Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 319
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Рали, то и аз само като чета за въшки, и се зачесах  Laughing детегледачката ми е разказвала, че при въшки трябвало да се изперат всички чаршафи на висока температура, както и дрехите, които ползваме текущо и не сме прибрали отделно. не знам дали е нужна чак такава дезинфекция, вижда ми се прекалено, но пък от друга страна може да е наложително.
уми, да се оправяте бързо всички у дома!
месечинке, то май не може да се пресече толкова бързо. последният път симптомите при малката отшумяха след седмица. дано мине леко!

# 496
Ох, и при нас в градината днес учителката на сина ни преглеждаше децата за въшки.  newsm78

# 497
Ох, с тия въшки треска ме разтресе  Mr. Green барабар покрай безкрайните болести и това да лепне и вече ще се гътна  doh
Продължаваме Бронховаксома-1 месец интензивно пиене, последно отсече лекарката. Дано да успее да изкара целия курс, да не се налага прекъсване. И от понеделник е на градина, та се замислям дали да не викна и двамата майстори наведнъж тогава, щото при нас не се знае колко ще ходи. А зъбите-вечер, ако ММ не е командировки.
 (а иначе аз още се влача, но май ще си купувам апарат за кръвно пак (стария дадох на баща ми), че това главоболие и гадене май не са само от вируса)

# 498
Мацки, въшките да са проблема зимата!

Върлува явно вирус, защото мен ме беше погнало гърлото вчера, но сякаш го пресякох. При детето също пресякохме хремата, но днес е на рд в мол и ще видим как ще се прибере.

# 499
Силви, и на мен ми се вижда прекалено, още повече, че те въшките си ходят по главата само, какво ще правят по дрехите и чаршафите  newsm78 ама ако трябва и това ще направя де...

Ох, с тия въшки треска ме разтресе  Mr. Green барабар покрай безкрайните болести и това да лепне
Ох, на мен ми се стори малкия дявол  Grinning Щото ММ ми се обажда - "знаеш ли, имам малко неприятна новина", ама с един такъв прискърбен тон.. И аз взех да прожектирам филми всякакви  Confused Обадили му се, че й намерили гниди, и то мъртви. Та така, отдъхнах си малко като разбрах каква аджеба е тая новина  Laughing

Дъждец, да, именно  Peace А вирус такъв и при нас има, един познат днесми каза, че в групата на детето му са 4 дечица от 20 и няколко  Confused

# 500
Лелее, не бях чувала за въшки от детството си ooooh! добре, че имам момчета и ще мога спокойно да ги острижа Joy аз как съм се мъчила...
Друго да питам-учителката ми каза днес докато говорехме, че началото на НГ почвали шарките, а бебо е малък още. По- лошото е, че аз не съм карала нищо и се чудя може ли да се предотврати шарката?

# 501
Не мисля, че може да се предотврати някак да се заразиш, но след като не си бременна едва ли нещо фатално ще ти се случи. А пък за умозаключението на учителката, че почват шарките по точно определено време от годината, замълчавам без коментар  Crazy

# 502
Аз не знам да може да се предотврати шарка  Thinking При нас още преди коледните празници още започна мин.година и сякаш ми се иска да я изкара,понеже си е детска болест и възрастните я карат по-тежко,но никой не може да каже кога ще я лепне...
Дано се опазите Ленинка,че и ти,и бебчо ще е кофти  Rolling Eyes

# 503
Не съм бременна, но кърмя, затова се притеснявам. И аз не знам начин за предпазване, но реших да попитам все пак. Блгодаря, момичета bouquet

# 504
Шарка можеш по всяко време време, но учителката е права, че януари заболелите рязко скачат. В много ДГ от януари до март първите и яслените групи са в карантина.

# 505
leninka пусни си Ig G  за варицела за да видиш дали имаш антитела.
Аз също не съм карала ни едничка шарка, хем почти не съм отсъствала от градина  Sad и се каня да си направя това изследване за да видя-може пък някак скрито да съм я карала и да ми се размине. Че 10 дни без да се окъпя не се виждам  Whistling Кофтито е, че е 25 лв. та все отлагам, тъй като все изникват други харчове.

# 506
  • shumen
Ленинка,аз не съм чувала да може да се предотврати шарка.При нас миналата година март започна карантината някъде в яслата.
Рали,според мен е прекалено чак всичко да се пере.
То сега като чета и мен ме присърбя чак.

# 507
Не сме прали нищо навремето.Евентуално калъфка,чаршафи...Аз бях като магнит за въшките Simple Smile

# 508
  • Перник
Мами, влизам да ви се оплача, че само тук можете наистина да ме разберете. Детето ми тръгна от 15 септември на градина за първи път и нищо не иска да яде там, като го взема вкъщи яде горе -долу ама то не може да си навакса за целия ден. От вчера е със сополи и кашлица и спря окончателно да яде. Шашнах се тотално защото той и без друго много не е по яденето. Реших да го премеря и от 15 септ до днес е отслабнал с 1,5 кг, което направо ме втрещи. Вече се чудя как ще я караме с градината.

# 509
Kaleq, сина ни беше същия миналата година, не хапваше почти нищо в градината, като го вземех, беше озверял от глад и жажда (и сега даже яде много избирателно, миналата седмица беше смъкнал половин кг за 5 дни на градина). Давай му хубава закуска ПРЕДИ градината и след нея наваксвайте колкото може... и дано малчо да прояде!!!  Hug Имате ли опция сега като е болен, да постои 2-3 седмици вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт