Остров Тасос /Тема 8/

• 121 151
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Някой да препоръча хубава пекарна в Скала Панагия?

# 541
Относно пътя - коментирали сме подробно на 32 и 33 страница от форума.  Има и сайт с подробна карта, публикуван от съфорумка. Вижте там за информация.  Ставаше въпрос за трасето Кулата - Керамоти.  Поздрави!

# 542
  • София
Какви са ви впечатленията от Гьола? Аз не стигнах до там, но дъщеря ми ходи и каза, че е разочарована - локва с жълтеникава вода.

Когато ние бяхме там, водата беше кристална, лазурна, като на най-добрите снимки, които съм виждала в нета. Излизането от водата е малко трудно - особено ако има вълни в морето. Трябва да се издебне, за да се излезе между две вълни - иначе те връщат обратно в Гьола.
Ходенето до там не е малко, на връщане е по-трудно, защото си е едно чутовно катерене на скалист баир. Ние отидохме в късния предиобяд и си тръгнахме в най-голямата жега и изкачването ми се видя много изтощително. Но не съжалявам и за миг, че отидохме там.

# 543
Здравейте, препоръчайте ми място за разходка в планината. Мариес или Теологос е за предпочитане.?
Искам автентично гръцко селце,разбира се и с хубава таверна съчетано.

# 544
Теологос е старата столица, прекрасно селце с криви улички...остават ми две седмици до милия ми Тасос, нямам търпение....Simple Smile Тази година ще се катерим над Панагията, на върха

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 17:36 от mimi.7299

# 545
Мъжът и синът ми се качваха през април на връх Свети Илия (вторият по височина) на Тасос. Казаха, че слизането си е предизвикателство. Ние с дъщеричката си седяхме сред маслиновите горички.  Joy
Гледката е страхотна. Полюбувахме й се от клипчето, което бяха направили, но не изпитахме тяхното удоволствие. Пожелавам ви да си изкарате супер! Peace

# 546
Мерси Есия, обожавам го този остров, не знам защо.... Simple Smile Страшно ми е чаровен и романтичен...винаги хващаме и фолклорния фестивал септември, миналата година като се стъмни гърците танцуваха със запалени свещи в ръцете....беше страхотно!

# 547
Кога е този фестивал  и къде се провежда?Може да го видим,ние сме от 10,ти

# 548
21 , 22 септември някъде, уникален е!

# 549
  • На брега на реката
Тази година 24,25 септември.

# 550
Тази година 24,25 септември.
ММ сега прочете 18-23.09 фоклорен фестивал на изумрудения остров...там съм до 26, ще го хванем Simple Smile Живот и здраве Simple Smile

# 551
  • На брега на реката
Simple Smile Един в Лименас и един в Панагия по едно и също време почти.

# 552
  • pomorie
Супер и ние ще го хванем, от 19-ти сме там,нямам търпение вече  #Crazy

# 553
Тази година май ще е в Потос от 18 – 23 Септември 2016.

# 554
  • София
Тасос
http://www.folklorefestival.com/index.php?id=52
Възможност и в Ханиоти, Халкидики
http://www.folklorefestival.com/index.php?id=46

Дали знаете, че всяка година през август месец на Тасос се провежда Традиционна Thassian сватба в Теологос.
Тази Гръцка традиционна сватба е една от най-големите форми на изразяване на традициите на страната. Състои се от обредни действия като събитията имат своите корени в древността, винаги придружени от музика и танци. Извършването на брака става до наши дни с песни, танци, костюми, бижута, обичаи и традиции.
Страхотно е…

Друго събитие е Дегустацията на жените, което мина тези дни…

На тази карта може да видите цените на горивото на острова. Виждат се цените и преди да отидете, преценете дали да зареждате.
За друг район...намирате го на картата, цъкате върху него десен бутон. Показва се меню, клик върху първия ред ще ви покаже цените. Клик върху бензиностанцията ще ви даде подробности...

На телефон може да инсталирате приложението

fuelGR, Καύσιμα Τιμές Πρατήρια

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 12:34 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт