ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 330
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • В светлината на слънцето
Ние още нямаме твърда програма. Днес не учиха, имаха спортен празник - тоест ритане на топка и други подобни в близкия парк, по повод Деня на София. Grinning

# 76
  • София
Пък Гушкан ми обяви вчера, че английски щели да имат 3 пъти....
И моите днес ме осведомиха за същото, най-вероятно е истина Simple Smile

При нас има нова учителка за занималнята, първоначално не ми допадна - мнооого лошо гледаше, но на следващия ден поговорихме и си попромених мнението. Изглежда строга, ама от тези, при които има дисциплина. Предната беше мека душа: дете тича отгоре по чиновете и тя: "В... слез долу!" - нямаше никакъв ефект, диването продължи да си тича.
Класът става все по-момчешки, две момичета са си тръгнали, има едно ново момче.

А във фоайето на училището са сложили най-гигантската машина за боклучави храни, която съм виждала въобще!  Tired

Момичета, миналата година някоя от вас беше писала, че се чуди какво да прави легото на нейното момче, ако още не му е намерила нов собственик, мога да я отърва от него.

# 77
  • Sofia
Идвам от РС...
Туй то - английският е 2+1ч. Учителката иска тетрадка с ТШР.
За друго не е ставало дума, от БЕЛ един час е Развитие на речта. И за там трябва тетрадка.
За ОС (околен свят) - също тетрадка с ТШР.
Стегнали са пропускателния режим и взимането на децата.
Даваме декларации кой взима децата.
Всички стаи са с домофон, както и охраната. Последният има списък,  родителят се легитимира и казва за кого е. Охраната сверява данните и звъни в съответната стая, а учителят изпраща детето.
Оправена е и мултимедията, да видим как ще е.

# 78
Язък, че се старах толкова с бележника снощи...  Crossing Arms
Линофрина,  Heart Eyes
Английският и при моят хубавец е 3+1, а математиката - 4 пъти!

# 79
А във фоайето на училището са сложили най-гигантската машина за боклучави храни, която съм виждала въобще!  Tired

В нашето също. Щерката ми я показа още на 15-ти. ooooh!

Хм, какво ли още ще измислят в последния момент. Класната каза, че бележници ще има и вече им ги събра. Спомена за електронен дневник и сега чакаме да ни изпратят данни за достъп до него.

# 80
Според мен законът да няма количествени оценки до 3-ти клас влиза в сила от следващата година. За съжаление.

# 81
Успешна ни учебна година!!! Simple Smile

# 82
  • София
Добро утро.

Това с бележниците - вероятно не ни касае. Поне така беше по проекта на закона, да влезе в сила от набор 2009г. А, Рони го е написала вече.

Английски език - наистина е при същата учителка. Тетрадките са по избор на детето + тетрадка речник. Моичкият реши да пише на широки редове по английски. И там имаше първото домашно.

Зъболекар - за съжаление, едно кариесче на млечно зъбче, което ще трябва да направим. И са му пораснали кътниците, така че ще трябва да прочета отново за силантите - за и против и да взема решение.

# 83
  • Сливен
Да, това за бележниците ще е от 2016/2017 учебна година, тогава влиза в сила закона. И от 5 клас нашите деца ще учат по нова програма и нови учебници.

# 84
  • Варна
Мен лично бележниците не ме притесняват. Важно е да съумеем да обясним на децата, че оценките са само моментното отражение на наученото и че са си донякъде субективни. Нормално е да има и по-слаби оценки понякога - хора са, а не машини! Важното е да се стремят към знания. Ако разбира се в известен период оценките по даден предмет са все слаби, значи има проблем и трябва да се вземат мерки да се помогне. Да видим колко съм успяла да го постигна при собственото си дете това убеждение...
Иначе - сега се връщам от училище. Новата учителка е точно това, което съм искала! Много съм доволна, Мартина също е във възторг. Направо не стъпваше по земята от щастие като я похвали Госпожата и я погали по главата Heart Eyes Много мило ми стана. После видях и тетрадките - ами как да си кривя душата - старало се е детето! Има огромна разлика с писането й миналата година. Не знам дали е защото расте или е от старанието в момента, но почерка е коренно различен! Удивена съм!
Пращам ви добро настроение, момичета  Hug

# 85
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
снощи му прегледах тетрадките по български и по четене  Crazy ще трябва да му признаят новаторство е правописа.  Sunglasses
краснописа няма да коментирам.
отделно, не бил забелязал коя тетрадка е за работа в клас и коя за домашно и е писал както падне, а е паднало обратно 
 Wink сякаш съм очаквала друго
аз пък не съм разбрала, че и по четене трябва тетрадка и се наложило да пише в тези от българския  ooooh! та кашата е станала пълна

сутринта му обясних, че в празничните дни ще се наложи да препише всичко, вече вярно и в правилната тетрадка, и от 23 да е по-внимателен.

не знам дали има картина на многострадалната Геновева, но ако я имаше на спирките или в автбоуса сутринта, всеки около нас щеше да види, че ученикът е в пъти по-многострадален от нея.

рапорт даден Simple Smile очакваме празниците  Laughing

# 86
Dive, много мило ми стана от поста ти. Дано има повече такива учителки.

И при нас с тетрадките е голям мармалад. Две по български и две по литература и от всички сигурно 20 тетрадки, които съм купила, госпоИцата си ги избрала еднакви, да си отиват Simple Smile Пък това, че ще ги бърка е маловажно.

Иначе и мен оценките не ме тревожат особено. И миналата година децата осъзнаваха ясно, че "отлично" е 6, "много добре" - 5 и т.н. Можеха да им се спестят бележниците и тази година, ама нейсе.

Днес трябваше да носят читателския дневник. Надлежно попълнихме всички прочетени книги от задължителния списък, обаче се оказа, че трябвало да се попълни целия читателски дневник и с други книги, които детето е чело. През лятото моята друго не е чела, тя и това едвам изчете, та сега ще се връщаме назад към "Роня, дъщерята на разбойника", "Емил от Льонеберя" и "Малкия Никола".

Желая ви слънчеви и приятни почивни дни   bouquet

# 87
Здравейте!
На Матей програмата е: Четене - 3 часа, БЕ - 2 часа, Развитие не речта - 2 часа, Математика 4+1 (ЗИП) часа, Английски език - 2 часа.
st. Dobri, направо ми оправяш настроението с твоя син. Simple Smile
А това, направо...  Laughing
не знам дали има картина на многострадалната Геновева, но ако я имаше на спирките или в автобуса сутринта, всеки около нас щеше да види, че ученикът е в пъти по-многострадален от нея.
Горкичкото дете. Simple Smile

# 88
  • у дома с любимите си хора
Математиката ни е 4+1 ЗИП,английския е 2 часа ,БЕЛ 7/тук са вкл.2 развитие на речта/+1 ЗИП.
Не знам как ще я караме,защото Рали поднови заниманията по художествена като тренировките са всеки ден по 3 или 4 часа в зависимост от деня.И като погледна то време не остава да учи.Отделно ходи на школа по английски два пъти седмично,но тя поне е в петък и събота.
На всичкото отгоре ми се наложи тази година да се разделя с другото си дете,което е четвъртокласник и да го изпратя на 250 км без нас заради затварянето на басейна за ремонт и невъзможността да плува/той е многократен републикански шампион и рекордьор на България по плуване/. И ни е много тежко на всички.Направо не зная как ще издържа тази година.Оплаках се.

# 89
  • Варна
Вилиан, добре дошла! Hug С това затварне на басейна, звучиш като да си от Ст. Загора. Поздравления за плувеца, а и за гимнастичката! Хубаво е да имаме активно спортуващи деца за пример! Моята дъщеря би отбой от ХГ когато я сложиха да тренира с ансамбъл и взеха да ги готвят за състезания. Няма психика на състезател тя.
А за извънкласните дейности - каксе справяте, хора?! Като ви чета - по 3-4-5 неща допълнително! Браво! За нашето семейство ми се струва непостижимо... Останахме си само с балета 3 пъти седмично, математиката в събота и английски по време на занималня. И пак ни идва нагорно с организацията, а Дребничка задрямва над вечерята ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт