Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 983
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За картофа-и на мен педиатърът ми го каза като първа храна. После други зеленчуци като ми каза, че за бебета е много полезен пащърнака също така. Сега му е сезона май.

Тези, които са започнали захранване: мислите вие да приготвяте храната или да купувате пюрета?

Много съчувствам на момичетата без асансьор, направо е ад това положение. Нямате ли гараж или друго място, където евентуално да оставяте количката и да слизате само с бебо? При нас съседния блок е с много стълби и момичето помоли да си оставя количката в склада на магазина като само вечер я прибират (то и количката й е много тежка, избрала я е по красота и сега много съжалява)

# 631
  • Пловдив
Фук..фук... Ние сме на етаж от къща, а и имаме пристройка, където стои количката. Слизам, измъквам количката на двора, връщам се вземам беба и потегляме. Няма как количката да изчезне от двора за това кратко време, защото почти винаги съседите са по двора, а и входа е от задната страна на къщата /т.е. непознат трябва да влезе и да мине през целия двор без някой да го забележи - през деня не смеят/.
Картоф, патладжан, домат - семейството се казва Solanaceae на латински, а на български Картофови. соланина обаче е термолабилен и не го виждам, като причина за късно въвеждане. Доматите съдържат хистамин, който наистина е причина за алергии. Картофите не знам дали съдържат хистамин newsm78

# 632
Здра с ти момичета! Преди малко дадох на бебка ново-авокадо. Едно парченце й сложих при тиквата...е нема такъв кеф-всичко изпапкка бързо бързо! Незнам гладна ли б е ше или й беше много вкусно. Аз го опитах и ми се стори-бльок😱

# 633
  • София
По темата за количките - живея в блок, но асансьора спира на партера, така че нямам проблем с излизането. Последните дни сме навън от 1 до 5 часа - всеки ден със слънце и сравнително високи температури са подарък на бебоците и майките. Бях споменала, че ми дадоха да ползвам едно Стоке - е, няма толкова неудобна количка. Мисля си като мине зимата да си ползвам лятната триколка от баткото и да я връщам. Незнам мамите съд стълби как се оправят, но аз с един бордюр едвам се справям. Недай си боже да трябва да отида накъде с колата - то е едно сгъване и разгъване, вдигане - тежи сигурно 15на кг...
Чета последните странички разразилата се дискусия за захранването и не смеех да се включа, т.к всеки си има мнение по въпроса и честно казано не ми е приятно някой да ме сдъвче за моето си собствено. Аз все още не съм захранила Яна, т.к няма още навършени 5 месеца. Баткото го захраних с оризова каша на 5 навършени месеца към която добавях зеленчуците - първо тиква, после морков, тиквичка и т.н. Винаги добавях към яденето и АМ. След като бях въвела 3-4 зеленчука предложих и картоф в комбинация със зеленчуците. Кашата - оризова, елда и царевична+плодово пюре започнах да давам следобед след навършени 6 месеца..
Още не съм решила дали да захраня малката по същият начин. Мисля, че е доста удачен, т.к баткото имаше проявена алергия към белтъка на кравето мляко, която преборихме до една годинка и за щастие той не направи реакция към нито една храна. За съжаление не мога да се допитам до педиатърката за съвет, т.к тя настоя още от 3 месец да давам сокчета, а от 4я да захранван с картоф с масълце. Мисля, че и в темата няма мама, която да захранва с оризова каша.. Но имам още една седмица да помисля. Споделям за тези които се интересуват рецепта как да си правим сами кашички вместо да се ползват готовите без млечни каши от ориз, елда, царевица, а после и другите зърнени. Брашното може да си го приготвите сами - измивате добре зрънцата, сушите във фурната на ниска температура и после смилате. Брашното може да се купи и от био магазините.
Кашата се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества.
На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути.
Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре.

# 634
  • където ми е най-добре
За нас захранването ще започне с картоф+тиква. Така предложи педиатърът ни. Пробвал е и двете храни и макар да не му допадат ще яде тях. Малчо има суха кожа и трябваше да опитваме храните преди да започне заместване на хранене. Целта разбира се е нови вкусове и да се види дали ще има алергични реакции.
Отиваме да обядваме и да се радваме на хубавото време. Приятен следобед на всички.

# 635
  • Пловдив
Коментирате гледането на децата  Rolling Eyes аз смятам да я гледам до 2 годишна.Така или иначе получавам минималното майчинство,защото осигуровките ми са били такива,но не ми пука,ще си гледам детето дори и с по-малко пари.Няма нищо по-хубаво от това ние да си се грижим за малчовците,лично мое мнение,не натрапвам  Peace Моята работа също е свързана с контактуване с много хора,но честно казано понеже голяма част от бременността си я изкарах в къщи и вече свикнах,не ми липсват вече толкова контактите.За излизането си излизам с количката и гледам да не сме с други деца защото все някое ще има болно  Wink
Вие сте майки героини,без асансьор  Rolling Eyes да сваляте и качвате количката
Аз се надявам да има кърма и да се запознаваме с храните след 6-я месец.Не смятам да замествам хранене,но времето ще покаже дали ще се реализират мойте планове  Laughing А и съм супер объркана какъв да бъде първия зеленчук  newsm78 колкото повече чета за въвеждането на храните,толкова повече се обърквам  ooooh!
Гергамелка,не искам да те плаша,но такива жилки има когато детето има алергия към белтъка на кравето мляко.Дано не свързано с пиенето на прясното мляко.
Хайде на разходка  1stroller

# 636
Здравейте,
Евето, да започнах с тиква и въпреки, че много добре я приема, ще изчакам още 3-4 дни преди картофа (него ще въвеждам втори). За ЗВБ, малко ще изчакам, поне да започне да седи самостоятелно, за да вижда храната и да си избира сам.
Вече имаме чудесна честота на изхождането  Party , благодарение на тиквата.
За асансьора: аз съм на втори етаж, но с асансьор и всеки ден го благославям.
Дени, аз съм от тези, които нямат домашни зеленчуци. Мисля поне в началото да му ги приготвям аз, а като въведем повечко неща, заместим хранене вероятно ще се обърна към купешките, заради разнообразието и удобството.

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 16:04 от sisonder

# 637
  • София
Уфффф... Между другото така и не мога да намеря информация защо е толкова важно да се извежда бебето плътно всеки ден? На мен все не ми се получава или ще съм много уморена, или бебето ще спи, или скоро ще е време за ядене, или ще имам много за чистене ( все не мога да се организирам, все не ми достига време, енергия, мотивация...Колкото и да чистя след два дена пак все едно не съм пипала..!! ) А пък и тази количка...докато наглася бебето хубаво да е облечено, докато аз се облека, пък поне да си среша косата..минава час..после час навън ( поне ), после още поне час прибиране и приспиване, а пък имам и две пюрета да правя. Категорично не искам онези дето не ги знам какви са по магазините! И тооо... Изкарвам я 4 - 5 пъти седмично не повече, просто липса на време и енергия...  Sad

А аз определено захранвам за да заместя кърмене...вече почти успях с обедното хранене.. Просто ми се струва странно след годинка бебето още да суче..!! Пък и имам лош опит с една позната, която реши да я отбива нейната госпожица на година и половина и беше голяма драма!! Та сега ще гледам около година, година и нещо да съм приключила!!! Все пак и аз съм човек не мога с години да съм денонощно до нея...Трябва и почивка.
Днес моята малка госпожица стана на цели 5 месеца!! Другият месец ще е на половин годинка...  Heart Eyes Кога мина това време малее???  

# 638
  • София
Е чак пък странно да суче над годинка... Stop

# 639
Еве, изобщо не съм искала да те нападам Hug. Извинявай ако е прозвучало така bouquet.
Номер едно беше толкова заклет кърмак, че нямаше никакъв шанс за заместено хранене преди годинката. В интерес на истината, замести първо следобедния плод, което по принцип не трябва, но така се случи, че след плод отказваше да суче Crazy. Около 8-9 месец ще да е било Thinking.

# 640
Sonyta това все едно аз съм го писала.С тази разлика че ние излизаме дори малко по-рядко.Първите месеци Вики постоянно ревеше,без значение къде се намира и ми беше по-лесно да го укротявам в къщи от колкото в количката.50 метра ги минавахме за половин час,на всяка крачка спиране,даване на биба,успокояване  ooooh! Сега е кротък,ама време все няма.Пък и близо до нас няма хубави за разходка места и обикаляме улиците Rolling Eyes

# 641
Гаргамелка ние имахме доста време червени нишки в памперса, които много ме плашеха, а лекарите ми казваха че не са притеснителни и най вероятно са от моите гърди. Аз тогава адях основно млечни продукти сирене мляко кисело, прясно, кашкавал, яйца.
Един месец сигурно поне спрях да ги и нишките изчезнаха. От два три дни пак почнах да ям, но в малки количества няма нишки ,но като че му се засилиха коликите.
,

# 642
Ние пък живеем в къща с двор, а количките ги държим в пристройка до къщата, превърната в гардеробна, имам и кой да ми докарва количката до входната врата, както и да забавлява беб, докато се кача до нашия етаж, за да взема нещо,... стига малкото зло да стоеше в количката. Rolling Eyes

# 643
  • Горна Оряховица
 Момичета от 3 дни бебка се буди в 3 (2.30; 3,30)  #Crazy. До сега вече 2м. ляга в 21 и става към 7. Какво й стана не виждам нито бяло, нито надуто по венците.Пръцка, вдига крачетата, но това си го прави всяка нощ към 5.ставам да дам биба и се успокоява. Последните дни обаче директно се буди и ми говори.не е в лошо настроение. давам бибата  и я местя на шезлонга до мен, за да не ставам. 2 часа не може да заспи ): Накрая вече се нерви, но не давам мляко защото вече 2м. нямаме хранене нощем и не искам да привиква пак.

# 644
Jeini може да не и стига кърмата/ам през деня. Ако е на кърма пусни я малко 2-3-4 нощи да суче и ще се регулират нещата. Ако е на АМ пробвай да увеличиш дозата на дневните хранения. Дано помогне.

Общи условия

Активация на акаунт