ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 381
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
катиабв- да се оправяш бързо с крака!Стискам палци!
Лулумба- къде е тази интересна изложба, заинтригува ме!
Контеса ,за разлика от останалите аз смятам, че франсетата, макар и  да изглеждат сурови, са прави! Език се учи с дисциплина, особено, когато си в страна, където нямаш избор и трябва да го знаеш като роден. Поговори с детенце, важноте е да приема станалото като стъпка към езика, не като стрес. И да й остане в каратата ,какво? Няма да й попречи на бъдещото учене! Големият ми син има 47 разрешени остъствия за година- това е почти 7 учебни дни- ако иска да бяга, ако иска да си ги пази за болничен.нали се сещате, че въпреки 16-тте си години също има нужда от болнични поне 2-3 пъти по два -три дни... Ако ги надвиши го докладват на съвет и следващата година го поставят под наблюдение. половината ми майчина част протестира вътрешно, защото аз настоявам като е болен да  лежи и да се възстановява. Другата половина е наясно, че ако не са такива цербери, ще настане хаос и половината тийнейджъри ще пушат някъде , вместо да учат!

За допълнителните дейности - Записали сме се  в СМГ по математика в неделя от 13 , а в събота и неделя от 10,30 ч е на балет, втора година, чакаме го с голям ентусиазъм. Математиката хич не ни е добре, но няма друг избор, ще се учи...

Дано времето да е хубаво за неделя!

# 181
  • В светлината на слънцето
Енита, ако питаш за Легото (че в почивните дни бяхме на още две изложби - една като за девойки, друга - истинска и много стойностна), става дума за The Mall, на "Цариградско шосе". Peace Между другото за една бройка и Сашо щеше да ходи на математически курс в СМГ, но в събота от 13.00. В последния момент обаче се отказа и сам реши, че от следващата година. Grinning

# 182
  • София
Контеса много странна система. Радвам се, че нямаме допирна точка с нея.

И аз си мислех същото,  newsm10

Обаче... това е католическо училище - може пък да си е напълно в реда на нещата. Не каквото ние бихме избрали може би, но все пак, доста по-добре ми се струва да раздават билетчета монахините от пръчки, не е ли така?
Не знам, честно, на мен лично ми се струва, че средното религиозно образование... ами, някак няма много място в съвременния живот - но, от друга страна, всеки има право на собствено мнение и колкото и да е далечно от моето, всеки следва да си възпитава детето в съответствие  със собствените вяра и разбирания, не с моите.

А аз не съм счупена - което е добре - но имам огромен хематом, чудовищен оток и разтеглени връзки и ме били и ще си седя с крака нагоре сума ти време... и как ще го съчетавам това с абсолютната необходимост да вземам Врячо - не знам. Абе, гадост - как можах така да се подредя, не знам направо. И хем само се прихлъзнах по стълбите, ама и подгънах палеца...

Кати, ако е само натъртено и надуто на крака от бабините илачи помага компрес с настърган лук със сол, гадничко е докато се прави, но мъж ми се кълне при контузии в това.
А за 134-то аз си мислех, че се водят целодневно обучение, че имат иврит следобед и не може друга занималня, но явно съм в грешка.

Не, през деня им е иврита. Следобед си е занималня, като на всякъде. Ама ми е много далеч за другите курсове - няма начин да го взема в 4 и да го доведа тук в 4.30...

Всеки път като чета разказите на Контеса се радвам, че живея в България и детето ми учи тук, което си е парадокс. Просто ме потрисат разказаните неща.

newsm11
Аз всъщност наистина вярвам, че живеем на най-доброто място, и в най-доброто време - и то по много причини...

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 14:13 от katiABV

# 183
Момичета,благодаря за обяснението за Босненската пътека.  Hug

# 184
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
добре, че скоро ще се срещаме, че ...

Скрит текст:
като ви чета ми се струва, че ни виждате (нас католиците) с рогца и опашки  Confused
от темата разбирам, че католическо училище е неприемливо, а еврейското явно е  Sunglasses

КатиАБВ   Peace

дадохте ми вече две идеи за събота неделя  Laughing МОЛа с легото и Босняк - дано времето позволи второто, а първото ще го мислим  Hug

# 185
  • София
... от темата разбирам, че католическо училище е неприемливо...
По-скоро са ни странни порядките в подобно училище. Все пак толкова години повечето от нас са възпитавани в неверие и незачитане на другите религии. За мен лично е важно хората да различават добро от зло, да уважават другите и да спазват законите. Религията е вътре в нас и на кой бог се молим не мисля, че е от голямо значение.

Макар че не ми харесват някои от нещата, които описва Контеса, много ми допадат разказите й и ще се радвам да ни осведомява за новостите около образованието на детенцето й. Дано се включи и някой от друга държава.

Ние ще пробваме музикален инструмент като извънкласна дейност. Намерих китара, свързах се с една учителка от близкото читалище и се надявам от октомври да се почваме.  Crazy

# 186
  • Варна
О, младежите-китаристи ще имат още един плюс в очите на девойките, Узи Wink Навремето свекървата на сестра ми така "пробутала" китара на сина си, когато той искал да учи пиано. Аз самата свирих не малко години и още имам една стара китара у дома. Мартина периодично проявява интерес, но като я заболят пръстчетата от натискане и се отказва бързо-бързо. Дано твоите момчета са по-упорити!  Peace
Скрит текст:
За религиозното възпитание - аз лично не изповядвам никаква религия. Дъщеря ни не е кръстена, т.е. също не изповядва религия. В нашето семейство религията е нещо, което не ни касае и затова не бих записала детето в такова училище. Лично нямам нищо против никоя религия и искам Мартина да научи повече за различните религии и да избере свооята сама. Това, смятам се прави на по-зряла възраст. Но подчертавам: това е само и единствено мнението в моето семейство. Уважавам избора на религиозните хора и ако не се опитват да ме убеждават агресивно, че техния Бог е по-бог от другите, всичко е наред  Hug Имаме приятели както католици, така и православни, имаме мюсюлмани, арменци и един протестант - религията не ми е пречила на приятелствата, но и не ги е създавала...
За обучението в чужбина мога да добавя един интересен факт: в Хърватска всички второкласници задължително минават изпит по плуване в началото на учебната година. Който не успее да го издържи, преминава обучение по предварително изготвена програма и отново се явява.
А да се похваля и с първата шестица на детето Simple Smile По математика са правили контролно, но не било входно ниво (май). Само шестиците (15 от 24 деца) ще впише учителката в дневника, а на останалите деца няма да ги нанася, защото им е първо контролно. Щяла да направи така и с идващото писмено по БЕЛ. А после - всичко ще се лепва в бележника...

# 187
... от темата разбирам, че католическо училище е неприемливо...
По-скоро са ни странни порядките в подобно училище.
Скрит текст:
Все пак толкова години повечето от нас са възпитавани в неверие и незачитане на другите религии. За мен лично е важно хората да различават добро от зло, да уважават другите и да спазват законите. Религията е вътре в нас и на кой бог се молим не мисля, че е от голямо значение.

Макар че не ми харесват някои от нещата, които описва Контеса, много ми допадат разказите й и ще се радвам да ни осведомява за новостите около образованието на детенцето й. Дано се включи и някой от друга държава.

Ние ще пробваме музикален инструмент като извънкласна дейност. Намерих китара, свързах се с една учителка от близкото читалище и се надявам от октомври да се почваме.  Crazy

узи, ей така стават проблемите  Peace като се цитира избирателно Peace

Wink дикенсовите времена са минали и "порядките" в католическите училища не са това, което сме гледали в старите филми  Peace

но съм съгласна с теб, че религията няма място в днешното училище  Blush
най-вече, защото не сме в такива компактни, разделени на религиозен принцип общности и училищата не са "само за католици", "само за евреи/арменци..." Peace  съответно няма как вероучението да е еднакво за всички  Hug

и да ви развеселя малко: племенничката е католичка, учила в еврейското, а сега е в американския университет  Crazy

и моя синковец иска да свири на китара, но ако може "моженето" да му се спусне някак свише  Rolling Eyes

# 188
Ама тези 'глоби'-билетчета нямат никаква връзка с религиозната ориентираност на училището!
Това съм го чувала и в частни училища, но не при 7-годишни хлапета.

# 189
  • София
и моя синковец иска да свири на китара, но ако може "моженето" да му се спусне някак свише  Rolling Eyes
И при нас е така, така че не възлагам особени надежди. Струва ми се, че са доста музикални и ми се ще да понаучат нещичко за музиката, това е. Пазарлъкът е да ходят един месец, ако не им харесва, приключваме. За момента нищо не им харесва, чак ме е яд! Мъже  ooooh!

# 190
ааа, харесва той. харесва... кака Иришка... кака Теди... Марийка от стария клас ... Blush за новия още нищо не е казал  Sunglasses

в айкидото ми е надеждата Simple Smile да спортува, че ние няма кога и къде да го водим семейно  Blush

# 191
  • Sofia

но ако може "моженето" да му се спусне някак свише  Rolling Eyes
O, как го разбирам момчето... и аз искам така пък.... толкова много неща...  Crazy

Относно религиите... понеже стана дума (християни сме, но и в другите религии има неща, които ми допадат... или обратно  Wink) - толкова не ме интересуват у човека...

Гушкан днес сдаде багажа - спи. 1 час съм ѝ дала и ще я вдигам за домашните.
Обмисляме баскетбол за извънкласно занимание, в у-щето, но това ще ни принуди да я оставяме на занималня два дни седмично (в дните с тренировките) и ми е мноооого трудно (да не кажа невъзможно) да го преглътна.  Thinking

# 192
  • София

от темата разбирам, че католическо училище е неприемливо, а еврейското явно е  Sunglasses

И мен това леко ме озадачи.  Joy Joy

За католическите училища: До колкото знам те не са религиозни училища в пълния смисъл на думата. По-скоро са отлични и много престижни училища, с малко религия. Предполагам, че има връзка със спонсорите, но не съм се интересувала никога. И Контесата беше писала, че при тях са най-скъпите и търсени училища. Та и билети, и религия, че и бой с пръчки ако решат да наложат-пак ще има желаещи. Мой познат англичанин се възмущаваше, че за да запише децата си в такова у-ще в Лондон, му се е наложило да ходи в неделя на църква.  Joy Нито е религиозен, по-скоро ревностен атеист, с много пари по световните стандарти, но не е било възможно да мине метър. Еми ходил е, к'во да прави, явно училището има достатъчно добро име, че да го е сметнал за важно.

# 193
  • Перник
st. Dobri, Боснек си е планина, ако и да не изглежда много така. Имаме вила там, израснала съм в това село и много си го обичам, но, срам и позор, до Живата вода не съм ходила  Embarassed Та, ако тръгвате натам, вземете си дрешки като за планина, а ако пък смятате да се разходите и до Чуйпетлово - задължително.

За религиите - ние сме православни - всички сме кръстени. Аз - по собствено желание, на 17 години. Много от разбиранията ми се определят от православната църква (нейни представители) като "сектантски", като например това, че трябва да опознаеш поне в известна степен различните религии, за да избереш своята. Аз приемам хората такива, каквито са, независимо от вярата им, но за мъжът ми, който е възпитан в... срещнах много подходящ термин в едно интервю преди време, но не го запомних конкретно, както и не запомних човека, който го дава Embarassed , но беше нещо като "селско православие" - съчетанието между християнски и езически вярвания и традиции, от сорта на "на Велики четвъртък не се пере бяло, за да не вали градушка"... та, за мъжът ми, ако не си православен, не си християнин. Точка. Много пъти съм се опитвала да говоря по темата, но неуспешно.

# 194
Скрит текст:
отказаха да кръстят детето ми в "моята" църква, в "моето" село, там, където съм кръщавана навремето аз, а преди това другите ми две деца и баща ми./
там, откъдето изпратихме баба, дядо, татко, а един ден ще изпратят мен.
отказах да го кръстя на друго място и "обсаждах" отчето 4 години. предаде се.  Laughing но поиска с бащата, кръстницата и детето да ходим на вероучение няколко съботи и недели. нищо, че бащата е православен и няма намерение да се прекръщава.

ходихме.

Laughing та стана както е написал любим мой писател "...човек от зор и птичка става и почва да фърчи..."  Laughing

така е като става дума за децата  Blush

Благодаря Светла  Hug в планината - винаги с дрешки и  храна  Hug така знам от ученичка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт