Златна есен иде вече, гука Юнското човече.

• 40 988
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • в матрицата
Добър ден! Ние сме от 5ч на крак, и чак сега заспа дзверчето  Mr. Green. Ужас, с тоя режим няма дълго да издържа. Карина се буди към 5ч, но си кротува, докато не се появи как и към 6 ч. Е, тогава започва такава игра, а аз се чудя къде да се свия да предремна още 20 мин, ама не!
Ние нощно хранен ту имаме, ту не. Номерът с бибата не минава, ако е гладна, така се ядосва, че и давам биба. През деня много лесно заспива в количката навън и може да спи по 3ч. Но, в къщи не се получава вече. Абе всеки ден е различна. Вечер след баня си заспива много лесно сама в леглото.
Айде , отивам да полегна, че после трябва и задачи да решавам с каката, ужас!  ooooh!

# 586
  • Пловдив
Комбинирани са факторите. Вчера реших да не я насилвам да заспива, докато сама не реши. Заспиването беше по-спокойно - към 23 часа, но скоро след това се събуди с рев. Намазахме с Пансорал, гушнахме се и пак заспа - поне нямаше истерия.
За нощното хранене - понякога бибата успокоява, но то е само, когато няма глад. Давам биба успокоява се, после пак и т.н. и накрая вече това не може да я успокои. Започва да се мята без да плаче и да плюе бибата, ако в такъв момент не дам да яде - следва плач. Реших да не я чакам да плаче през нощта и като започне да ми се мята много и да си плюе бибата, направо предлагам храна. Цока и заспива доволна. През нощта след първоначалното заспиване няма повече истерии.

# 587
  • athina
И АЗ В КЛУБЪТ НА РАНОБУДНИТЕ.
СНОЩИ МАЛЧО ЗАСПА В 8.45 В 3Ч.СЕ СЪБУДИ ГЛАДЕН,ВЗЕХ ГО ПРИ МЕН НАХРАНИХ ГО И В 6часът нашият кукуряк започна да си пее и мърмори,трябваше да стана и да сменя памперса и се разсъних нацяло.АЗ веднъж стана ли сутрин не мога да си легна пак.И така направих си кафенце,изпратих мъжо на работа,сготвих.В 7.30ч.малчо пак гладен-хапна и от тогава не е заспивал.ХЕМ е крив и му се спи,хем не заспива.
Както сте писали,номерът с бибата през нощта не минава всеки път.И аз избягвам да го изнервям през нощта,пък и нали казват,че нощното кърмене спомагало лактацията та гледам да не го пропускам.Естествено няма да го будя,ако не се събуди сам.Наистина на мамите с 2-3деца им е по-трудно,но опитвайте се да си лягате възможно по-рано,че да успявате поне малко да зареждате батериите hahaha
И моят сладур ако го слагам да спи преди да му е дошла музата се изнервя МНОГО.Сега практикувам обратното-чакам да му се приспи МНОГО и тогава давам бибата,завъртам го на една страна и до минута е заспал.
Както е писала СУЗА-ден с ден не си приличат,и е съвсем естествено-ние всеки ден в едно и също настроение ли сме?

ХУБАВ ДЕН!!!

# 588
Привет и от мен!
Нашият прекрасник има чудесен режим, но държи да спи само и единствено на легло. Разходка с количка е мираж Sad.
Връщам се да ви чета, че ви изпуснах.

# 589
Здравейте мами,

Днес пробвахме картофче. Има снимки, тати беше с камерата, абе...голямо шоу. Аз казвам АМММ отваря себедно усте и лапка, обаче после започва да бута с езиче и да прави балончета...всичко в пюре...
нощното кърмене вече направо ме скапва. Става в 1 после в 4-5, после  8. Рядко се отдава възможност да дремна през деня, вече даже и не лягам- тъкмо се унеса и малчо се събужда и после ми е кофти:

Купихме си космонавтче от Хиппленд-34лв. Има разпродажба в НМ, който се интересува. Имаше доста хубави неща за бебенца

# 590
  • София
Явно всяко бебе си е за себе си.... Аз съм захранила и почти сме заменили обедното папане с пюренце.. давам морков + тиква, морков + картоф ( интересното е, че картофа категорично отказва да яде - не зависимо как е примесен го усеща и плюе.. ).. Ама ми е толкова лакома милата направо.. В момента в, който види лъжицата директно отваря устата и чака.. следи ме плътно какво правя, как правя..Много е забавно - имам чувството, че и две бурканчета да дам ще ги изяде и за още ще пита!! Mr. Green

Иначе ляга към 23 - 00:00 като гледам след яденето, което се пада между 19.00 и 20.00 да я държа будна ( тя не, че иска да спи де!! ) и после баня, евентуално чистя ако има сополки, масажче, папане.. и директно заспива.. Ама е много гадно нещо навика..Тази вечер спа цели 9 часа!! Легна в 23.00 и стана в 8 сутринта, а аз през това време се събудих в 2.00, после в 5.00, после в 7.30 притеснена какво става и защо е толкова тихо!! Въртях се... станах, легнах.. пак станах..проверих - спеше..после тъкмо  да легна пак и тя се събуди нахраних, смених памперс и пак заспа, докъм 11.00 плътно.. През това време палачинки сготвих, чинии измих, пуснах пералня, че даже успях и до магазина да отида... Laughing

