Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 992
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Вижда се подадената декларация в сайта на НОИ и, че се обработва. Последния ми болничен беше до 02.09 и до сега нямам превод за майчинство. В сайта на НОИ има справка, която е само за болнични и там не се вижда за майчинството, а има друга справка, която е за всякакви обезщетения от ДОО /болнични, безработица, майчинство/ и там се вижда.
Ревовете и крясъците преди сън ни станаха традиция. Трудно заспива вечер и то вече задължително преди това изпада направо в истерия, като разбере, че ще я карам да спи. Всичко това се случва доста късно към 23 часа чак през нощта. Направо не знам как да се справям. Мисълта за този момент ме изпраща в ужас всяка вечер. Като се нацупи, когато опитвам да я приспя я оставям уж да се успокои, а тя започва да се върти и сумти /търси Сънчо/, като я гушна пък започва да подскача и накрая започва да се дере и да крещи. Убеждаваме се, че е време за сън от 22 часа до към 23,30. Мажа с Пансорал, гушкам, люшкам, оставям я, тя се върти, навира се в мен, гушкам - плаче, давам гърда - плаче. Страшна история е. Помощ!!!
През деня не прави така. През деня може да заспи само с 1 гушкане или дори само, когато ѝ подпра гръбчето с възглавничка и ѝ дам бибата.

# 571
До кога мислите да стелелизирате шишета и да преваряте вода????Не че ще спирам ама ми стана странно кой как мисли???

# 572
  • София
Aз все още стерелизирам шишетата и преварявам вода, макар че има майки в квартала, които са спрели да го правят, включително и да гладят дрехите на бебето. Логиката им е, че вече децата лапат всякакви неща- играчки и т.н., в което имат известно право. По мое мнение обаче е много рано, аз лично преди 6-7 месец няма да мисля за спиране на стерилизация, гладене и преварена вода. След това ще видим.

Тези кремове за студено време и аз им се чудя, засега няма да ползвам, но напоследък забелязвам като някакъв лек обрив по бузките, зачервено е. Предполагам, че се дължи на факта, че се плюмчи много, а същевременно като излезе навън въздухът е по-студен. Затова се чудих дали не се налага. Иначе също подкрепям принципа за минимално ползване на козметика

# 573
Здравейте,
С приспиването - въпреки че е сравнително спокоен със сънчо е голяма борба. Вечер заспива само и единствено на гърда, иначе е само рев и нищо не помага. През деня пък като му се приспи го слагам в кошчето за кола и го люлея, а ако много се нерви хващам кошчето за дръжката и го нося - макс 5 мин, защото много ми тежи. От сега ме хваща страх как ще го отбивам като наближи годинката. Ще има да се "забавлявам" по цяла нощ.
Аз още не съм захранила, но е въпрос на дни.
Стерилизирам шишето с вода и бибите 1 на ден. Преварявам вода на 2 дни. Скоро ще спирам. Може би към 6-ти месец.
Кремче не мисля още да ползвам.
Кърмя във всички пози - седнала, легнала, полу- легнала, когато ми намалее кърмата и права. Когато кърмя легнала и заспя, нарушаваме засукването и ми се разраняват зърната, но много ми е удобно.
Моят юнак на 5 мес. е 7,800 и 63 см., като бухтичка е.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 13:35 от sisonder

# 574
  • athina
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ МАГИ И ПУХИ!!!
ПРИ МЕН НЕ СЕ ВИЖДА НИКЪДЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА КАТО ВНЕСЕН ДОКУМЕНТ,А ЗНАМ,ЧЕ Е ВНЕСЕНА НА 9.10/СЛЕД ГОЛЯМО ЗАКЪСНЕНИЕ-БОЛНИЧНИЯТ МИ БЕШЕ ДО 15.9-ПОРАДИ БОЛЕСТ НА СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА/ И НЕ ЗНАМ КОГА КАКВО ДА ОЧАКВАМ.
ПУХИ ПРОБВАЛА ЛИ СИ ДРУСАНЕ В КОЛИЧКАТА,ИЛИ ПО-СИЛНО ТУПКАНЕ ПО ДУПЕТО,НЕЩО КОЕТО ДА НАДДЕЛЕЕ НАД ИСТЕРИЯТА.И ПРИ НАС СЕ СЛУЧВАШЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ТАКА И САМО НЕЩО "РАЗТЪРСВАЩО"ГО УСПОКОЯВАШЕ.ВЕДНЪЖ РЕВЕШЕ ТОЛКОВА ИСТЕРИЧНО,ЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗКРЕЩЯ ЗА ДА СЕ ОПОМНИ-МЛЪКНА НА СЕКУНДАТА ВСЕ ЕДНО БЯХ НАТИСНАЛА КОПЧЕ.ПОСЛЕ СЕ РАЗПЛАКА "ОБИДЕНО"ЧЕ МАМА МУ СЕ Е СКАРАЛА,ГУШНАХ ГО,ДАДОХ БИБА И ЗАСПА.ДАНО СКОРО ОТМИНЕ ТОЗИ ПЕРИОД КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-БЪРЗО.
ВОДАТА Я ПРЕВАРЯВАМ,ШИШЕТО МИЯ С ПРЕПАРАТ И ПОЧТИ ГОРЕЩА ВОДА.

