Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 319

• 51 377
  • 725
  •   1
Отговори
# 630

21 епизод..
Йомер обеща.Ще се пази...

# 631

От Engin Akyurek Bulgarian Fans с благодарност!

Честит празник на скъпите ни Loveofmine newsm51 и  Bariseanewsm51
Момичета, благодарим ви за безсънните нощи и безкрайни дни, за енергията и отдадеността ви! Благодарим ви, че ви има и че успявате да превеждате за нас  толкова много филми, статии, анализи и новини от чуждата преса, и вършите тази прекрасна работа с грижа, внимание и любов. Бъдете живи и здрави и празнувайте с удоволствие!

Скрит текст:

Международният ден на преводача се отбелязва от 1991 г. насам на 30 септември по решение на Съвета на Международната федерация на преводачите (ФИТ). Светецът-покровител на тази професия е св. Йероним, който превежда Библията от гръцки и еврейски на латински език .

Ето какво казва св. Йероним за превода: "Преводът от един език на друг, ако е направен дума по дума, скрива смисъла, така както гъстите бурени скриват младите кълнове. Робувайки на падежите и фигурите, стилът, вместо да изрази с малко думи кратката мисъл, едва успява да я загатне, въпреки дългите криволици и парафрази. За да избегна този недостатък, преведох по твоя молба свети Антоний така, че дори и нещо да липсва от думите, нищо да не липсва от смисъла. Нека други да ходят на лов за срички и думи; ти търси мислите".

Редом с патрона на международното преводаческо братство, преводачите в България честват святото име на Св. Евтимий Патриарх Търновски (*1320 г. –  †вер. 1402 г.), бележит книжовник на Второто българско царство, чиято езикова ерудиция заляга в основата на книжовно-правописната реформа в българския писмен език от онова време и в принципите на третата преводаческа школа в българската книжовност. В духа на завещаната от него традиция е работата на българските преводачи на художествена, научна, техническа, езиковедска литература.

# 632

newsm51
Гони, Аурелия, много ме зарадвахте, момичета! Благодаря ви от сърце!
Е, аз отивам да празнувам, а на вас приятно забавление в темата...

# 633
Лав,Барисея,надничам в темата и се оказва,че този път съм улучила точния момент. Двете отдадени на темата ни момичета,които ежедневно ни радват със своите преводи и интелигентни коментари ,днес празнуват.Да ви е честит празника,а вие да сте ни здрави и все така добронамерени и  отдадени на нашите общи страсти Енгинови,които ни обединяват.

# 634
  • Пловдив

Честит празник на скъпите ни Loveofmine newsm51 и  Barisea!  newsm51
Момичета, благодарим ви за безсънните нощи и безкрайни дни, за енергията и отдадеността ви! Благодарим ви, че ви има и че успявате да превеждате за нас  толкова много филми, статии, анализи и новини от чуждата преса, и вършите тази прекрасна работа с грижа, внимание и любов. Бъдете живи и здрави и празнувайте с удоволствие!

Да добавим благодарностите си и към:   bebo_sn, bonobo, gphilipova, Софи*, Ани18, rivva, campanula, dani_ka, riviera, colorblind, alians130, binzi. Вероятно изпускам някой. Но това са момичета помагали в преводите на КВФ и АБО.

# 635
 Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 19:27 от dochi55

# 636

Цитат

Честит празник на скъпите ни Loveofmine newsm51 и  Bariseanewsm51
Момичета, благодарим ви за безсънните нощи и безкрайни дни, за енергията и отдадеността ви! Благодарим ви, че ви има и че успявате да превеждате за нас  толкова много филми, статии, анализи и новини от чуждата преса, и вършите тази прекрасна работа с грижа, внимание и любов. Бъдете живи и здрави и празнувайте с удоволствие!

Да добавим благодарностите си и към:   bebo_sn, bonobo, gphilipova, Софи*, Ани18, rivva, campanula, dani_ka, riviera, colorblind, alians130, binzi. Вероятно изпускам някой. Но това са момичета помагали в преводите на КВФ и АБО.
Присъединявам се към поздравленията. smile3525

