Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 304
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Момичета, чували ли сте отзиви и водили ли сте детето в т.нар. солна стая?

# 451
На мен това ми прилича на поредната изцепка за точене на пари.. Rolling Eyes

# 452
  • Бургас
Една докторка ми го препоръча, но не познавам реално мои близки и познати, които да са ходили. Затова реших да потърся мнения тук.  Peace

teta75 , може и така да е.  Heart Eyes

# 453
Нещо ново ще да е...

# 454
Не е никак ново, още преди повече от 2 години даваха репортаж за солната пещера в София, за деца с астма било препоръчително и лично аз бих пробвала, ако живеех там. То какви ли не боклуци сме пробвали вече, това поне не изглежда да има странични ефекти.

# 455
Признавам, че не съм запозната, но на пръв прочит ми звучи от типа " и слепите ще прогледнат..."

# 456
  • shumen
Да се оправят скоро всички болни.
Тета,при нас също миналата седмица беше хладно.Затова и нашите не са ги изкарвали навънка.
За солната пещера и аз съм чувала и чела,но мисля като Тета,че няма толкова полза от нея.
Моя от една седмица пък на сам започна да се напишква през нощта.Не знам изстива ли,стресиран ли е от нещо,но лятото беше спрял и сега пак започна.

# 457
Дани, може да е поизстинал..те доста паднаха температурите. И моят понякога мокри по малко гащите-я пил много вода вечерта, я не се усетил... Laughing
Преди лягане го води да пиша за последно..при нас си е ритуал. Не че после не се жаби по 3-4 пъти Mr. Green

# 458
И ние почнахме сополите, гъсти, зелени, гадни. Това след запушения нос и Цонабсина. Чудя се да давам ли нещо сега newsm78

# 459
Здравейте момичета ,моят сироп от черен бъз е готов . Няколко дена пих от него сутрин на гладно по една супена лъжица , нямах никаква реакция , и реших да дам на детето 1.8 г.първия ден му дадох много малко по малко от половин чаена лъжичка разредено с вода . След около 15 мин .  го повърна . През деня го наблюдавах , имаше съвсем леко разтройство еднократно . Не съм давала повече , при вас има ли нещо подобно ,дали дозата която дадох не е висока като за начало . Мисля да пробвам пак тези дни но с няколко капки

Миналата година правих, голяма цапаница падна. Давах на малкият, пиеше го, нямаше странични реакции, но от други хора чувах коментари, че е доста силен и може да те замаи или предизвика главоболие. Не видях ефект, боледуваше си постоянно, затова и го спрях, тази година не съм правила.
Сигурно е полезен, но стана лека истерия с него, с недоказан чудодеен ефект, какъвто всички искаме.

Мейбелин, или някоя друга мама, знаете ли дозировката на шуслеровата солN3  за дете на 1.5 год? Нади няма проблем да се прилага успоредно с Изопринозина и Вит Ц?
Според мен спокойно можеш да дадеш поне 3 пъти на ден по 1, няма как да предозираш ШС.

Olech_ka, значи разминахте АБ? Според мен и да не му дадеш Шс, нищо няма да стане. Щом си го хванала с Изопринозин, не знам дали не се обезмислят солите. Аз, обаче не съм им фен, не съм давала, да не те подведа. Изхождам от идеята, че ако вършат нещо да го вършат сами, примерно за профилактика, не със силен сироп в добавка и после хоп солите оправили детето Simple Smile

# 460
 leninka` на гъсти, зелени, гадни...няма как да не даваш нищо...положението няма да се подобри без нищо.

# 461
  • shumen
Тета,при нас също е ритуал и пишка преди да легне и пак се появи проблема.Не знам,но миналата година като тръгна на ясла започна пак така да се напишва там и му върнаха памперса.Сега обаче го прави само през нощта и аз категорично съм казала,че няма да му го върна.Наистина паднаха температурите и може да е поизстинал,а може и от стрес покрай тръгването на ДГ да е.То и плодове яде много(ябълки,грозде)и в началото се съмнявах да не е от тях,но снощи не яде и пак се напиша,а в 12 го вдигнах и пак пишка,а в 3.30 беше напикан.Снощи обаче майка ми му дала едно сокче със сламка и докато не го изпил не мирясал,та може и от него да е.Сега съм казала тази вечер след 19-20 часа никакви сокове и плодове и да видим.

# 462
leninka` на гъсти, зелени, гадни...няма как да не даваш нищо...положението няма да се подобри без нищо.
Утре сме при док, но за днес се чудех.

# 463
При нас солни стаи има отдавна.Малката ходеше всяка седмица в продължение на половин гонина...определено при нея ефект нямаше.Тогава беше на 3.
Да питам.При вас децата на 10гр.не ги ли извеждат,че така възмутено се изказвате,че излизали?Тук по закон детето трябва в градината да е 2ч навън преди обяд.Не всички го спазват,но поне час са навън с изключение на темп.по ниски от -5гр,мноого силен вятър и проливен дъжд.Почти всеки ден,докато е приятно времето са навън и следобяд.
ПП.Пследно в чешки вестник четох,че солните стаи били благоприятен развъдник на хламидии и разни такива твари...Колко е вярно,не знам.

# 464
Моят от неделя е със запушен нос. Т, слава богу, няма. Тече нейде назад, защото отпред само при издухване излиза, и то не много. Подозирам, че е истинал в детската, защото миналата седмица при нас беше много студено, от порядъка на 10 градуса, а те са извеждали децата навън.
Почнах ударно Цинабсин през два часа, топъл чай, рибено масло. В нослето слагам от ампулките с ФР /моят сам си ги слага/, после издухваме ноздра по ноздра и излизат големи гадости.
Имам останал Отривин капки, снощи сложих преди лягане да отпуши нослето, но пак спахме неспокойно..Надявам се, да се справим без усложнения и без да ми вдига Т.
Тета, в нослето изсипвате директно ампулката ФР и после издухвате така ли?

Общи условия

Активация на акаунт