Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 994
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Трудно изяде 1 кубче картоф, останалите прибрах в хладилника.
Преди с помпата се цедях успешно даже по 100-тина мл., но сега изглежда се е изгубил навика.
Спокойна е Мадлен, с което аз решавам, че не е гладна. Само вечер плаче и крещи преди да заспи, но не иска да суче, като предлагам в такива моменти.

# 541
Коконке, аз давам пюренца на Хип. Така захраних и каката в началото. Започнах с тиква. Първия-втория път плюеше и се чудеше що е това. После започна много сладко да си я сърба. Сега много я обича, макар и да не може да се сравни с ябълката, където отваря много широко и с нетърпение уста  Joy В началото дадох по 3-4 лъжички тиква. Втория ден по 7-8 лъжички. Третия по половин малко бурканче на Хип.  И около петия ден вече си хапваше цяло бурканче и заместихме ядене. След това вкарах пащърнак. После картоф в комбинация с тиква. След това морков. За сега сме до тук със зеленчуците. Предстоят тиквичките. Новите зеленчуци давам за пръв път по 5-6 лъжички, останалото до пълно бурканче е от зеленчук, който вече съм въвела. На следващия ден давам половин бурканче от новия и половин бурканче от вече въведения зеленчук и вече към четвъртия ден може и цяло бурканче от новия зеленчук да дам. Предпочитам обаче да ги смесвам и поне по 2 различни зеленчука на ден да давам - по половин бурканче всеки  Wink Поне при нас е нормално при въвеждане на нов вкус да се цупи ден-два. После го приема все по-добре  Peace

Пухито, нормално е различните кантари да дават малко отклонение. Ти си я следи Мадленна кантара вкъщи. Педиатърката нека си я тегли на консултациите. Важно е колко наддава. Ние Сиянчето я теглим горе-долу по 1 път на седмица  Wink
Иначе и на мен ми дойде цикъл преди 20-тина дни. Гинеколожката ми каза, че е нормално първите 5-6 месеца след възстановяването му да има особености, както като честота, така и като сила на кървенето. После нещата се нормализирали.
Иначе, да, беба си е в отделна стая, но между детската и спалнята всичко се чува. Е, вратата на детската е само притворена, а на спалнята ни е отворена към коридора. Дори и да изпъшка беба аз я чувам, нищо че кака й в детската и татко й в спалнята сладичко продължават да си спят  Laughing Майчин инстинкт явно  Wink
А иначе ние от край време като имаме вечер гости се чудят, че къпя детето (сега - децата), слагам ги да спят и се връщам при гостите в хола без да приспивам. На дечицата ни им е навик да си заспиват вечер самички в леглото на изгасена лампа като им дам целувка и го намират за съвсем естествено  Heart Eyes

# 542
Благодаря за отговорите Heart Eyes Hug

Ние днес хапнахме картофче и кърма и ни беше супер сладко, чак с глас се смя!

# 543
Коконче,
Скрит текст:
Нямам уред за готвене на пара. Залагам на сваряването. Обелвам конкретната храна, режа на кубчета и в малка тенджерка с малко масло, за 5-6м са сварени.Пасирам с малко от водата, където съм варила и мъничко кърма- 10,20 мл. Днес пък на тиквата не й слагах вода, зависи. 2 дни бях на картоф, после добавих морков, но не й хареса. Днес само тиква и стигнахме 14 лъжички. Ако днес правя пюре, на следващия ден давам от това, което ми е останало - не правя ново. Карам по ден-два едно и също и после сменям, или въвеждам нова. Смятам, че 5-6-7 дни от едно и също не е много приятно. Вие можете ли седмица да сте на варен морков ?. Така,утре съм на Педи и очаквам за храненето в 6 да ми каже да въвеждам безглутенови каши.
poohito Дано Мадлен се пребори бързо с тия зъби. И аз не мога да оставя Яница да заспи сама - все шавурка нещо и мрънка. Добре дошла в отбора на изциклилите се.

# 544
  • Пловдив
Ааааа то имаше и преди два цикъла, но този път ...
Какво значи "лъжичка" при бебешкото хранене? Например, като се каже "1-2 лъжички". Гледам аз нейната /бебешка/ лъжичкае по-малка от чайна, но... Това ли е 1 лъжичка, защото пък когато и слагам в устата 1 пълна бебешка лъжичка се налага да я дам на 4-5 пъти, защото пълна лъжичка тя не може да лапне и преглътне. Аз се опитах днес, като за пръв ден да дам 2 пълни бебешки лъжички, което ни отне около половин час облизване и най-малко 10-15 пъти слагане на лъжички с намазано на върха на лъжичката в устата на бебето.

# 545
Мимко Hug

Пухито аз й дадох една супена лъжица и като го смесих с кърма стана  Joy Joy Joy...яде, след това цоцка 15 минути и й дадох останалото!😜

# 546
  • Пловдив
Нашето също е било към 1 супена лъжица пюрето с кърма, което направих. Трудно го изяде - не цялото, после сука. Повече не съм давала. Утре продължаваме, дано да има повече ентусиазъм.

# 547
Еми бебешки лъжички. Първите дни и аз имах проблем с прием на цяла лъжица и на няколко пъти го давам, тя плюе. Но така ще е докато свикнат да преглъщат. Аз храня Яница в шезлонга, а вие къде ги поставяте?

# 548
  • Пловдив
В шезлонга. Дадоха ни 1 стол за хранене, но няма различни позиции на гърба, а и принципно не ми харесва много, въпреки че изпрах тапицерията и май ще се насочим да купим друг. Навярно ще търсим в OLX.

# 549
Блазе на мамите със заспиващите сами бебета. Аз се надявам да го израсте, че много почва да натежава☺Аз захрани 4м с плодово пюре, а 5м и зеленчуково, вече ще въвеждам и месо бебка ще е много очарована.Иначе с първите лъжички и при нас беше голяма борба( повечето беше извън устата , голяма забава)Сега си хапва с голяно удоволствие и даже вика мммммм докато лапа лъжичката😊За сега се отказахме от спанака , още на първата лъжичка се разрева😭 после даже не искаше от вече въведеното пюре и и дадох да суче.Какво ви е мнението за бибите? Аз днеска не издържах и и дадох, че много беше кисела целия ден. Може ли мамите с опит да споделят как са се отказали от бибите newsm78?

# 550
Наща много си муца бибата. И не й я взимам. С нея си заспива, а и я давам и като я вдигнем, за да не се плюнчи. И обича са си чеше венците с нея. Ще я махаме, когато стане по- осъзната и ще я подмамя я, че риба я е глътнала, я че баба меца я взела за малките мечета. Спокойничко й е.

# 551
Добро утро в този слънчев четвъртък!!!Димана още спи сладко сладко,а аз се чудя какви да ги върша????

# 552
Здравейте и от мен мами,

Влизам на отчет. Вчера бяхме на консултация-Алекс на 5 м  без 2 дни е 6400гр и 63см. Много малко е наддал и според педи не му стига вече кърмата. Започвам да предлагам идвете гърди на хранене и  о събота започваме захранване с картоф. Дано потръгне добре!

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 09:12 от gergamelka

# 553
  • Пловдив
Не, че съм запозната, но да се изправя най-отпред.  Laughing моята идея за захранването. Започнах с картоф + кърма и ще настоявам на него, докато достигне цяла порция, после към картофената порция ще добавя нещо ново и с него ще смесвам 3-4 дни, т.е. смятам да давам 3-4 дни за свикване с нова храна, когато на обед вече съм стигнала до 3-4 различни неща и си правя различни комбинации ще започна да замествам следващото хранене, т.е. това към 15 часа следобед. За следобедното хранене съм планирала да започна да го замествам с домашна оризова каша. Смлях био пълнозърнест ориз, който купих от Лидл. Кашата се прави, като в 1/2 чаша кърма или мляко или вода /100 мл./ се сложат 2 супени лъжици от това брашно. Тази рецепта прочетох в един англоезичен сайт. В началото ще правя по малко каша, а по- късно към нея може да се добавя плодово пюре. Подчертавам, че това е само план за неща, които не са се случили.
Според мен в момента изобщо не е цел да отказваме бибите. Все още Мадлен е много малка. Има си играчки, но не ги разпознава и не знае как да играе с тях, основното е да ги лапа, те не могат да и служат за утеха. Когато играе не смуче биба, но когато заспива /заспива трудно/ и е нужна бибата за да е спокойна и да се унесе. Вярвам си, че постепенно, като расте ще се приучи да заспива сама и съответно ще си намери някоя любима играчка и постепенно ще забрави да търси бибата.
Като отказваше да пие вода и като не е хранена от месеци от шише изглежда съвсем го е забравила. Реших да предлагам вода, заради захранването, но дори да я опита или като биба не засмуква гумата на шишето.

# 554
Десииииии-блазе ти....и аз искам така!
Пухито- на мен ми звучи добре!

Гаргамелка- успех със захранването!

Мимко аз си я сложих на дивана, но днес ще търся друг начин. Стол още не съм си взела защото мислех да захраня на шест месеца, като започнат да сядат, но както се казва домашните сметки на пазара не излизат.

Общи условия

Активация на акаунт