Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 249
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Северозапада
На дъщеря ми ѝ излизат вече 2 пъти в назален секрет. Първия път пробвахме с локални АБ, втория - пи Зинат. Сега обаче подозирам, че пак са се размножили. По принцип стрептококите живеят в човешки организъм, проблем е когато се размножат.

# 586
  • shumen
Да се оправят скоро всички болнички.
За топчетата мед-аз говоря за малко дете,а не за голямо,осъзнато дете.На мен малко ме е страх да сложа на моя,защото не го знам какво ще направи,а и брат ми беше точно на тази възраст когато си вкара фъстък в носа.

# 587
Мами, дайте съвет, че съм на ръба вече. Малката (на 3год.) беше болна, лееееко зачервено гърло и темп.- 37.3. Заведох я в четвъртък при ЛЛ- изписа й тонзилотрен и мукоплант. В петък ставаме сутринта- кашля, дере се, температура, сополи и всякакви екстри. Айде пак на лекар, но поисках да вляза при друг, пък ако трябва и да си платя. Другата лекарка каза, че сме на ръба на пневмония, чува хрип в десния дроб. Като цяло малката е много здрава, много яка, рядко боледува. Но едната баба я оставила изпотена, духнал я вятър и айде. Както и да е, не ми се коментира. От петък е на антибиотик, изопринозин, калций, Ериус и Ентитус, изписани от док. номер 2. Но днес се събуди с темп.- 37.4. Веднага пак на лекар. Пак при втората. Гърлото е леко зачервено и прави отит, не тежък, но все пак.. Добавихме и капки за уши и нос. Доки каза, че белият дроб е чист. Кашлицата също е лека, усещам, че е по- скоро провокирана от сиропа. Във вторник сме на контролен. Но преди малко започна пак да повишава температурата. Доки каза, че е вирус. Чудя се дали довечера да не й дам нещо Панадол, Хексалгин... Много е раздразнена, не дава да я преслушат, да й видят гърлото, ушите, много е яка, аз, баща й и 2 сестри не можахме да я удържим докато й взимаха кръв в петък. Иначе ЦРП-то й е 8.2, левкоцити в норма, както и всички други показатели. Не дава да й капим капки, не иска лекарства, не мога да я подлъжа с нищо, борбата е безмилостна. Нещата стават, но много трудно. Дайте някакъв съвет, и аз не знам точно за какво пиша, но съм притеснена много, да не говорим, че към сряда, четвъртък, трябва да е здрава, защото отиваме в Истанбул за 2 седм. за ин витро и аз започвам утре лечение, което не мога да прекъсна. Малката ще я взимаме с нас. На баба не мога да разчитам поради вече споменати причини. Какво да правя  Cry Cry Cry

# 588
Пусни цялата кръвна картина тук. Колко са лимфо-,моно- и левкоцити? Кога я правихте? Ако днес е трети ден на антибиотик е възможно да вдига. Не давай антипиретици и виж дали ще продължи. Би трябвало да спре днес.

# 589
Ох, Ели, това твоето дете ще те състари преждевременно. Наистина не знам какъв съвет търсиш,явно просто искаш да си излееш. Спокойно и моят дивак не иска да пие нищо, никакви сиропи, прахчета, изобщо лекарства, само капки мога да дам. Когато има Т задължително сме със свещички, няма друг вариант. Хексалгин на такава Т недей дава, той е за висока, а е кофти лекарство. Всичко ще е наред, трудни са като са болни, но минава. Всеки месец се борим с ангина, знам какво е криво и болни дете. Кураж и успех на ин витро!

# 590
  • shumen
Ели,да се оправя скоро детенце.Според мен,ако вдигне Т дай Панадол.Хексалгин аз давам само при много висока Т.

