Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 717
  • 719
  •   1
Отговори
# 75
За съжаление има и такива които злоупотребяват и умишлено лъжат че са болни от което страдат тези които не трябва.  Колко до това документите само си ги искат без после да си направят труда да ги прегледат. Решението на телк никога не са ми го пращали по пощата винаги съм го взимала 2-3 часа след като сме минали. Дано ви дадат 50% за да имате право на двойните детски. Това за кой град става дума ? Ние понеже сме от провинцията, на ТЕЛК сме се явявали в София и може би затова същият ден го взимам .

# 76
Да, спомням си случая. Ние сме от Велико Търново.

# 77
Привет отново Луда Мара, благодаря за отзивчивостта. Направи ми впечатление в твоя отговор пишеш че засега сте на  пълната доза. Би ли ми обяснила как се определя тя? Т.е. ние пихме депакин хроно 300 в продължение на година и половина все една и съща доза 1050мг./1 и 1/2 сутрин и 2 вечер/. Сега през лятото сменихме с депакин хроно 500 но по 1000 мг. /1 сутрин и 1 вечер/. При положение че расте, това може ли да се приеме че намаляваме дозата един вид?

# 78
  • София
Нашата доза също е една и съща вече близо две години. Конвулекс Хроно 500, таблетки,  две на ден. Значи същата като вашата. В началото той беше 24 кг, сега е 30. Да, излиза, че намалява дозата пропорционално.

# 79
  • Варна
Нашата доза също е една и съща вече близо две години. Конвулекс Хроно 500, таблетки,  две на ден. Значи същата като вашата. В началото той беше 24 кг, сега е 30. Да, излиза, че намалява дозата пропорционално.
Привет, не е ли по реалистично да се гледа нивото на валпроата и по това да се преценява дали намалява
дозата или не,защото и организма същевременно израства и не усвоява по един и същ начин количеството валпроат  newsm78

# 80
  • София
Не знам, никога не са ни пращали да го мерим.

# 81
Привет, не е ли по реалистично да се гледа нивото на валпроата и по това да се преценява дали намалява
дозата или не,защото и организма същевременно израства и не усвоява по един и същ начин количеството валпроат  newsm78

Винаги го гледат какво е нивото.И лекуващия преценява каква да е дозата.
Кръвните изледвания които правят излседват задължително за това Wink .

# 82
Да явно че количеството в кръвта е важно, защото винаги го мерим. Аз затова не мога да преценя как се определя максимална-минимална доза.  Като започвахме беше 45кг. сега е 53кг. и това ниво всеки път е по- ниско. Разбира се в рамките на допустимото, но в началото бяхме на горна граница докато последните изследвания с малко над долната.

# 83
  • София, Люлин-8
Natali_75 Това се получава защото качвате килограми, а дозата ви остава една и съща. Което само по себе си означава, че все едно намаляте дозата. Дозите на лекарствата се изчисляват с мг./кг. тегло. Поради същатата причина ние сме си на всеки 6 месеца в болница, защото тя качва кила и дозата вече не й стига и започват да зачестяват пристъпите.  Peace

# 84
Natali_75 Това се получава защото качвате килограми, а дозата ви остава една и съща. Което само по себе си означава, че все едно намаляте дозата. Дозите на лекарствата се изчисляват с мг./кг. тегло. Поради същатата причина ние сме си на всеки 6 месеца в болница, защото тя качва кила и дозата вече не й стига и започват да зачестяват пристъпите.  Peace

Благодаря за бързия отговор, точно това си мислех и аз.

# 85
  • Варна
Да точно така е, просто дозата не успява да покрива пристъпите, но реално да се съди само по количеството на Конвулекса  приеман за 24 часа е неправилно и след като  Natali_75   се приближавате
до долна граница и съобразно състоянието лекаря ще прецени дали да ви промени дозировката смяната от 300 на 500 допълнително ви намаля дозата освен израстването и ви приближава до долна граница още повече .

# 86
Мерим го и ние; понеже, да чукна да дърво, детето е в ремисия, дозата търпи съвсем леки корекции.

# 87
Не знам, никога не са ни пращали да го мерим.

Нас също никога не са ни пращали да мерим нивото на валпроата
От две години пием конвулекс и сега сме в процес на спиране на лекарството
За тези две години дозата ни е била винаги една и съща, въпреки че от началото до сега е качила около 11-12 кг

# 88
Абе то и нас не  ни пращат, но аз си искам талон и за кръв , и мерим; знам, че е добре да се следи, поне на половин година. Гледат се серумно ниво на валпроата и чернодробни показатели - как се отразява приема на Конвулекс на черния дроб.

# 89
Абе то и нас не  ни пращат, но аз си искам талон и за кръв , и мерим; знам, че е добре да се следи, поне на половин година. Гледат се серумно ниво на валпроата и чернодробни показатели - как се отразява приема на Конвулекс на черния дроб.
Всичко друго сме правили на 6 месеца но специално за нивото на валпроата никога не са ни пращали на изследване

Общи условия

Активация на акаунт