Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 019
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
КокончеHug!
Вит. Д има връзка със стряскането по време на сън, тъй като стряскането е един от симптомите за рахит, а вит. Д се дава с цел превенция на рахита.

# 361
Здравейте мамчета,
Elle радвам се, че вече всичко е зад гърба ти. Дали защото сме на ново място  ( но у наще преди 4 дни не го правеше) малкия става да яде през ноща през 3 часа. Направо съм смазана от недоспиване. Вече храненията са ни 8 .

# 362
  • София
Gargamelka, и моята госпожица започна да се буди пак нощем между 3 и4 часа да яде.. Някои дни успявам да я залъжа с вода, но други не и за да не събуди баткото и съседите я храня. Надявам се да е период и са отмине...
Elle, много се радвам, че си отново в къщи и отново сред нас. Добре дошла и повече да не ни изоставяш така Hug
Нашият батко вече се оправи, но стоенето в къщи не му се отразява добре. Прави всичко, което прави Яна- играе с играчките и, седи в столчето и за кола буквално по цял ден- как му е удобно незнам. Снощи пак биберон искаше да смуче... Хем го разбирам милия.. Търси си внимание, хем се ядосвам и искам да се държи като голямо момче.. Но и това ще отмине..
За захранването - малко по малко се приготвям - снабдих се с домашни картофи и тиква. Купих и моркови и тиквички - уж от сигурен източник и ги сварих на пара и замразих на кубчета. Бабата на ММ ще ме снабди и с пилешко, ябълки и круши.. Другите неща май ще въвеждам с готови пюренца, но не бързам още. Нека навърши малката 5 месеца и ще започнем малко по малко.

# 363
Ел незнам от какво е, но тя започва да плаче толкова силно, че направо излитам като ракета...отивам до леглото и какво да видя-спи и реве😰😰😰много често обаче заплаква и се събужда от това.

Относно храненията-въобще не ги броя, защото тя яде като е неспокойна, като й се спи, през нощта и т.н. В крайна сметка понякога иска през два часа, но какво да се прави😜

Хубав ден на всички!

# 364
  • Горна Оряховица
здравейте Simple Smile
скоро не съм писала  Blush
Анеса вече е на 4м и 1 ден. чудя се вашите бебоци повръщат ли още?
бебка има дни в които повръща след всяко хранене.Плюе или повръща около 10-20 мл... дори и 2-3 часа след храненето. други дни по 1-2 пъти само плюе малко.Не трябва ли вече да повръща по-малко. слагам я на шезлонг на 30 градуса и пак същото. личната й изписа вомитусхил... не го давам няма никакъв ефект.леглото да бъдело надигнато  с нещо също не го правя -няма ефект.и за коликите също изписа някакви си colic stop(не съм ги чувала).аз си мисля,че все още има колики и когато се засилят повръща от това. Thinking
вечер си ляга в 9 и спинка до към 7.30, но всяка нощ към 5 започва да мърда и да се гърчи чувам й коремчето...давам бибата и след 20 мин спира да мърда.всеки ден си пълни памперса вече, уж всичко е както трябва, ама нещо я мъчи иначе е все усмихната  Grinning

# 365
Jeini ако съм дала да яде по-рано от 3часа после малко върне. Забелязвам, че понякога му се еърне, но той премляска премляска и май пак го глътне.

# 366
И моята госпожица си връща храненето в 3. Не е всяка вечер, но през вечер. И аз се мъча да залъгвам с вода, но докато не дам мляко не става работа. Дано е период наистина.
От както е на АМ не връща. Преди като сучеше си връщаше по малко.
Тук се мъчи да пече, та мисля да излезем на разходка.
Хубав ден, момичета!

# 367
Ел знаеш ли какво стана с Мимко? Тук веднъж обсъдихме, че от доста време не е писала, но така и не се разбра. Пише ли във фейса?

# 368
Момичета моята беба от няколко дни има мн болезнени газове,напъва се и не може да ги изкара.Дадох Еспумизан Л но без ефект.Вие какво ползвате?

# 369
Здравейте, момичета! И моето бебе повръща малко, но само ако е преял. Сложихме втората ваксина и до тук добре ги понесе. Искам да ви попитам някой слагал ли е ротарикс и какво ви е мнението по въпроса?
За сега добре наддава детето и мисля да захранвам чак след 6-7 месеца. Педи каза, че докато наддава е ок, иначе от 4-ти месец може да се дават заленчуци. Нощем спинкаме поне по 8 часа, иначе храненията за деня са 4-6 като е на кърма и добавка АМ около 60мл, но

# 370
тази добавка май не му трябва вече, защото само връща след нея. Аз започнах да се цедя редовно и кърмата ми като че ли доста се увеличи. Обаче си е хамалогия, няма какво да се лъжем! Добре, че поне нощем спи, защото иначе не знам как ще успявам...
Гледам за домакинство сте говорили. Когато имам време чистя и готвя, когато не - не се занимавам с това. Единствено прането е редовно, защото не можем да ходим голи. ММ много ми помага и не недоволства, но няма как, ако не участва в домакинските задължения не виждам кога ще се справям сама с всичко.
Ние се носим в кенгуро от доста време, много лесно и приятно занимание. Купих си яке от интернет, което е специално за мама и бебе. За зимата мисля да му слагам и шушлякова грейка, за да му е топло.
Иначе с тези зъби, дето ни никнат е ужасно. Имаме червено дупе от време на време, слюнките текат на реки. Пръстите са само в устата и от време на време се разплаква от болки дори на сън. Но това е положението, не е лесно да се стане човек!  Simple Smile

ЕЛ, много се радвам, че се разписа и сте добре! Дано и другите мами се разпишат, дето са се покрили.

Не знам за вас, но при мен някак си вече има рутина в ежедневието, напаснали сме се с малчо. Чувствам се много по-сигурна. Той става все по-интересен за общуване.

# 371
  • София
Ел знаеш ли какво стана с Мимко? Тук веднъж обсъдихме, че от доста време не е писала, но така и не се разбра. Пише ли във фейса?
Не пише Peace

# 372

Благодаря Кашмир! Просто ми стана чудно...беше една от най-активните и изведнъж нищо!

# 373
Астера, много сладък е малкият сладур  Heart Eyes Да ви е жив и здрав!  Hug

Ел, чудесно е, че нещата при теб се нормализират малко по малко. И най-вече, че си си обратно у дома и се радваш на малчовците  Hug

aYnaT, радвам се, че баткото вече е по-добре  Heart Eyes

Ние днес обърнахме количката на Сияна да гледа напред. Доста по-интересно й е и е доволна  Grinning

Лека нощ и сладки и дълги сънища на всички!

# 374
Здравейте, мами:)

Ел, много се радвам, че отново си сред редиците, лошото да е зад гърба ти пожелавам:)

Мъчно ми е за Мимко на мен, много й се радвах на среднощните постове Simple Smile Гледам и нашата атинянска мама не се е включвала тия дни, надявам се всичко е наред.

Няма да успея отново да ви изредя поименно,моля да ме извините. Само за неща за които се сещам ще ви пиша...Като например, че и аз като похито обичам да си имам заделени пари, и да ми е жива и здрава беба, някак не успях да отделя толкова колкото ми се иска, за да ми е спокойно, а все излизат непредвидени разходи и все като аварираме оттам се взимат пари...и те се стопяват много бързо, а понеже не бях осигурена на толкова, на колкото получавах, и по-големият доход в семейството бе моят, затова сега ни е тежко. Човек може и с 2, може и с 200. Не се оплаквам затова. Но за мен е несправедливо да блъскаме цял живот и да не можем спокойно да отделин поне 3 години /по година и половина за всяко дете/. Дори и не можах преди бременността да си пусна болничния в края на втория месец както правят повечето бременни и да си почивам поне. изплащаме и заеми, като всяко семейство в бг....та бай мангал и бай ненаяден мошеник /я политик, я алчен работодател, я не знам кой още/, ще ме извинят...ама няма как да са ми симпатични

После се замислих как почти всички ставаме по не знам колко пъти на нощ как астера си държи детето само на ръце, как аз днес сложих малката в кенгуруто и моята бременна приятелка тика празната количка, защото моята гнида не иска да стои в нея, а уж съм излезнала на разходка да ми е приятно....мисля си за всичко, което правим, за да не плачат децата ни, защото всички сме пробвали и това и да ги оставим да си пореват...и не става, от това, че ги оставяме да бучат, те не се отучват...чудя се къде е границата тези малки сладкишчета да ни водят за носа така, и какво чудо и магия е любовта, защото ако някой възрастен ни подрежда така и не ни дава да спим, да се видим в огледалото, да се видим с близките си, със сигурност няма да го изтърпим...та със сигурност бебешката усмивка и нагушканото в теб бебе стопяват всички негативни емоции. донякъде вече разбирам и свекървите защо са толкова зли по принцип със снахите си, след като кой ги знае как ли са си успокоявали златните синчета и не могат да понесат някой да не е тъй внимателен като тях:)Simple SmileSimple Smile

в този ред на мисли, за витамин Д и аз да изкажа мнение - и аз мн забравям да го давам, но вече като се скри слънцето гледам да съм по-редовна. Логично е да са по спокойни бебетата, които го приемат сега като няма слънце, защото в студени страни като канада, от приятелка знам, че въпросният витамин върви като топъл хляб по аптеките, защото като го няма в организма хората не са така щастливи, а са депресивни /няма слънце/.

И моята беба е с рефлукс. Живот и здраве ще я захранвам към 5,5 месеца. Със зеленчуци ще започна да въвеждам като храна.

Момичета, мисля, че скоро ще се разхождам с тупе. От моят косопад се чудя как още имам коса на главата, ама така е, не може хем сутрин да съм Памела Андерсън, хем да имам нейният обем в косата...поне съм руса:)Simple SmileSimple Smile

А между другото, моля някоя кърмеща доброволка да пробва - аз имам чувството, че примерно, ако към 18ч съм яла пържоли, или пил бутче или някаква солидна мръвка, и накърмя беба в 21ч, после тя спи...

Заговорихме се днес с приятелките за нова година. Ние обикновено ходим някъде на заведение, защото през цялата година ако денсим някъде е или на сватба, или на служебен банкет, не сме престарили света, но по клубове отдавна не сме ходили...И затова веднъж годишно поне това си подаряваме - оставяме баткото на някоя от бабите, и ние с мм вилнеем веднъж годишно...Обаче с беба тази година, направо не знам какво да мъдря като програма, хора вкъщи не ми се посрещат, нещо вече остарях ли, що ли, не мога да насмогна с домакинството като едно време...

лека вечер мацки, и поздрав с една песничка
https://www.youtube.com/watch?v=1cQh1ccqu8M

Общи условия

Активация на акаунт