# 591
Ох, благодаря ви, че усещам, че треперя от нерви вече.
Кръвна картина/CBC/   *   Профил   Виж по-долу
WBC / левкоцити брой /   6.9   10^9/l   3.5 - 10.5
RBC / еритроцити брой /   4.73   10^12/l   Мъже 4.5-6.5; Жени 3.9-5.9; Деца 4.0-6.2
HGB / хемоглобин /   131   g/l   Мъже 130-180; Жени 120-160; Деца 105-145
HCT / хематокрит /   0.380   l/l   Мъже 0.40-0.55; Жени 0.37-0.47; Деца 0.30-0.50
MCV / среден еритроцитен обем /   80.3   fl   78 - 105
MCH /средно съдърж. на хемоглобина в 1 еритроцит/   27.7   pg   25 - 35
MCHC /средна конц. на хемоглобина в еритроцитите/   345   g/l   310 - 370
PLT / тромбоцити /   369   10^9/l   150 - 450
LYM% /лимфоцити % /   0.448      
MXD% / базофили, еозинофили и моноцити % /   0.112      
NEUT% / неутрофили % /   0.440      
LYM# / лимфоцити абс.стойност /   3.1   10^9/l   Мъже 0.8 - 2.7 ; Жени 0.9 - 2.8
MXD# /базофили, еозинофили и моноцити абс.стойност   0.8   10^9/l   Мъже 0.1 - 1.5 ; Жени 0.1 - 1.6
NEUT# / / неутрофили абс.стойност /   3.0   10^9/l   Мъже 1.2 - 5.3 ; Жени 1.6 - 6.9
RDW-CV   0.137   l/l   
PDW   9.4   fl   9.4 - 18.1
MPV / среден тромбоцитен обем /   8.7   fl   8.1 - 12.4
CRP 8.2
Малко разхвърляно, но директно копирам.  bouquet

# 592
Ели по принцип АБ са нужни три пълни дни за да сте сигурни че действа.
Тоест ако и утре ти вдигне температура по-добре иди при ЛЛ да ти сменят АБ то с друго.
Невиждам логика да даваш АБ и Изопринозин взети заедно. Едното изтребва всичко а другото се опитва да засили организма та АБ то да не треби всичко.
Аз лично Изопринозина бих го давала след курса с АБ.
Панадол или Нурофен бих дала при наличие на температура.
Успех.

# 593
Хексалгин давам при t над 39 градуса с тенденция за покачване. Сироп за кашлица на своя глава давам само ако е билков от типа на Мукоплант.

# 594
Ние пък сме със сополки и кашлица вече. Предписаха ни капки за нослето и сироп за кашлицата, но явно са много упорити. Може и да сте го разисквали вече, но ползвате ли нещо допълнително в такива случаи. За първи път се разболяват и ми е 'тъмна Индия '..

# 595
Ох, момичета, много ви благодаря, успокоихте ме. Тя сега спи, ще видим после как е и ако трябва ще давам я панадол, я нурофен. Добре, че поне стомахът й държи, че от толкоз илачи.  Praynig

# 596
То и аз за билкови сиропи говоря,че давам-Проспан или Фитолор най-често,за други само след консулт с лекар.Имам един Флудитек неотворен,но като знам,че кашля от сополи не ми се почва,че той май е по-тежка артилерия...Ще изчакам утрешния преглед  Peace

Какво ви е мнението за Мукоплант спрей?
Ползвала съм го преди,но не помня дали останах доволна,а и детето тогава беше малко и съм забравила вече...Писна ми да давам почти 10лв. за Еуфорбиум,а ефект не виждам-нито отпушва,нито помага за нещо...то и тоя Мукоплант сигурно е същия,но няма да се набутам много.

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 16:26 от iani87

# 597
  • Варна
Здравейте,
След изследване на носен секрет ни откриха STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE. Някой имал ли е тази бактерия? Утре сме на преглед, но все пак се надявам ако някой сподели опит.

На колежката ми детето показа такава бактерия наскоро. Направете консулт с УНГ, за да видите дали ще се впечатли (повечето отпращат с мнението, че това е съвършено нормална за човешкия организъм бактерия). Ако ще я трепете, задължително след антибиограма, защото на колежката детето излезе, че е неговата такава бактерия е резистентна към тези стандартни АБ от сорта на Агументин, Зинат и тн, тоест няма смисъл да се трови детето излишно. Чувала съм истории на хора, които по никакъв начин с АБ през устата не са успели да се отърват, а само след курс венозни АБ в условия на хоспитализация.
Детето болнаво ли е? Прави ли усложнения (повече от хрема, лека кашлица и Т)? Ако не, значи най-вероятно бактерията не е активна. Все пак трябва да го види специалист.

# 598
Ние бяхме на УНГ и той ни пусна секрет, понеже хремата е жълтеникава. Пусната е Антибиограма. Освен хремата нищо друго му няма. Често е с хрема заради алергии, които прави, но заради променения секрет пуснахме носен секрет.

# 599
И аз нещо вдигам ръце с тия жълти сополи.Знам,че местните популярни постоянно изписвани аб капки ще и докарат кашлица,без тях пак ще се разкашля сигурно.Абиограма няма да ми пуснат,а ако случайно пуснат,резултатите ще излязат след 3дни,а на мен,честно не ми се чака толкова...И съм в една чуденка какво да правя аджеба и дали ще минат само с Цинабсин,морска и сребърна вода и дали организмът ще се справи сам?!

Общи условия

Активация на акаунт