Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 981
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Забравих да споделя, че Сияна от 4-5 дни сяда съвсем самичка  Shocked Каката това го направи на 7 месеца, а Сиянчето на 5 и половина. Много ме изненада, макар че истината е, че тя от както беше на 2 месеца започна да се напъва и да проявява интерес към сядането  Wink За сметка на това мисля, че пълзенето малко по-късничко ще й се получи. Не й идва от вътре да го тренира много-много за момента. Каката на 6 месеца и половина си пълзеше на където реши. Явно наистина всяко детенце си е много различно  Heart Eyes
Иначе започнах вече и с кашите. Първата е оризова - безмлечна и безглутенова. Сияна много я хареса  Simple Smile
Дааа, времето лети, след седмица малкото ми бебче ще стане на половин годинка  Heart Eyes
Иначе ние сме от тези, които разходките ни теглят  Simple Smile Обикновено с компания. В общи линии между 11 ч. и 15-16 ч. сме навън с беба. Прибираме се, давам зеленчуково пюренце и пак излизаме, за да вземем каката от училище, да я водим на спортове и т. н.  Heart Eyes
Лека нощ, на всички мами и бебета  Hug

# 646
Хубавото е,че имаме гараж-коша стои в колата (аз съмпараноичка на тема софииски хлебарки).Свалям бебо екипиран,отключвам гаража,оставям бебо на задната седалка,сглабям количката и потегляме. За съжаление нямам компание и въпреки това и всички други процедури излизаме всеки ден от 12:30 до 15. Постоянно кръстосвам пътеки и улици,спра ли бебо се разшава. Чистота и подреждане ми е болна тема-обичам да е чисто и на мястото си...но докато бебо спи (макар 20-30 мин) подготвям чантата,моите дрехи и неговите,става,хапваме и бегом да ни няма...като се прибер отделям време за домакинство,ако няма време,то като си легне след баня-имам уникално иха прахосмукачка Simple Smile

За сега и аз мисля да се връщам след първата година-пари,контакти,служба ,безброй причини. Но ще видим.

Nedit само от прясното мляко и сиренето му става така-само кравето. Скашкавала няма проблем,како и от козето мляко.

# 647
  • Горна Оряховица
sisonder на кърма е. има 5 хранения по 160,170 мл. вечер и давам от седмица около 180, а е на 4.5 месеца. Личната ми каза да мамаля на 120  Joy защото ми повръща много,но не е от това. Ходихме на хомеопат и ни изписа разни неща за коликите, повръщането и задната хрема.Така де мисълта ми е, че едва ли не й стига кърмата (тази вечер дори не си изяде), а сутрин огладнява чак 1.5 ч. след като е станала.
събуди се пак 2.30, бях се въоражила с пансорал, мазнах я и заспа след 10 мин. Малко е неспокойна, но явно са зъби  ooooh!. Не ми се мисли до кога ще е така, дано скоро избие...Хайде оставям ви ще дремна и аз!

# 648
  • София
Уфф и при нас е така с зъбите...подути венци, зачервени...вече суче 5 - 10 мин и отказва, защото я боли. После 3 часа по - късно пак огладнява, а беше разредила тъкмо на 4...  Вчера на обедното хранене изяде едно бурканче от 190 мл с тиква и морков и опитах вместо мляко ( тумбака беше станал огромен!!  Mr. Green ) да дам вода..еми.. няма такова мръщене и плюене в стил "Мамо, какво е това фалшиво мляко, което ми даваш. Гадно е!!"  hahaha