Да сте здрави и успешни. Hug

# 637
Скрит текст:
Здравейте,момичета.
 Първо и аз като белите хора ,да благодаря на Барисея,която отделя от времето си за да ни достави радост.
 И така,Енгин отново ни поднесе своите интригуващи хрумки. Странни мисли кръжат в главата на този млад мъж и което е още по-впечатляващо,че ги изразява по дяволски оригинален начин.Във всеки негов размисъл има силно послание, плод на неговия богат интелект.И  най-простичката и изчистена история,поднася така човешки,че ни интригува със своята искреност и  ни кара да търсим дълбочина. Когато чета неговите есета го възприемам като пришълец от друга планета,дълбаещ с поглед,заобикалящата действителност с хиляди въпроси,които едва смогва да зададе,любопитен,всепоглъщащ. Понякога имам усещането,че душата му е отделена от тялото  ,като при будна кома и наблюдава света и живота,като през обектив и може би затова успява да надникне в душите на хората,които го заобикалят. Определям го като хроникьор на човешката душевност.И като всеки човек попаднал в един бутафорен свят, със своята момчешка закачливост,възприема обитателите му за много забавни.Той търси баланс в поведението на хората в тази нагнетена от убийствената жега обстановка. Нищо не убягва от критичния му поглед и той някак момоходом го отразява като прави  странни,впечатляващи асоциации. Дори факта,че част от виденията му са плод на съновидение ,според мен е един вид бягство от действителността,защото като страничен наблюдател виждаш нещата по-ясно. В съня си често виждаме реализирани  желанията си,Прокрадва се намек за взаимност с любимата жена,която е извор на живота. Нашият странник дори се опитва да хвърли мост между два свята,иска да проникне в мислите на тези,които са извървели по-голяма част от пътя си,да се постави за кратко на тяхно място.Хубавото е,че след тези  свои размисли и анализи  винаги стига до заключението,че най-трудно е да останеш човек и дори ако имаш късмета да се преродиш най добре е да останеш верен на себе си ,заобиколен от хората,които обичаш и те даряват с любовта си.Всички негови хрумки възприемам,като размисли на „глас”,изложени на хартия за наше щастие и удоволствие,а когато човек си мисли,че е „ насаме със себе си” се старае да бъде до болка откровен,не се мъчи да излага мислите си с префърцунени фрази.
Харесва ми,че Енгин  „разголва” душата по този своеобразен начин и аз мога да надникна в нея.

Много дръзко изказване. Според мен, да мислим, че Енгин разголва душата си и ни позволява да надникнем в нея, е огромна заблуда.

Бих искала да поздравя преводачите - професионалисти и доброволци, но тук в темата те са получили толкова огорчения и незаслужени обиди, че не съм сигурна колко искрено ще прозвучат благодарностите ни към тях.

# 638
  • Пловдив

В туитър има организация за отбелязване на 34 РД на Енгин. Акции ще има на 11 октомври от 23,30 и на 12 октомври - РД - от 21,00 часа. Очаквам и Универсалките да направят парти, а и ние в темата трябва подобаващо да го отбележим. Кой както може: клип, колаж, снимка, пожелание... Да мислим и се подготвим.  txtloves

# 639

Брат-предател. ooooh!
Предатели мнооого, но брат... Sad
Цитат
В туитър има организация за отбелязване на 34 РД на Енгин.
newsm10  Heart

# 640
   Бре! И до днес да не знам, че нашата професия (някои дори смятат, че това не е професия, защото всеки може да превежда hahaha) си имала празник! newsm09 Много ме изненадахте, момичета, и много ме зарадвахте! Hug Благодаря ви от сърце, да ви се връща, както се казва. newsm51 Още повече, заради сложните езикови еквилибристики се случва преводите ми да не са точни. И още повече, ги гарнирам със солени коментари, които ви развалят картинката. Така че, още повече оценявам милите ви думи и благодаря! newsm51

Много благодаря на Аурелия за цитата от Йероним. С две ръце се подписвам под думите му!  smile3501 Който иска да търси думи и срички. Аз търся мисли.

А за рождения ден на Енгин... Тъй като съм безнадеждна в създаването на красоти, смятам да напиша една благодарност към него. Пък който от вас иска, нека се подпише отдолу.

# 641

Керим на кино с Фатмагюл...
Щастлив и много красив... Heart Eyes

# 642

Честит празник на скъпите ни Loveofmine newsm51 и  Barisea!  newsm51
Момичета, благодарим ви за безсънните нощи и безкрайни дни, за енергията и отдадеността ви! Благодарим ви, че ви има и че успявате да превеждате за нас  толкова много филми, статии, анализи и новини от чуждата преса, и вършите тази прекрасна работа с грижа, внимание и любов. Бъдете живи и здрави и празнувайте с удоволствие!

[b]Да добавим благодарностите си и към:   bebo_sn, bonobo, gphilipova, Софи*, Ани18, rivva, campanula, dani_ka, riviera, colorblind, alians130, binzi. Вероятно изпускам някой. Но това са момичета помагали в преводите на КВФ и АБО.[/b]

Аз го направих още рано сутринта, но не ги споменах поименно, защото се включих доста късно в темата и не ги познавах....

За всички Вас момичета

# 643

Здравейте момичета  Two Hearts

Благодарности към труда на тези които превеждат  всичко свързано с любимия ни актьор !  Two Hearts

От няколко дни не съм много в кондиция, така, че оставам в режим "off" и повече ще ви чета...

Хубава и спокойна вечер !

П.П. Като си помисля, че и онлайн няма да гледам "Пеперудите"  ooooh!  Ама разчитам на вас - да слагате снимки и инфо.

# 644

2015г. и 2014г.
Сеул и Малък септемврийски проблем.. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт