Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 233
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
А това тофу дето го споменаваш през пост  Laughing е толкова отвратително на вкус, че не знам нормално дете въобще как ще го вкуси. А да не говорим, че соята като продукт в кухнята по никакъв начин не мога да си я причиня - надявам се, си запозната, че тя, наред с царевицата и рапицата са в най-голяма степен ГМО-култури. Но да, разбирам те - все пак от някъде трябва да си набавяте и белтъчините. Мне, предпочитам си "мършата", по-сигурна е здравословно в дългосрочен план.
Говориш глупости, мила. Прочети малко за мършата - http://www.zemianazaem.com/archives/117

Изключително вредно е да се яде мърша. Децата постоянно са ви болни, че и вие чувам боледувате всяка година, което е... абсурдно.

За вкусът на тофуто... то и чист печен картоф не е вкусен, но като го направиш с подправки или на манджа, си е чудесен. Същото с тофуто - тофу със зеленчуци е нещо подобно на гювеч. Ти да не си представи една филийка тофу, и отстрани до нея зеленчуци? Смесени са и сготвени.

Соевите продукти са 10 пъти по-богати на калций от млечните. Този калций се усвоява, за разлика от калцият в млякото, който се усвоява до третата година на човека (с други думи след 3-годипна възраст не само няма смисъл да пиеш мляко, а дори си вредиш, защото млякото създава киселинна среда в организма ти и, за да балансира с алкална, организмът извлича калций от костите и зъбите, за да регулира киселинността. Така че... губиш калций). Очевидно не знаеш и какво представлява процесът ГМО, за да се плашиш толкова.

Казвам ти, и не само на теб, всичко е до информираност. Трябва да се информираш, за да знаеш какво правиш. Всеки един месоядец е изключително неинформиран, за да продължава да прави нещо толкова вредно, жестоко и не на последно място - гнусно.

# 121
Добре ,разбрахме идеята вече , но смятам ,че няма нужда да се впускаме пак в пост след пост кой с какво се храни ...

# 122
Джийзъс, аз съм била и веган и боледувах по същия начин. От здравословно хранене се интересувам откакто се роди детето, тоест осем години. Писала съм, че с определени режими сме постигали при нея много добри резултати при кожни проблеми и болки в корема. В крайна сметка обаче си боледува по един и същи начин-лятото вкъщи не боледува, зимата на училище/градина боледува. Минали сме през някои много критични ситуации, прилагала съм какво ли не-не само промяна в храненето, алтернативна медицина, наблюдения на моето поведение и семейната среда и т.н. Единственият ефект дотук е, че се научих да не вярвам на лекарите и да проверявам критично всяко нещо, което ми казват и по този начин да спестя голяма част от химията.

# 123
  • shumen
Рали,и аз съм като теб.Предпочитам си мършата пред соята и другите,който е изброила Хесус.
Лисе,права си.Май е най-добре да спрем до тук със споровете със Хесус,защото иначе няма да се отървем от нея.
При нас хремата спря и остана една остатъчна кашлица.Явно този път понеже давам Самбукуса затова го изкарахме по-леко вируса.

# 124
Пролетен дъждец  Peace

# 125
  • Варна
Примерно меню няма, всеки ден се ядат различни неща. Безбройно много видове манджи от типа на гювеч с най-различни съставки (дали ще е нормален гювеч, или някоя по-интересна манджа, например тофу със зеленчуци, или една, която включва царевица... не съм ги кръщавала), зеленчукова мусака (поне 3 вида), кюфтета от най-различни неща - леща, спанак и ориз, картофени и т.н., супи никой у нас не обича, но да ги спомена, че съществуват... всякакви неща ядем, не ограничаваме по никакъв начин храната вкъщи.
Не е тук темата, но аз сериозно се интересувам от рецепти и идеи за манджи, без грах, щото като го види и казва "това няма да го ям", без зелен боб, да не преобладава оризът или чушките... Чудя се какво интересно да му забъркам. Почти единственото, което се радва на успех е пюре от картофи, броколи, масло и мляко. Ама не може все картофи да нагъва... Аз хич не умея да измислям менюта, много съм зле...
п.п. мойто май кашля от хустагила... тази нощ имаше много храчки и сутринта викам чакай да му дам малко хустагил, нали улеснявал отхрачването. Е като почна да кашля, братче! Точно като преди 3 дни - без да спре, суха, дразнеща кашлица, ще се удуши. В същото време весел, та не е нещо спазъм или подобно, просто не може да спре да кашля! и така 2 часа докато се сетих да му дам ериус. Знам, че тук казвате, че действа с натрупване, но при него действа моментално. До половин час кашлицата престана. Преди 3 дни пак с това го спасих накрая, след цял ден кашляне се сетих че имам в хладилника и му дадох. Но и тогава 2 пъти поне през деня давах хустагил. Вчера и онзи ден не съм давала и съответно не кашляше. Та като гледам аз ще си го пия, на малкия повече няма да го дам!

# 126
  • shumen
Месечинке,при нас какъвто и сироп за кашлица да дам го разкашля още повече.Затова вече отписвам всякакви сиропи за кашлица.

# 127
Очевидно не знаеш и какво представлява процесът ГМО, за да се плашиш толкова.

Не, нищо не знам  ooooh! по стечение на обстоятелствата съм зооинженер и доста съм чела и за соята, и за ГМО като цяло. Достатъчно, за да имам мнение. И то не е положително. Ама ти си яж тофуто и бъди щастлива. Макар, че се съмнявам в последното - щастлив човек не може да звучи толкова комплексирано и до откат да повтаря пълни глупости, че и да проповядва даже  ooooh!

# 128
Гмо от една страна и фитоестрогените от друга при соята. Става за от време на време, но при деца не бих включвала редовно в менюто.

# 129
Всяка крайност е вреда. Ясно е, че ние сме това, което ядем. И аз не бях боледувала отдавна, но от както големия ходи на Д Г ми само вируси влачи това дете.

# 130
  • в огледалото на живота
Джизъс,извОбще не си запозната със ''здравословната ''соя  и тофутата да ти кажа аз.... Laughing
Скрит текст:
Аз съм с автоимунно заболяване и последните няколко години доста внимание отделям на това ,което слагам в устата си,а и на масата за всички ни.
Няма обаче аз да съм тази дето ще те просветли,колко вредно е да даваш на децата си соя,вместо месо и мляко.

У нас на първо място в хранителната пирамида са плодовете и зеленчуците.Следват ги зърнените храни/по възможност безглутенови/,мляко и млечни произведения в достатъчно количество... Mr. Green ;пилешко месо и риба поне 2 пъти седмично и най-накрая въглехидратите,като можем и без тях/просто за разнообразие/

Дъщеря ми е почти на 6г.За тази си част от живота е пила цифром и словом 2 пъти АБ /споделяла съм защо по наложителни причини/и смея да твърдя,че изобщо не е боледувала/изключвам някой друг сопол,който улавям веднага и действам както знам с него/.
След като навърши годинка и до ден днешен в менюто и ежедневно присъства отровата мляко.... hahaha по 1,2 кофички дневно.
Предпочитам мършата ,нездравословната храна  и здраво дете,както ти описваш,отколкото ГМО-та и пълнители ... Joy

# 131
  • shumen
Дев,моя и той обича и пие доста мляко и това ми харесва.
При нас и кашлицата изчезна почти и от утре си го пускам на ДГ.Да видим колко дълго ще изкара здрав.

# 132
Месечинке, миналата година четох някъде за сиропите за кашлица - имаше нещо, че ако е суха, се дават един вид сиропи, ако е влажна - друг... ама пусто, не помня какво беше.  newsm78 Нещо за подтискането и подпомагането на кашлицата беше. Едните сиропи са отхрачващи и май се даваха при суха кашлица, за да подпомогнат отхрачването. А когато е много "продуктивна", се даваше нещо леко успокояващо, за да не се задави съвсем детето от секрети - но и да не се подтискат, че иначе остават вътре и може да стане по-лошо. Дано да съм се сетила правилно.  Embarassed Ако някой е наясно, моля да ме коригира!!!

# 133
Моите деца също ядат мърша регулярно и между втората и третата година спряха да боледуват (имат само хрема рядко), нито температури, нито кашлица, нито стомашни вируси - НИЩО.

# 134
  • София
Всички домА сме мършоядни,  нЕма ли мърша лошо. Соята пък за мен е абсолютише противопоказна.  Люцерна не мога да ям.
А е много кофти да направиш детето си зорлем веган. Това е лично решение.  Нека като порасне то само реши дали ще е веган .
Днес мойто по- голямото тръгна на градина,  да видим колко ще изкара.
Аз влача една настинка втора седмица.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 08:49 от magnet_for_happiness

Общи условия

Активация на акаунт