Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 022
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • в матрицата
Добре де, тоя витамин Д да не е вид дрога??? Как точно приспива бебета ви?? Аз  не давам, но детето си спи без проблем.
За пюретата. Аз също и правя в къщи ябълка и картоф. Домашната ябълка определено не и допада, макар че смених няколко сорта ябълки. Докато пюрето от ябълка на Sunval  много и хареса. Вчера пробва и картоф, не е много впечатлена  Mr. Green Имам замразени домашни тиквички, другата седмица те са на ред за проба.
Голямата щерка я захраних с пюре от круша. Изобщо не е имала проблем. Ама това малкото не знам как ще прояде човешка храна.

# 346
  • София
Да се отчета набързо - Валерия е добре, бихме последната шествалентна ваксина. Синфлорикса на 26. За 1 месец Валерия е качила 500 гр и вече е 6350 и е пораснала с 4 см до 67 см. От понеделник ще правим обедно меню с картоф... Та се чудя понеже вече е яла тиква, дали да ни дам картоф с тиква?

# 347
Ау, Маги, много дълга е Валерия. Браво!  Heart Eyes Можеш да смесиш картоф и тиква, даже сигурно повече ще й хареса. Аз така направих  Wink

# 348
  • Пловдив
Не смятам вит.Д за дрога или панацея Naughty Споделих какво е наблюдението ми,може и да е случайно да се засичат спането на бебка с даването на капките.В по предни постово бях написала,че ортопеда е на мнение,че е строго индивидуален срока и количеството капки,които трябва да се дават.

# 349
  • Пловдив
Педиатърката ни се казва д-р Тафкова. Тя по случайност стана мой личен лекар, когато дойдох в Пловдив. Просто влязох в тази клиника /трябваше да избера ЛЛ/ тя излезе от кабинета си и ме покани да се запиша. Понеже да чукна на дърво не съм се нуждаела от лечение някакво не знам дали е добър лекар. Мисля, че има две специалности - кардиология и педиатрия. Не е лоша, но не съм съгласна с тезата и за захранването, а и не мисля, че ако беше пила плодов сок Мадлен щеше да е качила повече от 400 гр. през четвърти месец. Аз мисля, че детето ми се чувства добре и се развива нормално.
В началото докторката беше забравила за вит. Д. От втори месец давам по 2 капки дневно. Когато го купувах фармацевтката беше учудена от предписаното 2 капки /дали не било грешка, обикновено се давали по 1 капка, да не предозираме/, но не просто на рецептата пишеше 2 капки, докторката няколкократно повтори - 2. Следи фонтанелата всеки месец.
Решила съм в началото на ноември започвам захранване, както аз мисля че е правилно. Първо картоф, а после добавям - тиква, тиквичка, круша, слива, купешко пюре, за следобед по някое време но сигурно декември ще започна оризова каша.

# 350
  • Стара Загора
Явно има някаква зависимост между вит.д и спокойния сън, защото когато дъщеричката ми беше бебе имаше един период, в който се будеше с писъци и когато споделих с педиатъра ни, за мое учудване увеличи приема на 4 капки... Сега витамин д давам, само когато се сетя (а то е рядко Simple Smile) и то отскоро, и почнах най-вече, защото всеки път съвсем безцеремонно лъжа, че давам (пък той пък никога не пропуска да ме пита дали давам доктора). И освен това се вкарах в някакви филми, че може и заради това да не спи супер будното ми и емоционално момченце, че може да развива рахит и така... А той наистина трудно спи, момичета, не знам докога ще издържа... Денем - само в ръцете ми, ако го оставя, се събужда веднага, или до 10тина минутки. В мен може и 2-3 часа. Сигурно ще си кажете - така си го научила Simple Smile Така е най-вероятно, но обстоятелствата ме принуждават, много ми е ревлив милия, много Sad Ако не спи, е в добро настроение не повече от половин час, в най-добрия случай, след това нищо не го занимава повече от 5-10 минути, нищо, дори и разнасяне на ръце, пеене на песнички, играчки, не иска да суче, за да се успокои, не иска биберон, не иска в шезлонг, не ходим на разходки, защото в количката пищи...ужас ви казвам, да ми е жив и здрав само, това се моля, когато ми е най-черно, защото до лудост ме докарва понякога... Нито на дъщеричката си мога да обърна внимание, нито домакинска работа да свърша, добре че мама готви Simple Smile Възхищавам ви се, момичета, и ви се радвам, като чета как успявате да се справите с домакинство и на деца и мъже да обърнете внимание. Аз затова и толкова рядко пиша, чета ви, ама до компютър не мога да стигна, а от телефон е супер трудно, знаете. Ето и сега ми е в ръцете, от 2 часа го чакам да се отпусне малко по-дълбоко и да го оставям, сука сто пъти през това време, носих го, мрънка и т.н. Сега през нощта също ме чака събуждане на всеки половин един час, ако направи пауза 2 часа си е направо мечта, ох само искам да се наспя някой ден Simple Smile)) Много дълго стана, дано успея да го публикувам и ще ви пусна снимка на този разбойник, че какъвто черен го описах, а той един хубав, бял, а и да се смее може Simple Smile Пу-пу, както се казва Simple Smile
Тук чакаме кака от училище Simple Smile
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/t31.0-8/120878 … ?efg=eyJpIjoidCJ9
А тук след баня Simple Smile
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/108608 … ?efg=eyJpIjoidCJ9
Това пък ми е профила във фейсбук, ще ми е приятно, ако някой желае да се сприятелим (как прозвуча само Simple Smile) и да се радвам на другите малки юнчета. Аз между другото също не съм в групата, явно не покрих някакви критерии, Сладкишка ме добави като приятел само и след няколко дни ме изтри Rolling Eyes
facebook.com/megibegi
Лека и поспалива на всички Hug

