НВ-ВМХ, част 93 - за здравословното хранене

• 43 104
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Жижи, благодаря ти за включването  Hug
Да, със сигурност откакто започнах да ограничавам солта, започнах и да задържам от нея, факт.
Причините за задържането на вода съм си ги установила, това са сол и захар. Но проблема е с източването, това ме интересува най-вече. Източването й е цяла епопея, почти невъзможно  ooooh! Съответно има и "натрупване" с времето, малко по малко и стават много кг. натрупана и неизхвърлена вода  ooooh! А все пак не може никога да не хапнеш нещо по-солено или сладко.
Единствените неща, които при мен помагат източването на водата, това е глад или няколко дневно кетогенно хранене. Затова се интересувах, какво би следвало да се случва в организма ми, че да не пуска водата. Никак не е приятно да се храниш като хората, и въпреки това да стоиш с 3-4 кг вода по себе си, която изглежда като мазнина.  Tired

Може и да не ти хареса,но е възможно ако редовно,но съвсем по малко хапваш сладко и солено,организмът ти да свикне и да спреш да задържаш.

# 661
Ами не точно. Инсулин и кръвна захар на гладно и в норма много хора имат. Аз бях от тия с нормална кръвна захар, а именно след ОГТТ и кръвно-захарен профил се откри преддиабета. Тия сутрешни изследвания само не са достатъчни понякога.

# 662
  • От Луната
Затова се изследва и гликиран хемоглобин ... Не казвам кое е ок и кое не, а само че при мен се откри по този начин. Всеки лекар има различни наблюдения и подход, като цяло предпочитам да не избързвам. Чета доста и се информирам винаги, опарих се доста, но все още предпочитам да правя нещата поетапно, а не да се хвърлям веднага в дълбокото. Много неща сме изследвали, има и още и още ... Няма край списъка!
Сега като се връщам назад ами и моите са в норма ... Но док каза че имам ИР! И наистина имам висок хома индекс, въпреки че всичко ми е в норма.

# 663
Права си, така е. Измерва се гликираният хемоглобин който показва средната кръвна захар за изминалите 2-3 месеца и тестът е показателен при хора с преддиабет и диабет за оценка на терапията заедно с кръвно-захарния профил. Така ми каза ендокринологът ми, макар да съм чела момичетата тук, че препоръчват да се изследва. При условие, че моята кръвна захар на обяд е била 7.8 при едно от изследванията, по често 6,5, а през другото време най-често 5, а вечер 4, че и 3 и нещо имах, тогава не знам какво би показал един такъв тест, ако не бях правила изследванията. Просто нямам идея какви стойности би показал, предвид че не съм правила (следя се вече с профил след поставената диагноза) гликиран хемоглобин. Ако усреднявам стойностите, ще си изляза май в норма. Следяла съм кръвна захар почти всеки месец и е била нормална.
Майка ми и баща ми са с диабет, следят се с профил и пускат гликиран хемоглобин, май веднъж на 6 месеца или годишно.

# 664
  • От Луната
За съжаление до сега само подозирах по килцата, но като започнаха проблемите се разрових. Сега за сефте съм ги изследвала и умишлено не спазвах режими. След няколко месеца ще повторим и така до желания резултат. Надявам се да се размина с химията. Мн добре ми понася диетата, не се чувствам гладна ... Надявам се да остискам и като дойде време за М. Тогава освирепявам Sad

# 665
Момичета, сърдечни благодарности за обясненията!  bouquet bouquet bouquet

Ходих на профилактичен преглед при личната. Тя ми пусна рутинните изследвания за глюкоза и белтък. Глюкозата беше 8.2 на гладно, при положение, че се хранех много стриктно по режима, не бях хапвала нищо сладко поне 2 седмици преди изследванията. Реших, че може би е станала някаква грешка в лабораторията. Личната ме прати на профил и стоиностите бяха 3.3, 3.5 и 5.4. От лабораторията дори ме попитаха защо изобщо са ме пратили на профил при положение, че кръвната захар дори ми била ниска. Също свалям по-бавно от предишния път, когато спазвах режима, а сега го спазвам по-стриктно. Може и от годините да е. И понеже има хора с диабет в семейството, реших да проверя дали случайно не става дума за ИР. Може би няма основания за съмнение, но аз все пак ще пусна изследвания. Embarassed

# 666
много ми е трудно  Embarassed но продължавам.

# 667
abcch, евентуално може да се окаже, че поддържаш висок инсулин, който ти смъква повечко кръвната захар - точно това ще стане ясно с ОГТТ. Но ако отдавна се храниш нисковъглехидратно и си адаптирана към този начин на хранене, не знам какво би могло изведнъж да наруши баланса. Може би ако си преживяла голям стрес или си боледувала от нещо друго - просто трябва да има някаква причина. newsm78

А по-висока кръвна захар на гладно може да се получи по много причини, сред които недостатъчен сън през нощта, болка по някаква причина (майка ми например има непрекъснати болки заради тежък артрит), мисля, че дори и силна тревога може да доведе до повишаване. При НВ-ВМХ, особено ако на вечеря се консумира повече протеин, също редовно се срещат леко завишени стойности на сутрешната захар, но не чак 8,2, а около 6. Така че не е лошо да направиш по-обстойно изследване, особено ако имаш и други симптоми.

gretcan, забравила съм каква беше твоята история. Embarassed Кое те затруднява? Кога си преминала на нашето хранене и какво ядеш, приемаш ли достатъчно храна, тренираш ли много?

# 668
Моля за мнение  Praynig. Става дума за майка ми, която си пусна вчера профилактични изследвания и се оказа, че е с висок холестерол  Wink - 8,3. Тя от доста години се движи в рамките на 8 и естествено ЛЛ веднага и предложил статини и тя му отказала  Simple Smile. Но това, което мен ме притеснява, че ХДЛ е 2,67 при норма до 1,55, а наскоро тук четох, че не е много добре и този показател да е много увеличен. Моля ви за предложения какво друго да си изследва, за да разбере дали има някакъв по-сериозен проблем.  Необходимо ли е да посети кардиолог в случая?

# 669
Дани, аз споменах твърдение на Нора Гедгаудас, което наистина има известно основание на базата на съществуващи публикации, че ХДЛ над 1,7 -1,8 може да показва наличие на системно възпаление в организма, най-често автоимунно заболяване. Може да се изследва и С-реактивният протеин - когато и двата са повишени заедно, тогава можело да се подозира автоимунна болест. Но освен това има значение дали майка ти има някакви заболявания, дали приема лекарства, как се храни. Предполагам, че е напълно възможно този ХДЛ да не говори за нищо опасно, защото пък има хора (хиперреактори май се наричат), които по принцип реагират с високи стойности на всички фракции от липидния профил при консумация на храни с холестерол.

# 670
# 671
# 672
Хе-хе, да, прочетох и аз вчера за пияните вегетарианци. Laughing

Мери, какво друго можеше да се очаква? Hug

# 673
  • София

Хахахахахха, как ме развесели Мащерка  Joy
Много ясно, че всички кръшкат с мръвчоци, кой би издържал срещу природата?  Mr. Green

# 674
  • SA
Според съветите за мазнините излиза, че всеки ден трябва да се яде сьомга, ако искаш да се храниш здравословно.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт