Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 249
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Здрaвейте,моя син в срядa вечер вдигнa еднокрaтно 37.2 темп,после нищо.В четвъртък пaк тaкa привечер 37.4 изпоти се и сaм я свaли,през нощтa невдигa.Вчерa вдигнa в 14 ч.около 37.6.Текнaхa бистри сополи.След горещa бaня изкaрa белезникaви до жълти.Днес съботa сеиозно се зaпочнa с темп. 38.9 нa 4 чaсa я свaлям с пaнaдол,нурофен,колко време може дa се чaкa според вaс дa се спрaви сaм с хомеопaтии,умкaлот,тезистa форте,водорaсли и т.н, преди дa дaм AБ/

# 571
Дев,а Хербитусин не е ли и той като Умкалора 15лв.?

# 572
Здрaвейте,моя син в срядa вечер вдигнa еднокрaтно 37.2 темп,после нищо.В четвъртък пaк тaкa привечер 37.4 изпоти се и сaм я свaли,през нощтa невдигa.Вчерa вдигнa в 14 ч.около 37.6.Текнaхa бистри сополи.След горещa бaня изкaрa белезникaви до жълти.Днес съботa сеиозно се зaпочнa с темп. 38.9 нa 4 чaсa я свaлям с пaнaдол,нурофен,колко време може дa се чaкa според вaс дa се спрaви сaм с хомеопaтии,умкaлот,тезистa форте,водорaсли и т.н, преди дa дaм AБ/

Педиатъра прегледа ли го? Той какво казва?
Иначе, според мен се усложнява, щом Т се покачва, вместо да намалява.
Вирус, обикновено минава за два-три дена.  Преди АБ обикновено изчакват три дена, тоест ако нощес и утре продължи да вдига такива високи Т, може да се почне АБ, но след преглед при лекар..

# 573
  • Варна
Kmariana, пусни ЦРП, за да добиете поне някаква бегла представа, с какво се борите.

# 574
  • shumen
Кмариана,според мен е най-добре да се види от лекар детето.АБ на своя глава не бих дала.
Мед в носа,аз не бих сложила.Не само,че може да го дразни,а и да не го вдиша.
Моя пък днеска след обяд как ни изкара акъла.Дадох му да яде банан и той като отриза едно голямо парче и докато му бръкна в устата да му го изкарам се задави,че чак му се повдигна да повръща.Все повтарям да внимава,да не се тъпче,ама кой ли ме чува.

# 575
  • Варна
Кмариана,според мен е най-добре да се види от лекар детето.АБ на своя глава не бих дала.
Мед в носа,аз не бих сложила.Не само,че може да го дразни,а и да не го вдиша.
Моя пък днеска след обяд как ни изкара акъла.Дадох му да яде банан и той като отриза едно голямо парче и докато му бръкна в устата да му го изкарам се задави,че чак му се повдигна да повръща.Все повтарям да внимава,да не се тъпче,ама кой ли ме чува.

Значи може би шансът да вдиша нещо, което си му сложила в устата е по-голям...дай да не яде детето...  Wink Медът в носа се разтопява мигновено, а и тук говорим за доволно големички деца, не новородени...Имат вече някакво чувство за усещане и разбират като им се каже какво да не правят...

# 576
Kmariana дано сте по-добре . Аз лично на такава неясна история, ту има температура, ту няма бих пуснала изследвания. За да не го мъча с хомеопатия ако е нещо бактериално.

Дани моето дете си е съвесем осъзнат човек. И бих могла да му сложа мед без проблем. Въпроса е че при мен това не работи и затова не съм го пробвала при него. Моето дете физически прилича много на ММ. И обикновено това което действа на ММ , действа и на детето.
Пример..ако започне нещо и почнат Инфлуцид и двамата на 2 ден са пушка. Почнат ли със сополи и Цинабсин ефект няма.

# 577
Хербитусин първа помощ, сироп,  е хубав, в него има и витамин ц и мед,освен екстрат от пеларгониум ( който е в Умкалора ). Бях забравила за това сиропче, миналата зима го бях давал при начални симптоми и му помогна тогава.Вие ми припомнихте.

Малкия този път изкара 7 дни на градина... ( предния път 2... ) От срядата почна запушен нос, кихане, подсмърчане,закашляне.Почнах с Инфлуцид и Виброцил.Но предната нощ почна да кашля по едно време на често, на всеки две минути.При него е така почти винаги - кашлицата е най изявена вечер, нощем, рано сутрин.Включих му сироп Еуреспал, който е за кашлица и е противовъзпалителен. Много добре се повлиява от него.Пи го като втори сироп преди две седмици. Тази нощ не е кашлял много, сутринта само,но предполагам насъбрани секрети в носоглътката.

# 578
  • в огледалото на живота
Дев,а Хербитусин не е ли и той като Умкалора 15лв.?
Умкалор са капки и държат средна цена 20лв.Количеството активна съставка е един и същ,но има добавка на вит.С и мед.
Аз предпочитам него  Peace

# 579
Явно са го вдигнали Умкалора,защото мин.година по това време точно го купувах за 14 и нещо....
А Хербитусина под 15 ли е?Трябва да го пробваме.
Моят кашля като дърт тютюнджия,предполагам от секрети най-вече,но носа му не е толкова запушен сякаш,уж издухва вече,но скоро се научи и може да не е качествено,ама пък излизат разни работи.Ще видим диагнозата утре...

# 580
Умкалора е около 15 лв. в Марешка аптека, а Хербитусина е около 13лв.

# 581
Умкалор го взех скоро 15.40 лв., на сина ми за ангина го бяха изписали, но и аз мисля за общо неразположение да давам. Преди малко разчиствах аптеката и го хвърлих, че със сигурност са минали 3 мес. от отваряне. Вие следите ли си стриктно лекарствата и годността им?
 За кашлица, ако не е крайно наложително никакви сиропи няма да давам вече. Преди време стана два пъти по-зле със сироп. Сега го беше хванал вируса, кашля къртещо, казаха ми, че е чист надолу и не дадох. Ами вечер прокашля, но спи, а преди не можеше никой у дома да спи.

# 582
Аз при първо отваряне си записвам датата на кутията някъде и следя да не изтече,но един-два пъти съм давала и изтекло скоро лекарство,понеже не съм имала алтернатива под ръка...нямаше проблем!
Сиропи за кашлица давам и съм доволна от някои.При нас винаги е чисто надолу(дай Боже все така),но в момента така къртещо се обажда,че без сироп не знам как ще се изчисти.Ще стане,но бавно!

# 583
Здравейте,
След изследване на носен секрет ни откриха STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE. Някой имал ли е тази бактерия? Утре сме на преглед, но все пак се надявам ако някой сподели опит.

# 584
Яни, и моят кашля яко, къртещо вече намаля де, но беше като стар тютюнджия. Само носът чистя.
 Деси, доколкото знам тези Стрептококи излизат често на носни и гърлени секрети, не са страшни, но са упорити. Моя близка беше се побъркала покрай тях, но ги изчистиха с един курс на Аугментин.

Общи условия

Активация на акаунт