"Златна есен се задава, февруарче все по-диво става" - Тема 16

• 61 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Добър вечер мами!
Мен един въпрос ме мъчи,отнася се към работещите мами.Когато детето се разболее,кой ви го гледа:болнични ли вземате или разчитате на детегледачки,вслучай че няма баби насреща.Аз поне детегледачка на повикване не за постоянно,тук в нашият град не мога да намеря.А виждам тук в сайта има много обяви,но май за постоянна заетост се търси,а така отвреме навреме,не може да се разчита Sad

# 181
Бизи, къде си?

# 182
Здравейте мамчета! Как изкарвате уикендите! Ние днес сме при родителите на съпругът ми,  а утре при моите родители (живеем в един град, а и те живеят в къщи с двор, а ние с ММ сме в апартамент)! Децата са много щастливи - близките ни им обръщат много внимание, а и аз вземам по малко въздух!

# 183
Велина, и един път месечно ми е твърде често да се виждам със свеки...
Днес ми се обади по телефона за първи път от 10 (десет!) месеца... Да сме идели... Не знам как си го представя да се помъкна с количка 13кг+дете11кг да бутам 1 час напред и назад бременна в седмия месец... Отказах - ако иска тя да дойде и познайте - не дойде. Довечера май ще трябва да ходим все пак и от сега ми се реве... Глупости не ми се слушат...

# 184
  • NE
Фрау УжасТ! Аз бих отказала и вечерта, но съм кривотия. Blush
Ани Не можеш ли да ползваш отпуската си от майчинството ако не вземеш болничен или пък таткото. Много е кофти това положение, а вариантите са от ужасен по-ужасен. При мен добре че имаме баба на разположение, но пак ще търся вариант да си остана вкъщи и отпуск ще взема ако трябва.

# 185
Фрауст съчувствам ти! При нас хубавото, е че не ни се месят и не ми се натрапват! В интерес на истината ние обичаме да ходим в тях!

# 186
Здравейте! Simple Smile
Алоха и от нас от двора на свекьрите! Simple Smile Много сьм доволна, че дойдохме, детето не се спира в тоя двор, реди орехи и е много щастливо! Simple Smile
Фрау, как мина при вас? 

# 187
  • гр.София
Ехааа,голямо затишие  Rolling Eyes Май всеки се е възползвал от един от последните топли и слънчеви уикенди! Ние днес,както и вчера до 20ч скиторихме. Вчера в южния парк,днес на Панчарево. Дребното бая полудува щом след баня отнесе плувката веднага! Сополите почти спряха,дали всъщност писах че пак е със сополи  newsm78 ,мине не мине 6-7 дни без и айде пак наново. То бива бива,ама чак толкова начесто... Само че коризалия та пак вкара нещата в контрол набързо. Два дена усилено даване и сега от време на време потече някой сопол. Утре е понеделник и като се сетя ме всичките му приятелчета са на ясла,лошо ми става. Незнам къде да го водя,че да се позабавлява..та такива работи. А,от 3-4 дни усилено повтаря всичко,което чуе. Много ми е интересен и сладък,и вече си казва името  Party Party
Лека вечер :*

# 188
Здравейте и от мен.И ние се възползваме от последните слънчеви дни.Ходихме си на село и на Мишо много му хареса, голямо щуреене падна.Забравих да ви кажа че от около седмица изведнъж почна много да говори и то нон стоп.Само докато спи не говори.Wink Но наистина след като проговори, е по лесно всичко.Исках да ви питам , знаете ли нещо за подсилване на имунитета , но не с сиропи от аптека.Аз съм чувала но за по големи деца -мед с орехи.Мисля в края на месеца да почна да му правя сок от портокал и грейпфрут. Относно мед, аз му дадох като стана на 1г и 2 мес. Но съвсем малко.от тогава съм му предлагала още няколко пъти но явно не му харесва.Чай му правя от шипка и лайка,и много му харесва.По този начин пие повече течности, а вода рядко пие.Искам да ви споделя как се стреснах онзи ден, докато го къпехме с баща му видях някаква подутина на гръбчето.Точно по гръбнака.Не го боли но аз се притесних доста.Може би  защото е на самия гръбнак.Мисля утре да го заведа на доктор. Вие какво бихте казали? Аз по принцип съм паника, може би защото съм сама и нямам никой на когото да разчитам, не броя ММ защото е по голяма паника и от мен.Ох, надух ви главите.Лека вечер

# 189
  • Бурса
Здравейте  Hug

Ние сме самички с малката от 3 дни и още 3 ще сме докато си дойде ММ, но поне времето тук е прекрасно и излизаме доста. Виждам погостували се по свекърите кой доволен, кой не... някакво разнообразие си е.

Мария дано ви спират сополките вече  Wink

Павлина много са сладки малките като говорят и наистина става по-лесно всичко като има комуникация. За подутината нищо не мога да ти кажа, пък и кой да ти каже най-добре да си го види лекар, но в никакъв случай аз не бих се панирала. Всичко ще е наред. Пиши като се увериш сама.
Аз честичко правя фреш от портокал вкъщи и пием всички. Днес сложих и нар. Доста киселичък стана, но малката обича и си го изпи. Тя и лимон яде натюр, направо и се чудя  Crazy

Аз (тихичко)  да се похваля. Ден 8 без памперс, ден 2 без напикани гащи. Мноооооого съм щастлива, че нещата се случиха бързо. До сега си е казвала само 3 пъти, другото е по сигнали, които разчитам. Пишка и навън на тревичките и в обществена тоалетна дори веднъж. За обедния сън не слагам памперс, но там има аварии все още. Вечер сме с памперс.

Лека нощ и/или приятна нова седмица според кой кога чете  Grinning Hug

# 190
  • София
Привет,
ние хубаво се разходихме по парковете тази събота и неделя и се насладихме на хубавото време.

Аз да ви се похваля май има ефект от хомеопатията на тази лекарка хомеопат.
Скрит текст:
В четвъртък го взех от яслата със сополи ПАК  ooooh!. Сопола не ми пречи, но нали при нас от него се получава веднага една кашлица и от там настава лошото. В петък си го оставих в нас и започнах шуслеровите соли. В събота като се събуди започна сериозно сухата кашлица и до обяд премина на лаеща. Още сутринта разтворих от лекарството на хомеопатката и му дадох сутринта и на обяд и като видях как бързо се влошава реших да изчакам до вечерта и ако не му подейства това пак да си започна с фенистила. Този път обаче тя ме посъветва по друг начин да му дам лекарството и така и направих . Значи на обяд се давеше като луд и лаеше , чудо. Изведнъж следобед започна да преминава пак само на суха кашлица. При вечер дадох и третата доза и вечерта вече почти не кашляше Simple Smile. През нощта също почти не кашля и в неделя отхрачи и приключи с кашлицата, отделно сопола безследно изчезна. В неделя вече беше без помен от хрема , кашлица и тн . Страшно се радвам, защото ми писна да го тъпча с безумни лекарства и фенистил всеки път и въпреки това си влачим кашлица и сополи по една седмица. Явно добре му действа това хомеопатично лекарство и този път явно го дадох правилно, че първия път не подейства, но го дадох по друг начин.

Днес пак драми в яслата  Sad. Толкова много ревяха , че и моя се разстрой този път  Sad.

Къти помня че търсеше детски килим. Не знам намери ли, но тук попдаднах на нещо интересно и ти го слагам, че да видиш ако не си си взела още : http://kilimche.com/index.php?go=browse&novo=&izbrani=&cats[]=12&page=1

Хубав ден от мен  Hug

# 191
  • София
пак аз - да ви питам някой за мнение за тази марка "Kimberfeel"
В fashion days  имат много сладки ботуши тип апрески и им се чудя. Притеснява ме да не са тежки, а и нямам грам познания към тази марка.

# 192
Здравейте момичета! Липсвахте ми Hug

Откакто тръгнах на работя нямам време да се усмихна, дето се вика Laughing

Иначе сме добре. Имаме цели три зъба вече, единият от които кътник Shocked

Другата седмица тръгваме на ясла и ще видим как ще сме. И на мен по градинките все ми викат "ще видиш как ще боледувате", ама ги контрирам със скрит коз - "на мен ми е второ и знам. Ти ще видиш" hahaha Както казва личната, периодът с боледуването всички деца го минават, дали в градината или в училище...Само че в училище да е постоянно болно не е оферта. Така че каквото-такова. Действаме според ситуацията.

Видях, че обсъждате меда - израснала съм в семейство на пчелари. Моите родители, баба ми, нейната баба...Разполагам с цяла библиотека пчеларски книги и това, което е важно да се знае за меда е, че в него има 246 вида антибиотици. Детето ми е на 11г и от 2 годишен го лекувам само с мед, клей (по-известен като прополис), пчелно млечице и други такива. Това е по-скоро лекарство, отколкото храна! Последното нещо от състава на меда, което заслужава внимание е захарта. Предвид замърсената почва, замърсения въздух и т.н, медът е единственото нещо, което може да се твърди, че е БИО. Имам книги за устроиството на пчелата и как филтрира меда...много е интересно и за мен това си е цяла наука Peace

За памперса - ами Вики беше готова това лято, но се отказах да го махам, защото в нашата ясла децата са задължително с памперси  Rolling Eyes И за какво да се мъча Thinking

За храненето - с Къти винаги сме били на едно мнение. Нека яде, каквото му се яде, да си играе на каквото му се играе, пък да става каквото ще Laughing Много съм далеч от амбициите да съм перфектната майка, искам децата ми да са самостоятелни и да могат да се оправят сами в живота, че мен утре може и да ме няма...

За говоренето - ами плямпа си там нещо, ама аз я разбирам.

Друго не се сещам какво исках да ви кажа...

Ще гледам да влизам по-често, че много ми липсвате Hug

# 193
Прекрасен следобед, момичета Hug

Стасинкооооооооо, ного се радвам да те видя отново тук  bouquet И ти много липсваше в темата, да знаеш. Вече си имате зъбки - честито.

# 194
И ние на 12.10 тръгваме на ясла. Нали изкарахме 10 дена с хрема и кашлица, от една седмица сме добре и снощи и се запуши носа и сутринта пак сополче. Не е течащо, но се притеснявам да не се усили и да не започне да кашля, защото вече започнахме изследванията за ясла. Пуснахме чревните, утре ще правим кръвните, в четвъртък сме при педи и сега този сопол  ooooh! . Гери каква е схемата, аз не знам какво да правя, пръскам стеримар и толкоз.
Елефтерия, това за пчелните продукти е много интересно. И аз наскоро разбрах, за прополиса, че е естествен антибиотик и трябва да се използва за лечение, а не за профилактика. Ще ми е интересно да споделиш как е най-добре да се приема меда. И как се разпознава хубавия мед, знам, че освен че някои търговци добавят глюкоза, дават и захар на пчелите, за да правят повече мед. На мен ми донесоха два буркана едниният е букет и е супер сладък, даже ми идва в повече, другият е акациев и е по лек.

Общи условия

Активация на акаунт