Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 023
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Suzza,

Казвали са ми, че е хубаво захранването да започне със зеленчуци, защото децата свикват със сладкия вкус на плодовете и после е възможно да не искат зеленчуци. Като препоръка се дават картоф, морков, пащърнак. В по-ранно възраст от плодовете знам, че може да се дава круша, тиква, сини сливи. Бананите са по-късно

# 331
Здравейте момичета!
Много тъжно ми става като се замисля за тия пусти пари. Добре че ММ взима доста висока заплата за нашия малък град та се оправяме някак си, защото аз до скоро не взимах никакви пари. Малко след като започнах работа разбрах, че съм бременна. Не ми изпратиха нито един болничен, надявам се скоро да започнат да ми изплащат майчинство. Не знам как тези височайши особи си мислят, че можеш да гледаш дете с 135 лева на месец. Много е тъжно, че образованите млади хора в тази държава много трудно просперират, едвам гледат едно дете, а циганките имат по 10,че и повече.

# 332
  • в матрицата
 Момичета, не се депресирайте с тези пари. Вижте какви слънцица си имаме!! Парите днес ги има утре не, но децата , те са смисълът!
За пюретата sunval,  ами май по изгодни от гадните HiPP  са - малкото бурканче е около 1.90лв. Аз си направих труда и разгледах съдържанието на повечето марки пюрета - потресена съм. HIPP, Nestle,  та дори и така харесваните от мен Semper -  бъкат от захар, сол, и много сложни думи. Само sunval  имат плод и вода, но трудно се намират.  Ганчев изобщо не го коментирам, още с голямата щерка видях, че не стават. Гледам има пюрета Слънцо вече, едно време като дете си спомням, че много им харесвах кашите, макар и да бях дърта за тях   Mr. Green Някой има ли впечатления от Слънчо или направо да взема за проба.
Днес ще и предложа картоф на моята мома. Да  видим как ще го понесе.  Захранването хич не и допада за сега.

# 333
Коконка,  Hug

Piletta, aYnaT, бързо оздравяване на по-големите дечица  Praynig

Маги, Евето, и аз почнах да си давам сметка, че 5 месеца от раждането вече минаха и не толкова бавно, но затова пък неумолимо, приближава моментът, в който ще се връщаме на работа и ще оставим бебоците...

Piletta, историята с котката ме умили. Милата душичка  Heart Eyes

Да споделя от нас - явно големият четиридневен рев след първите ваксини е бил от синфлурикса... Миналия месец сложихме втори прием на шествалентната и нямаше реакция. Онзи ден сложихме втори прием на синфлурикс и Сияна вчера вечерта ми направи голяма драма  Sad След доста рев следобеда като се прибирахме в колата с двете деца снощи и дребното като истеряса - чак се давеше  #Crazy На няколко пъти за малко да спра на аварийки по средата на булеварда, за да видя диша ли  smile3518 Добре, че Рая беше отзад до Сиси и ми докладваше, че бебенцето диша и се опитваше да го успокоява  Heart Eyes Като се прибрахме скоропостижно изкъпахме Сияна, нахраних я и я сложих да спи. Чак тогава се кротна и поне си спинка добре през нощта. Хапна в 8 ч. и сега още спинка. Надявам се днес вече да е отминала драмата. Хубавото е, че само още един прием синфлурикс ни остава докато навърши годинка.

Спокоен и хубав ден на всички мами и бебоци  Hug

# 334
Леле като ви чета бебоците ви по колко спят,...направо ви завиждам благородно...моята мома с тези 15 минуки- до половин час направо ме побърква!😁

# 335
Здравейте, темата с пюретата и мен силно ме вълнува. Днес опитах да намеря малко инфо за състава на повечето марки... Уви, ще трябва да ги търся, за да им чета съдържанието.

# 336
  • в матрицата
Prasen, във форумът има цяла тема за съдържанието на пюретата

# 337
  • София
А защо предпочитате купени пред направени от вас пюрета, някой ще ми обясни ли? Особено в началото, когато започва захранването, не е ли по-лесно просто да си свариш например един картоф или един морков?

# 338
Сузза, благодаря, ще я погледна.
Дени, аз вече писах мнение за  купените плодове и зеленчуци... Ако не успея да намеря от познати собствено производство (все пак да съм сигурна за произхода), ще заложа на купени пюрета.

# 339
  • Пловдив
Да ви споделя какво ми направи впечатление,когато давам вит.д девойка е спокойна и спинка през деня.Когато го пропусна хич не иска да спи.Дори се сетих,че ортопеда когато каза да и давам вече по четири капки,точно това каза "че ще е по-спокойна".Мамите дето казвате,че бебчетата не спят през деня,давате ли вит.Д?

# 340
Ppippi, 4 капки не са ли много?  newsm78 Вярно, че трябва индивидуално да се прецени до детето, но не бях чувала за толкова голяма доза  Thinking Аз давам по 1 капка и не съм забелязала разлика в дните, когато я забравя.
Лека нощ и сладки сънища  Heart Eyes

# 341
Здравейте мамчета и от мен

Аз се загубих малко тези дни,но сме на село,че таткото ни е в командировка и ни докара да погустуваме малко.

Вчерашният ден беше за мен един малък кошмар-настинала, с главоболие и болки във всяка ставичка...ужас

Извинявам,се че няма да споменавам поименно,но по темите които си спомням

домакинстване- и аз съм голяма чистофелница. Но усетих миналата седмица как деня миминава в тичанеспрахосмукачка,пране,гладене,готвене...правя го докато малкия дремва и съм като една от играчките му които се навиват...бързам да свърша работата докато не се е събудил или разплакал и хоп...деня минал. Лошото е ,че той не спи цяла нощ и си става и аз като не дремна през деня и така 4 месеца....и вчера вече грохнах.Та съм си обещала малко по-полека.

доходите какво да ви кажа. Като се роди Алекс всяка седмица в продължение на 3 месеца ходехме до Варна-гориво, хотел, храна...няма да споменавам цифри. След това и хонорарче на доки-1500лв и обувки 1200 лв...Добре, че ММ взима хубава заплата. И аз мн се ядосах как циганите защото ги мързи да работят могат да взимат детски, амоето дете защото взимаме заплати,скъсвайки се от работа няма право,то не е дете на държавата. От както съм родила не съм си купила нищо за мен,само Алексчето ходи пременен. Но аз не съжалявам-по ми кеф като той е нагласен. Разбира се,че парите не са всичко,но са нещото което прави човека спокоен,а спокойствието здраве и така...

захранване-мисля края на 5 месец най-рано.

Утре сме на ТЕЛК. Знам какво ще кажата-"ама то нищо му няма". Обаче той си има диагноза и да не ми се правят на интересни,че ще ме ядосат. Ако бяхме нормална държава нямаше да ги чакам 3 месеца,а малкия щеше да получи лечение още в болницата като се роди и да го изпишат с ТЕЛК,но уви...

Това е от мен за сега Simple Smile

# 342
  • София
Добро утро, момичета.
Изпратих ММ и Саши на училище и докато госпожиците спят да се отчета тук.

Какво да ви кажа, имам 1001 неща и пак ще забравя всичко, но така е като пиша по веднъж на седмица.
За домакинстването - идва ми зор да оправям две къщи и бебето и готвене за четири  човека - с това местене и довършителен ремонт лудвам вече, половината багаж на едното място, половината на другото... какафония. Докато оправям на едното място и то другото станало в прах и пухчета по паркета... ще се гръмна. Вчера беба беше кисела, та двете си взехме почивен ден и се гушкахме и нищо не правих.

Доходите - нашите не че са малко, и майчинството ми е добро (около 1400 лв) обаче много са ни разходите, надявам се, че като спрем да плащаме тук наем и вървят сметки само за едно жилище ще е по-добре. Така или иначе ще се връщам на работа на годинката, пък после ще изтегля отпуските, за да я пусна мишонка по-късно (от средата на септември) на ясли.

За беболина и пюретата - Бърбори, гука, не се върти по корем - има един два успешни опита, но по-скоро случайно стана, смее се с глас, макар че рядко се смее. Много се радва на кака и батко, чак да ги изядеш. От първи октомври давам по малко пюре от тиква, морков, морков+праскова, праскова+круша - аз сама си ги правя. Пробвах с купешки Гербер - не ги харесва чак толкова много, а от моркова им се обрина (два пъти). Ще си готвя и другите пюрета. Имам доста домашни неща в малки количества, но като за нея ще ми стигнат - някои - морков, тиква, чушки замразих на сурово, други направих в бурканчета стерилизирани.
Днес сме на консултация, да видим как е с качването на килограми, че нали не искаше да се храни, но сега сякаш е по-добре. Не знам каква ваксина имаме за днес, но очаквам да я отменят, защото каката ни е болна (тя вече се оправя, но има още два дни да пие антибиотик), а на беба нослето е леко сополиво. Ще видим, ще пиша после, ако имам време, ако не в понеделник.

За татковците - ММ е на очни, има изпити, 16-30 ноември ще е в Португалия, изобщо няма никакво време и възможност да ми помага, освен че води и взема Саши от училище, всичко друго е за мен... На него едва му остава време да ни види и да се порадва на децата. Ще се надявам на малко спокойствие след преместването, дано.

Витамин  Д - не съм забелязала никаква закономерност с даването и недаването. Водих Валерия на ортопед преди седмица, направи и много обстоен преглед (д-р Гьорев в 7ДКЦ), той остана доволен от нея, а аз от него. Давам 1 капка Вигантол дневно.

Пухи , в Пловдив да не си при д-р Маткунска? Тя беше педиатър на дъщеря ми, та нейните съвети бяха такива - на 20 дни сокчета, картофеното пюре с масло и кафена лъж. захар.

За яслите - Силно се надявам да приемат Валерия на ясли, гледах, четох, смятах - ще имаме 10,1 точки, което се надявам да е достатъчно. Дано.

Чао, засега, че трябва да се оправяме за ДК.

# 343
Здравейте момичета да се включа и аз по темите.
Витамин Д давам по 5 капки,тъй като се развивала бързо мойта бебка и имала голяма възможност да развие рахит така ми каза педи.Като почнах да и давам повече капки вече спи през деня доста,а преди неискаше най-много 30мин.
За захранването мисля да го почна на 6 навършени месеца.
И друго исках да пиша,но в момента не се сещам.
Чао за сега приятен и спокоен ден

# 344
Да ви кажа честно мамчета аз много често забравям витамин д-то, но май наистина има значение защото вчера й дадох две капки след къпане и сега ми спи от час и половина...пу пу...това скоро не е било да спи така, особено след нощно спане преди обяд😜. Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт