Ще имам близнаци! Тема с продължение 34

• 119 377
  • 897
  •   1
Отговори
# 165
Аз се гъчкам с туй гадене от самото начало какво ли несме пробвали няма оправяне аз от самото начало вече съм отслабнала 5-6 кг

# 166
  • Варна
Аз съм си без тва дебеличка ,лошо няма да смъкна някое кило.....но гаденето.ми започва от 3 сутринта,нито мога да ям нито да пия.Тва ми е трета бременност ама такъв клинч никога не било хахайа

# 167
Аз съм си на диета чаша разгазирана кола на ден и по 1-2  солетки на час
Ама въпреки това бебобкитеми супер се развивали Simple Smile днес бях на преглед тез седмици вече очакваме да отмине гаденето Simple Smile аначе ще се наложи вливане с витамини

# 168
  • България
На мен ми помагаше чай от джинджифил.Много ми се гадеше, може би втория месец,но не съм повръщала.

# 169
  • Варна
Това а джинджифила ще го пробвам

# 170
Аз също родих две близначета, момченца. Първа бременност, след инвитро процедура, терминът ми беше определен за 22-23.10.2016 г. Бебенцата са голямо благословение, защото се развиха от един ембрион. Само той ни беше останал до датата на трансфера. Лично мен ме беше страх от това дали ще се захване ембриончето, а то не само че се захвана, но и се раздели на две. При еднояйчните близнаци има опасност от така наречения трансфузионен синдром /Т-е синдром/. Това е едно от най-важните неща, което се следи от специалистите по фетална морфология при този тип бременност. Показател е теглото на бебенцата, не трябва да има голяма разлика. При Т-синдрома околоплодните води на едното бебенце нарастват, а на другото намаляват, едното линее, а другото расте прекомерно. Спасението е вътреутробна операция, от няколко години се прави и в България.
При мен се наложи преждевременно раждане в 27 г.с. Родих в Майчин дом, не съм имала време за избор на екип, попаднах на лекарка, която много добре направи секциото. Операцията въобще не беше болезнена, да не кажа дори беше приятна. Раната зарасна бързо.
В Майчин дом има много добро неонатологично отделение, бориха се за дечицата ми и направиха чудеса с тях. Родиха се 790 и 700 грама. Първото се развиваше доста по-добре, изписаха го два дни преди термина. Второто остана близо два месеца след термина. Сега са у дома и се развиват добре.
Според мен Майчин дом е добро място, въпреки остарялата обстановка в двете отделения за раждане, както и в двете отделения за рискова бременност. Неонатологичното отделение е много добре ремонтирано с дарение от Япония и други спонсори, лекарите са добри. Имаше бебенца, докарани от цяла България. Имаше и няколко тройки тризначета.
На всички мами, чакащи своите рожби честитя за двойната радост и им желая лека бременност!
Гледането не е трудно, особено ако бебенцата са спокойни. Не излиза и много по-скъпо от финансова гледна точка. В момента моите дечица ползват едно креватче, с размери 70 на 140, сложили сме ги по ширината на леглото. Коритцето и бебешката козметика са едни и същи.
Не бих могла си представя ако беше само едно бебенце, според мен щеше да е много скучно.

# 171
Nataka, много хубава и позитивна история! 
Да са ти живи и здрави бебенцата Simple Smile

# 172
Благодаря!

# 173
  • София
А да ви попитам, то въпреки че ми е малко раничко още де, но решили ли сте къде ще раждате. Аз засега съм се насочила към Тина Киркова - просто защото гинеколожката ми работи там. Но с оглед на факта, че близнаците винаги има възможност да се появят преди термина се чудя и за Майчин дом, макар че там никога не съм стъпвала.

# 174
Ако раждането ти тръгне преди 36 седмица задължително тръгваш или към Майчин дом или към Токуда.  
В Токуда обаче мисля, че е платено.
Говори пак със следящия те лекар, за да ти потвърди тази информация.

# 175
Аз родих в Щерев в 38-ма седмица, но там приемат след 36-та. Подкрепям казаното за Майчин дом, имайте готовност ако се случи ранно раждане задължително там или Токуда.

# 176
Галикамалка, при проблем веднага в "Майчин дом". Там са добри специалисти, ще ти помогнат, лека бременност!

# 177
  • София
Благодаря за съветите момичета.

И аз съм чувала че в Майчин дом е най-добрата неонатология и ако настъпи ранно раждане там е мястото. Но се надявам че всичко ще си е ок и ще го добутам до заветната 36 г.с.  Simple Smile

# 178
Аз се гъчкам с туй гадене от самото начало какво ли несме пробвали няма оправяне аз от самото начало вече съм отслабнала 5-6 кг
На мен ми помагаше само и единствено вода. Пробвах какво ли не, но 3 литра вода на ден ме спасиха.

# 179
На мен ми помагаше само и единствено вода. Пробвах какво ли не, но 3 литра вода на ден ме спасиха.

Точно там е проблема аз водата не мога да я пия на секундата я връщам
С чайове пробвахме ама няма файда обезгазирана кола пия по чашка две на ден
Това е единствената течност която мога да приемам, ама почна да отшумява от два дена ям по полпвин филия на ден това за мен голямо постижение  Party

Общи условия

Активация на акаунт