Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 633
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вероятно не винаги е необходимо. Чернодробни изследвания сме правили 3-4 пъти за близо две години, но валпроат никога.

# 91
  • София, Люлин-8
Нива на волпроат искат само ако въпреки терапията детето има пристъпи.  Peace
Това се прави за да се види дали медикамента се обработва нормално от организма и дали нивото му в кръвта е покрива минималните терапевтични стойности.

При вдигане или преди спиране на медикамент според мен е задължително да се пуснат нива за да се види какво е насищането преди редуцирането на дозата. Peace

# 92
Здравейте, дадоха ни 40% телк. Това е!

# 93
За съжаление с тези проценти няма да имате право на двойни детски и на другите суми .

# 94
Аз се опитвам да разбера дали има право да бъде освободена от таксата в градината и на логопед и ресурсен учител, но до момента никой не може да ми отговори на този въпрос. Прехвърлят ме от телефон на телефон, дирекция и т.н...

# 95
За ресурсен учител трябва да се обърнете към Ресурсния областен център. Там минавате на комисия и те преценяват.

# 96
Благодаря!

# 97
Най вероятно и ние ще сме с подобен телк.
Въпреки ,че тя не е имала гърчове от 4 месеца само.Като след последния ни престой в свети Наум получи едно падане без гърч за което съм сигурна ,че е от епилепсията и не е описано никъде.За това падене ще кажа чак кгато отидем в свети наум и не знам дали да го споменавам на телк комисията .
 Thinking .И ме притеснява ,че е малка , много истерична е напоследък и крещи и реве постоянно може да изпадне в истерия пред телк комисията или да изригне и да не се спре защото тя или крещи или е супер активна .
Предполагам ,че има някаква връзка с епилепсията ни.

# 98
Здравейте, моля за малко помощ.
Къде да заведа децата на невролог - единияте  след инсулт, другият със Синдром на Даун.
Били сме при Литвиненко и при Божинова.
Нямаме проблеми - трябва ми документ за ортеза за единият и кандидатстване за асистент за другият.
И на двете места се чака много за свободен час и няма как да се вредя до края на месеца. Други идеи?

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 09:09 от ravi

# 99
  • София, Люлин-8
ravi Христова от Детско здраве или Попова от Санус.  Peace

# 100
  • София, Люлин-8
мама Аби От такса се освобождава с над 50%, но за ресурсен може и без ТЕЛК. Подаваш документи в РИО, ще ви пратят на оценка и детенце ще получи подпомагане.  Peace

# 101
ravi Христова от Детско здраве или Попова от Санус.  Peace

А Попова я бях забравила. Сега ще търся кога работи тя.

# 102
Ние днес пуснахме за първи път изследване за серумната концентрация на валпроата. Преди малко излязоха резултатите - 95,0 ug/ml  при реф.граници 50.0-100.0
В петък сме на преглед и ще видим какво ще ни кажат, но да питам тези от вас, които следите нивата, лошо ли е че е в горната граница и въобще има ли някакво средно ниво което се гони - примерно 60-70 или зависи и от ЕЕГ-тата. Не знам добре ли е, зле ли е тази стойност  newsm78

# 103
  • София, Люлин-8
Важното е да не е под долна граница, за горната няма проблем.  Peace

В Бодимед ли пускахте?

# 104
В Лаборекспрес гр.Варна
Но си мисля, че след като кръвта е взета без прием на сутрешната доза конвулекс и е на горна граница, няма ли след приема, през деня да я надхвърли.

Общи условия

Активация на акаунт