"Златна есен се задава, февруарче все по-диво става" - Тема 16

• 61 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.София
Здравейте,е много гадно време! Обичам есента,особенно цветовете и.,ама такива температури....
Копче,през седмицата взимам кухня,но събота и неделя и когато няма, не му готвя отделно,само за вечеря държа да е супа,нещо по-леко и му правя,но тя като е в малко количество става мн бързо за 20мин мах. Иначе ние мн не ядем манджи и когато правя пържоли или нещо което той не обича да яде,докато се пекът,му забъркам нещо,гледам да не е нещо сложно. Открих че мн обича яйца със сирене и чушки, слагам малко зехтин и му ги правя на тиган. Но на тефлонов.,и даже понякога не слагам мазнина,защото не залепва,а и аз не готвя пържено. Но той мн ги обича. Съчетавай ги нещта,например ако за вас правиш нещо с пиле на фурна,отдели си за нея малко от свареното месо и докато се пече и направи супичка,или манджа с грах и катрофки. Аз винаги съчетавам нещата ,та като трябва да готвя за нас и него,да не ми отнема повече от час два. П.п сега виждам че не готвиш за вас,още по-лесно.
Злати и мойто момче се поти много. Ама наистина много,главичката и пижамата му са все мокри. Сега като захладня не толкова,ама главата пак му е като изкъпана като легне да спи.
И аз незнам как ще го занимавам през студените дни,направо ми е мъка от сега. И не защото нямам желание да си играя с него, а защото той си иска деца .Хмм,ще го мислим. Хубав ден.,аз отивам пак да се карам с едни майстори,които така и не уважиха молбата на майките от блока между 14-16ч да не вдигат шум!

# 136
  • NE
Привет и от нас с Вили!
Къти Вили също се поти, но вече по-малко като захладня. Лятото все мокър беше. Трае одеалце само когато спи до мен и иска да е под моята завивка, в кошарата само се върти и отвива.
Копче Доскоро му правих супи с малко лук, картоф, морков и някой зеленчук. Сега почнахме кухнята, че я раздават в училището където работя. Някои неща яде и това ме радва.
Споко, аз и на гърне още не слагам. Скоро не виждам да почне да сигнализира. На лято вече ще го пробвам.

# 137
  • София
Копче а защо не й даваше от яденето на свеки  newsm78, мисля беше споменавала, че слага люто или друго , но не съм сигурна.  Кажи й да не слага много сол и ако слага много подправки и люто да отдели за детето преди да наслага всичко това и пробвай, готвенко по може да й хареса. Аз преди така правех, но от известно време хич не му отделям.

За забавленията аз съм лесна Simple Smile.
Скрит текст:
Денем дивее на яслата. Като е с мен или играем на вън с децата, понякога ги събираме да играят в къщи. Ходим на плуване в събота, разходим се тук там. В къщи с много неща си играе- количките, дървения пъзел много го реди, вчера му извадих едно дървено с различни форми де се мушка в дупките, беше го забравил и голяма игра с него. Сега е хит касичката също и разбира се кънките, те са много на почест от няколко дена  Laughing. Има си едно като кола и често си сяда на него и си кара. Играе с кубчетата, едни дето трябва да ги ниже. Аз обичам да играя с него и вечер редовно си играем заедно с играчките. След сън обичам да го уча на неща като буквите , цифрите, къде му е носа,ушите и тн  Laughing. Идеята на Копчето ми хареса с копчетата и като свърши кутията от АМ ще му направя и на него една негова си касичка , но с копчета. Понякога му вадя кутиики да си ги слага едно в друго. А имаме си и стикита и с тях много си играе.
Учим се да прибираме всичко след като сме свършили играта. Подрежда с мен прането, зарежда ми пералнята Simple Smile и тн и тн. Това са нашите забавления. Ще видя и вашите и може да си открадна още някоя идейка Simple Smile.

# 138
Здравейте,
Относно храненето - храним се на кухня - хер бебе или ян бибиян... Защото нашия-татко го няма през седмицата и няма смисъл да готвя, но когато сме си вкъщи ке храним то общ принцип - каквото сготвя - това, готвя с подправки, но умерено... Не пържа, защото родителите ми са язваджии и на ММ също и с тази обремененост по-добре са не рискувам ...
С игрите вкъщи - обожава да рисува, и както Мама_копче е казала, държи химикал, молив и пастел идеално... Веднъж вече мих стените  Flutter ...   #Crazy  и определено е десничарка... Сложила съм на пода едни огромни възглавници и се мята с голям кеф върху тях... Реди пъзели отдавна и вече й омръзнаха... Четем много книжки и слушаме рап - не знам защо , но много й харесва....
Сега й аз ще я записвам на английски Simple Smile даже на мен ми е смешно, но колкото за разнообразие - веднъж седмично...
Вечер докато правя млякото гледа маша и мечока и също се радва много...
Това от мен Simple Smile
Лек ден! Simple Smile

# 139
Не е от обличането или завиването при нас, момичета. Ако беше от това щеше да е целия потен, а не само главата. В голяма чуденка съм. Смених му днес възглавницата, да видим. Четох, че може да е от възглавницата, ако е по-мека и главата се спарва в нея. Дано да е било от нея ooooh!
Иначе Мони редовно го подстригвам и е с прическа 1-ви и 2-ри номер. Иначе тялото не се е потяло дори и лятото. Само главата и то само вечер при първия сън.  newsm78
Иначе за храненето ние от доста време ядем 3мата едно и също. Снощи бяхме на картофени кюфтенца, а тази вечер сме на макарони с пилешко във фурната.

# 140
  • NE
Къти Изследвай му витамин Д. Чувала съм, че при недостиг имат такива симптоми. Peace

# 141
Здравейте!
Къти, и Рали много се потеше, спря едва тези дни, когато температурите станаха бррр. Но пак се отвива нощем, което ме навежда на мисълта, че пак ѝ е топло от време на време. Аз си мисля, че не е нищо притеснително, но ако ще си по-спокойна, може да последваш съвета на Феичка.
Копче, и при нас Рали яде всичко, без цитруси, ядки и като цяло нещата, които ЛЛ ми е казала, че са алергени. Не готвим с много сол, но си слагаме подправки и няма проблем. Сега, слава Богу, свекърва ми даде няколко манджи, майка ми прати по сестра ми баница, та имаме храна, която Рали обича. Че с това гадене хич не ми е до готвене.  ooooh! Наистина може да пробваш от манджите на свекърва ти, може пък да се усладят на малката...

# 142
Момичета , подхванали сте за храните темата, да ви питам мед давате ли вече? Сега почваме на чайчета и ми се иска вече и мед да й давам. Имаме хубав, чист мед, но като че ли ме е страх. Май Мария даваше от повече време ...

# 143
Дуче, аз не давам още, чак на 3г. каза ЛЛ, а и имаме алергични в семейството, та аз лично ще си изчакам.  Peace

# 144
  • гр.София
Дуче,да аз му дадох на годинка някъде мед. На нас също ни дават чист, натурален мед и няма никой с алергии и прецених,че по-добре мед вместо захар.  А и е много полезен!Като видях че се прие добре,много често за закуска му намазвам една филийка с масло и мед и чаша козе мляко и така добре си хапва... Днес и чай от липа му сварих,сложих мед и му го слагам в шише вместо сок.
Аз не слушам моята ЛЛ,а и тя нищо не ми казва,горина е ,но общо взето за захранване и това какво да давам или не,вече се доказа че не ги разбира,по точно разбиранията и са от едно време.

# 145
  • Бурса
Дуче и аз дадох мед преди двамесеца някъде. Нямаме алергиив семейството. Много и харесва на малката. Аз и давам да си топи палачинка в мед или и слагам в макароните за закуска. Чайчета нямам навик да правя, караме я на водичка, но сега като застуди ще взема да купя. Кажете вие какви чайове правите, кои билки са подходящи?

# 146
  • София
Добро утро на всички. Малко гадно времето, но живеем с надеждата, че го дават да се затопли тези дни Simple Smile.

Сутринта пак драми в яслата. Много се разстройвам аз от тези плачещи деца  Sad. То са едни молби да не ги оставят там, то е чудо. Добре че Влади не се разстройва от тях, че щеше да ми е още по гадно. Основно гледам, че са все момиченцата дето много плачат и по големите. Май вярно колкото по малки тръгнат, толкова по добре. Казваха ми че минат ли 1г9м и са драми, а след 2 е най зле. Дано скоро свикнат и спрат с тези ревове, че ми се разбива всичко рано сутрин  Sad

Аз мед още не смея да давам. Взела съм една каша с мед (колко има мед в нея ниеее ясно), но още не съм я давала. Скоро мисля да я дам. Иначе имам хубав мед в нас, но знам ли, още не смея да дам. Иначе нямаме алергии.
Чай давам вече от нашия. Купувам една страхотна комбинация от едни хора с билки и сушени плодове.
Скрит текст:
Има в нея Жълт кантарион, риган, липа, мащерка, цвят от акация, цвят от бъз, плодове глог - черен/червен, плодове трънка, ябълка, дюля, шипки
Подслаждам го със сока ми от боровинки дето си правих аз и детето си го пие с голям кеф. Иначе правя и чай от подбел, живовлек,градински чай и цвят бъз когато кашля.

Къти и ние така се потим само по главата. Лятото беше по зле, че ставаше вир вода редовно на цялата глава и врата и редовно беше зверски обринат по вратлето. Сега е по добре  положението, но пак си поти главата. Според мен си е нормално и не мисля да го изследвам.
Мен друго ме притеснява, но все забравям да питам ЛЛ дали е нормално, но скоро ще го заведа да я питам. Имаме прекалено много ушна кал. Всяка седмица се налага да му чистя ушичките. Отделно отзад на вратлето има една издутина като топче. Майка каза, че е лимфно възелче, но е гадно и ще ида до ЛЛ да го види и да каже дали да не го заведа на УНГ.

Я кажете днес какво ще готвите, че вече не знам какво да творя. По възможност давайте идеи с мръвка, че дребното постно не ще да яде  ooooh!

Хубав ден от мен.

# 147
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
guerry, и Дидка има от раждането си едно топче: зад лявото ухо към врата ... ЛЛ казва: "Костно образувание е, особеност на черепа, не се притеснявай!" ... Ама аз пусто доста се рових в нет-а и се вкарах във филми и ... ще търся детски невролог или хирург да види ... От четене в нет-а ми прилича на атером ..., а не на "особеност на черепа" ... Та, ще си платя преглед при хирург, за да видим точно какво е ...

# 148
Добро утро,

Мерси за съветите. В интерес на истината вчера яде от патешката супа на баба си. Проблемът, най-вече мой, е че "обядът" за нас става готов в 4-5 следобед. Но явно и тя вече тогава иска да яде, че преди това не иска и спи. Та ще сменям тактитака явно.

Дуче, дадоха й  мед - миналата седмица - топкала с пръст. Нямаше проблеми.

Гери, жълтият кантарион си е много силна билка така да се каже. Затова не се препоръчва да се пие такъв чай, ако пиеш лекарства, защото много влияе на ензимите в черния дроб. Та не знам колко е подходящо да се дава на малко дете. Другото нещо е, което мен лично ме притеснява в тези домашни смеси, е че не знаеш каква концентрация ще се получи от билките, а това си е од значение. Според мен са подходящи трапезните чайове - турист, закуска и тн. Шипка и лайка също.
А за готвене - руло Стефани, например с доматен сос.

Къти, аз й взех една измислена възглавница на Лорели, дето е дунапрен с дупки, това със сигурно няма как да я запарява, ама тя така или иначе не я иска.

Днес почва странно денят - спа цяла нощ, събуди се в 7 да иска мляко и сега и още спи. Да видим в какво настроение ще е.

Хубав и спокоен ден  Hug

П.П. за израстъка, сега се сетих, че и аз имах по едно време такова нещо зад ухото, беше доста твърдо. Но си мина само, не съм ходила по лекари.

# 149
Хмммм смяната на възглавница свърши работа (мисля) за сега. Ще следя и тази вечер да видим как ще е. Защото неговата беше мека, пухкава и главата му потъваше вътре. Дано е било от нея.
Гери и Мони си има даже 2такива топченца от около 6-8месечен. ВОдих го при педито и каза, че са точно тези лимфни възли - нищо притеснително, повечето бебета ги имат, особенно тези, които са боледували.
И с ушната кал сме същите. Веднъж седмично задължително чистим ушичките, това също каза, че е нормално. Тя обясни защо, но не си направих труда да запомня. Лятото направо му "течеше" едното ушенце, но това беше само в жегите.
Мед съм давала няколко пъти на филийка да си куса, че баща му много обича филийка с масло и мед, та няколко пъти си е кусвал по някоя друга хапка. Не го лишавам от нищо дори и пържено си кусва. Щом яде всичко, което и ние не мисля, че е проблем. + това пържено яден 1-2пъти в месеца. Повече задушавам.

Общи условия

Активация на акаунт