Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 279
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • shumen
Рали,на мен ме ядоса това,че ги смесили,без да ни кажат.Моя снощи за час ми казваше едни цветущи изрази,че направо онемях.
ООх,Тета и аз съм като теб с къпането.Зимата ме е страх и главата му я мия един-два пъти седмично и то гледам да го къпя по обяд и да спи после.

# 166
оф, аман с тия сополи, рано ги започнахме тази година, дано да си остане само с тях  Praynig днес и цинабсин дадох сутринта, почвам го от днес, да видим  Thinking
ние косата я мием с вода всеки ден и 2 пъти седмично със шампоан. до кръста е, всеки ден и балсам и сушене, но няма как, обича да ляга по тревата навън и в дг и да се търкаля по пода, когато играе. та при нея с всичка сила си важи, че ще ходи кирлива, ако не я измия  Laughing

# 167
О, Силви, ти си смела, смела...
Аз все си повтарям един израз на моята баба, още като беше бебе малкия, и ми викаше-Кво ще го къпеш всеки ден, да не е бил на вършачката hahaha hahaha

# 168
  • shumen
ХАха,Тета.И моята майка,и баба ми все викат да не е копал,че ще го къпеш всеки ден.

# 169
  • Северозапада
Дъщеря ми даже боса я пускам след баня. То и в нас не е толкова студен пода дори зимата, защото минават тръбите на парното. Не е като подово, но има една линия от 30-40 см. топла. Свеки, като беше в нас миналата зима, само мрънкаше защо е боса. Ама детето не се разболя ни веднъж от това, че ходи боса, а след 2-3 дни в яслата сопола и висва.
Зимата обаче прескачаме някоя вечер без къпане, особено когато е болна и не е "на кеф", а косата я мия 2 пъти седмично, че е с "перушината" още. От скоро ползвам сешоар, до сега като я забърша с хавлията и е изсъхнала.

# 170
Не пропускам баня през зимата. Хубаво се стопляме и напарваме в банята, поливам главите с душа и стискам носовете, за да съм сигурна, че са промити. Пропусна ли от мързел и се загнездва нещо вътре! Чист нос, здрави черва - вирусите няма къде да виреят!

# 171
Не е тук темата, но аз сериозно се интересувам от рецепти и идеи за манджи, без грах, щото като го види и казва "това няма да го ям", без зелен боб, да не преобладава оризът или чушките... Чудя се какво интересно да му забъркам. Почти единственото, което се радва на успех е пюре от картофи, броколи, масло и мляко. Ама не може все картофи да нагъва... Аз хич не умея да измислям менюта, много съм зле...
Ще ти пратя няколко на лични, само да намеря време, че...

А е много кофти да направиш детето си зорлем веган. Това е лично решение.  Нека като порасне то само реши дали ще е веган .
Много кофти е да му даваш мърша на масата вместо храна, преди то да може съзнателно и информирано да направи избор кое е правилно и кое не... като порасне, нека си реши дали да яде трупове на животни и да подкрепя жестокостта и убийството.
Докато е малко, няма да го тровя. Като порасне, ако толкова му е акъла, и месо ще яде, и наркотици ще приема, и ще се напива...

Ох, престанете да наричате месото мърша.
Защо? Не е ли?

а всеки пост е с тази мърша. Просто отврат.
Точно така. Отврат е. И ти я ядеш тази отврат... Но пък ти е гадно да слушаш за нея?? newsm78

# 172
  • Sofia

Ох, престанете да наричате месото мърша.
Защо? Не е ли?

а всеки пост е с тази мърша. Просто отврат.
Точно така. Отврат е. И ти я ядеш тази отврат... Но пък ти е гадно да слушаш за нея?? newsm78

Мършата е разлагащо се месо - Едва ли някоя майка слага нещо разлагащо се в чинията на детето си. Така че, хайде да спрем с тази думичка, че  Sick

# 173
Точно това щях да кажа и аз, че мърша е развалено месо.  Peace
Както казах, месояден не съм чувала да нарича вегетата тревопасни или тем подобни, но редовно вегетарианците обиждат на мършояди. Направете си изводите сами Wink
Ай със здраве...

# 174
  • Варна
Силви, ако има наченки на вирусче, по-добре ще се отрази старата комбинация от 1-2 ампули вит.Ц от 2мл и калциев глюконат, колкото е дозата за възрастта...Само мнение, разбира се. Според мен, Цинабсина няма противовирусно действие.
Аз от 3 месеца ежедневно давам по 1 капсула Лактофлор, 1 капка вит. Д без оглед на честотата и дължината на излизанията и от месец и половина давам Екомер. Ходихме на гости на баба му и дядо му в Търговище за празниците сега и щом там не пусна сопол, аз съм доволна. Ама дадох профилактично вит. Ц и калций. Нос чистя с бейби-вак всяка сутрин преди ясла и всяка вечер след баня. Аз като се знам, сутрин като се мия, винаги си прочиствам носа и имам някакъв секрет (бях споменала и за моя алергичен ринит...май съм алергична към ранните утрини аз  Laughing), та в крайна сметка достигнах до извода, че е нормално за 12-13 часа на всеки да му се събере нещо в незначителни количества в носа, и на най-здравия. Носът трябва да се почиства редовно, това е моята максима. Косата му целогодишно я къпем веднъж седмично. За разлика от мен и баща му, неговата коса не се замазва и сплесква, седи пухкава по една седмица, а и аз не мисля, че е много полезно да се трещи с химия този нежен скалп толкова редовно. Той, разбира се, е момче и има къса коса...при момите е по-сложно Simple Smile Започнахме да го къпем ежедневно на около 6-7 месечна възраст, защото стана лято, а той се поти като звяр от мъничък. Преди това и като новороден, сме го къпали през ден-два. И ние на мнението на бабата, както се спомена по-нагоре. Simple Smile
Вчера г-жата в яслата ми вика, че следобяда акал рядко и да сме го сложили на диета за вечеря. Аз обаче реших да си действам по плана за вечеря и си сготвих каквото си бях наумила. От 17ч до 21:30ч не се изака, после спа цяла нощ (без пампа) - нямаше инциденти. Сутринта станахме в 6:00, после 7:30 тръгнахме за яслата - г-жата от вратата "Ама той не е ли болен?"  Shocked Shocked Викам, не, не е, защо? Ами вчера е бил с разтройство. Аз й казах "Ами няма как да потвърдя, защото на мен ми беше съобщено от тук и след това от следобяд до този момент не е акал, а аз разтройството го разбирам като често изхождане...Как да е, днес ми казаха, че нямало повторение на вчерашните "разтройства"...Това е същата госпожа, която се майтапеше с таткото, дето детето му като кихнело и сополите му отивали до коленете, а днес реши да се заяде с моето дете, чието ако е било класифицирано от лелята! вчера, не в нейно присъствие, като разтройство...

Днес към 17ч във Варна беше тооолкова задушно и тегаво, валя 13 пъти на пресекулки и имаше 90% влажност на въздуха според Синоптика (а и така се усещаше), че Симеон е изпотил 4 тениски в яслата...Опитвам се да си втълпя нещо, което наскоро някой спомена, че хората в чужбина не се вълнували от неща, като студена храна и течение, а само в БГ сме се втелясвали на тази тема...
За това, днес следобяд бяхме единствените по къси гащи и тениска по улиците, под лекия ръмеж (усещаше се поне 24 градуса на въздуха), докато всички други деца бяха с якета, качулки и ватирани долници (а майките до тях по потници и изрязани панталонки). Имам чувството, че някои хора не се водят по усещанията си, ами по някакви неписани правила, че стане ли определено време от годината, ако ще дърво и камък да се пръска от жега, дългите дрехи се вадят и край...А може и аз да съм безрасъдна, не знам...

Много прегръдки на всички болнички и да минава скоростно!  Hug

# 175
Косата му целогодишно я къпем веднъж седмично. За разлика от мен и баща му, неговата коса не се замазва и сплесква, седи пухкава по една седмица, а и аз не мисля, че е много полезно да се трещи с химия този нежен скалп толкова редовно. Той, разбира се, е момче и има къса коса...при момите е по-сложно Simple Smile Започнахме да го къпем ежедневно на около 6-7 месечна възраст, защото стана лято, а той се поти като звяр от мъничък.
Косата и е до кръста.Мия веднъж седмично зимата,лятото през ден два.Като е била мн.болна зимата и 10дни не съм и мила косата(защото тогава не понася сешоар).Не си личи,за разлика от моята,нито дава признак да и е мръсна главата.
Аз съм от майките навличащи децата...Знам не е правилно,но...Sad

# 176
  • Варна
Umi, ти все пак живееш в чужбина и се съобразяваш с друг климат, няма кой да те упрекне, че си пазиш детето...И аз се заглеждам все как са облечени другите деца на площадката, признавам си...понякога се сливам с тълпата, понякога се доверявам на собственото си усещане, а понякога откровено рискувам...Тук специално, в нашата "махала" е на участъци - на тези 20 метра духа като за световно, на онези 20 метра пече та се къса без грам вятър...Преди да тръгне на ясла, бях голямо перде - до края на октомври по тениска и тн...Сега, ако е облачно (изключвам днес, защото беше адския задух, затишие пред дъжд), слагам горничка някаква, надолу по къси гащи, но сандалите ги прибрах - с маратонки е...Хем не ми се играе тото със здравето на детето, хем не искам да се изнежва, хем е уязвим заради заредената с бацили среда в яслата...Майчинството е низ от проби-грешки в някои отношения, няма как...

# 177
  • Варна
Тук специално, в нашата "махала" е на участъци - на тези 20 метра духа като за световно, на онези 20 метра пече та се къса без грам вятър...
Ами то навсякъде е така... През почивните дни обиколихме де що площадка има в квартала - на едната завет, тишина, дори и на сянка е топло, пред съседния блок духа като за световно и е направо студено. Това е още една причина да мразя септември, не знам как да се обличам - ту топло, ту студено Crazy

# 178
Добро утро момичета

След два дни ходене на ДГ тази нощ беше със запушено носле,но той и друга вечер подсмърча...интересното е,че на сухо т.е. като дръпне няма сопол,не се чува,като заспи не хърка,но е с отворена уста,което ме кара да мисля,че не може да диша през носа,много се въртя и сутринта беше кисел,рева като го оставях и се разсополиви още повече  ooooh! Не мога да преценя пред разболяване ли е или пак промяната на времето му оказва влияние-вчера и онзи ден дъжд,днес-друго.Какво да правя,освен промивки?Калциев глюконат дали ще втечни секретите,ако са гъсти?
Неговия нос никога не тече,повечето е запушен и не знам вече какво да го правя  Rolling Eyes

# 179
  • Северозапада
За запушен нос при дъщеря ми добре действа Назик кидс. Не знам дали има и други марки с ксилометазолин. Той разводява малко и секрета. Иначе промивки. За да и проверя носа, я карам да затвори уста и да диша. Не знам дали твоето дете ще иска да покаже.

Общи условия

Активация на акаунт