Между другото вчера съседите под нас бяха решили да вдигат купон успях да приспя бебето в 23.00 после заради тях се събуди в 00.00 отидох долу говорих, молих...Спряха за 15 мин пак почнаха.. в 1.20 пак ми събудиха бебето..Тропахме им, викахме им.. Еми няма такова безобразие, щели сме били да потърпиме. Така ли???  #Cussing out
Обадих се на полицията и подадох сигнал. Момчетата обаче се държаха супер добре. Много доволна останах..Дойдоха 5 минутки по - късно без кола, обадиха ми се да сляза и да отворя входа. После ми каза да се прибера и да се правя, че ме няма. Аз обаче гледах сеир отвътре  hahaha И то не бяха извинения пред полицията, не бяха молби ( Не пишете глоба господин полицай, ние точно сега спираме съвсем сериозно!! ). Омекнаха гадовете - явно така трябва да се процедира с тях!!  Mr. Green Много съм щастлива и сега вече реших, че повече няма да говоря с тях, ако ми пречат директно полицията ще викам !!  Доста глоби ще отнесат но там, ако не всяка вечер то през вечер има скандали, пиянски изцепки, музики, глупости.. Така им се пада пък!! Crossing Arms

# 649
Sonyta  да имаше повод и да кажеш веднуж в месеца два пъти да се случи...ама щом ви тормозят перманентно. В нашият вход във всеки апартамент има поне едно куче. Аз нямам нищо против домашните любимци, но да пикаят по стълбите и стопаните да не го почистят.... #Cussing out да не говорим как слизат по стълбите тези над нас-все едно тичат в хола ни и непрекъснато лаят...не веднъж са събуждали Алекс. Но няма какво да се прави...

Чакам шефчето да се разбуди,да лапкаме картофче и дим да ни няма  newsm47 мама подготвила всичко и е на полусъединител за излизане  Joy

# 650
Sonyta Само така се прави  bouquet
И аз харесвам домашните събирания и купони,но винаги след определен час намаляме музиката.Пием,говорим си,смеем се,веселим се до сутринта...но без да пречим на целият блок.Като не искат да се съобразяват да плащат глоби!

Някой беше споменал че бебето му се буди през нощта в 2-3-4 часа.И ние сме така от два дена ShockedА от два месеца и повече даже си спи по цяла нощ.Какво му стана та сега се буди?Не са зъби. Rolling Eyes

# 651
Здравейте дами  bouquet

От вчера се нареждам и аз в групата на безасансьорните. Скоро взехме акт 16, но все още имаме проблеми с ЧЕЗ, та всяка зима (от ноември до април) сме без асансьор поради недостига на ток. На 6 етаж сме и не знам какви ще ги дъвчем. Имаме гараж, но е доста прашно и влажно, та съм в чуденка дали да оставям количката там.

Моето магаре обожава да пищи, горката ми глава, но пък бебешка много се забавлява : )
От 3 дена ми отказва млякото след пюрето, изглежда ще си замести храненето. За сметка на това започна да пие вода, а преди не близваше.

За гледането - ако имам възможност (т.е. ако шефа благоволи) ще си я гледам максимално дълго, майчинство + натрупан отпуск.

ppippi, и аз бях така объркана и реших да послушам педиатъра и да започна с картоф, но бебешка ясно показа, че няма да стане тая. Изчаках 2 дни и започнах от начало с тиква, от тогава ни върви добре. Та мисълта ми е - слушай детенце, започни с нещо и като видиш как се приема, ще прецениш най-добре : )

Sonyta, браво, така им се пада! Аман от нагъл народ.
Чудиш се за извеждането - според мен чак задължително не е. Излизайте колкото и когато можете. Аз когато беше кофти времето не съм излизала, но пък имаме тераса и гледах поне за 15 минутки да я изкарам. Ако нямаш тераса, може да я подържиш 5-10 минутки пред отворен прозорец, хем ще погледа навън, хем ще подиша : )

Jeini, при нас имаше същия период, за около седмица - будеше се по 3-4 пъти на нощ, сега е само един път, надявам се да изчезне и той. Не мисля, че е от глад. Или зъби, или просто някакъв период. Каквото и да е, надявам се да премине скоро и при вас, и при нас : )

Катериче, браво на Сияна, бързачка : ) А можеш ли да ми кажеш как стига до седнало положение? Моята палавница прави яко коремни преси, почти до седнало положение, но пък съм чела, че сядат като първо се обръщат настрани и от там се избутват. Иначе и тя така - от втория месец голям зор да сяда и да ходи : )

Хубав ден желая на всички, аз отивам да мисля как да сваля количка и бебе наведнъж  ooooh!

# 652
Нормално е да не предпочитат тиква пред картоф - тя е сладичка.
И Яница също пее на много висок глас- чували си вече гласчетата и затова. Пробват си способностите.
Аз не пропускам да излезем в това разкошно вриме - оставям пранета, пюрета, всичко и излизаме на слънчеви бани. И без това сме на 6 капки вит. Д, та трябва и да се печем, докато е хубаво времето.
Катериче, браво за сядането. пу-пу

Днес ядохме тиква с тиквичка, изяде ок. 100гр. и не я мъчих повече, но пък и не сукна особено след това. Много й хареса тази комбинация. Почти сме заместили според мен. Днес я усетих, когато й се докиха и сложих мокра кърпа пред нея... Хаххаха... Опасна работа. Хайде излизаме...

# 653
Защо сте на 6 капки?

# 654
Sonyta, подкрепям напълно реакцията ти. Аз бих няправила точно това.
Момичета, чела съм някъде, че излизането на вън на бебоците им спомага за образуването на серотонин в организма - хормон на щастието и жизнеността. За това за хора с депресии препоръчват разходки на открито, така че зарязвайте работата за вечерта и ги извеждайте дори на ръце пред блока за 15 мин. е ОК.
Jeini - и аз вече не мисля че не и стига, явно са зъби. И аз съм доволна от Пансорал.

# 655
Пилешко, Сиянчето сяда когато я сложа в полулегнало положение - на стола за хранене или в количката. Почти винаги го прави, щръква и започва да се оглежда. Много е сладка  Heart Eyes От легнало положение не може още  Wink Дано бързо да ви оправят асансьора, че мога да си представя каква мъка е, особено на това хубаво временце...
Приятни разходки на всички!  Hug Ние пак ще излизаме след малко да взимаме каката от училище  Wink

# 656
Привет мацки, едва насмогвам да ви изчета...

По темите ще гледам да се включа...особено за захранването, днес бях на у ще за родители, бе мн интересно, доволна съм, аз започнах с картоф, харесва и на беба/поне био картоф си намерих/. За мое учудване не се препоръчва моркова да е сред първите зеленчуци, ставали алергии към него...мисля сама да й правя и каши, и общо взето всичко аз, може би само пилешко пюре ще купувам, з тото нямам сигурен източник с пилета, като му дойде времето живот и здраве...поне се надявам да има по строг контрол все пак над тези в бурканчето....иначе мисля домашно пуешко и домашно заешко да си купя...ама те месета живот и здраве са чак нататък, разбира се...

Хубавата новина от нас е, че сме вече 2 кърмачки вкъщи, имаме си 4ри бебета още, с моето стават 5:) едно уютно, моята котка да има начин на главата ми ще ги роди и ме преследва докато не си ги роди всичките...и сега са ми наредени едни пухенца, толкова са милички...като ги покажа на беба са й мн интересни, защото нали мяукат:)

Този първи клас с баткото да ми е жив и здрав ми спира тока...всеки си иска своето внимание, не знам майките с първолаци вашите деца толкова лесно разсейващи се ли са, моето е цар...а иначе е умно детенце, не защото си е мое, но определено не е глупаво...но си личи, че още няма 7 г, нали ми е в края на годината той...

Докато не съм забравила, имам въпрос конкретно към Мимко и Еле, както и майките с колички АБЦ дизайн - вашият следващ кош, не този за новороденото, има ли покривало за крачетата? Аз си я купих на старо и е без. Ново това покривало е 50лв. Има разни стандартни, но искам да е такова, което се захваща за самия борд като оригиналното, защото кумицата ми се оплаква, че нейното много се смъква иначе...

Ако някой съсед вдига шум и ми се прави на интересен като помоля да не прави така, и аз викам полицията и толкова-ред за всички трябва да има...

Колкото до връщането на работа, много ми е болна тема. Ще скрия текста, че е дълъг -
Скрит текст:
Много се издразних на едно изказване на Калфин, че нямало да се увеличава майчинството след първата година, защото това не стимулирало майките да се връщат на работа...супер, ама има ли осигурени ясли, в които за 5 деца най много да отговаря 1 човек, а не за 24 деца 1? има ли пуснати програми, по които да се отпускат пари за детегледачка? няма нищо такова...Ама има ли българки будали да бързат да работят - има, щот кой ще гледа моите любими циганета.

Освен това, моля майките със средно образование, много ги моля да не се сърдят, но забелязвам една ужасна тенденция - нямам нищо против тях, но аз съм вишист, и излиза, че момиче, работило в магазин като продавач може да си позволи да си пусне болничен още през бременността след 2я месец, и да е в майчинство докато детето й стане на 2г и й минат отпуските, защото и при някои доходите тогава са по-добре от заплатите им, а аз с образованието си, трябва да се гърча до дупка, защото няма кой да ме замести, нито пък мога да стоя толкова дълго в майчинство, ако искам после да ме върнат на работа...не е справедливо и за едните, и за другите - защото майката със средното образование и майката със висшето образование - много малко работодатели плащат реални осигуровки - и двете майки, се чудят какви схеми на оцеляване да мислят...

и след като всички протестират, чудя се на нас, майките  - я да грабнем ние количките и децата, да блокираме ние пътищата, да видят управници и всички, че гаврата им започва още от появяването на българина в пелени и това, че едва ли не си задължен да раждаш в частна болница, ако искаш човешко отношение към себе си...аз пак съм много емоционална, моля да ме извините...

Иначе мами, не го усещам как лети това време...обожавам усмивките на беба, малките й пръстчета, които проверяват състоянието на предните ми зъби, разтегливостта на устата ми и желанието й да ме остави без коса на главата...Децата са благословия и благодаря на Бог с какви прекрасни безусловно даващи любов мъници ме е дарил...

Стискайте ми палци, момичета, да осъществя една своя дълго отлагана мечта...да намеря времето за нея...искрено се надявам да успея:) целувки на всички

# 657
  • София
Къде ходиш на училище за родители? Стискам палци за мечтата Praynig

# 658
Кашмирче това бе организирано от списанието моето дете-в сайта им има програма по градове. Много е приятна главната редакторка

# 659
Вит. Д - Мека ни е фонтанелата, недостиг на вит. Д. И ортопедът я видя на ехограф - все още костите й нямат ядра. Но и педи и ортопедът не го отчетоха като проблем, а като нещо съвсем нормално. Та вит. Д и слънчеви бани (основно гледам да й пека челото и главата).
 piletta Честити бебета!! Ам, за количката - също я взех на старо и за коша 6+ няма покривало. Яница ще я задържа още месец-два в легналия кош. Но надали повече ще мога.Надеждата ми е, че когато извадя другия(когато и да е) да е топло и да не ми трябва. Иначе тези дни същия въпрос се надигна у мен. Не ми се дават 50лв за парче плат, но пък аз съм човек, който не харесва нещата да са събрани от 100 места, а да са в тон по всички параграфи - материя, цвят и т.н. Ако намериш нещо на по-сносна цена да ме осведомиш и мен Simple Smile Peace
Стискам палци за мечтата Hug, и тайно се надявам да работите за следващо бебе Party Praynig

Утре съм решила да въвеждам  бананова каша в 18ч. Няма смисъл да давам 60-90 АМ. По -добре лека- полека да движим по  палитрата от вкусове, която предстои.

Забравих да ви кажа - снощи имахме колики Rolling Eyes Хем нямаше нова храна. Ем дадох малко еспумизанче, сложих я по корем, повърна, взе да пее и така до 3 часа Laughing Май ще я влечат нощния живот и  кръчмите - седи до късно, пее, употребява медикаменти и повръща.  Joy Joy ММ ми казва, че съм луда. Но пък ако не съм луда няма с Яница и двете да сме щастливи и доволни.

Хайде ще цедя манджа и после чип. До утреее

Общи условия

Активация на акаунт