Mimko Сега чак видях, че си се върнала...  Embarassed Макар и със закъснение - Добре дошла отново!!!  Heart Eyes

# 591
  • Пловдив
Оххх
Тежка нощ пак! Този път истерията беше при събуждане и хранене към 2,30 и продължи до 3,30-4 часа сутринта. Пак мятане, ревове и т.н. Пълна програма. И аз и баща ѝ щяхме да изкукаме. След това в 8,30 вече е кукуряк - свежа и будна, а ние  #Silly smile3517 #Silly баща ѝ и ще работи и днес.

# 592
Здравейте.Аз уж щях да съм по-редовна ама не се получава.Рядко имам време за комп.Влизам за бързо в ФБ и толкова.Иначе при нас всичко е наред(минахме през е коли и АБ гентамицин).Мартин е ок хапва си с апетит АМи се опитваме със захранване.Не е от ранобудните спи от 22-22.30 до 7-7.30.
Немога да разбера вчера си хапна с кеф морков,днес неиска.

# 593
  • София, Манастирски ливади
От два дни се каня да пиша и докато се натуткам и забравих и теми, и аз какво исках да пиша... ooooh!

poohito, жал ми стана за вас с ТМ...понякога се чудя от къде намират сили тези малки мръвки да не спят, да реват така истерично или да си играят нощем???
Мога да кажа, че Магдалена е спокойно бебе, но и тя си има своите "кризи", дневни и нощни "изяви"... Бибата помага, но не и когато наближава време за първото хранене сутрин. Тогава през 5-10-15мин съм надвесена над нея да я бутам. Тя хапва последно към 22:30, а първото хранене е в 7:00.
Днес по наша вина си обърка графика за спане и изкара 5 часа без да си затвори очите дори за миг. Няма нужда да ви обяанявам каква истерия беше накрая  Crazy

Така като чета повечето от вас вече са захранили. Ще черпя опит, идеи и ситуации на готово от вас  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Още не съм решила кога да започвам и аз. Бях си наумила след навършени 6 месеца, но това ще е декември. А тогава освен, че трябва да й слагаме гадната 6-валентна ваксина, предстоят и празниците и хич не ми се струва подходящ момент. Може би ще е по-добре към края на 5-я месец, т.е към края на ноември... Thinking Ох, незнам как да постъпя?!?
Също така съм любопитна за захранване да пробвам по метода "захранване водено от бебето"...Някой от вас има ли отзиви или познати, които да са пробвали, или вие какво мислите по темата? Не мога да преценя дали има и до колко смисъл и логика  newsm78

Отивам да обърна внимание на голямото дете, че съвсем съм я отсвирила последните 1-2 седмици  Sad Confused

# 594
Здравейте мами,

Аз използвах уикенда докато е ММ удома да се занимава с малчо аз да овтметна някои задачки,които няма как през седмицата-подстригах се (доста късо,мъжки фасон горе долу  Sunglasses но пък ми е лекичко и удобно, без това ходя само вързана,пък и косата започна да ми пада; смених гардероба на зимни дрешки. Останаха  бая задачки,ама...

Днес малчо хапна 80гр пюренце-да не се хваля,ама мн добре го направих. Без зрънца ,супер гладко Simple Smile слагам само малко кърма и преварена вода ако не е достатъчно рядко. Лакомо лапкаше и мисля,че утре ще си похапне цялото количество. Аз давам след това и кърма и двете гърди и всичко се изяжда  Joy Къде го побира всичко това туй дете?В сряда ще ни правят ваксина и не смея да давам друго преди това.

Момичета вие колко дни преди и след ваксина няма да въвеждате нова храна?

Пухи,сигурна ли си,са зъбки? И при нас беше същата драма и се оказа,че не се наяждал младежа. Иначе абсолютно същото-става  2,заспива в 4 и става пак в 5 за лапкане.

Браво на бебчетата сдълги нощни паузи ! Ние все още си спазваме графика 21,2,5 часа.

Днес станахме на 5 месеца...кога отлетя това време...сякаш вчера разбрах,че съм бременна  Hug

За сега това от нас!

# 595
И аз ви чета с интерес относно захранването! Но и мен ме интересува какво ви е мнението за захранването, водено от бебето. Някой ще захранва ли така, кога мислите да започнете и с какви храни?

