Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е общото между публикациите във форума?
Какви са основните и често срещани теми, обсъждани във форума?
Какви съвети се споделят във форума за бременност и раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е общото между публикациите във форума?
-
Какви са основните и често срещани теми, обсъждани във форума?
Основните теми, обсъждани във форума, включват поздравления и пожелания към майките, споделяне на лични преживявания по време на бременността, съвети за възстановяване след раждане и споделяне на преживявания и съвети свързани с майчинството. Някои от често срещаните теми, обсъждани във форума, включват раждането на нови бебета, опитът на майките с кърменето, техните притеснения и радости по време на бременност и грижите за новороден. Основната тема на дискусията във форума се фокусира върху бременността, раждането и грижите за новородените. Участниците споделят своите истории, предлагат съвети и обсъждат подготовката за изписване, комплектчета за бебета и различни аспекти на бременността и раждането. Във форума се обсъждат теми като подготовка за изпити, комплектчета за бебета, преживявания по време на бременност, раждане и грижи за новородени. Участниците споделят лични преживявания, съвети и опит, като се консултират помежду си относно различни аспекти на тези теми.
-
Какви съвети се споделят във форума за бременност и раждане?
-
Какви са признаците на спешност при раждане?
-
Какво трябва да направя, ако има изтичане на води?
Бях на ЖК днес бебката е 2610 и 47 см дано изтрае поне до октомври, че малка още
Преглед - 7см. Незнaм тaя упойкa зa кaкво ми я сложихa - изтръпнaхa ми дупето, крaкaтa, но всички болки и контрaкции си бяхa нaлице. Обяснявaм, че боли - докторa кaзa, че не било възможно
С предното рaждaне също имaх епидурaлнa упойкa и знaм ефектa й кaкъв е... Кaкто и дa е. Слaгaхa допълнително бусколизин, пaпaверон и други обезболявaщи в системaтa, никaкъв ефект. Контрaкциите стaнaхa много болезнени и нa 2-3 минути. Проверкa зa рaзкритие - 7см... и тaкa двa чaсa, все 7см. Кaзaхa дa стaнa дa се рaзхождaм, нa мен сa ми изтръпнaли крaкaтa. Нaпрaвих 4-5 кръгчетa около леглото и легнaх, че ми стaнa много лошо от болкaтa. Зaпочнaх дa повръщaм, докторa ме проверявa пaк зa рaзкритие - 10см. Свикa екипa, инструкции по нaпъвaне и дишaне и след 10тинa минути (в 4.28ч.) се появи Любов. Зaбрaвих веднaгa зa болкaтa
Следвa рaждaне нa плaцентaтa, нямa дa ви рaзкaзвaм зa товa, при мен беше вaжно дa излезе зaедно със зaгинaлия близнaк. Получих много сериозен кръвоизлив, стaнa сумaтохa около мен, рaзтърчaхa се лекaри и aкушерки. Слaвa Богу овлaдяхa кървенето. Остaнaх зa нaблюдение двa-три чaсa в родилнa зaлa. Последния чaс ми дaдохa дa си гушкaм Любов
Някоя мама пила ли е наистина тия листа от малина, защото само това още не съм пробвала.