Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 200
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Благодаря,Уми.За сега е по-добре и вече час спи спокойно.Не знам дали си въобразявам,но сякаш Вентолина подейства.

# 106
Да, наистина, какво значение има откъде го е лепнал? По-точно от кого го е лепнал. Все едно някое детенце (или родителите му) нарочно са го направили, специално за да разболеят детето ти.

А че имунната система на детето не смогва да се справи, ясно от какво е. Не бих давала химии, когато може да се поддържа детето здраво без тях. Отделно, химиите натоварват черния дроб, а при малко дете не мисля, че е препоръчително...

Ако искате нещо, което ще има ефект, само че не знам дали може да пребори приемът на месо... опитайте http://www.daflorn.com/biomilk-honey.html . Пробиотик. Моя приятелка дава това на детето, абсолютно безвредно, без излишни химикали и глупости, само не знам на вкус какво е, тя казва, че било между приятно и никакво, и го смесва с вода или сок. Детето й не се разболява много често, въпреки че яде месо. Горе-долу веднъж на 3-4 месеца боледува и то кратко, не по цяла седмица. Поне доколкото знам де... Преди година беше много болнаво, затова ми направи впечатление.

# 107
Аз също издирвам откъде моето е лепнало поредната гадост - за да мога в бъдеще да избегна евентуално разболяване.  Peace

Оня ден говорих с госпожата от детската, та тя сподели, че едно детенце от групата постоянно го водят кашлящо, но с гадна кашлица, както се изрази тя. Самата тя не можела да го върне, постоянно казвала на родителите колко много и често кашля детето им, но въпреки това те продължавали да го водят. Сега от месец отсъства - направило бронхит или пневмония, от това нелекуване на кашлицата. Rolling Eyes Та да не се чудя откъде се разболява детето ми, което винаги здраво пускам на градина, без грам кашлица.

Сега в сряда, живот и здраве, го пускам отново и се моля да не лепне веднага поредната гадост...

# 108
  • shumen
Хесус,аз болно дете не завирам в здравите,но на някои явно не им пука.
Тета,и аз съм като теб.Дано сега като го пуснеш Бобчо на детска да изкара по дълго без да се разболее.
При нас кашлицата намаля,но като легне се започва пак.Кашля,че чак се събужда и му се повдига направо.

# 109
Точно и аз щях да пиша, че има значение от къде се разболяват децата. Обикновено едни и същи си водят болните деца при здрави. После като станат големи пък ходят и така на работа. Кашлят и кихат срещу хората. Хигиена нулева.

# 110
И аз ходя болна на работа. Мен няма кой да ме замести. А и да има, щом не умирам, всичко е наред.

# 111
Точно и аз щях да пиша, че има значение от къде се разболяват децата. Обикновено едни и същи си водят болните деца при здрави. После като станат големи пък ходят и така на работа. Кашлят и кихат срещу хората. Хигиена нулева.
Добре без да се заяждам,но като разбереш от кого се е разболяло,какво правиш?И как си сигурна,че се е разболяла точно от Пенка,а не от Гошко,Тошко или останалите 5-6подсмърчащи и кашлящи?Щото ти ги виждаш на вратата за 5мин.,а аз съм в картинката цял ден и за мен 3 от 20 са здрави?То малко като вица за циганката и боба...
Джизъс,ти боледуваш?!?!

# 112
Джизъс,ти боледуваш?!?!
Да, просто по-рядко, защото не си тровя организма с мърша. Преди 2 години есента бях болна.

# 113
  • shumen
Хесус,боледувала.Ама то това не може да бъде.
Уми,при нас в детската всеки ден ги проверява сестрата дали са болни и чак тогава ги пуска вътре,но не казвам,че и от там не може да го е лепнал.Това момиченце от площадката просто ми направи впечатление,че на другия ден го нямаше и като срещнах бабата случайно я попитах къде е и тя се усмихна и каза,че е болно.

# 114
Jesus... ,дай примерното дневно меню на вашето семейство да видим какво ядете  Peace

# 115
Не го зная тоя виц, но става въпрос, че има персони, на които не им пука много за околните. Учителката на една от групите в нашата ЦДГ скоро се жалваше, че 3 дни водят дете със сополи до коленете и 3 дни майката се инати и носи бележка, че е здраво. Аз както казах болен никъде не го водя. Но за сметка на това, близки познати идват най- редовно болни. Аз съм с 2 деца, големият е на 4 години и 2 от тях го вадих все от калта. Малкият е на 1 година и се заразява от  баткото вече 3 пъти лошо. Така, че пука ми и за Тошко и за Гошко защото е редно при инфекциозни заболявания да си стоим в къщи.
А от както им теглих една М...... А на лекарите сина ми е доста по добре, пак се заразява, но ги кара по - леко. И аз станах по - смела и имам си вяра в това , което правя.
Дано по - малко пишещи тук да има. Информация има много, четете и не бързайте с химията.

# 116
  • UK
Здравейте   bouquet
Ако мога и аз да се присъединя с двете си близначки.
Сега сме хванали някакво вирусче   Crazyooooh! То ни обзаведе с температура, кашлица и мноооого сополи. Давам им, по една аптечка лекарства, добре че пони температурата не е налице  Rolling Eyes

# 117
Jesus... ,дай примерното дневно меню на вашето семейство да видим какво ядете  Peace
В какъв смисъл какво ядем... ядем храна. Примерно меню няма, всеки ден се ядат различни неща. Безбройно много видове манджи от типа на гювеч с най-различни съставки (дали ще е нормален гювеч, или някоя по-интересна манджа, например тофу със зеленчуци, или една, която включва царевица... не съм ги кръщавала), зеленчукова мусака (поне 3 вида), кюфтета от най-различни неща - леща, спанак и ориз, картофени и т.н., супи никой у нас не обича, но да ги спомена, че съществуват... всякакви неща ядем, не ограничаваме по никакъв начин храната вкъщи. Гледам само да е балансирано, например няма цяла седмица да ядем храни богати на желязо, ако това значи да ограничаваме фосфора... и т.н.

# 118
В какъв смисъл какво ядем... ядем храна. Примерно меню няма, всеки ден се ядат различни неща. Безбройно много видове манджи от типа на гювеч с най-различни съставки (дали ще е нормален гювеч, или някоя по-интересна манджа, например тофу със зеленчуци, или една, която включва царевица... не съм ги кръщавала), зеленчукова мусака (поне 3 вида), кюфтета от най-различни неща - леща, спанак и ориз, картофени и т.н., супи никой у нас не обича, но да ги спомена, че съществуват... всякакви неща ядем, не ограничаваме по никакъв начин храната вкъщи. Гледам само да е балансирано, например няма цяла седмица да ядем храни богати на желязо, ако това значи да ограничаваме фосфора... и т.н.
Благодаря  Peace

# 119
А това тофу дето го споменаваш през пост  Laughing е толкова отвратително на вкус, че не знам нормално дете въобще как ще го вкуси. А да не говорим, че соята като продукт в кухнята по никакъв начин не мога да си я причиня - надявам се, си запозната, че тя, наред с царевицата и рапицата са в най-голяма степен ГМО-култури. Но да, разбирам те - все пак от някъде трябва да си набавяте и белтъчините. Мне, предпочитам си "мършата", по-сигурна е здравословно в дългосрочен план.

Общи условия

Активация на акаунт