# 596
Гаргамелка ти нали дохранваш, тогава защо не спи? newsm78 Сигурна ли си, че даваш достатъчно количество?
Sonyta това е гадно с картофа..Яница е така с моркова. Добре заварила Simple Smile
poohito много ви съчувствам Embarassed. И за пореден път се убеждавам, че тези зъби правят бебетата на луди калинки и нас покрай тях. Та аз се моля за лек период, че ни предстои.
Хора, не разбирам каква е тая паника с даване на нова храна преди и след ваксина? Яница опита сок от ябълка за пръв път в деня, в който я ваксинирахме.А аз се усетих след 3-4 часа. Нищо й нямаше. Най- много някоя колика да стане, или имате друг по- сериозен повод за това отбягване? Педи нищо не ми е казала.. newsm78

Яница категорично ми отказва пюре с морков. Не я кефи. Борба е, чак плаче с яд. Днес беше на картоф с тиква, а следващите дни ще й дам тиквичка. Баща ми ми купи сокоизстисквачка. Много съм доволна. Сега за 1 мин. и десертът ни е готов.
Доста ми намаля кърмата или Яница я мързи не зная - почти попреминахме на АМ. До обяд не дохранвам, но в 15 и 18  ми суче едва по 5 мин и се ядосва.Но пък се радва на шишето и как иначе. Интересното е, че вечер в 12 й цедя за следващия ден за 21ч., та в 12 си изцеждам 100-120. Странна работа. Целувки! Ще прочета за безглутеновите каши, че скоро предстоят и ще спя. Цункам ви.

# 597
Гаргамелка ти нали дохранваш, тогава защо не спи? newsm78 Сигурна ли си, че даваш достатъчно количество?
Sonyta това е гадно с картофа..Яница
Хора, не разбирам каква е тая паника с даване на нова храна преди и след ваксина? Яница опита сок от ябълка за пръв път в деня, в който я ваксинирахме.А аз се усетих след 3-4 часа. Нищо й нямаше. Най- много някоя колика да стане, или имате друг по- сериозен повод за това отбягване? Педи нищо не ми е казала.. newsm78

Не съм сигърна, че давам достатъчно Sad но пробвах и повече и пак същото. А суче от мен около 20 мин...ще питам педи какво да правя сега като ходя. Той е лакумуя и няма да се учудя и ако преяжда. Весел и доволен е след като си е хапнал. Май момченцата по- не правят дълги нощни паузу ( поне тези, които познавам), но пък всичко си е и до бебче Simple Smile

За ваксината и нова храна знам, че е добре да се процедира така за да може ако бебчо даде алергична реакция да знаеш от ваксината или новата храна.

# 598
  • athina
ДОБЪР ВИ ДЕН!!!

КУРАЖ НА ВСИЧКИ МАМИ С РЕВЛИВИ И НЕСПОКОЙНИ БЕБЧЕТА.ПОЖЕЛАВАМ МНОГО,МНОГО БЪРЗО ДА ОТМИНАТ ТЕЗИ ТЕЖКИ МОМЕНТИ.

ОТНОСНО ЗАХРАНВАНЕТО ВОДЕНО ОТ ДЕТЕТО-МОЖЕ БИ АКО ЗАХРАНВАХМЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО БИХ ГО ПРОБВАЛА,НО СЕГА ПРЕЗ ЗИМАТА НЕ БИХ СИ ГО ПРИЧИНИЛА.МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВА,НО ОТ ТОВА КОЕТО СЪМ ВИДЯЛА КАТО КЛИПЧЕТА НЕ МИ ДОПАДНА "ИГРАТА" С ХРАНАТА И ДА Я ГЛЕДАМ РАЗМАЗАНА НА ВСЯКЪДЕ.
УТРЕ МАЙКА МИ ЩЕ НИ ИДВА НА ГОСТИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ТА СЪМ СЪС СМЕСЕНИ ЧУВСТВА.ОТ 18 ГОДИШНА НЕ СЪМ ЖИВЯЛА С РОДИТЕЛИТЕ СИ ММ СЪЩО И МАЛКО МЕ Е СТРАХ ОТ "СБЛЪСЪК НА ПОКОЛЕНИЯТА"НЕ,ЧЕ ЩЕ ГО ПОЗВОЛЯ ДЕ,НО КАКТО СЕ КАЗВА-ЩЕ ПОЖИВЕЕМ И ЩЕ ВИДИМ.

ЛЕК ДЕН ЗА СЕГА  bouquet bouquet bouquet

# 599
А преди и след като роди къде живя?
(Може ли да те помоля да не пишеш с главни букви, много е дразнещо и натоварващо за четене, също така се приема за крещене?)
Ние сме много далече до захранването, аз и не бързам, има време. Чудя се понеже ще се падне точно около новогодишните празници дали да не изчакам 2-3 януари, когато се предполага, че хората ще са изтрезнели и адекватни за работа Thinking. Страхувам се от алергична реакция и евентуална адекватна помощ.
Нова година къде планирате да посрещнете? Въпросът ми е насочен главни към кърмачките, които няма как да се отделят от бебетата. На нас ни се иска да отидем на вила, но сме единствените с бебе и малко дете и другите няма да се съобразяват с тях, вкъщи не ни се стои, питахме във вила Малина на Боровец, казаха ни за 3 нощувки без ядене, без панична вечеря - 740 лв, еми, сори. Почти толкова ни беше първата почивка в Гърция за 7 нощувки със закуски и вечери миналата година. И още търсим варианти.

Общи условия

Активация на акаунт