Остров Тасос /Тема 8/

• 121 175
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Дами, тази година сме се ориентирали към Тасос за лятна почивка. Мислим да отидем в последните две седмици на юни - струва ми се, че времето тогава ще е най-подходящо.Това, което търсим, е селска идилия, бели варосани къщички с козички, евентуално някое студио с градинка или тераса, гледаща към морето. Въобще, търсим Гърция от "Моето семейство и други животни".  

Всъщност на такива места няма и почти никакви места за настаняване Sad
В края на юни е възможно и в Скала Потамия  да не е гъчканица , а плажа е достатъчно голям да има място за всички. http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels

# 136
Благодаря на всички включили се!

Аз съм наясно, че желанията ми са малко невъзможни, никое селце няма да ме върне назад във времето на Гърция преди Втората световна и Джералд Даръл.  Laughing Но знам ли, нещо идилично, тихо и семпло ми се вижда повече от възможно.

Ще продължавам да чета старите теми и ще се включа, ако имам въпроси. За момента съм харесала няколко неща в Букинг, надявам се, че юни ще е спокойно на повечето плажове.

# 137
Маги, с голям интерес прочетох разказа ти (даже видях, че има и такъв за Париж, размечтах се и аз  Crazy) и понеже сме хора с деца, а пишеш, че къщата е подходяща за такива дали би могла да дадеш координати, лице за връзка и т.н. И да споделиш за цената ако е удобно.

shimbite
, много се радвам, че са ти харесали разказите ми  Hug
Ние резервирахме чрез booking.com за 3 нощувки от 24-27.09 платихме 90Евро. Но мисля, че в сезона е по-скъпо. Пращам ти линк на къщата от booking. Може и визитна картичка да имам, ако кажеш ще потърся вкъщи Simple Smile И още нещо само като минус да спомена, банята беше мъничка, за нас не беше проблем, но щом сте с деца все пак да предупредя Simple Smile

http://www.booking.com/hotel/gr/dryades-apartments-amp-studios.bg.html

bouquet ще проуча Wink

# 138
Здравейте! Ние след много умуване и търсене си запазихме едно котелче - http://www.booking.com/hotel/gr/ksenonas-maistrali.bg.html Четохме много и накрая решихме да не се спираме на вариант ол инкл., а да обикаляме из всички градчета и да хапваме по заведения. Това място ми се стори приятно, прочетох всички възможни плюсове и минуси, на всяко едно място, и след като решихме да заложим на по - малък бюджет за спане, за сметка на останалите неща - обикаляне, хапване, забавления, гмуркане евентуално и т.н, се спряхме на горепосоченото. Ако някой знае нещо за района на Скала Марион (или Скала Мариес май му казваха), ще бъда благодарна да сподели.

# 139
  • обл.Варна
Здравейте! Не сме ходили никога на о-в Тасос и мислим в края на юни-началото на юли да отидем. Затова отправям въпроса си към ходилите там- къде е най-добре да отседнем-в коя част на острова е най-оживено-плаж, таверна, тъй като ние не обичаме усамотените места?

# 140
  • София
Здравейте! Не сме ходили никога на о-в Тасос и мислим в края на юни-началото на юли да отидем. Затова отправям въпроса си към ходилите там- къде е най-добре да отседнем-в коя част на острова е най-оживено-плаж, таверна, тъй като ние не обичаме усамотените места?

simonka07
На 1 стр. в раздел Селища, са посочени тези които ти трябват. Към тях има линк да те насочи.
Това, което трябва да знаеш, че настаняването вътре в селището в повечето случай те лишава от хубав плаж. Едното за сметка на другото. По-хубавите хотели не са вътре в населените места.
Погледни също и плажовете, картите. Като се ориентираш питай спокойно.

По оживени селища са Лименас, Limenaria, Potos, Potamia, Chrisi Akti....

# 141
  • Пловдив
Здравейте! И ние тази година мислим да почиваме на Тасос. Никога не сме ходили, затова сега се връщам да изчета темите.
Набелязах си няколко хотелчета в западната част на острова. Времето за почивка ще бъде началото на юли.

# 142
Здравейте, изчетох последните две теми. За мен определящо е хубав пясъчен плаж и изхранване НВ. Ако може някой да препоръча нещо от личен опит. Иначе гледах Аеолис, но там май са камъни, Родон хаус, Трипити бунгалос, Марантон бийч.

Да, на Aeolis плажа отговаря само романтично...

Ако наистина търсите хубаво място и бюджета отговаря:
http://www.royalparadise.gr/
Цените в сезона не са ниски, но ние сме били в него през май за 50 евро, двойна, само закуска.

# 143
За Royal Paradise запазихме. Някой може ли даде някакви отзиви, също така прочетох че Потос с най близкото селце. Къде можем да се разхождаме на около и къде има хубави ресторанти в близост?

# 144
  • Варна
За Royal Paradise запазихме. Някой може ли даде някакви отзиви, също така прочетох че Потос с най близкото селце. Къде можем да се разхождаме на около и къде има хубави ресторанти в близост?
На близо е селцето Теологос -разклона за него се пада горе долу в центъра на Потос -има табели,приятно е за разходка.Също в близост е манастира Арахангел Михаил и плажа Алики с руините - също супер местенце.От другата страна е Лименария - най-оживено и  с най-много възможности откъм заведения/повече от Потос/.На място ще се ориентирате бързо

# 145
  • Бургас
Според мен Теологос е селце от типа на Жеравна, нещо подобно. Но няма чак такъв избор за спане. А някъде по-напред четох за Сотирос - това е страхотно селце, в което почти няма цивилизация. Има една къща,  горе-долу ремонтирана, в която живеят германци и още няколко подобни на гърци. Не видях нито една къща за гости, но и не бих останал там за вечерта. За този, който иска да се докосне до нещо типично от Тасос е задължително да го посети.

# 146
В Сотирас (и аз го харесвам, може да е бил мой пост) има къща за гости от години - Смарагди се казва, но е с нисък рейтинг. Хубави хотелчета има в Микро и Мегало Казавити над Принос.
Планинските села в Тасос са много готини и запазени.

# 147
Според мен Теологос е селце от типа на Жеравна, нещо подобно. Но няма чак такъв избор за спане. А някъде по-напред четох за Сотирос - това е страхотно селце, в което почти няма цивилизация. Има една къща,  горе-долу ремонтирана, в която живеят германци и още няколко подобни на гърци. Не видях нито една къща за гости, но и не бих останал там за вечерта. За този, който иска да се докосне до нещо типично от Тасос е задължително да го посети.
Теологос е старата столица на Тасос, наистина прилича на Жеравна, романтично е като в Трявна, но е далеч като удобства от Трявна, тя е много по модерна и лъскава, като имам преддид новите хотели като Калина Палас....Телогос е много романтичен, но не си заслужва там да се спи, просто да се посети  Simple Smile

# 148
  • Варна
Да именно за разходка.Kiko riko ще спят в Royal Paradise, а искаше места за разходка наблизо -Теологос е наблизо, Гьола също,Алики.Ако са с кола има и други чудни селца както каза Блед,може да се разходят из острова- не са толкова големи разстоянията и до Панагия може да отскочат,също е много приятно.Доколкото разбрах тя питаше за района на Потос.Вчера се прибрахме от Тасос-Лименария, усилено се готвят за сезона,българи правят някако ново заведение на Потамия.Все още не работеха всички заведения/Капитана работеше/,но се подготвят и за празниците вече ще е отворено почти всичко.Вече знаят кога са нашите празници и ни чакат Joy

# 149
Да именно за разходка.Kiko riko ще спят в Royal Paradise, а искаше места за разходка наблизо -Теологос е наблизо, Гьола също,Алики.Ако са с кола има и други чудни селца както каза Блед,може да се разходят из острова- не са толкова големи разстоянията и до Панагия може да отскочат,също е много приятно.Доколкото разбрах тя питаше за района на Потос.Вчера се прибрахме от Тасос-Лименария, усилено се готвят за сезона,българи правят някако ново заведение на Потамия.Все още не работеха всички заведения/Капитана работеше/,но се подготвят и за празниците вече ще е отворено почти всичко.Вече знаят кога са нашите празници и ни чакат Joy
Чакат ни наточили брадвите  Simple Smile......аз ще съм на Самотраки по Великден....очаквам и там цените да са.... ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт