Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 41 006
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Деси нямам си идея...купих на беба грейка и се надявам да не е чак толкова студено и да си правим разходчици.

# 421
За сега е окей ама като падне снега температурите паднат оод 0та не ми се мисли....аз вече съм изчерпана...

# 422
Аз все още не съм купила космонавтче. Караме с едно чувалче за количка, а нагоре с дебело суичърче. Но ще трябва да взема космонавтче.

След къремене го слагам на гимнастиката-там искарваме 30  мин най-много час. После го заигравам с играчки като не сменя докато не умъзне.Накрая взимам таблета и започваме да записваме клипчета-много обича да се гледа. Псел пък пускам записани клипчета и така докато му се приспи. Ние обикновенно 30 мин преди следващото кърмене  предремваме набързо и така. Има само една дълга дрямка от 1-2 часа.
Някой беше питал за спане на бебе. Това което знам е 4-6 месеца общо 14-15 часа сън,дневен сън 3-4 часа, честота на дневния сън 3 пъти.

# 423
Димана обича да си поспива...вечер заспива в 21:30 и става към 9 сутринта като към 6 търси в заспало положение да яде и така...кротушка ми е

# 424
  • Варна
Здравейте мамита Simple Smile
Лора миналата седмица стана на 4 месеца  Two Hearts днес бяхме на консултация резултатите са 6100гр, 62см (+700гр, +2см). Доки е доволна, аз също Simple Smile Разбрахме се за захранване да си говорим на следващата консултация, когато бебка ще е на 5месеца и 10 дни. Сложиха и ваксина за хепатит, като ме успокои че няма нищо общо с опасните ваксини за които тръбят навсякъде. Миналата седмица ходихме и на ехограф за коремните органи и тазобедрени стави. Доктора каза че всичко изглежда наред, но намери някаква малка точка на единия бъбрек. Можело да е кръвоносен съд или малка киста, но за момента няма как да определи с точност. И в двата случая нямало повод за притеснение, просто трябва да го проследим във времето, вика ни пак след нова година.

Лора също още повръща, някои дни доста след всяко хранене, други по-малко. Доки все ми казва че е нормално, но на мен все много ми се струва и днес мощно повърна в кабинета при нея  1,5 часа след като е яла Joy направи добро показно, но докторката изобщо не се впечатли, явно само на мен ми се струва много, каза че ще се оправи като започне да яде по-твърда храна.  

Вече се обръща от гръб по корем, голям кеф е, по цял ден може само това да прави само да има някой да я обръща обратно, защото много рядко успява сама и започва да се ядосва и да крещи  Joy Вече като я сложа да спи я подпирам да не може да се върти, защото няма заспиване от шаване по коремче.

Mrs Fiore видях, че си ми писала, така че ще превземем морската, ще се радвам ако и други варненски мами се включат Simple Smile

цветка ние сме с голяма нощта пауза (10-12 часа) до скоро цедих вечер преди да си легна от страх да не ми намалее кърмата, но вече ми стана досадно и от около 2 седмици спрях. Не усещам никаква разлика в количеството според мен всичко си се регулира, ще се регулира и при теб. През деня се храним 5 пъти (през около 3 часа).

kokona777 и Лора понякога започва да плаче в съня си и се събужда, най-вече през деня се случва, успокоявам я с биберона, засмуква го и продължава да спи. Няколко пъти се е случвало и през нощта, първо си мислих че е от глад и ставах да я храня, но после пробвах схемата с биберона и тя си заспива и се буди чак сутринта, както обикновено.

deny при нас сега на мода са меките гумени книжки, много и харесва да ги мачка с ръчички и да ги дъвче.