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 22:26 от Астера

# 351
Ей, мацки, не сте ни забравили, нали  Flutter?
Аз съм си в къщи от 3 седмици вече. Малко ми беше трудна адаптацията, но много бързо ме повлече въртележката на ежедневието и вече всичко си е постарому. Аз вече съм добре - вървя си нормално, грижа се сама за децата и домакинството. Още доста време ще се възстановявам, но лошото вече е зад гърба ми Simple Smile.
Мишлето е станала страхотна малка госпожица - послушна, забавна и чаровна /а майка й - скромна  Mr. Green/. С кърменето за съжаление приключихме. В болницата не спрях да се цедя, но тя отказа да суче. Много гадно ми беше, но свихнах с мисълта. Сега продължавам да цедя и да давам с биберон, но кърма почти няма - около 50-60 мл на денонощие. След като навърши 5 месеца я захраних с картоф. След това въведох морков, сега е на тиква. До сега не съм купувала пюрета, приготвям ги сама с домашни зеленчуци.
Много теми за обсъждане съм изпуснала сигурно и признавам, че не съм ви изчела, но се надявам да успявам да влизам и да се включвам по-често за напред Simple Smile.
Лека вечер  Heart Eyes!

# 352
Привет. Малко среднощни размисли и страсти.
Не съм виждала зависимост межди вит. Д и спането през деня. Той така или иначе през деня спи повече от 15-20 мин само ако е в раницата навън.
Домакинството го поддържам някак си. Някои дни е разхвърляно, мивката - пълна, вечеря се поръчва, други дни е излъскано и има сготвени салата, основно и десерт. Както дойде, мм е добре, стига с малкия да сме доволни и да сме добре.
Захранването ми е голяма мъка. Не знам направо как някои майки нямат търпение да почнат, аз съм в голям ужас. Само чета, и чета. Педи досега само ме пита как върви кърменето, аз казвам супер, и тя казва супер. Grinning Не е споменавяла храна и сокчета. На 26 ще я разпитам за препоръки, но смятам да почнем на около 5.5 месеца, към начлото на Декември, а дотогава да го слагам в шезлонга до нас да гледа как ядем.

# 353
Ел😘😘😘😘😘 липсвахте ни с Мишето...не исках да те притеснявам....както и да е-радвам се, че вече си по-добре и у дома ...целувки на теб и мъничкото Мишле.

# 354
  • в матрицата
Брей, като ви чета и започнах да се чувствам виновна, че се опитвам да захраня. Ами, в 5ти менец е вече беба, ама явно няма да замести хранене скоро. Започна през ноща на 3 часа да се буди - като по-малка правеше 5,6 часови паузи. Чудя се да продължавам ли да ѝ давам да опитва разни храни или да я оставя да почине - не, че яде нещо. Уф, дано скоро намеря решение или начин, че сега съм в разкрачено положение с това захранване.
За фейса - ами тези активните там, ги няма тук, ама изобщо. Аз там нито участвам, нито съм искала одобрение. Тук си ми е идеално!  Heart Eyes

Аууу как щях да забравя - на днешният ден преди една година разбрах  че ще си имам това буболече! Малко след това дойдох при вас! Ееее, ще се черпи днес!!! Чаоооо прекрасен ден!!

# 355
Немезида и аз изпитвам ужас от захранването-все имам чувството,че няма да направя нещата както трябва...има време де...сега сме на 4 месеца и половина. Караме си още на кърма. На 22 сме на преглед и ще видим. Тогава ще сме на 5 месеца. Не сме мерени от 3.09 ...ако си е качила нормално ще си продължим само с кърмата до края на ноември. Живи и здрави декември ще започна захранване.
Относно витамин д-то вече съм убедена, че има отношение към спането!
От нас това за сега. Хубав и слънчев ден, пълен с бебешки усмивки.

# 356
  • Пловдив
Немезида как смятате да се носите с раницата зимата?Аз съм в чуденка и мислех да и взема по-голям размер ескимос  newsm78
За захранването и аз не бързам,ще съм много щастлива ако си се кърмим до края на шестия месец.Аз съм на мнение,че дори и по-малко да качва,по-добре да е на кърма,защото  мога да ям всякаква полезна за нея храна.Иначе съм решила да започвам с картоф и други зеленчуци,не със сокчета.
Елл радвам се,че си вкъщи при децата и се възстановяваш.

# 357
В процес на търсене на зимно покривало съм. Simple Smile

# 358
  • София
Суза, не знам защо ще се чувстваш виновна. Аз захраних на 3 месеца и 3 седмици (почти). Сега в дните на ваксина не давам нищо освен кърма, за да е повече на течности, иначе през другите дни основно опитва разни неща, не съм заместила хранене. Услажда и се и си яде с удоволствие - тиква, морков+праскова, круша, круша+праскова (това сме пробвали); купешко съм давала тиква и морков, но от морков се изрива. От понеделник ще правя картов+тиква, мисля и авокадо да добавям - за мазнини, фолиева, желязо...

# 359
Здравейте,  за феновете на  ерго раниците  Simple Smile и бебеносенето : Топло и удобно – бебеносене през зимата http://www.fairyknot.org/blog/main/bebenosene-prez-zimata/  хубава и спокойна вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт