Остров Тасос /Тема 8/

• 121 278
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • pomorie
Мими, и тук духа, но напече - в момента сме на Голдън бийч, кафе Smile. Даже прибрах кучето под чадъра, да не слънчаса. Водата е топла, два пъти се къпахме. Има някакви облаци над планината, дано не изплющи някой дъжд после.

Чикита, а струва ли си кофтият път до Мраморния плаж? Обмислям след малко да се изнесем натам, но като те прочетох нещо ме хвана шубето  Rolling Eyes  Laughing
Можем да го пропуснем и да мръднем направо към Пахис..чудя се и аз.
Разбира се,че трябва да отидете,но ви съветвам не през кариерата.Минете през Скала Панагия,пак е 5 км,но няма такова отвесно спускане,кара се бавно,естествено.По- поносимо е.

# 676
Тъкмо се прибрахме от плажа, то взе, че напече и вятъра утихна, ех че късмет ooooh!

# 677
.Разбира се,че трябва да отидете,но ви съветвам не през кариерата.Минете през Скала Панагия,пак е 5 км,но няма такова отвесно спускане,кара се бавно,естествено.По- поносимо е.
Кой е този път през Скала Панагия? Аз знам един , който е от Лименас и покрай Макриамос? Има ли друг път?

# 678
  • pomorie
Има,да.Като слезете от кариерата на ляво е плажа, а на дясно един човек ни каза, че е за Скала Панагия-5 км.На връщане от плажа минахме от там.Много по- добре от стръмното през кариерата.

# 679
  • София
.Разбира се,че трябва да отидете,но ви съветвам не през кариерата.Минете през Скала Панагия,пак е 5 км,но няма такова отвесно спускане,кара се бавно,естествено.По- поносимо е.
Кой е този път през Скала Панагия? Аз знам един , който е от Лименас и покрай Макриамос? Има ли друг път?

Двете възможности са ТУК
Третата е през кариерата ???

# 680
  • pomorie

Двете възможности са ТУК
Третата е през кариерата ???
точно

# 681
  • София
Мими, и тук духа, но напече - в момента сме на Голдън бийч, кафе Smile. Даже прибрах кучето под чадъра, да не слънчаса. Водата е топла, два пъти се къпахме. Има някакви облаци над планината, дано не изплющи някой дъжд после.

Чикита, а струва ли си кофтият път до Мраморния плаж? Обмислям след малко да се изнесем натам, но като те прочетох нещо ме хвана шубето  Rolling Eyes  Laughing
Можем да го пропуснем и да мръднем направо към Пахис..чудя се и аз.
Разбира се,че трябва да отидете,но ви съветвам не през кариерата.Минете през Скала Панагия,пак е 5 км,но няма такова отвесно спускане,кара се бавно,естествено.По- поносимо е.
Късно те прочетох  Laughing Минахме през кариерата на отиване, гадна работа, но съм минавала и през по-кофти пътища. На връщане хванахме другия път, посока Лименас, има си табела. Той беше добре, само дето не е асфалтиран.

Салиара е наистина прекрасно място и си струва мъките. Съседното Порто Вати също е красиво, но цветът на водата на Салиара е по-уау.

Следобед се разходихме до Скала Принос и Пахис, има изгоряло, но по-малко отколкото около Алики. Иначе тази част на Тасос не ме впечатли особено.

Вечеряхме в една чудесна таверна в Скала Потамя, Крамбуса. Много добра кухня и обслужване  Heart Eyes

# 682
Здравейте на всички! bouquet
 Разглеждам възможности за настаняване в Тасос за лято 2017 - 2-ма възрастни и дете на 7г.Simple Smile
По-назад в темите видях доста добри отзиви за http://www.niki-thassos.gr/.

Бих искала да знам малко повече за местоположението на апартаментитите - виждам,че са много близо до плажа, че самият плаж изглежда хубав, но не мога да се ориентирам къде се намират спрямо селищата Панагиа и Скала Панагиа. Не ми се ще да се намираме в сред нищото и да се налага да ходим за елементарен обяд или разходка с колата до съседните селца. Нямам против ако апартаментите се намират на тихо и спокойно място, но все пак ми се иска да са на пешеходно разстояние да има и малко "живот" - синът ми е малко капризен на храна и ще е добре да имаме някакъв избор от ресторанчета и/или таверни на близо, а не една таверна и един мини маркет на 50 м., а всичко останало на 3-5-7 км.
Всъщност аз не държа точно на тези апартаменти - ще се радвам, ако ми препоръчате и други места за настаняване в Тасос - да са на кратко разстояние (с кола - до 1 час) от ферибота до градчето/селцето, в което ще отседнем, с хубав плаж и в близост или в самото курортно място.
Извинете за дългия пост, не съм била в Тасос до сега и макар да прочетох темите назад, все още не мога да се ориентирам напълно за всичко! Embarassed Но...с такава любов пишете за този остров, че на човек му се приисква тутакси да отпраши натам! Heart Eyes
Благодаря ви предварително bouquet

Ники студиос са чудесен избор. Лина апартментс - до тях също. Намират се в Скала Панагия,не са в центъра, но в радиус от 50 до 100 м. има два минимаркета ( единият някакъв местен, другият Ариста - има всичко необходимо). В близост има доста таверни - от 2 до 5 мин. пеш. В близост са до една от най-хубавите части на плажа - пред къмпинга.

# 683
Днес си тръгвам от Касандра...толкова беше хубаво, не ми се прибира Sad

# 684
  • София
Днес си тръгвам от Касандра...толкова беше хубаво, не ми се прибира Sad
Лек път, Мими!

Ние се прибрахме вчера вечерта, изобщо не ми се тръгваше. Много ни хареса Тасос, а бях скептично настроена. След Скопелос през юни не мислех, че скоро ще се впечатля от нещо зелено, но на места Тасос е дори по-зелен. Добре му пасва прякорът Смарагдовия остров  Simple Smile
Ще се върнем със сигурност, другия път с детето - тя ще оцени Парадайс бийч и Голдън бийч повече от нас  Laughing

# 685
Тайс, благодаря, ние вече имаме резервация за май на Закинтос...от 19 май Grinning, само да е живот и здраве....как ще я дочакам пак любимата ми Гърция.... Simple Smile Нашата дъщеря също обожава Хриси Амодя на Тасос Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 11:26 от mimi.7299

# 686
  • София
salex_n2, благодаря! bouquet

# 687
Хоп и аз завърнала се от седмица на Тасос. Следи от пожарите видяхме единствено по пътя Potos - Theologos.
Усеща се, че е есен. Плажувахме всички дни (водата ми се стори доста топла), но сутрин и вечер е хладно. 
Пак и пак и пак ще се върнем.  travel

# 688
Тайс, благодаря, ние вече имаме резервация за май на Закинтос...от 19 май Grinning, само да е живот и здраве....как ще я дочакам пак любимата ми Гърция.... Simple Smile Нашата дъщеря също обожава Хриси Амодя на Тасос Simple Smile
С какво ходите до Закинтос? Как се ходи с кола дотам?

# 689
С какво ходите до Закинтос? Как се ходи с кола дотам?
Ще ходим за първи път, ММ каза с кола и приспиване по средата, много е далече от Бургас!

Общи условия

Активация на акаунт