# 575
Гери, декларацията трябва да се вижда в секция "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО", но потърси на последната страница. При мен беше на последната страница докато беше със статус "обработва се", после когато статуса стана "по случая е започнало плащане" дойде най-отгоре, на първата страница.

# 576
  • където ми е най-добре
Привет в този слънчев ден! Вече няма да ходя при свекървата, че изпускам много много и няма как да се включа. Чета отзад напред  Embarassed и няма смогване.
Заглавията за следващата тема са страхотни  Peace
  deny и аз се замислям за тези кремове по същата причина.
  desyy1 след всяко хранене стерилизирам (на АМ сме). Вода преварявам всеки ден. Това мисля да го правя до навършване на 1 година.
  Geri ATHINA превод чаках около 1 месец.
  Чета и се чудя това трудно заспиване май е характерно за (почти) всички бебоци тук. Вечер е много мъчна работа. Аз приспивам на ръце - реве, оставям на креватчето - реве, пускам прожектора на гледка тавана и да пее - 5 мин. и почва да реве...общо взето нямам много идеи вече. Свикнах да си реве и го приемам (някак). През деня все едно е друго бебе. Може и сам да си заспи.
  От 3 седмици се мъчим с нови вкусове и опитите са безуспешни. На Джан нищо не му харесва. Предлагам му по 2-3 лъжици и ако не ги изплюе си изважда с ръка каквото има в устата. До сега съм се пробвала с тиква, тиква и морков и ябълка. Вчера дадох картоф и взе че се задави с едно малко малко парченце.
  Откакто започнах да предлагам нови вкусове имаме малък проблем - Джан се напъва и става червен все едно иска да се изака, но не може, а ако е легнал все едно иска да се изправи и позицията, в която се намира не му е удобна. Съжалявам за обяснението, но така изглежда.Проблеми с изхождането не е имал. Сблъсквали ли сте се с подобен проблем? Днес бях на лекар и каза, че най-вероятно са газове, но все пак имам някакво притеснение.
  Искам да се похваля с моят малък сладък мъж - качи се за първи път на самолет и се държа супер, демек СПА през целият полет  Laughing Нито излитането нито кацането успяха да смутят здравият му сън. Ще видим следващият път, когато няма да има закъснение на полета дали ще го проспи пак.

Връщам се да дочета пропуснатото от мен. Приятен следобяд на всички!

# 577
Гери благодаря ти-добре сме. Нищо й няма на Мишето. Гледам, че са ти отговорили на питането за майчинството. bouquet

Маги много ми стана мъчно, че така те тормози бебчо. Дано отмине скоро! Hug

Момичета вие имате проблем вечер, а пък аз през деня. Моята принцеса спи много малко и въобще неиска в количката. Много е неприятно-никъде не мога да отида.

# 578
Здравейте и от мен,

приспиването-хванах му цаката 😃 през деня забавлявам с едни патета и после пускам една музика, дето в този форум някой сподели-berceuse. Вечер давам бибата и гася лампата, ако чуя че я изпуска без да светкам лампата пак давам бибата и хоп след 5мин е заспал.

обличането след баня-по принцип мрази по всяко време обличането. Много ни помага пакета мокри кърпи на Бочко, който баща му шумолка и обръща до него- върши чудеса.

Гериатина и Алекс така скъси времето за хапване на 10 мин и уж беше спокоен, спешеше си, веселушка, но се оказа, че малко баддава. Явно кърмата намалява (миналия месец ми дойде цикъла). Дохранвам само вечер след баня със запас от замразена кърма -60мл, но съм сигурна, че и 160мл да му додам (освен, че яде вече и от двете гърди) пак ще си ги хапне, просто си е лакумник. Утре ще бъде великото захранване- нарочно искахме да е събота та и тати да присъства, пък и утре става на 5м точно.

За сега това се сещам Simple Smile хубав уикенд!

# 579
  • Пловдив
Цитат
През деня все едно е друго бебе. Може и сам да си заспи.
smile3521
Да!!!
Майка ми казва, че защото е зодия Близнаци има едно близначе през деня, което е ангелче и едно вечер, на което му поникват рогцата.
Гери, благодаря за съветите. Ние в къщи нямаме количка - живеем в къща и количката ни е паркирана в една пристройка на двора /мазе, което обаче не е подземно и не е под къщата/, покрита с покривало, в къщи е само коша за кола. Раздрусване /умерено - лаш, лаш/, тупане по дупето, пеене, дори и крещене "Мадлен, Мааадлееен" сме пробвали. При истерията помага напоследък само да се изправи в седнало или право положение. Тогава млъква, но в момента, в който я сложа легнала и не дай боже кажа "Хайде да спинкаме" и я гушна уж да се успокой рева е... кански.

# 580
 кокона777 все едно аз съм го писала☺и моята сладурана беше така но отскоро взех да и давам бирата и си лежи  кротко На мен също ми се губи майчинството и ще ходя до НОИ да видя какво става.
Аз не стерилизирам, тъй като бях 2седмици  в болницата и там нямаше как и реших да продължа така, само мия с препарат и топла вода.

# 581
Здравейте,мами.
Пилешко, радвам се,че сте добре  Hug
Отчет от консултацията: на 4 месеца и 3 дни:7.700 кг и 66 см.
Никнат ни горните зъбчета и е просто "приказка". Горкото ми детенце изпада в такива истерии,че ми иде и аз с него да плача.
Възхищавам се на майките,чиито дечица заспиват самички -при нас единственият вариант е кърмене на спалнята при мама. Последните около 2-3 седмици яде през 2-3 часа нощем. Иначе си спи от 9 до към 6 (със споменатите " заявки" за папкане).
Малкият си иска при мен почти непрекъснато, иначе се почват едни сълзи...
Когато излизаме навън,количката се използва чак след като заспи в ръцете ми. Е, в някои щастливи дни ми позволява да го оставя в нея,но само ако се правя на маймуна и си говоря с него през цялото време.
Започна да се набира да сяда и не мога да ви опиша какво шоу е дойде ли време за баня...но намерих цаката-слагам от днес тези възглавнички за вана. Не е такъв купон за него, но пък аз не умирам от ужас,че ще го удавя.
Започнах да давам сокче от ябълка от 3 дни. Принципно исках да започна със зеленчук, но реших да слушам педи. Никола много добре прие новия вкус. Да видим морковчето дали ще хареса.
И така...хайде лека вечер от мен. Спокойна нощ на вас и всички мъници.

# 582
  • София
Мили мами нямам никакво време да чета пиша, че никнат зъби и едвам смогвам да поседна за 10на мин ( сега си ги "откраднах", че малчо тъкмо заспа за нощен сън!!  Laughing ). Искам да обърна внимание на мамите с нощните хранения... И аз бях така и преди два дни след цял ден реване бебенце си легна за нощен сън...аз също след нея ( бях много зле и съм заспала веднага! ). През нощта към...2.30 - 3.00ч се разрева, но буквално нямах сили да се помръдна..ММ решил без да го усетя да стане вместо мен..набутал биберон - залъгалката на бебето и без много церемония тя заспала..аз тъкмо ставам и той "Тя майка ми нали каза, че няма нужда да се храни нощем и аз реших, че може да мине номера...". Та от тогава номера нощем все "минава". Тя реве, аз ставам слагам бибата и лягам - няма никакъв проблем!! После спи още 4 - 5 часа и си я храня между 6 и 7 сутринта зависи, когато се събуди  Heart Eyes Та се надявам да съм била полезна... Отивам да спя и пожелавам на всички тиха и спокойна нощ!!  Praynig

# 583
Sonyta пробвах го тояа с бибата 😃 ефекта беше плюене на биба и още повече рев. Не знам защо, но биба вече почти нещем.

Ха ха-засякох за колко време моя малчо изцоква 80мл кърма от шише- 42 секунди. Готови сме за турнир!

# 584
Пухито а дали просто не й е рано за сън? В колко часа правите предната дрямка? Яница трябва да спи не повече от 30мин между 18-19:30, за да се приспим в 23.Също да е много изморена от игра, докато не й паднат батериите я занимаваме.
sisonder, много лошо заспивате. Махни отбиването, има бебета сами се отбиват, а това разнасяне с кошницата? Той ще натежи още. Пробвала ли си докато суче да му дадеш биба? Не се ли лъже?
magooДомашни пюрета ли даваш? А тези негови реакциш може да са, защото не харесва храната. Нашата като е недоволна прави подобни номера.
magi_sveta Бебето ми е едва 5700, а е на 5 навършени.последните 3 месеца беше така - 4900,5.500 и 20 дни по късно 5.700. Сили да не унивам ми дава това, че е щастлива,социална и много подвижна.

Друг трик за мамите с нощно хранене. Освен както спомена Sonyta да дадете биба, може да обърнете на другата страна и да предложите вода. При нас нощното отпдна след като в 9 й давам точно количество цедена кърма, за да съм сигурна, че няма да се събуди от глад. Давам й по 140, после бяхме стигнали до 180-200 ( което е много за тази възраст и педи каза, че вероятно хамка толкоз, за да компенсира ненаяждане от деня). Сега сме на 150-160, което си е нормата. И така и да се събуди храна получава чак след 6 сутринта. Но обиковено освен за биба не се буди.
Още няма да спирам преварената вода. А стерилизирането е рядко явление.

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 02:33 от ~Mimko~

Общи условия

Активация на акаунт