ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 456
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ясно. Ние носим всичко. Само ДБТ и ИИ са в училище, както и гуменките. По математика и БЕЛ имаме допълнително помагало. Стават по 4 бр. по предмет  Tired Имат домашни и няма как да се оставят неща там. А и да нямат, пак преглеждаме вкъщи какво са взели.

# 436
  • Sofia
... пак преглеждаме вкъщи какво са взели.
Ей тук ми влизат в употреба домашните помагала. Изобщо на мен са ми много полезни, затова и ги купувам.  Simple Smile  Иначе Гушкан разказва какво са визмали/правили.
А училищни помагала имат по Мат., БЕЛ (две), Английски, Безопасност на движението и май ще имат и по Развитие на речта.  Thinking   В тях предимно за домашно пишат.

# 437
  • София
Аз изобщо не мога да се ориентирам по БЕЛ кой ден кои помагала да слагам и общо взето слагам всичко.  Laughing Един ден в седмицата имат писмени упражнения и  аз не сложих Четенето и те ,разбира се, са чели. Та още не мога да ги оправя.
По БЕЛ имат 3 помагала:
- по ЗИП - по СИП -  не знам още по какво е.

Днес купих за вкъщи  да работим тези двете

Това Четене с разбиране  от Морена го видях. По - различно ми се стори от всички останали такива помагала. Текстовете ще са по-интересни( специално за моето дете говоря). А Граматиката на "Скорпио" ще е за затвърждаване на знанията.

# 438
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
учим английски.
започваме с "Моето име е Ахмед."
не хвърча от щастие.

# 439
  • София
  Свети Добри, имаше едни скечове : "Ahmed-the dead terrorist"  Joy Joy

# 440

А, това беше страхотия.  Laughing

# 441
И аз за това се сетих и ми стана много смешно.  hahaha

Добри, ние сме по същия учебник, не съм очарована...

Днес започваме извънкласен английски по програмата на училища "Европа" и ще видя там какви учебници ще им раздадат. 

# 442
  • София
Ха, изобщо не съм виждала очите на учебника по английски (курс), само го платих... дори не знам как изглеждат тези помагала...  hahahaСтоят си в занималнята - ха дано се използват!

# 443
  • София
 Laughing
Днес са имали упражнение в учебната тетрадка за правилно поставяне на О и У.
Едната дума в помагалото е била ГЛУПАК  Rolling Eyes

# 444
  • Sofia
Гушкан е със смесени чувства от баскетбола вчера...
Играта ѝ харесала (на мен май не особенно... смесена е групата - начинаещи и напреднали, малки и големи... големите са най-много 7клас де), но беше повече впечатлена от шума - свирката кънтяла в салона (нашата най-вероятно си е запушвала ушите) и треньорът крещял. Питам "ама като се кара на някого или така си говори" - така си говорел.  Wink
Освен това очилата идват проблем, та ще видим. По някое време ѝ ги прибрал треньорът и по някое време я ударила топка по носа, не разбрах дали когато е била без очилата...
   А пък по обяд като играли на двора, докато тичали, едно дете зад нея се спънало и като се подпряло в нея, тя забърсала асфалта - не голяма, но дълбочка рана на хълбока и ужулена длан. На хълбока сложили лепенки (добре, че някои деца носели, сега и това ще сложим и ние в раницата), но дланта не почистили и вечерта вадих боклучки... колко рев е изревала вчера...
Много ми стана мъчно дето е плакала (много) като паднала и нямало кой да я гушне...
   Храната за следващия път ще е заначително по-малко.  Wink

И "Ахмед" и "глупак" и още колко бисери и абсурди в учебниците/помагалата...  ooooh! Tired
Учебниците и аз много не ги виждам.
Вчера подписвах бележник - има оценките от трите входни нива, но и една по ДБТ се мъдри там.

# 445
Морена, дай й време да свикне Гушкан с баскетбола, иначе наистина има вероятност от падане, травми и прочие. И моята я бяха уцелили с топка по носа първите два-три пъти, но се научи да се пази. Лошо е, че отборът е смесен, хубаво е начинаещите да са отделно.
А иначе и на мен ми е много тъжно и притеснено, когато не съм до нея, а тя не се е чувствала добре.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 09:21 от Mira_p

# 446
  • Sofia
О, давам разбира се, Мире. Това е първо впечатление. Simple Smile
Ама въпросът е, че трябва с шум да свикне, не толкова с играта. Wink  
Тя не е много спортен тип... но идеята нали е да се движи, не баскетболистка да става.

# 447
  • Варна
Ох, Моренка, като прочетох за Гушканче и ми се сви сърцето Sad Душичка златна! Хем са вече самостоятелни и уж големи момичета, пък за нас са си бебета още и всяка лоша дума и всяка раничка ни боли и нас. И Мартина се е случвало някой да я спъне (бутне) или сама да падне и да се удари и като ми разказва жално-жално как е плачела "наум" (разбирай, само със сълзи, без глас) и веднага пред очите ми изниква картинка как "прелитам" до нея да я гушна и утеша. Те ще пораснат, ами ние ще успеем ли да се избавим от това чувство се чудя...
Много философско от сутринта ми е нещо...
При нас най-накрая видяхме и бележниците! Подписахме с баща й 5 шестици! Чудо невиждано! Laughing Баща й в радостта си даже сподели, че той не помни да е имал толкова поредни шестици ooooh! С което тотално се срина авторитетът му на отличник Sunglasses Иначе нищо интересно при нас - добре се справя детето, спокойно е, все така леко отнесена и бавна, но горе-долу се справя със задълженията си и не ми изглежда уморена засега.

# 448
Морена, няма ли медицинско лице в училище? Дори и да е нещо малко , да почисти и сложи лепенка. А когато играят не са ли под контрола на госпожата от занималнята ? Тя не е ли видяла ,все пак детето се е разплакало ,трябва да види каква е причината.  Предната година госпожата ни по занималня беше много зле по отношение на подготовка и дисциплината , но при травми реагираше като родител-гушкане и обгрижване (ние имахме два инцидента) ,само гова и беше плюса....
 И аз недолюбвам спорта (не движението) , за мен е само травми , знам че е погрешно (не ме нападайте ,просто си ме мързи, а и като не ми се е налагало)   и така да предпазя баткото не го записах на никакъв спорт. Те обаче винаги го избираха в отбора на училището и в в двете има медали ,а в сегашното взема и стипендия за спортни посгижения. Така години наред получавам обвинения, че съм му провалила спортната кариера и затова сега подхождам по друг начин с малкия син.  То пък се оказа, че и той с данни за спортист...

# 449
От втори клас май вече няма учител, който да ги наглежда в междучасията.
Много неудачно ми се струва да смесят седми и втори клас заедно Rolling Eyes Че той един седмокласник е два пъти на размер и сила Rolling Eyes.
Викането е неизбежно донякъде. Когато бяхме в група по плуване, треньорката също повишаваше тон и свиреше, за да надвика всички плюс шума от водата. Като започна в големия басейн, където са само по 2-3 деца, почти не й чувам гласа. Задава на всяко какво трябва да прави и това е.
Морена, имате ли избор от други спортове в училище?

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 10:40 от Пролетен дъждец

Общи условия

Активация на акаунт