми се случва...
Още не съм пробвала количката, дано заспиват лесно и там.
Това е засега от мен, среднощно включване...

# 783
Bammbina, живи и здрави да са ви госпожиците! Много да ви радват и да са все така послушни Simple Smile
Благодаря за прясната информация, бързо възстановяване и пиши как се движите и какво ти прави впечатление. Всяка информация за нас все още бременните е полезна Simple Smile

# 784
Bammbina, честита двойна радост и бъдете здрави всички 🙂 Леле 4, уау!
И аз ще съм благодарна, ако споделяш  новите неща, които ти се случват. Аз влизам в 23 гс.

# 785
  • Бургас
Момичета, който е правих БХС-то с близнаци, може ли да помоля да погледнете стойностите на PAPP A/плацентарен протеин/ и да ми ги кажете.

Излезе ми БХС и рискът ми е нисък и за двете човечета. Обаче сега ме загложди, че за 2 човечера, с 2 плаценти, ми е нисък протеина и това като чета е предпоставка за плацентарна дисфункция и риск от преекламсия и предевременно раждане, ще звъня за час в Надежда утре, ама до тогава ще се побъркам. Може и на лично, благодаря ви!

# 786
На моята пише Пап А- 2.356 IU/I ( еквивалент на 0.751 мом) дано съм била полезна и недей да се притесняваш предварително, ако имаше такива страшни предположения щяха да ти напишат забележка в протокола от бхс Simple Smile

# 787
  • Бургас
в коя седмица роди и имаше ли усложнения, извинявах че питам директно, ама съм притеснена. И с една плацента ли бяха или с две. Благодаря ти предварително за отговорът!

# 788
На единия е бил 1.39, на другия също толкова.

# 789
Аз не съм плавила БХС, а само неинвазивен кръвен тест ... така че не мога да коментирам от личен опит.

# 790
  • Бургас
На единия е бил 1.39, на другия също толкова.

MoM или IU/l....в какви мерни са ти го дали?

# 791
Никакви не пишеше, вгледах се точно в това.

# 792
  • Бургас
Това да не е NT? Все някакви мерни трябва да има, това е серумна стойност,  мн странно?

# 793
Мом е ! Иначе НТ е 1.97 и 2.09.

# 794
Момичета, скоро ми предстой раждане в Надежда и момичетата от тази тема, не са особено доволни от болницата.Въпросът ми и към вас, ако накоя е раждала там. Казват че няма инфо, не помагат за кърменето,оставят децата при мамите и ако се наложи преобличане,как ще се оправя сама? Изобщо много въпроси.... И с едно бебе  не е приятно да не  ти обясняват нищо, а с две... как се процедира? Ще се радвам ако някой сподели повече инфо!

Общи условия

Активация на акаунт