Зимата мисля да си излизаме, ще я обличам, имам и чувалче. По-скоро не знам аз как ще я карам, много мразя зимата и да ми е студено Sad Може да пробвам схемата на сестра ми и нейните приятелки - бебетата спят в количките пред кафенето, а те пият кафе вътре на топло и ги гледат през прозореца  Joy Звучи малко грубо, но доста изкушаващо Simple Smile

За парите не мога да се оплача. Осигуряваха ме на пълната заплата и всеки месец ми се плачеше като виждах колко отива за любимата държава, успокояваше ме само факта че поне ще взимам хубави майчински. Ето, че този ден дойде и наистина изобщо не съжалявам. Ще видим обаче как ще я караме другата година, но се надявам че ще избутаме, защото хич не ми се връща на работа (поне за сега  Joy )

Мисля вече да приключвам с фермана Grinning
Лека вечер мили мамчета и прекрасни бебчета!  Hug

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 23:56 от inchoki

# 425
Аууу, Немезида, безцеремонно "подслушах", разговорът Ви с Кашмирчето и поръчах две блузи. Сега ще барна от някъде и 1-2 жилетчици за зимата и ще  съм една оборудвана кърмачка.
  Фиорче, не се гневи. Напълно те разбирам, защото опасностите за децата ни са болна и щикотлива тема на всички нас, но човек сам за детето си избира по-малкото зло според информацията, с която разполага и възгледите си.
Момичета, ама какви са тези нощни паузи ( пу-пу да са ви здрави бебоците) - завидях ви благородно, аз повече от 3-4 часа сън на нощ нямам, а през деня спи по 20- тина минутки. Вече съм парцал и компенсирам липсата на сън с ядене, та съм един доста дебел парцал Wink
Хубава вечер.

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 23:24 от sisonder

# 426
Здравейте,мацки,мн ме вдъхнови тази блуза за кърмене и аз ще си поръчам...чудя се л или м размер да взема, в момента нося л, по принцип м, тревожи ме л да не ми е прекалено голяма
Ако знаете какво направих преди 2 часа-залепих вратите на гардеробите с хартиено тиксо. Котката има контракции и е решила, че точно рафтовете с най-официалните ни дрехи са страхотна родилна зала. Ако продължи така ще сложа по 1 напишкан памперс на беба там-тя нали бяга от всичко нейно...Simple Smile Милата процедурата й е една-яде, пие вода и ходи до гардероба Simple Smile))
ММ го нямаше 1 вечер, бях 2 дни сама с децата...и по едно време щях да се разрева. Беба вдигна Т, водих я при доки днес-от зъбите е. Нищо не можах да бутна вкъщи, ни да готвя ни нищо. Кръста ме боли ужасно. ММ като се прибра...след 15 мин му заявих,че отивам във ваната, и оставих той да варди положението...тъй като глезана чак прегракна от рев от няколко дни, днес от толкова неспане така се измори, че заспа в 8.20. Вчера хем я къпах, до 12ч вечерта ми разказа играта,едва погледнах батко й какво е учил...
Всички пишем колко ни реват бебоците...ами повечето са зодия близнаци. Днес една жена в тролея ми разказва как като малка 23г й внучка от същата зодия от проклетия, че я оставят сама в стаята да спи вечер, а не при мама и тати, цял месец ревяла от 20 до 23ч., и като заспивала накрая наакана, събличала се гола и какво ли не...ама ей я сега студентка жива и здрава:)
Та така са близнаците-искат да са център на внимание,особено мацките, да им се говори,да ги гледаш в очите...Simple SmileSimple SmileSimple Smile
За захранването-слагайте кърма в домашно приготвените зеленчукови пюрета, по лесно ги ядат ако са само пюрета
За хомеопатията-в крайна сметка и тя е индустриален продукт, не я копаят като златна руда от някоя мина,така че съм съгласна с похито
Важното е мацки, нещо да действа, и то добре...
А ако ни дойде в повечко бебешкия плач-една чашка мавруд непосредствено след кърмене и ...по-меко се приема рева:)
П.с.-в понеделник с беба играхме танца на пингвина-мн й хареса да пидскачам и да я държа, сега като чуе песничката,и очичките й блесват:*

# 427
Мами, някоя ползвала ли е обезболяващ гел за венци за бебо?
Inchoki прегледа на коремните органи ти ли си го пожела или педи те прати?

# 428
Здравейте, мили мои.

Дано не сте ме забравили. Доста се позагубих - месец, два, три. Всичко при нас е 6. Гледаме се, растем. Яница е весело и не особено дебело бебе, но пък изключително атлетично и пъргаво. Още нямаме зъби и се кърмим.
 Имам огромно желание отново да съм активна, но често желанието ми за сън надделява. Пращам целувки на всяка една и на всяко пуФкаво бебче.

# 429
  • Варна
gergamelka педи ме прати, каза че е задължителен на 4м, после май на годинка. Прегледа на коремни органи минавал по здравна каса и можеше да ми даде направление и да си избера къде да отида, след което да отида на ехограф на тазобедрени стави, което се плащало 60лв. Или направо да отида при д-р Нешкински във Варна, който правил цялостна диагностика (корем+стави) пак за 60лв. Незнам дали нещо не ме послъга и не си правят някакви врътки, но избрах 2рия вариант. Имаше добри отзиви за доктора, а и където разпитах наистина плащат 60лв за ставите.

# 430
Дологел е добър за бебета

# 431
  • София
Inchoki, е как ги правите тия паузи по 10-12 часа на кърма?! Shocked Искам и аз, поне веднъж. Tired

# 432
  • София
Добро утро и от мен.
Сисондърче, развесели ме с поста ти тази сутрин Simple Smile .
Mimko, радвам се, че се завърна при нас. Бяхме се притеснили за вас.
По темата за ваксините - вчера сложихме на бебка третият прием на шествалентната и Синфлорикса. Следващата ваксина е чак на годинка... Прие я добре - без усезаема промяна в настроението и температура. Допълнителни ваксини няма да слагам и мисля да откажа и мантуто ( много безмислено ми се струва), но другите ще ги сложим.
Моята бебка е от спящите бебоци, спи по три пъти през деня по около час поне... Вечер прави около 12 часа сън с едно, две събуждания за ядене.
На килограми обаче май сме едни от най-напредналите - да не казвам пухкавите. На четири месеца беше 7.800 и 65 см. Една малка бухтичка е.. Ама и ми тежи доста и незнам как ще се носим и гушкаме зимата.. И по въпроса какво ще правим.. Ами направо и аз се чудя. Малка е още да си каним гости, а ходенето ежедневно до Мола не ми е по вкуса. Ще гледам да излизаме по малко когато го позволява времето...

# 433
  • София
Момичета, добро утро.
Ние започнахме с местенето, нищо, че не ни е готова кухнята. Ще изкараме някак си така известно време.
В новия блок вече има парно, а тук в края на другата седмица ще го пуснат... обаче тук и при пуснато парно е един студ, то едва работи (има някакви проблем с инсталацията, като с всичко обществено и правено с държавни пари)... и така - започва великото преселение на народите... Тази вечер - пренесено, непренесено ще спим там... ЮПИ...
Пилета ,много ми хареса идеята за танца на пингвините. Ще го пробваме.
Хубав ден и ще пиша пак при първа възможност.-

# 434
  • Пловдив
На мъжа ми са му препоръчали от аптеката Пансорал. Страннно за мен, но често има почти чудодейно действие - Мадлен млъква на момента, когато я намажа. Слагам съвсем малко и най-много по 2 пъти на ден. Помислих, че си въобразявам, че млъква от гела и реших просто да масажирам венците за кратко /защо да слагам разни бъркочи, ако и без тях може/. За жалост се оказа, че без гел ефект да млъкне няма.
Аз раздухах нещата с остра реплика за ваксините и лекарствата, защото приех като провокация  думите "да разбирам, че повечето от вас са против ваксините" при условие, че има анкета в която е видно мнението на повечето жени в темата и мисля, че не е нужно да се обясняваме отново на тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт