ОКТОМВРИ иде, време не остана, бебче скоро ще се гушка в мама! - еп.16

• 34 775
  • 676
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами! Влизам най-накрая на се похваля, че на 04.10 в 00.28 сутринта със секцио се роди синът ни Виктор - 3810 грама. Раждането...... В общи линии разкритието спря на 5 см. и след 24 часа контракции и мъки се реши секцио. Не бях щастлива изобщо, защото всичките мъки бяха за нищо! Отделно сега второ секцио си боли повече. Ама.... да сме живи и здрави!

# 646
И ние сме на Аптамил, много плачеше, гърчеше се, защото не може да освободи газове, мъка. Сменихме с Аптамил Комфорт 3дни вече и всичко е ок, няма го това присвиване и гърчене, спокоен е. Освен това на всяка смяна на памперс си е акал. А преди по 1 път на ден.
Имам чувството обаче, че пусна бузки и гушка, дали от храната или просто си расте, не знам. За 20тина дни сме 5 см пораснали и около 500 гр, според нашите измерения, ще видим като отидем при док

Да кажа и честито на всички мами, макар че честитя във ФБ и тук пропускам   bouquet

# 647
Честито на Zornitsa Mincheva и  denise78! Здрави бебчета и скорошно възстановяване!  Grinning

# 648
Denise78,честита радост. Да ви е жив и здрав малкия Виктор, много да ви радва Simple Smile
Zornitsa Mincheva, честито бебоче и на теб, живи и здрави цялото семейство Simple Smile
Аз тази нощ хич не спах, много ме болеше кръста и малкия много шаваше, та чак се притесних дали всичко му е наред, но контракции не. Явно ще си изчака датата за секциото Simple Smile

# 649
Здравейте, мили мами и честито за вече появилите се сладки бебчета! Да са много здрави и да растат щастливи. На тези, които все още ги очакват, лесно и бързо раждане и страхотни пухкави сладурчета да си гушкате! bouquet
Аз съм юнска мама, която кърми, но така и не се справи с използването на помпи за кърма. За щастие не се и наложи. Имам 2 помпи -  ръчна на Авент и електрическа Медела Суинг. Реших да попитам дали някоя от вас има нужда преди да ги пусна в OLX. Ръчната е ползвана десетина пъти, а електрическата два пъти. Електрическата е закупена на 16.08.15 от Хиполенд и има 2 години гаранция.

# 650
Честито на всички нови мами, няма да изброявам за да не изпусна някоя!

Да разкажа и аз как мина моето рацдане Wink
На 2.10 бях при док за направлението и последни антитела, това в 17ч. без никакви индикации за раждане!
После бях малко на пазар и на площадката с малкия, след това минахме през майка ми да го оставя там тя да го гледа защото почиваше и като че ли започнаха леки контракции, но все още не бях сигурна дали са контракции и нищо не казах на нилой, въпреки че майка ме усети!
Така прибрах се аз в 19:30 някъде ММ се прибираше от командировка и за да не съм сама докато дойде викнах кумата ми вкъщи! Вече бях сигурна за контракциите и даже започнах да ги засичам, през цялото време бяха на 5 мин . но се търпяха и така си зачаках!
А с док преди това се бъзиках, че бебето е чакало направлението и той ми се смее и ми вика ааа айде недей тая вечер , че ще имам гости Wink а аз му викам тези гости нали няма да спят у вас....Simple Smile
И той пак от утре вечер може , тогава съм нощна...
Та вече доста се засилиха контракциите и получих и кърваво зацапване, оправих се и звъннах на док, а той ми каза да чакам да станат на 2 мин. и аз шаш...но останах и реших да чакам , ММ вече се беше прибрал и даже се бъзикахме и смехме , защото един негов колега му се обаждал да му кажа как трябва да се чувствам като започне раждането   hahaha
Зацапването беше поспряло и аз се успокоих , но контракциите станаха на 3 мин и се зачудих дали да тръгвам вече.
След като пак се върна зацапването и то по обилно и червено не издържах и тръгнаме. В 23:30 ме приеха в болницата с 5 см разкритие и док дойде, изпратил си гостите благополучно Simple Smile
Разкритието се движеше бързо , сложиха ми система, спукаха водите имах няколко напъна да слезе хубаво бебето и ме преместиха в родилно. Там още два напъна , епизотомия и бебо излезе в 1:15 , даже не можах да се усетя , стана много бързо! Най гадната част отново беше шиенето , но и това зе забравя Simple Smile

# 651
Честито нa всички мaми..a aз горкaтa вече се измъчих от чaкaне и нaдежди че скоро ще е...днес ми е терминa aмa нищо..все тaкa съм си...вече мн. Се притеснявaн,голямо чaкaне..a бебa неще и дa чувa дa излизa,докогa ще ме чaкaт още незнaм...всеки ден нa тонове и aйде у домa..изперкaхме вече... ooooh!

# 652
  • София
Здравейте момичета!
Честити нови бебчета на Зорница и Денис! Да растат безгрижни и спокойни, а на мамите- бързо възстановяване:)
Станбули- имай предвид, че АМ надува бебоците, според мен е нормално че е пуснал бузки твоя беб:)
Сандра, ей такова леко раждане си пожелавам и аз, докато разбереш какво става и то станало вече:))
Аз скучая вкъщи, мисля да се разходя малко докато има слънчице:) и все пак не смея да ходя надалеч, че да не стане някоя беля Simple Smile)
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 14:23 от Eos

# 653
Честити нови бебчета!!  Hug Hug Страхотни разкази имате всички, поплаквам си от време на време като ви чета  Mr. Green
Времето е прекрасно и много ми се иска да излезем малко на разходка, но ще взема да изчакам поне на 2 седмици да стане бебка и по цял ден ще си обикаляме  Mr. Green Да ви се похваля, от днес вече съм здрава, още има малко хрема, но не е фатално и си я кърмя, първия път като я сложих на гърдата си хапваше все едно гладна съм я държала  Laughing толкова да го мрази АМ  Mr. Green дано да имам за по-дълго кърма, че не я знам какво ще правим ако няма  Confused
Приятен следобед от нас!  Hug
Скрит текст:

Вкъщи е малко студеничко, а още не е за печка затова така съм я навлякла  Mr. Green

# 654
Sandra, вълнуващ и позитивен разказ  Hug Дано при всички ни мине така бързо и леко  Praynig
Анатастасия, бебка е като кукличка  Heart Eyes Радвам се, че сте добре и пак се кърмите   bouquet

# 655
Честито на всички мами,които гушкат своите бебоци!Включвам се и аз,тъй като от много време не съм писала.Термина ми е след пет дни и от няколко дена започнаха леки болки в кръста и болки подобни на менструалните.Въпреки,че чакам с нетърпение момента,в който ще гушна бабка, малко ме е страх!/да си призная/.С нетърпение очаквам разказите ви за раждането  прочитам ги с интерес и се успокоявам,че нещата ще са ок. Пожелавам успех на всички мами които днес ще гушкат своите рожби.

# 656
  • Italia
И при мен нищо ново...още сме си 2 в 1... има още 6 дни до термин, и освен,че усещам леки менструални болки от време на време друго нищо... а...и от 3-4 дни взех кръвно да вдигам  #Cussing out 140/90- 150/100...от днес започнах да пия допегит поне до сряда,когато ще преценим с доки какво да правим  Thinking
ЧЕСТИТО на всички нови мами с пухкави бебенца..Анастасия голям бонбон си имаш пу-пу  Heart Eyes
Това е от мен за сега,дано скоро всички нетърпеливо чакащи да гушнем своите рожби  Hug

# 657
Честити рожби на всички мами, да растат здрави и да радват всички около тях!  Hug
Сутринта бях на ЖК малкия звяр вече е цели 3100 грама, за см не ми казаха иначе всичко върви чудесно, заел си е правилната позиция, тоновете всичко 6  Grinning Имам си и подготвителни контракции, но никакво разкритие за сега
Имам едно питане към вас относно количките на Cosatto, харесала съм си марката и една конкретна количка, която ще ви покажа следмалко, но преди да поръчам исках да се посъветвам и с вас, че количката си е една доста скъпа придобивка за бебето и е хубаво да се информирам да не съжалявам после  Wink  Има ли мами, които да са купили, използвали колички Cosatto, аз на живо мисля, че не съм виждала, но има доста добри отзиви за тях и мисля, че ще ми хареса  newsm78 Вече най-късно утре ще поръчам, че времето тече и искам да я взема сега да съм спокойна после  Grinning При каката доста се охарчихме за количката дадохме към 1900 лв за нея и купихме розова, което ще ви посъветвам да не правите ако купувате скъпа количка и искате да имате още деца като нас  Laughing беше доста запазена и много ме е яд, че не купих неутрален цвят  ooooh! продадохме я тази и сега с тези пари ще купим на бебока  Crazy
http://kolichki.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-% … e-2014-oaker.html Тази е количката, която си харесах гледам я 2 месеца и много ми харесва  Heart Eyes Страхотна е и за есента с тези листенца и е по-неутрална  Wink

# 658
Milenkaaaa, нямам опит с количката и мнението ми няма да е много от полза, но и аз много си бях харесала Cosatto, най - вече за това, че е лекичка, а на мен това ми беше основния критерий! Една позната  има по - стар модел и беше споделила, че е много доволна. Мен само леко ме притесняваше, че е триколка иначе като дизайн са страхотни  Heart Eyes

# 659
Благодаря за отговора  Hug И аз първо се позамислих, защото е триколка, но пък имам много приятелки, които не са имали никакви проблеми с колички триколки а и едва ли ще тръгнем по най-неравните пътища с количката  Laughing ние най-вече ще обикаляме квартала, паркчетата, центъра и мола и само искам да е лекичка и красива  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт