ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 378
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Благодаря ви, момичета!  Hug

Мен пък домашното по английски ме дразни... много на "Вие"  съм с езика, ама все пак...
Писа детето по един ред A, B, C и D - хубаво (не че го искам езика сега), ама и "Hello I'm Ivan" и "This is Petkan" - е защо като не са учили всички букви (не може ли само да го говорят това)...   Това ли е начина?!

# 166
Ох ,Моренка това е начина да навлезнат в езика децата и да го проговорят.
Малките деца първо се научават да говорят на езика и след това започват да четат и да пишат ответно. Не се притеснявай ,това е начина .

Аз се чувствам по същия начин с френския. Не го говоря, трудно ми се вижда четенето ,но детето ни е във френска паралелка от предучилищната и се справв доста добре като е е в топ листата по четене от минаата година .Вече мина 1ви клас на френски където 100 % от всичко препродавано бе на френски ,а сега е 90 % френския ,като математиката и религията са на англ. език.

Но вече са втори клас, а нека са на по 7 години повечето и малко отгоре ,и се очаква да разговарят , да пишат и да комуникират предметите само на френски . И домашните са повече и ангажиментите по езика също се увеличават ,както и изискванията към децата.

Започнаха годината с 10 билета всяко дете .
Всеки път когато говорят на англ . помежду си губят по един билет.
Нашето момиче си загубило билетите от несесера и не са могли да я глобят един билет за говорене на англ. в понеделник.

От вторник освен учителя и децата могат да се глобяват един друг ако чуят ,че някой говори на англ. и са в час .

Но нашата девойка имала уж 3 останали билета и вчера казала нещо на англ. на приятелката си ,извън междучасието , друго дете й поискало билет за глоба и тя не му дала нищо ,защото уж още не били започнали да се глобяват и децата едно друго ,а след това не ги и намерила .

Търсили са с госпожата ,но ги нямало .Много е тъжна ,но когато я питах защо не обясни на детето ,което те е чуло да говориш с друго дете на англ . ,че не сте започнали глобяването  от деца ..тя ми отговори ,че не знаела как да му го обясни .

Сега в рапорт картата и за срока ще има минуси заради липсата на билетите.
Та така .

Ще трябва да наблегнем на френския .Мисля и аз да се записвам да го уча ,че май няма да стане без помощ в къщи както обясняваха.
Добре ,че вчера намерила билетите и обяснила на госпожата и тя не позволила да бъда глобена от другото дете, защото по регламента започвали от днес глобите.

Надявам се да не си загуби всички билети скоро и предполагам е доста трудно да комуникираш на три езика постоянно .Но ние вярваме в нея и ако изпитва сериозни затруднения и ни се обърне внимание от учителите (а в момента само я хвалят за доброто и ниво в четенето и уменията с езиците ) сме решили да наемем учител за няколко часа седмично за помощ .

Та така , не се притеснявай .Такъв е начинът за 'потапянето в естествената среда на езика ' и възпитаването на истински билингвистични/двуезични деца . Стискам палци на Гушкан и на теб  Hug Hug Hug

# 167
  • София
Да питам, ако има мами от Младост, че там ми е абсолютно непознат като квартал, а имаме ходене, знаете ли къде е Спортен център Дема, води се на бул. Ал. Малинов, гледам го на картата, ама далечко ми се види от метрото, дали някоя може да ми каже на коя метростанция е удобно да се слезе и какво да взема за до там /автобус, тролей/.
Така като гледам картата е на равно разстояние от двете спирки на метрото, но аз по-скоро клоня към Младост 1. От спирката имаш около 20-25 минути пеш бърз ход. Имаш възможност да вземеш автобус за 1 спирка - 111 и 113 и после пак пеша. Ако разгледаш добре картата преди да тръгнеш, можеш да хванеш "хипотенузата" през квартала.
Можеш да се качиш и на автобус от центъра (от Орлов мост примерно) - 76, 213, 305 -  и да слезеш на спирка "Блок 43". Трябва да се върнеш 50-тина метра до спортния център. 

# 168
Контеса много странна система. Радвам се, че нямаме допирна точка с нея.
Днес се върна без тетрадка номер три по бълг език. След два часа лутане и търсене си спомни, че учителката им ги е събрала.

# 169
  • Ланкър, планините Овнерог
Да питам, ако има мами от Младост, че там ми е абсолютно непознат като квартал, а имаме ходене, знаете ли къде е Спортен център Дема, води се на бул. Ал. Малинов, гледам го на картата, ама далечко ми се види от метрото, дали някоя може да ми каже на коя метростанция е удобно да се слезе и какво да взема за до там /автобус, тролей/.
Единият изход на станция Малинов излиза на паркинга пред Билла, тръгваш в посока Цариградско и след магазините на "Пътеките" е комплексът. Макс 10мин пеша. Другият вариант е да излезнеш пред Деница / в момента е заградено за строежи / и от там автобус за 1 спирка.

# 170
  • София
Гледам за срещи си говорите, аз също ще дойда, стига да се уточни кога точно е.  Hug

Моят вече си е затрил някъде сборника по математика, днес ще го потърси в занималнята. Толкова е разсеян, няма накъде повече.  ooooh!

# 171
Гита, Узи, много благодаря за информацията!
Морена, на мен странно ми се вижда да преписват изречения, без да са взели буквите. При нас за английския минаха по един учебник и тетрадка миналата година само устно, без писане, после по едно допълнително помагало взеха буквите - всички, като за всяка имаха думички, но без писане, и сега вече ще почват по общия учебник.
Контеса, много странно това с билетите за говоренето на английски.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 09:19 от Mira_p

# 172
  • София
Лина, пак се сетило детето. Моето пък написало ДР 3/4 и почна едно чудене, ами не помни какво било. Добре, че е за утре, та питах днес класната.
Кати, дано не е сериозно наранен крака, може би трябва да те види лекар.
Скрит текст:
Между другото аз ли бъркам или твоето момче е в 134-то, а живеехте в Младост, то хич не си е за пеша това разстояние.

Не бъркаш - аз съм от Младост - ама не съм спортист и не го знам този център... а иначе да, Врячо е в 134-то, но на занималня ходи в Оксиния, в Младост... За по час - два на ден, докато дойде време за плуване, английски и т.н. (и мога да го взема). Та... то ми е на пешеходно разстояние.

А кракът ми днес е още по-подут и син, страшен подарък си направих аз. Sad

# 173
Кати, ако е само натъртено и надуто на крака от бабините илачи помага компрес с настърган лук със сол, гадничко е докато се прави, но мъж ми се кълне при контузии в това.
А за 134-то аз си мислех, че се водят целодневно обучение, че имат иврит следобед и не може друга занималня, но явно съм в грешка.

# 174
  • Sofia
Контес, това с езика и глобите и на мен не ми хареса.
А по моя случай - смятах, че първо се вземат буквите, с писане и после ще пишат думи, че и изречения. Не мен да ме пита детето как се пишат буквите (тя ги познава, но не ги е писала), та да напише изречението, което е за домашно. Както и да е...

# 175
  • Варна
При нас имаха за домашно по АЕ само по 1 ред буквите C, c, D и d. Учили са устно и по една думичка, която започва с тези букви, съответно - cat и duck.
Снощи прегледах набързо домашните... ами какво да кажа - всяко чудо си е за три дни... Пак си е моето дете... старанието беше до тук явно. Пак написано набързо, мазано, поправяно, недогледано... Криво ми е. Скарах й се. Не се впечатли. Пита дали можело да излезе, че децата я чакали на двора... Да е жива и здрава и дано аз преживея следващите 11 години Sad
Иначе всеки ден става с идеята за нова прическа и изискава от мен да съм факир. Пък мойте ръчички са двойно овързани край кръста, ама се старая. Уж да й покажа, че старанието е важно и води до добри резултати. Явно не това е начина при нея. Имате ли идеи, момичета? Как да я убедя да се старае повече в това, което прави?

# 176
Всеки път като чета разказите на Контеса се радвам, че живея в България и детето ми учи тук, което си е парадокс. Просто ме потрисат разказаните неща.

И моята е разсеяна, вчера прибрала гуменките за танци директно в чантата при дрехите, вместо да ги сложи в торба, както правим винаги, защото са мръсни и си забравила някъде по чина тениската с къс ръкав.
Иначе започнаха да учат страшно сериозно и детето след учене по цял ден и после танци се прибира капнало от умора. Тази година спряхме английския временно, но започнахме усилени частни уроци по немски вкъщи. Просто не могат да се съчетават толкова много неща.

# 177
  • София
Писа детето по един ред A, B, C и D - хубаво (не че го искам езика сега), ама и "Hello I'm Ivan" и "This is Petkan" - е защо като не са учили всички букви (не може ли само да го говорят това)...   Това ли е начина?!
Не разбирам от преподаване на чужди езици. Само ще споделя, че и аз съм учила първо думички и как се пишат и чак после азбуката. И учебниците по английски, които съм разглеждала за начално ниво са по същия начин. Дори в някой се заучават фрази в съответните времена, род и число и чак после се изучава самата граматика.
Моичкият също миналата година учеше думички и изречения и как се пишат, а сега втори клас учат азбуката.
Не мога да преценя дали е добре или не е.

По повод старанието и сравнението с другите, вчера имахме разговор.
Почна се от това, как Дани бил се оплел по математика и объркал не е важно какво. А колко бързо се справял моичкия и без грешки. Та в тази връзка му викам, научи се да се сравняваш с най- добрите, а не с тези които са посредствени. Сравнявай се с Мария, с Теди, бъди на тяхното ниво. Ако не можеш старай се да станеш. Коментирахме темата и му става ясна идеята.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 09:38 от mmm_

# 178
Интересно ми е колко по-лоша трябва да е била английската  система, за която Контес беше споменала Crazy

Моренка, при нас в Пук вземаха буква по буква, но доколкото имам бегли спомени с всяка буква пишеха и разни  думички с нея, а те съдържаха и други букви. Може и да бъркам обаче, че бързо забравям такива неща.

Мен ме дразни, че моята е взела тетрадки с широки редове по БЕЛ. Не иска да ги сменя, а там има проблем с кракописането и можеше още малко да се упражнява на тесни. Каза, че си подредила чина вчера (при нас си държат нещата в чина). Чудно ми е кога е имала време да го разхвърля за три дена hahaha

Дайв, може пък самО да се поправи детето с течение на времето. Нали знаеш количествените натрупвания водят до качествени изменения   Twisted Evil

# 179
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
личен опит с езиците - първо думи, много думи, прости изречения, подредба на изречение/въпрос и чак след това писане  Peace

но съм учила преди емнайсет години, сега не знам каква е системата  Blush може първо да пишат есета и после да натрупват речников запас  Blush след днешния ден вече ще знам Simple Smile

Blush моичкият се опитва да връзва госпожата от занималнята на фльонга  Blush преди му разрешавали да ляга на пода и да пише, иска и сега. кога точно му е разрешавано и от кого не е ясно.
тя естествено не му разрешила и той бойкотирал упражнението - написал всичко с левия крак.

през почивните дни ще препише всичко по БЕЛ - учебник, БЕЛ - читанка и БЕЛ - развитие на речта в нови тетрадки и ще разбере защо трябва да се старае повече следващия път.

днес следобяд е на айкидо Simple Smile сам си го избра и се надявам точно това да е нашия спорт в София.

Общи условия

Активация на акаунт