Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 016
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ви за приема, момичета, бях се притерснила да не сте ни забравили Wink.
Коконче, надявам се, че Мимко е добре, просто не й остава време да влиза във форума.
Ванчето89, болезнените газове не са ли колики  newsm78? Пробиотик някакъв даваш ли?
Jana Ina, аз лично Ротарикс няма да слагам. По принцип много ме е страх от ваксини, та само задължителните ще слагаме. То не че от ротавируси не ме е страх, ама да пази Господ  Praynig.
Катериче, с летен кош ли сте вече?
piletta, моята коса спря да капе, ама то и не остана много за капане  Laughing. Забелязвам обаче, че имам много нова коса. Все още е къса, но ще порасне Wink
Лека от нас!

# 376
Добро утро,мами!
Благодаря за отговорите!
С Никола гледаме да се възползваме от слънчевото време и да сме все навън. Започна да упражнява различните тонове вече Simple Smile и да се опитва да "разговаря" с другите деца. Много е сладък!
Пилешко и тя не се е включвала скоро...дано всичко е наред!
Слънчев и усмихнат ден!

# 377
Ел, ние изобщо си караме без зимен кош - и с каката, и с беба. Като много мънички слагах портбебе с твърдо гръбче в количката (много е широка и го позволява). С каката поседя по-дълго така, защото е зимно бебе. Със Сияна обаче го махнах на около 2 месеца и от тогава си е с летен кош - изцяло легнал, разбира се. От вчера обаче реших да го обърна и леко да го повдигна. Много й беше интересно и зяпаше с широко отворени очички както когато я носим гушната с гръб към нас  Laughing

Пилета,
  Hug Ние на Нова година ще сме на вилата с приятелско семейство с 2 момченца - много добри приятелчета на Рая. Надяваме се и ски да караме (вилата е в Рила) като се редуваме с ММ на половин ден. Само дано да има сняг  Wink

# 378
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИТА!!!

ЕЛЛЕ-ДОБРЕ ДОШЛА ОТНОВО СРЕД НАС!!!КАК МОЖА ДА СИ ПОМИСЛИШ,ЧЕ ЩЕ ТЕ ЗАБРАВИМ?РАДВАМ СЕ,ЧЕ СИ ДОБРЕ И ДАНО ПО-СКОРО ЗАБРАВИШ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ.

Тук съм момичета.На всяко кърмене влизам през телефона и чета,но съм си забравила паролата и не мога да пиша през него,а за компютър не оставаше време.От днес МЪЖО тръгна на работа/как ще работи милия-само той си знае.Работата му е свързана с шофиране/та поне през деня ще си имам само едно БЕБЕ.Е момичета по-трудно се гледа болен мъж отколкото ревливо бебе.
Напоследък малкия пак си върна нощното хранене,и не само това ами има нощи в които се буди или плаче в съня си на всеки час и през деня съм като разглобена.Иначе да ми е жив и здрав милия,стига да има компания е най-кроткото бебе.Най-новото забавление е да си прави "ЗВУЧНИ БАЛОНЧЕТА"от плюнка и да се смее на получените звуци.Въобще не ще да е легнал и постоянно се надига да сяда.Слагам го в столчето за хранене,като облегалката е в легнало положение,и да видите за какви коремни преси става въпрос.На два пъти успя да се добере до масичката която е отпред,хвана се за нея и се надигна-ЗА КЪДЕ БЪРЗАТ ТЕЗИ ДЕЦА?След време ще искат да си лежат БЕЗГРИЖНО,ама няма да я имат тази възможност.
За парите-както беше писала една мама,НИКОГА НЕ СТИГАТ.От една година сме само на една заплата,а живота ТУК въобще не е ЕВТИН,КАКТО И В БЪЛГАРИЯ ВСЪЩНОСТ,но се успокоявам,че има и по-зле от нас.За "БРАТОВЧЕДИТЕ"не ми се коментира-НЕ СЪМ РАСИСТ,но пощурявам.Когато раждах в нашата стая имаше едно момиче,което роди второто си дете на 19г.и като дойдоха да записват децата тя го записа нейното на нейно име.Когато попитах-ЗАЩО?-бащата не го ли припознава/а той идваше по два пъти на ден да ги вижда/ми каза-ЗА ПРЕД СОЦИАЛНИТЕ-ДАВАТ МИ ПОМОЩ КАТО САМОТНА МАЙКА,А АЗ НЕ МОГА ДА РАБОТЯ ЗАЩОТО СИ ГЛЕДАМ ДЕЦАТА И АКО НЕ СА ПОМОЩИТЕ НЯМА ДА СЕ СПРАВЯМЕ С ЕДНА ЗАПЛАТА.ТАКА СЕ ОПРАВЯТ ХОРАТА-ВИЖДАТЕ ЛИ?ПОЗНАЙТЕ УЧУДВАНЕТО МИ КОГАТО РАЗБРАХ,ЧЕ МАЙКАТА НА ВЪПРОСНОТО МОМИЧЕ Е МОЙ НАБОР-на 31г. с 19 годишна дъщеря и 2 внучета #Crazy #Crazy #Crazy
За витамин Д-доста често го забравям,но винаги когато го давам Никола е превъзбуден и нервен.Ако зависеше от мен въобще нямаше да почна да го давам,но доки реши,че малчо върви дълъг и е по добре да го приема.В този ред на мисли,АКО ГО ПИЯ АЗ,дали ще стига до него чрез кърмата?
Определено ако някой голям ми правеше номерата който ми прави дребчо щеше отдавна да е отсвирен.Някъде-не помня къде прочетох следното:МИСЛЕХ,ЧЕ НЕ СЕ Е РОДИЛ МЪЖ КОЙТО ДА МЕ КОМАНДВА,А СЕ ОКАЗВА,ЧЕ САМА СИ ГО РОДИХ.Важи с пълна сила при МЕН.
ПИЛЕТА-в това с месото съм се убедила доста отдавна.По принцип не съм любител на месото и ако можеше нямаше да ям/от там е и желязодефицитната анемия/,но откакто забременях се насилвам и ям.Та винаги когато съм яла месо бебо се нахранва по-бързо и прави по-големи паузи между храненията.
За домакинството-апартамента в който живеем е малък и не ми създава кой знае какви грижи-за 1час/ако го имам на разположение/ е изчистен основно.Готвя когато малчо спи-обикновено това се случва сутрин-спала не спала през нощта,ставам в 7ч.свършвам домакинските/най-важните и наложащите/задължения и през деня съм изцяло заета с принцовете.Не се вманиачавам въобще-когато имам време и възможност тогава-така или иначе мен чака.
За повръщането-рядко го прави и то само когато е преял,НО много хълца направо вече не знам какво да го правя.След всяко хранене се започва едно хълцане-на моменти звучи като онези гумените играчки дето като ги стиснеш издават звуци.
Няколко дни не писах и сега се поулях,ама ще извинявате hahaha

Хубав ден от нас!!!

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 10:59 от Geri ATHINA

# 379
  • на пясъка при черупките от миди
Има ли мами от Варна, които се моткат в морската?  Mr. Green

# 380
  • София
Здравейте, юнки Simple Smile
Аз се позагубих, защото баткото ни беше хремав и си го гледах у дома. Знаете как е с два дребосъка, готвене и пр.  Crazy След това и мен ме хвана неговия вирус с температура, втрисане, сливици-пълна програма. Добре че свекърва ми взе баткото за няколко дни   Heart Eyes Ох, ако не ни помагаха бабите нямаше да сме се решили още на второ детенце,а и за трето си мечтаем... Днес баткото е на градина и с беба се гледаме. Тя стана на 4 месеца. Вече много изисква внимание. Не се заиграва с играчки ( гумени за дъвчене и пеещи) и си иска компания. От седмица започна да прави пауза 12-6ч. Така за маен оставаха чисто окло 5-5.30 ч. нощен сън и беше супер, но от вчера ми намалява кърмата. Пия по 1 тенджера чай за кърмачки, днес и жито си сварих но е лошо положението-по 100-ина мл на хранене се събират, съответно започнах да опитвам да я храня на 2,5 ч. и да стимулирам, нонзасега ефект няма Sad Знам, че казват че нощното кърмене е много важно, но това не са един и два дни. Трудно се издържа на недоспиването. А и като гледах и баткото нямах възможност да правя опити да дремна през деня и беше тежко.  Майките с нощна пауза 6 ч. забелязахте ли намаляване на кърмата, когато ненчетата я направиха? Отчаяна съм ,,а не ми се иска да връщаме нощно хранене...
Захранване се надявам на 5-5,30-6 месеца , само дано да има кърма   Praynig
С домакинството съм до никъде. Баткото само разхвърля играчки, аз не виждам смисъш да ги събирам, като след малко след малко пак ше си играе с тях. Чистя един път седмично и ми излиза душата. Като цяло си е разхвърляно... Не съм си извадила още дрехи с дълъг ръкав и се обличам с едно палто за бременни като излизаме... 
Вит. Д гледам да не забравям, случва се един път на 1-2 седмици. Той е пплезен и за имунитета освен всичко Магическа дъска "Светни и научи" thinkle stars.
Ел, радвам се че вече си у дома и се радваш на бонбоните си.
За парите-горе долу като преди са нещата, аз се осигурявах ма реалния си доход. Сега само памперси и козметика повече купуваме, но сме намалили купената храна и излизанията и нещата сякаш се уравновесяват. С пюретата ще видим. Много ми с еще да си ги правя, а нямам домашно зеленчуци...

# 381
  • Пловдив
Може би и преди съм писала, но Мадлен се вози предимно в кошчето за кола. Просто така се случи. Има си легнал кош за новородено количката, но е доста голям и ми е тромаво да го смъквам до долу. Кошчето за кола се монтира на рамата на количката. Може да се монтира и в двете посоки, като преди се возеше само с лице към мен, но от около месец понякога я обръщам да гледа напред.

# 382
Здравейте
Фъстъчето ми също връща понякога, педиатърката ми предложи някакво сиропче, което било изцяло магнезий, против рефлукса, но ми каза, че ако го прехранвам (беше 7,200 на 4 месеца, така че вероятно това е случаят) е по- добре да си връща по малко.
Добре че ми напомнихте за вит.Д, тъй като аз въобще не давах, но откакто няма слънце вече давам. Или е съвпадение или е по- раздранителен, но нито спи повече, нито е по- щастлив Wink  .
Вчера, докато ядях круша пред бебето, реших да му дам да близне и му поднесох нахапаната круша- е нямаше такова близане и смукане, накрая като я дръпнах супер много се разплака.  Явно е готов за захранване.
За къщата- ами никога не е перфектно, или не е сготвено, както трябва, или не е изчистено, а с моя лабрадор прахосмукачката е ежедневие. Като беше слънчево и излизахме за по- дълго пусках робота и беше лесно, но сега си иска всеки ден да буча и до вечерта нищо не личи - само това ми е мъката в домакинстването. На другото не обръщам внимание.
За нова година нищо не се очертава.
За парите - аз взимам горе-долу същото колкото и докато работех. Аз пък се ядосвам на разни частни лица, който изкарват хиляди на месец с някакъв бизнес, но крият данъци, осигуряват се на минимален доход и взимат детски, ползват преференции за градина и могат да си позволят частна ясла или детегледачка, но заемат местата на реално нуждаещи се. Изобщо сивата икономика не ми е по вкуса, вкл. и ниски осигуровки на висока заплата
 За намалянето на кърмата- когато фъстъчко започна да прави нощни 8 часови паузи и моята кърма намаля, дори дохранвах, но после възстанови нощните хранения и всичко се оправи. Може да опиташ през деня да кърмиш по няколко часа нон-стоп, на мен ми помага.
За коша- понеже ми е скапана количката със зимния кош и колелата и се прецакаха при първата кал, извадих лятната количка на баткото и от две седмици сме с нея- коша го вдигам на 45° и е с гръб към мен - много му е любопитно.
За друго не се сещам. Хубава вечер.

# 383
Здравейте дами,

Днес нещо не ни беше ден- малкия тотално си разбърника графика, спане му се събра 1,5 часа през деня и съответно работата беше кисела. Знам, че дневен сън вече трябва да има 3-4 часа разпокъсан на 3-5 интервала,ама като се превъзбуди и неще да заспи и съответни се преумори...ужас
Нашия татко още е в командировка, вече втора седмица- изпращаме му клипчета с Алекс. Малкия щом си види образа в таблета ср започва една радост, едни усмивки, каточели вече и пози тип " срамувам се".

Вит Д давам редовно- за да не го забравя на нощното хранене оставя тубичката на възглавницата за кърмене...така като стане време за манджа се сещам Simple Smile
Боря се с едни червени петънца-уж от лиги били. Дано минат бързо, въпреки, че лигавенето те първа почва.

Това е от мен за сега ... Хубав и успешен ден!

# 384
Момичета, имате ли представа как върви набора 2015-та. Много ли са, малко ли? Защото набор 2010 бяха много голям набор и нямаше места в детските ясли и градини, та сега се чудих какво е положението. Като гледам колко мои познати се сдобиха с детенце през 2015 г. наборът ще е громен Wink .

# 385
Ех че хубаво време днес Simple Smile май ще е последния хубав ден тази седмица Sad

След като става да папка в 1 и после в 4:30 и после да си играем в 6 та до 7:30 сега зайчето кърти сладко сладко на двора вече два часа. Ама как да му се сърдиш,само като ми се ухили и забравям колко часа е и колко съм уморена и ми се спи  newsm47 newsm53 
Аз пък тъй като съм на гости на свекъра и свекървата остава за мен само с малкия да се занимавам  и да гладя и простирам,всичко домакинско малко ме отменят. Така де...като има възможност малко и аз да заредя батериите  smile3508 smile3508 smile3508

# 386
  • София
Здравейте.
Сисондер, благодаря за съвета за кърменето. Моята госпожица е малко злояда и преди съм споделяла и не ни се получава да засуче винаги, когато на мен ми се ще. След като два дни се хранихме през деня на около 2-2,5 ч. и папото не тръгна просто я накърмих през нощта и засега нещата са ок. Много ме изморява това нощно ставане, но просто не намирам изход. В крайна сметка няма да е цял живот бебе....
Да се оплача от зеления Памперс. То по-добре гола да ходи, отколлкото с него  Crossing Arms днес на почти всяка смяна-ако до вратлето. Ама нищо не пазят, как могат производителите така да си плюят на името! Уж уважавана марка... Както и да е, препирах и се радвам, че с тизи темп на смяна бързо ще свършат.
При нас заваля, май няма разходка днес... Sad
Моята госпожица спи вече само в креватчето, шезлонга за нищо го няма. А баткото там живееше на практика  Laughing
Писна ми да го мисля това захранване. Иде ми да ида на пазара, да купя тиква, карфиол и броколи и да си направя пюренцата. Само се чудя от къде да изкопая нещо домашно. А на нашето пазарче вкусни зеленчуци има. Да ви попитам за идеи от къде мога да си намеря бурканчета?
Също искам да подаря на приятелка блузка за кърмене ( аз за себе си не съм взимала  Laughing) Идеи за магазинче с нормални цени ( не 40 лв за тениска...)

# 387
  • София
Цветка, те по толко вървят. ooooh! Па и са грозни.  Crossing Arms Оня ден си поръчах от HM, че в магаьините все не ги откривам - поръчах М, при все че сега сън повече L, е то дойде нещо огромно, минимум XL.Върнах я. 35лв беше

# 388
Момичета да ви попитам дали вашите бебета плачат като спят и се събуждат от това...вече ме притеснява тва дете..р ъкмо заспи и заплаче и се събуди...ужас!

# 389
kokona777, Никола се случва да ревне в съня си, но съм забелязала,че прави това,когато му е тежко на стомаха. През деня реве винаги,когато се опитам да го оставя след ядене да спи сам,а уж е бил заспал.

Общи условия

Активация на акаунт