Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 624
  • 719
  •   1
Отговори
# 105
  • София, Люлин-8
не той е с натрупване спокойно. Peace

# 106
Още едно попълнение! Дъшеря ми е на 10 г. Като малка имаше фебрилни гърчове. През август направи гърч. Уж, за ЕЕГ-то говориха само за малки припадъци, но в средата на септември направи нов, а на 3.10 пак.
Но сега е болна и се стигна до антибиотик. Изписаха ни Аугментин. За него съм по-спокойна, но и личната ни, и докторът УНГ искат да взима Ксизал. Досега го е пила без проблем. Сега прочетох противоречиви мнения. Какъв е вашият опит с Ксизал?

# 107
Здравейте мами!
Може ли някоя от вас да ни помогне с информация за това как се прави ЯМР на бебе. Нашата бебка е на 2 м. и половина. Знаем , че се прави с анестезия и трябва да е под наблюдение 24 часа след нея в болнично заведение. Ще съм благодарна на всякаква информация! Благодаря предварително!!!!

# 108
  • Варна
Още едно попълнение! Дъшеря ми е на 10 г. Като малка имаше фебрилни гърчове. През август направи гърч. Уж, за ЕЕГ-то говориха само за малки припадъци, но в средата на септември направи нов, а на 3.10 пак.
Но сега е болна и се стигна до антибиотик. Изписаха ни Аугментин. За него съм по-спокойна, но и личната ни, и докторът УНГ искат да взима Ксизал. Досега го е пила без проблем. Сега прочетох противоречиви мнения. Какъв е вашият опит с Ксизал?
Може да повлияее да,съветват ако няма изявена преди това алергия  към антибиотик да не се приема при изявена епилепсия.

# 109
Здравей те ...Искам да Ви попитам някоя от вас давала ли е някакви лекарства за концетрация и памет ....Не прави усилия да запомни това което учат в училище ....Само това което на нея и харесва ....Дай те ми съвет как да я накарам да учи знае да чете и смята задачите ..но когато я вдигнат започва да мрънка и се бави и най накрая не го знаела ....Ужас.. Вече се чудя какво да правя с нея все пак е във 2 клас ...Помагай те че вече луднах тотално....Късмет на всички.....

# 110
  • Варна
Здравейте,
вчера бяхме на преглед и това,което ме озадачи е,че лекарката препоръча да не практикуваме спортове при които се налага хипервентилация. Да не са много натоварващи, в такъв смисъл. Получавали ли сте такива препоръки. Знам,че като се прави ЕЕГ умишлено се предизвиква хипервентилация, и е показна,но реално тя добър или лош ефект има?Имам предвид на фона на провеждано лечение, с какво може да навреди, освен да покаже някой нередности?

# 111
  • София, Люлин-8
ladjova@abv.bg Не мога да помогна със съвет ние сме още малки, но имаме същият проблем с вниманието. На право не ми се мисли от догодина какво ще правим.  ooooh!

ivinnka Хипервентилацията може да провукира пристъп затова съветват да се избягва.  Peace

Ние пък след като за една седмица направихме не един а 2 брутални удъра на главата, отново имаме пристъпчета при инхалациите.  Tired
Просто ми писна вече.  ooooh!

и тук

Освен това да се оплача, че проблемът с килограмите ни вече става сериозин. Тя е на 4 години и 3 месеца, висока е около метър, а вече тежи 21 кг.  #Crazy
Страшно много ми се вижда.  Rolling Eyes
Сега съм я сложила на диета да видим дали ще успеем да удържим нещата. Записала съм я на футбол и танци в градината, но сега вече сериозно се притеснявам като се обездвижи съвсем зимата на какво ще заприлича.  ooooh!

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 10:23 от romanol

# 112
romanol

Направо ми се скъса сърцето докато я гледам .
Как искам всички дечица да оздравят и да нямат повече никога проблеми .
Аз мисля ,че моята Йоанка прави леки пристъпи със заглеждане но не успяваме да ги хванем . newsm78 .В края на седмицата ще се явяваме и пред комисия за Телк.Много ми е напрегнато и за там какво ще стане .

# 113
DqVoLsKi_ChArOvNa, не се притеснявай. Просто носи всичко в една папка и отговори по същество на зададените въпроси. Шансът да получите поне 50 процента е голям, а повече не ви и трябва, защото 50 процента (включително) е границата, за която се полага помощ.
ladjova@abv.bg , бих обърнала повече внимание вкъщи. Не толкова по съдържание, колкото да я насърчиш да участва в някаква дейност. Говорете си и уж случайно я подпитвай за някоя подробност, за да чуеш наистина ли не е чула и не е разбрала, или просто се притеснява да говори пред повече хора. Ако е второто, това не е белег, че не се справя. Едно е какво знаеш, друго е как се представяш в група, пред класа, когато всички гледат в теб.

# 114
DqVoLsKi_ChArOvNa, не се притеснявай. Просто носи всичко в една папка и отговори по същество на зададените въпроси. Шансът да получите поне 50 процента е голям, а повече не ви и трябва, защото 50 процента (включително) е границата, за която се полага помощ.

Всичко което имаме са две епикризи Simple Smile
Няма как да са повече защото два пъти сме били в болницата като в едната е описано ЕЕГ в което е открито огнище по вертекса .

# 115
А не ви ли искат актуално ЕЕГ? Трябват ти копията от ЕЕГ-тата, особено от онова ЕЕГ, което е дало данни за огнище.

# 116
  • София, Люлин-8
И аз мисля като мириам.  Peace

Момичета много съм развълнувана след две години почти дебнене хванах типичния й пристъп на видео.  Peace

# 117
Мириам писах ти на лични вместо в темата ...

# 118
  • София, Люлин-8
На мен пък ми е чудно защо от ТЕЛК искат и ЕЕГ-то, а не само разчета при положение,че нищо не разбират от ЕЕГ-та.
От Св.Наум може да си поискаш ЕЕГ-то от деловодството в централния корпус.

# 119
На мен пък ми е чудно защо от ТЕЛК искат и ЕЕГ-то, а не само разчета при положение,че нищо не разбират от ЕЕГ-та.
От Св.Наум може да си поискаш ЕЕГ-то от деловодството в централния корпус.
а телефон за връзка с тях може ли да ми дадеш ? И възможно ли ако утре се обадя да ми го изпаратят утре ? За да е при мен в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт