Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 992
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • athina
ДОБРО УТРО И ОТ НАС МОМИЧЕТА!!!

ВЧЕРА ТУК ИМАХА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК И МЪЖО НЕ БЕШЕ НА РАБОТА,ТА СЕ ОТДАДОХМЕ НА ЕДНА ХУБАВА СЕМЕЙНА РАЗХОДКА.
ПИЛЕШКО-БЛАГОДАРЯ!По-добре е,трябваше да се връща на работа и само той си знае какво му е.
Относно бибата-приема я само когато му се спи и много бързо я изплюва.
ЗА заспиването-В последните няколко дни будува около 3часа преди вечерния сън.СЪОТВЕТНО след баня лягам на спалнята да го кърмя и той заспива,местя го в креватчето му и се събужда към 3.30-4ч.сутринта за ново хапване-което значи 6ч.пауза.След това в 7-7.30 закусва и може да поспи до към 9ч.но не винаги го прави.Не знам да се радвам ли,или не-от една страна заспива лесно,от друга това става в прегръдките ми.За сега ме устройва този негов режим-по-нататък ще видим.
На мен педи ми каза да давам 3 дни един плод/зеленчук и на 4-ят нов.НИЕ ще започнем захранването на 11.11 Joyтогава ще стане на 5м.
КУРАЖ на мамите които се БОРЯТ да напъхат пюренцата в устичките на мъниците-АКО БЯХТЕ ТРЕНИРАЛИ С ПЪПЕША ОТ СТАТИЯТА НА ФИОРЕ СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ ЕКСПЕРТИ hahaha hahaha hahaha
ГОЛЯМО БРАВО НА БЕБОЧЕТАТА които си хапват с охота.
ЗА НЕ акането-НЕ съм съгласна,че усвояват толкова ДОБРЕ кърмата-тогава ОТ КЪДЕ идва голямото КОЛИЧЕСТВО което излиза на 5-6-7-ят ден/когато им идва музата за изхождане/
ПРИ мен цикълът е мираж/не,че ми липсва много/но от време на време ИЗТРЕЩЯВАМ-БУРЯТА от хормони ме кара или да плача,или да се смея,или да се карам на ММ за глупости.

ХУБАВ ДЕН и СЛЪНЧЕВИ БЕБЕШКИ УСМИВКИ!!!

# 556
Момичета хапнахме си пак картофче с кърма, но й остана и след като я накърмих реших да доизям картофа...какво ми трябваше ooooh! ooooh! ooooh! усетих, че има малки зрънца колкото карфийка  #Crazy #Crazy #Crazyи сега се притеснявам да не я заболи коремчето беба!  Cry

# 557
  • Пловдив
Изобщо не се притеснявай. В моя картоф има доста по-големи зърна /виждам ги/. Не успявам да го пасирам добре, макар че се старая.

# 558
Мерси Пухи- успокои ме! Hug

# 559
  • athina
ВЪПРОС КЪМ КЪРМЕЩИТЕ МАМИ-в каква поза кърмите?
МЕН ОСВЕН В ЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ-много ме боли гърбът.Обаче на малкия му омръзва бързо/с изключение на вечерното хранене когато заспива и нощните разбира се/разсейва се,оглежда се,прави си почивки за да се оригне.Започна да се храни по-кратко/отдавам го на това,че е по-голям и силен/прави 3-3.5ч пауза между храненията,доволен е,спи си добре-НЕ ВЯРВАМ,ЧЕ Е ЗАЩОТО НЕ МУ СТИГА МЛЯКОТО-МОЖЕ БИ Е ПО-ЛЮБОПИТЕН ПЕРИОД?
КАЖЕТЕ МОМИЧЕТА-ИМАЛИ И ДРУГИ КАТО МЕН?

# 560
И аз кърмя само легнала, нямаме проблем. Обикновенно като почне да се върти означава, че се е наял. Поне при нас е така.

# 561
  • в матрицата
Аз кърмя само седнала с възглавница за кърмене. Никога не съм кърмила легнала, как го правите?  newsm78

# 562
  • Пловдив
Кърмя само легнала. В началото се мъчих седнала, но постепенно се оказа, че и за мен и за Мадлен легнала е по-удобно. Сега дори, когато сме навън и се наложи да яде ѝ е много неудобно аз да съм седнала и да я държа, все не може да се нагласи и моите ръце и пречат и убиват, като се отпусне, а иначе си лежи на леглото в удобна за нея поза. Също, като при Гери много се разсейва, движи се, върти се, яде много кратко за 5-10 минути и се обръща. Ако мрънка давам и другата гърда. Не мисля, че остава гладна, но понякога се притеснявам малко. През нощта яде по-концентрирано - не се разсейва и не пуска гърдата, докато не заспи.

# 563
И аз само легнала кърмя.
Сузи аз оставям малката на спалнята,лягам подпирам си ръката на една възглавница и с другата давам на малката да яде (незнам дали обясних правилно,надявам се да ме разберете) дори в момента яде,та даже и заспа.Много е лесно

# 564
Хайде на отчет, днеска бяхме на консултация, на 5м и 2 дни сме 6 700кг и 63см Педи ми каза че вече мога да и давам домати, фиде а като я попитах за зъби да и види венеца ми каза че било много рано newsm78 Аз също кърмят легнала(не стига че през повечето време е на ръце и ако трябва да се държим и докато яде...)Момичета ние много плачем след баня и докато и докато я облека се изпотяване 100 пъти.И при вас ли е така?

# 565
  • София
Момичета, сега ползвате ли някой от тези кремове за студено време за личицата на бебчетата? Много се колебая, някой ако има опит да сподели

# 566
Коконче, ако нямаш шезлонг можеш да пробваш в седалката от колата.
Geri ATHINA И аз бях така докато ми дойде. И това чакане "КоГа" ме побъркваше още повече. Кърмя  седнала на леглото с опънати крака - Яница е на възглавница , която е в скута ми и си яде без да я придържам. И за да ми е по-удобно свивам коленете, за да я повдигна. Майка ми беше в шок от това кърмене, но така си ми беше удобно и Яница свикна.За което й благодаря.
GERINCETOVV Ако я къпете непосредствено преди хранене може би е гладна. И нашата калпазанка го прави този номер. За щастие страшно много обича книжки. Та докото аз я обличам обикн. някой идва да й чете Медената питка или една книжка за баня с рибки и цветове. Ще й хванеш цаката с какво да я залисаш. А има и друго - те обичат да са голички. Simple Smile
deny И слънцезащитен не съм слагала. А и още е не е толкова студено. Не смятам да ползвам. Аз съм с много некапризна и чиста кожа на лицето. Яница за сега е с чиста, но пък все още чувствителна и ще избягвам употреба на каквато и да е козметика по  лицето.

Днес бяхме на боц. Наща хубавица е наддала едва 250гр за 20 дни. Та педи ми препоръча да дохранвам не само в 15 и 18, а след всяко хранене и то със 100 мл, очевидно кърмата ми е оскъдно количество. Но тя няма да може да изяжда по толкова много АМ. Каза, че освен зеленчуково на обяд е много важно за малката да започна и сокчета, които да предлагам в 9 и в  15 като десерт след хранене.Да започна с мин. количество, докато достигна 30мл.Вероятно ще правим ударна доза витаминоза, за да я угояваме.
Като слушам какви кг са вашите бебчета моето звучи като недохранено. Малко ми е мъчно, че кърмата ми намаля, но пък 5м. са си супер. Дано съм я имунизирала достатъчно. Поне е страшно подвижна, весела и социална. Може пък така да й е метаболизмът и да върви фино гадже.
Хайде пак ви оставих пост за Добро Утро! Дано пак има слънце днес!!

Предложение за име на тема: Юнски мами чудят се и маят, бебоците какво ще хамкат те гадаят.
Горди юнчета палуват, а мамите не ги оставят да гладуват.
Юнски бебета се смеят и облаците ще разсеят.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 01:48 от ~Mimko~

# 567
  • София
Добро утро!
Мимко, и моята маймунка качва по малко. Но доки не ми каза да дохранвам, а и тя шише на иска. Започнахме захранването, след три седмици го спряхме, защото зверски се обрина от картоф, сега пак започваме с тиква и други, без картоф...
Та в тази връзка и моето предложение за следваща тема...

Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

# 568
  • athina
ДОБРО УТРО!!!
МИМКО-И аз кърмех по същият начин в началото,но с порастването на детето започва да ми става неудобно и през лятото ни беше горещо.
ГЕРИНЦЕТОВ-И НИКОЛА плаче в момента в който започна да го обличам,а когато му слагам чорапките се дере направо.ПРИЧИНИТЕ СА 2-първо ОБОЖАВА ДА Е ГОЛ,и второ това е сигнал,че следва МАНДЖА hahahaМоже да си играе или да се забавлява с баща си,но види ли,че се приготвям да го храня и докато легна и се наместим удобно/минута е много/Е НЯМА ТАКЪВ РЕВ.И като лапне цицката започва да ръмжи и "грухти"Баща му много се забавлява в такива моменти.
КОКОНЧЕ-КАК мина вчерашният следобед,имаше ли проблем с коремчето малкото МИШЛЕ?ТИ БЕШЕ ПРИТЕСНЕНА.НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКО Е НАРЕД.ВСЕ ПАК БЕБОЦИТЕ ТРЯБВА ДА СВИКВАТ ЛЕКА-ПОЛЕКА С "ТВЪРДА" храна.
Този крем за предпазване от студ сега го чувам EmbarassedНЕ смятам да ползвам.Между другото не ползвам никаква козметика за малкия.Слагам само зехтин при смяна на памперс,и след баня на всички гънки/не всеки път/СЛАВА БОГУ засега няма проблем с кожата.
СУЗА-лягам на една страна,малчо до мен с лице на височината на гърдата.Той си мени позата-веднъж е изцяло обърнат към мен-коремчето му опира в моето,друг път си лежи по гръб и само главата си обръща към цицито.Ръката на която страна съм легнала или е опъната или е под главата ми,а с другата придържам гърдата.
МОМИЧЕТА-СТРАХОТНИ ЗАГЛАВИЯ-ПАК ЩЕ БЪДЕ ТРУДЕН ИЗБОРЪТ bouquet
ЕДИН ВЪПРОС-КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА МАЙЧИНСТВО ВИ ГО ПРЕВЕДОХА,И ОТРАЗЯВА ЛИ СЕ КАТО ПОДАДЕН ДОКУМЕНТ В САЙТА НА НОИ?
ПРИЯТЕН ДЕН ЗАСЕГА.

# 569
  • София
Гери, за майчинството - остатъкът за септември ми преведоха на 18 октомври, а за  месеците нататък са в следващия месец - първи вторник или четвъртък от месеца - т.е. за октомври - на трети или пети ноември.
И да, вижда се в НОИ - на мястото на номера на болничния лист, пише декларация по чл... и тн.

Общи условия

Активация на акаунт