Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 255
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
И моето днес го пуснах,но нали и в петък беше за малко,та бях на тръни почивните дни,обаче е добре и тия дни на градина-няма как.
Според мен няма значение много дали се яде месо или не-до дете и организъм си е боледуването,понякога и неадекватното лечение усложнява нещата,но моето пък като не е много месоядно(мършоядно) пак си боледува...Плодове яде долу-горе,зеленчуци по-рядко,но като цяло е злояд и яде доста малко неща от гледна точка на разнообразието.Скоро прояде ориз,а картоф не близва,спанак на супа яде,червени манджи не яде,белите и тях толкова,абе в чудо съм се видяла и сега злоядството му ми е виновно за боледуванията  ooooh!

# 136
Ох, престанете да наричате месото мърша. Уж не искате да влизате в тона на госпожата, а всеки пост е с тази мърша. Просто отврат.
И във връзка с вредните храни прясното краве мляко при деца над 3г, че и под изобщо не е  полезно.

Яни, и според мен злоядството до голяма степен влияе на боледуването. Като гледам приятелчета, които идват на гости, омитат по цяла купа с плодове. Моята едвам изяжда по 1 на ден с триста зора. Като беше малка, ги пасирах, за да изяде повече, ама вече не върви. Откъде да дойдат тези витамини, за да се бори организмът?!

# 137
  • Варна
Ами не е само от Хустагила нашата кашлица... като отмине действието на антихистамина се почва. Следобед пак се разкашля много. Дадох Poumon histamin - спря да кашля. След няколко часа почна пак. Дадох преди лягане и спа спокойно. Има отново някакъв алергичен компонент, точно като миналата година. Този септември съм на път да го намразя. Но с това да ни се ограничават болежките пак съм доволна.

# 138
здравейте, момичета.
жалко, че пак сварвам болни дечица в темичката, дано бързо се оправят.
моето момиче в петък се прибра с бистра хрема от дг. сякаш успях този път с промивки само, тази нощ спа тихичко и спокойно. сутринта на филтъра помолих сестрата да я прегледа по-обстойно, каза, че е много добре. дано изкара по-дълго без разболяване.
ние бяхме на село за празниците, напълних килера с хубави плодове и зеленчуци, яйца, купихме и заешко и патешко от съседите. правя много фрешове, пресни салатки, гювечи. вчера строих и мъжа ми и му разясних, че затягам дисциплината с храната.  Laughing
цвете, зинат на моето момиче при тегло около 13.5 кг дозата му беше на 8 часа по 5 мл, лекувахме тежък бактериален отит. имаше бързо подобрение. да не забравиш пробиотиците, ако трябва и ентерол включи, че една от помощните съставки в него има разхлабващо действие.

# 139
  • shumen
Яни,моя не е от злоядите,но пак си боледува.Плодове и зеленчуци обича също и яде доста.
Силве,дано изкара по дълго здрава твоята принцеса.
От днеска и аз го пуснах на ДГ и се надявам да изкара по дълго здрав.
Аз довечера като го взема ще трябва да го водя за чревни паразити и кръв до поликлиниката,че педи нали ми даде направпение,че на 3 години им се полагала и умната му майка уж му взе натривка на детето за паразити,ама нищо не направила и казаха в лабораторията и сега ще мъкне и него.

# 140
Силве  Hug

Дани ,много неприятно ,че пак ще ходите за изследвания.

Ние сме на градина пак ,сега ще са по-малко дечица заради идващият празник утре.
И моята трудно й набутвам плодове ,но всеки ден пие задължително фреш преди или след градина.
С голям успех дадох авокадо  Crazy

# 141
  • shumen
Лисе,ами аз съм си виновна.Като не знам как се взема що се мъча и аз.

# 142
  • Варна
Дани, а те как разбраха, че не си взела правилно пробата?

# 143
  • shumen
Месечинке,ами била съм занесла само стъкълцето,а лепенката я нямало вътре в пликчето.Явно е изпаднала някъде из нас или като съм го вадила там,но така и не я намерихме.

# 144
Аз за паразити нося маТриал Mr. Green в контейнерче Peace

# 145
дани, то ти направо стерилна проба си им занесла  Joy (извинявай, не е с лошо, много ме досмеша как си се старала с лепенката и накрая само стъкълце).
при нас пък искат и проба в контейнерче, и лепенка (последно лепенката си я взеха сами в дг). значи се подсигуряват двойно, така ли? аз мислех, че лепенката е само за паразити, а другото е само микробиология за носителство на разните му там болестотворни бактерии.
и нали си ги взимам вкъщи, а после ги нося в дамската чанта, няма да ви разправям миналата година как се изложих в съдебната палата, че реших да свърша малко работа на път за лабораторията, ама не съобразих, че има контрол над багажа, който се внася  Embarassed  Embarassed

# 146
Аз след Великден като го пусках след дълго отсъствие, и носих материал в лабораторията за паразити. Няколко дена след това срещнах сестрата на спирката и тя ми каза, че ще вземат профилактично проби с тиксо за паразити. попитах я, ние нали оня ден сме занесли, сега пак ли-отговори, че се полагало профилактично един път в годината...нещо такова...

Аз това тиксо не ми е ясно за какво е? Rolling Eyes
Винаги съм носила контейнер със съкровище вътре Mr. Green-и за микробиология, и за паразити...

Накупила съм вкъщи да има контейнерчета с лъжички и без, да има при нужда..

# 147
  • Варна
Пробата с тиксото се взема сутрин веднага след събуждане, без дупето да е мито или бърсано, защото глистите излизали и снасяли яйцата си през нощта. С тиксото се обират яйцата (ако ги има). Но защо наличието им да не може да се установи с проба от акото не ми е ясно, при нас винаги са искали 2 контейнерчета с ако и стъкло с тиксо. Но си мисля, че и резултатите от изследванията излизаха в три групи, така че може би наистина е някакво специфично това изследване.

# 148
Раличка, 3 пъти на ден преди хранене препоръчват.
Кой препоръчва подобни дози?  Rolling Eyes
Черният бъз има своите противопоказания и едно от тях е повишаването на кръвното налягане. За деца повече от 5 мл. на гладно е напълно достатъчно като количество.  Peace
Сега се връщам да чета още в темата. Дано да няма болни дечица. 
П.П. Видях дискусията по темата за бъзака. И другата част от разговорите с телевизионния приемник мернах, но ги прескочих. 

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 15:58 от Ами сега

# 149
  • Варна
Ние сме с нов рекорд по посещение на ясла ,половин ден изкара и ми звъннаха да ходя да си го взема.Зачервено око и температура 37.2 Незнам вече ще се гръмна , сутринта нищо му нямаше. ЛЛ изписа капки Тобрадекс и Изопринози. Каза че е вирусно ,чудя се да започна ли да давам нещо противоалергично

Общи условия

Активация на акаунт