"Златна есен се задава, февруарче все по-диво става" - Тема 16

• 61 720
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! Simple Smile
Много ми хареса Копчето с шизофренията.  Joy Мисля си, че особено ние, дето чакаме второ, сме точно в тая категория. Grinning
Съгласна съм, че ограниченията създават по-силно желание, то възрастните сме така, та какво остава за децата...
Но съм абсолютно съгласна с Ана, че вкусът се възпитава. И с Фрау за личния пример. Все пак сега и в близките години ние сме най-важните за децата си и тези, от които те учат. И при нас когато вкъщи няма даден продукт, и най-важното - когато не вижда, че ние го обичаме и консумираме - и детето не го иска. Да, един ден ще се сблъска с "вредителите", но едно, че няма да има навик да ги консумира, и второ - ще е по-голямо и донякъде ще може и да прецени реално дали му харесва. Сега, като гледам Ралица поне, харесва всичко, което ние ядем. Така че съм приела изцяло за моя отговорност какво яде детето и се радвам, че бабите и дядовците "козируват" и дават само това, което и аз давам.  Mr. Green
И с друго съм съгласна - че захарта изобщо не е безобидна. Последните години я блъскат навсякъде, дори в уж солените храни - хляб, консервирани храни, меса... А като видя захар в зеленчуково пюре за бебе, направо откачам. Всичко е с еднакъв вкус и изобщо е някакъв ужас с всички категории стоки. Извинете ме, ако звуча като проповедник, но за мен храненето е фундаментално нещо и "крилати фрази" от сорта на "По-вкусно е с Кока-Кола" просто ме изкарват извън нерви.
Скрит текст:
Преди няколко месеца гледахме един документален филм за захарта, ето линк, за който се интересува:
http://www.imdb.com/title/tt2381335/

Редактирам се, за да споделя какво се случи докато пишех - направила съм си чай от лайка да се жабуря, че ме мъчи един мъдрец, ставам от компютъра и какво виждам - Рали си попийва. Колко пъти съм ѝ правила специално чай от лайка и не ще и не ще. Та си имам пресен пример за личен пример. Grinning

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 18:29 от Sahasrara

# 166
  • NE
Фрау Ако ти кажа, че моето дете не е било досега в бясъчник. Погнусявам се. Та той обира боклуците от всякъде. А аз и на детската площадка не го водя често. Сега като взимам детската кухня съм като изпъдена от майчинското стадо и ми е супер. Mr. Green А солетите се ядат само в къщи или в количката, тоест е ограничен допира до мръсни неща. И бисквити на Теди пак така давам. Моето яде просто сухо и плодови пюрета. ooooh! Странен модел ми се падна. Thinking
Къти Можеш ли да покажеш каква възглавничка взе на Мони? Моето чаве вече си търси възглавничка.
Лили Откраднатото е най-вкусно. Аз така лъжа Вилката. Blush

# 167
Хайде бе момичета... чак пък толкоз...  Stop
Аз пък си пуша цигарката, пия си кафенцето, детето е щастливо - играещо и гризкащо каквото е приготвено за люлките, а аз съм отпочинала и доволна. Не се впускам в задълбочаване в кое имало сол, ама в кое захар Tired Еми, лоша майка съм, да!

Флауър, миналата година свекито ми подари 3бр възглавници от билата, които са 3в1. На Мони му сложих най-тънкия пласт, т.е. най-ниската и снощи и днес на обяд беше ок. Марката не знам каква беше, май на дормео пускаха на Билата, но не съм сигурна

# 168
  • София
Феичка ние сме с такава и според мен на Къти е същата : Доволна съм. Има си 3 пласта и сега сме само с първия и ние.

Фрау като цяло и аз съм като теб. Нещо което не искам детето ми да яде - не го ям и аз. Аз даже и сладолед още не съм дала. Ако ми се яде го ям като не е с мен. Но пък аз си имам други кусури- давала съм пица не един път. Обичам си пица, приготвям от време на време и на него давам. Гледам да съм добър пример, но няма как да съм идеална все пак. Не знам защо, но и аз не искам да се учи така да иска от другите и да взима от всеки и мен грам не ме впечатляват с думи като - ма той е момченце. Аз пък не ми е проблем мръсните ръце, имам мокри кърпи бърша и готово. На мен проблема ми е че като хапне няколко солети и после не иска да яде. Не искам да ми живее на сухоежби и за това преди обед или вечеря не давам такива неща.

Лека вечер от мен  Hug

# 169
Фрауст и ММ е като теб - твърдо против децата да взимат от непознати! Аз също избягвам да давам "боклуци", но по обясними причини,  когато съм сама (в повечето случаи) децата са "арестувани в количката" и ги залъгвам със солети. Топченце и ние имахме зад ушито и нашата педиатърка каза, че е възпаление на лимфно възелче и е нормално, когато растат зъби. Мед не съм давала, но ако намеря сигурен източник, че меда е истински бих дала вече. Да ви попитам вашите дечица пият ли много вода - момченцето ми пие по 2-3 чаши от 250 мл вода на ден, като вечер преди лягане си изпива по една чаша.. Ставам през ноща да го преобувам иначе става мокър през ноща! Говорих преди време с Педиатърката ни и тя каза, че за него водата е залъгалка. Да, но от 2 месеца течности пият от чаша с твърд накрайник! 

# 170
Препоръчайте ми бебешка олекотена завивка за зимата. Не съм ги проучвала, пък и не ми се обикаля.

# 171
Фрейда, аз като видях цените за завивките в интернет и ми стана лошо. Намерих тук, в Ямбол, един магазин за спално белжо и купих на Мони 150/210(май беше стандартния размер) силиконова вата за 19лв. С нея си спи няколко вечери и мисля тези дни да купя още едно, че да има да сменям.
Гери, ами не е същата, но подобна - не е анатомична и е със стандартни размери 50/70.

# 172
  • София
привет,
аз най накрая си реших проблема с пантофите. Докато се натутам и в некст свършиха и вчера поръчах от чочко бочко и да ви кажа са страхотни. Памучни, лекички, мекички, екстра са.

velina_malina и моето пие доста вода. По няколко шишета на ден, не му ги броя. Нощем му оставям едно пълно шише с вода до него и редовно сутрин е празно. Не мисля че е проблем, вода е хубаво да се пие.

Ние снощи нещо доста плакахме  newsm78, не ми се беше случвало от доста време. Заспа си нормално към 22ч и към 1,30 рев, не мога да го успокоя , взех го при нас и няколко пъти се буди. Зъбите излязоха, само задни кътници останаха, но не виждам да са тръгнали. Сутринта си беше ОК. Интересно какво му стана през нощта  newsm78

# 173
Момичета , много благодаря за отговорите за меда. Ще изчакам може би до зимата и ще дам и аз. Нямаме алергии, ще видим.

Гери и ние бяхме като вас тази нощ. Рев, не мога да я успокоя няколко пъти. И ние сме със всички зъби, но единия втори кътник е подут много, та май от това е била и Т-та.
На Боряна пак нещо й става, като я питам за пишкане ми отказва категорично и след 30свкунди започва да пишка в гащите... Инати ми се нещо.

Забравих какво друго писахте. Прощавайте! Успешен ден желая Simple Smile

# 174
Фрейда, спи с олекотена завивка на TAC. Не си спомням колко струва, от интернет я купувах преди 2 години. Леглото й е малко - 120/60, та не беше много скъпа. Прала съм я 10-тина пъти в пералня и в сушилня - чудесна е и не е мръднала. Завивала съм се с нея няколко пъти, в период на приучване да си спи в леглото - да "мирише" на мама и мога да кажа, че е супер. Топло, без да спарва...
Гери, чудесно за пантофите. Реших пак да караме на чорапи със силиконова стелка. Заредих 4 чифта 27 номер. Ами... Стават й. Мой малък Фродо...

# 175
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Някога, когато ми се роди син…
Скрит текст:
Някога ще ми се роди син и аз ще направя всичко на обратно. От тригодишна възраст ще му твърдя: „Миличък! Не си длъжен да ставаш инженер. Нито пък юрист. Това не е важно – какъв ще станеш като пораснеш. Искаш да си патоанатом? Разбира се, както желаеш! Футболен коментатор? Чудесно. Клоун в мола? Прекрасен избор!“

И когато навърши 30, ще дойде при мен този плешивеещ клоун с потекъл по лицето грим и ще ми каже: „Мамо! Аз съм на 30! И съм клоун в мола! Такъв ли живот искаше за мен? С какво си мислила, когато ми говореше, че изобщо не е нужно на всяка цена да завърша висше образование? Какво си искала, мамо, когато ми разрешаваше да ритам топка с момчетата, вместо да ходя на уроци по математика?“

А аз ще отговоря: „Миличък, но аз вървях след теб във всичко, не исках да те притискам. Ти не обичаше математика, обичаше да си играеш с децата“.

И той ще продължи: „Не знаех до какво ще доведе това, все пак бях дете, не можех да вземам решения, а ти – ти ми съсипа живота“ - и ще си размаже грима по лицето с мръсния си ръкав.

Тогава ще се изправя, ще го погледна в очите и внимателно ще му кажа: „Ето какво. На света има два типа хора – едните живеят, а другите търсят виновни. И ако ти не го разбираш, значи си идиот“.

Той ще каже „Ах!“ и ще припадне. За психотерапия ще са нужни например пет години...

Или пък не, не така. Някога, когато ми се роди син, аз ще направя всичко на обратно. От тригодишна възраст ще му повтарям: „Не бъди идиот, Владик, мисли за бъдещето. Учи математика, Владик, ако не искаш цял живот да си оператор в кол-център“.

На 30-ия си рожден ден той ще дойде при мен, този потен, оплешивяващ програмист с дълбоки бръчки по измореното си лице и ще ми каже: „Мамо! Аз съм на 30. Работя в „Гугъл“. Блъскам по 20 часа в денонощието, мамо. Нямам семейство. С какво си мислила, когато ми говореше, че хубавата работа ще ме направи щастлив? Какво си целяла, когато ме накара да уча математика?“

А аз ще отговоря: „Скъпи мой, но аз исках ти да получиш добро образование! Исках да имаш много възможности, всички възможности“. Ще отвърне: „За какво, по дяволите, са ми тези възможности, ако аз съм нещастен, мамо? Когато минавам покрай клоуните в мола, им завиждам. Те са щастливи, мамо. Бих могъл да съм на тяхното място, но ти ми разби живота“ — и ще си потърка с пръст междувеждието под очилата.

Аз ще се изправя, ще го погледна внимателно в очите и ще кажа: „Ето какво. На света има два типа хора: едните живеят, а другите през цялото време се оплакват. И ако ти него разбираш, значи си идиот“.

Той ще изстене „Ох!“ и ще припадне. За психотерапия ще са нужни например пет години...

Или друг вариант. Някога, когато ми се роди син, аз ще направя всичко на обратно. От тригодишен ще му твърдя: „Аз не съм тук, за да твърдя каквото и да било. Бог ме е изпратил на тази земя, за да те обичам. Върви при баща си, сине, попитай него, аз не искам да съм крайна отново“.

И на 30-ия си рожден ден той ще дойде при мен, този оплешивяващ режисьор с тежка мъка в очите и ще каже: „Мамо! Аз съм на 30. Вече 30 години се опитвам да спечеля вниманието ти. Посветих ти десет филма и пет спектакъла. Написах книга за теб, мамо. Но на мен ми се струва, че ти е все едно. Защо ти никога, през всичките тези години, не изказа поне веднъж мнението си? Защо през цялото време ме препращаше към баща ми?“

Аз ще отвърна: „Скъпи мой, но аз не исках да вземам решения вместо теб! Просто те обичах, миличък, а за съветите си имаме татенце“. Той ще каже: „За какво, по дяволите, са ми съветите на баща ми, аз питах теб, мамо, теб? Цял живот драпам за вниманието ти. Побъркан съм на тема „майка ми". Готов съм да дам всичко, само поне веднъж, само веднъж да разбера какво мислиш за мен. Със своето мълчание и безпристрастност ти ми съсипа живота“ — и театрално ще докосне челото си с длан.

Ще се изправя, ще го погледна внимателно право в очите и ще кажа: „Ето как стоят нещата. На света има два типа хора – едните живеят, а другите – през цялото време очакват нещо. И ако ти не го разбираш, значи си идиот“.

Той ще изстене „Ах!“ и ще припадне. За психотерапия ще са нужни например пет години...

Този текст е добра профилактика на майчинския перфекционизъм. Стремежът да сме идеалните майки ни побърква. Отпуснете се. Колкото и да сме се старали са спечелим титлата „Майка на столетието", нашите деца все едно ще имат какво да разкажат на психотерапевта си.

... или внук ...

# 176
Безобидна  Hug Освен да започнем да търсим и психотерапевт...  Joy Това ме подсети за един виц.
Скрит текст:
Говорят си две дами и едната казва ентусиазирана на другата "А ти представяш ли си - синът ми ходи всяка седмица на психотерапевт, плаща по 100 долара на час и все за мен говори!"

# 177
Къти, Фрауст мерси за съветите, порових се в сайтовете и поръчах завивка.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 00:16 от Freyda

# 178
Здравейте мами Simple Smile

Добре дошла на новата мама с двете сладурчета  bouquet

Гледам обсъждате храненето.Аз също не давам шоколад,зрънчо и други сладки десертчета.давам солети от време на време,но от детските на хру-хрус,които са уж без сол.Давала съм и сладолед,но хапва няколко хапки и толкова,обаче на фунийката й вижда сметката.Давам и бисквитки от детските на Житен Дар,имам винаги от тях и солети в чантата.Гледам докато мога, да давам каквото аз желая,че ако я оставя да яде каквото тя иска,ще е само на хляб,филе,маслини,краставици и други сухоежби.Хич не обичаме лъжицата и е голямо кандърдисване докато хапне първите няколко хапки- то са играчки,филмчета,песни,ужас. Давам й пържени картофи от време на време и пица със спанак и сирене, не мисля,че е толкова вредно.И ние май чакаме нов зъб на хоризонта,че от 2 вечери дари се буди по няколко пъти на вечер,онази нощ се събуди в 6 и до 8 се приспивахме.Като си помисля,че ни чакат още 10 зъба и лошичко ми става. Дари спи с боди потник и пижамка,с боси крачета в спално чувалче.Последните вечери мятам и одеалце,но то рядко остава до сутринта.Още не ползваме възглавница,понеже Дари много се върти нощно време и се съмнявам,че ще се задържа на нея.Не съм пробвала.
И аз търся някакви обувки тип боти,но не мога да намеря нещо.Инъче благодарение на Дучето се сдобихме и ние с Лидълските ботушки,гащеризонче и якенце.Много са сладки и Дари много ги хареса.Още са ни големички малко,но ще им дойде времето.
Мед още не съм давала и смятам да изчакам засега.Захар слагам само в макаронените закуски,кафява и малко.

Вчера Дари как е обелила нос и челце,ужас...Пристигат с ММ в работата ми и като я видях всичко ми се сви.Не могла да си сложи ръчичките и паднала по очи.Не е плакала много.Добре,че не е нещо по-сериозно.

Инъче е голяма бърборана,вече повтаре доста думички по неин си начин "папки-топка,капа-шапка,моко-мокро,мако-мляко,папук-парашут,абум-балон".Тича от едната в другата стая,като й кажа хайде на разходка,бърза към вратата,взима си обувките и тръгва да ги обува,много е сладичка.Направо умирам от кеф като я гледам какво малко човече става,как се вълнува,как изразява емоциите си.

Цветенце,тези твои приятелки да си гледат децата както те решат и да не се месят с неискани съвети.Аз от няколко дни спрях кърменето и сега се приспиваме с гушкане.Просто исках да се върнем от морето,да мине и пентаксима.Вече 3 вечери заспиваме бец цоки.Ти ще решиш кога сте готови за тази стъпка.

Сахасрара, хубаво е,че сте отишли малко на гости да ти помогнат свекитата.Сега имаш нужда.Виж,моята свеки най-обича да си седне като гостенка на масата.Онази вечер ми каза"ех колко е хубаво да си имаш момиченце да ти сготви".Направо ми идваше не знам какво да я направя.При условие,че бях на работа,върнах се,изведох детето навън малко,върнах,се,тя си редеше пасианс на компа,аз сготвих набързо и тя седна да вечера.Как може да има такива дебили не знам.Но и аз съм хитрец-слагам понякога повече солчица,че тя не яде Joy

Къти,добре си играе Мони самичък,благородно завид-завид.Дари само се чуди кой да хване за другарче за игра. Понякога играе сама,но често иска да има компания.

Хайде прекрасен ден на всички,че много дълго стана.

# 179
Маги, бая се посмях на тая твоя солчица.  Hug Joy Добре си я наказала бабата. Grinning
Подсети ме да кажа, че и аз като вас с Гери много обичам пица. Дори сега като бременна това е едно от малкото неща, които с удоволствие бих хапнала по всяко време. Най-често си ги правим вкъщи, само тесто взимаме готово понякога и редим каквото имаме, та поради тая причина и аз не мисля, че е чак вредно - нали всеки продукт е минал контролния пункт.  Mr. Green
И Рали не спира да бърбори, само че аз изобщо не мога да ѝ хвана спатиите какво иска да каже. Непрекъсното реди някакви думички, но освен аз, мама, тати, леля, баба, дядо, опа, олеле, дай и айде нищо не ѝ разбирам.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт